X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Pierwsze fasolki po długich staraniach
Odpowiedz

Pierwsze fasolki po długich staraniach

Oceń ten wątek:
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez wciąż zaglądam, przeglądam, układam :) lubię to. Wszystko tak pięknie pachnie :)

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w czym prałaś? Ja mam lovele ale średnio pachnie... Dzidzia na pewno szybko zmieni zapach na swój

qb3cjw4z459az3ou.pngklz99vvjlhtpt58w.pngx7g1xzdvar8apynv.png
  • adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovela do kolorów i cocolino sensitiv.
    Miałam tez saszetki yelp.

• urocza Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,ja piorę w Dzidziusiu i Bobini, też mnie nie zachwycają te zapachy, może dlatego, że przyzwyczajona jestem do perfumowanych płynów do płukania do naszego prania. Te dziecięce kojarzą mi się z takim sterylnym zapachem,a może to ciążowe przeczulenie. ;)
    Październikówki faktycznie się rozszalały. U mnie na razie poza naciskiem główki na krocze i rozwarciem powyżej 3cm nic się nie dzieje. Odstawiam magnez i aspargin,które brałam na skurcze w łydkach. Nie mam zamiaru nic działać w celu przyśpieszania, mały się pojawi jak będzie gotowy :)
    Dostałam kolejną partię ciuszków więc dalej piorę i prasuje,chyba zrobię jeszcze podmiankę w walizce,takie są śliczne :)

adrenalina lubi tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, dawno tutaj nie zaglądałam.

Urocza, u Ciebie już poród za pasem :) Rozwarcie, główka w kanale - dla mnie to abstrakcja, choć bardzo bym chciała, żeby już coś się zaczęło dziać.
    Kochana, co rusz masz dostawy ciuszków. Gdzie Ty to wszystko mieścisz? :)

Pralam w Loveli i płatkach Dzidziuś. Mi Lovela się podoba, ale to może dlatego, że ogólnie preferuję zapachy świeże. Adrenalina, Yelp pachnie ładnie?

urocza lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png
    06.2015 - nasz aniołek:*

• urocza Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika obstawiam, że Ty u nas rozpoczniesz wysyp.
    Mój poród czai się za pasem od 3 tygodni ;) ale bez skurczy raczej maluch nie wyjdzie.
    Ciąża podręcznikowa,maluch też więc obstawiam, że poród do kompletu też będzie w terminie.
    Ciuszków faktycznie mam sporo, rozmiary 56-68 upchałam w 4 wielkich szufladach, a większe rozmiary spakowałam w torby do szafy, będę na bieżąco wymieniać.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie lovela mi się nie podoba chyba teraz kupię jakiś inny i porównam. A mam lovele do kolorów, nie wiem czy tak samo pachnie do białego.
    Ja muszę zacząć kompletować rozmiar 68 bo mam pojedyncze sztuki. Dzisiaj uprasowałam resztę rzeczy i przełożyłam ubranka w komodzie o szufladę niżej, bo mam 4 duże, a w pierwszej na samej górze poukladalam sobie pieluchy, chusteczki itd. żeby mieć pod ręką jak będę małą przewijać, bo łóżeczko z przewijakiem stoi obok :) w tym tygodniu dokupię wszystkie brakujące rzeczy, bo chcę być gotowa. Tym bardziej że zaczęły mi się skurcze coraz częściej mimo, że tyle samo chodzę i te same leki biorę, więc daje mi to do myślenia. Jak leżę to wszytko mnie kłuje w brzuchu, nie mogę się przekręcić. Jak siedzę znowu to ból wchodzi mi w żebra i pod łopatki.
    U mnie w szpitalu ubranka dają i swoje każą chować albo oddać do domu a przywieźć tylko jak ktoś po nas przyjedzie na wyjście. Z jednej strony fajnie bo więcej miejsca w torbie mam ;)

• adrenalina Autorytet

Wysłany: 24 września 2016, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lovela mam proszek i do tego dawałem cocolino wiec pachnie pięknie. A yelp miałam w płynie i tez ładnie pachnie ( do niego już nie dodawałam płynu do płukania )

• olis87 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszczę, że Wy juz na tym etapie jesteście. Ja poki co cały czas myślę, czy wszystko jest dobrze, ze nawet mi się dzis usg śniło i 2 dzieci bawiących się w moim brzuchu. Od wczoraj jestem na urlopie a tak do końca nie mogę się odstresowac. Jak ja juz bym chciala zobaczyć to serduszko! I przeklinam siebie w myślach za badanie bety. Gdyby nie to cieszylabym sie trwaniem bezobjawowej ciąży, a tak to tylko wymyslam kolejne zmartwienia. Ehh

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oliś nie martw się :) jak chcesz to cofnij na początkowe strony zobacz jak ja panikowałam! Moja gin była na urlopie a ja zaczęłam plamić na początku ciąży. Na szczęście wszystko z Basieńką jest w porządku :) zaufaj!

Witamy się z początkiem 36 tc <3 nie wierzyłam, że tu dociągnę! :)

Czy Wy też jak się przekręcacie na łóżku to z jękiem i bólem? Kręgosłup mi pada, jestem już 10.5kg do przodu

milagro, urocza lubią tę wiadomość

• milagro Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis ja też jeszcze niedawno czekałam zestresowana na serduszko a tu już zaraz polowa ;) Będzie dobrze uwierz w maluszka.

Sylwia 10 kg to chyba nie dużo ;) Też bym chciała tylko tyle przytyć. Mnie też zaczyna kręgosłup boleć chyba muszę pomyśleć nad jakimiś ćwiczeniami.
    Dziewczynki polecacie jakieś ćwiczenia? Czy odpuścić sobie w ciąży?

urocza lubi tę wiadomość

Tosiu czekamy na Ciebie :)
    hchys65g0858ajku.png
    30 tc - 1430g 34tc- 2182g
  • urocza Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olis dziewczyny mają rację, nawet się nie zorientujesz jak wejdziesz w drugi trymestr,a potem trzeci i wtedy dopiero czas zwalnia.
    Każda z nas czekała na serduszko,a potem na usg genetyczne i towarzyszyły temu niepokoje. Mój przepis: pozytywne nastawienie to połowa sukcesu :)
    Sylwia nie już a tylko 10kg :) ja tyle miałam dwa miesiące temu. Teraz 14-15kg ale jakoś nie odczuwam tego specjalnie, staram się podnosić z łóżka tak jak uczyli na szkole czyli boczkiem. Ważne żeby nie nadwyrężać kręgosłupa,kucać a nie schylać się i wstawać z klęku. Oczywiście nie dźwigać.
    Co do ćwiczeń Milagro zależy jak bardzo byłaś aktywna przed ciążą. Ja ostatnie miesiące starań ćwiczyłam z MelB. Pierwszy trymestr odpuściłam bo się bałam, w drugim nie miałam czasu,ale chodziłam do pracy do 9miesiąca co wiązało się ze sporą aktywnością. Do tego spacery, kupiłam

milagro, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • urocza Autorytet

Wysłany: 25 września 2016, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam sobie fajny poradnik: Forma w ciąży. Kompletny poradnik o zdrowej ciąży.
    Fajne porady o odżywianiu,dziennik ćwiczeń. Przeczytałam ale nie starczyło zapału na ćwiczenia,może po porodzie się przyda ostatni rozdział. ;)
    A z ćwiczeń polecam ćwiczenia mięśni Kegla :)

milagro, Sylwia91 lubią tę wiadomość

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 06:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zanim miałam pessar założony czyli przed 21 tygodniem jeździłam trochę na rowerze, kilka razy jakiś trening dla ciężarnych online i tyle bo od 21tc jestem uziemioma z pessarem więc mogę pomarzyć ;).

Wczoraj miałam dziwny dzień. Kilka razy już myślałam że będę jechać na IP bo skurcze były regularne, straszyły i przechodziły. Najlepsze jest to że przechodziły jak trochę chodziłam. Zaraz jadę do szpitala na badania więc dokupię brakujące rzeczy do wyprawki. W sobotę mam ślub do zagrania i mam mieszane odczucia. Wyjątkowo nie cieszę się na niego, dziwne.

• urocza Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia rozumiem, że nie masz możliwości odpuszczenia tego grania w sobotę? Uważaj na siebie.
    Udanych zakupów! Ja też dziś jadę połazić po sklepach,ale z myślą o jesiennej garderobie męża. Ja poczekam aż wrócę do sensownego rozmiaru.

3jvzi09kqvn0mrn0.png
  • kalika Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia91 wrote:
    Czy Wy też jak się przekręcacie na łóżku to z jękiem i bólem? Kręgosłup mi pada, jestem już 10.5kg do przodu

Ja jecze tak już od kilku ładnych tygodni. U mnie nawet nie tyle kręgosłup, co miednica boli-najpierw bolało spojenie lonowe, potem staw krzyzowo-biodrowy, teraz oba biodra i spojenie lonowe. Żyć, nie umierać! ;p

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Urocza, ja też już marzę o zakupach dla siebie! Przez całą ciążę poza kilkoma ciążowymi, niezbyt porywającymi ciuchami nic sobie nie kupiłam. Poza tym czuje się gruba i juz z utęsknieniem czekam na moment, gdy będę mogła kupić sobie nowe, modne rzeczy w rozmiarze 34/36 i byc sexy mama ;)
    Wczoraj byliśmy z mężem w kinie na Bridget Jones (poplakalam się ze śmiechu, nawet się zastanawiałam czy nie urodze przez to ;)) i przechodząc w galerii obok wystaw z nowymi kolekcjami poczułam wielka potrzebę zakupów ;)

Sylwia91 lubi tę wiadomość

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• kalika Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olis87 wrote:
    Ale Wam zazdroszczę, że Wy juz na tym etapie jesteście. Ja poki co cały czas myślę, czy wszystko jest dobrze, ze nawet mi się dzis usg śniło i 2 dzieci bawiących się w moim brzuchu. Od wczoraj jestem na urlopie a tak do końca nie mogę się odstresowac. Jak ja juz bym chciala zobaczyć to serduszko! I przeklinam siebie w myślach za badanie bety. Gdyby nie to cieszylabym sie trwaniem bezobjawowej ciąży, a tak to tylko wymyslam kolejne zmartwienia. Ehh
    Olis, a co z beta wg Ciebie jest nie tak, bo jakoś mi umknęło?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 września 2016, 11:19

mhsv9vvjufj4nne7.png
    3jvzjw4z8qd2v63z.png

• Sylwia91 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika kombinacja bólu mega! Haha :D też mi się marzą zakupy w rozmiarze 34/36 bo teraz czuję się jak smok albo słoń ;( witajcie w klubie. Mam nadzieję że po porodzie szybko wrócę do figury i kupię sobie coś ładnego na święta.

Urocza no właśnie... To jest ślub w innej parafii i bardzo by chcieli żebym ja grała. Zgodziłam się, bo zarobię dodatkowo, przecież za ładne oczy nie będę grać ;) hehe a wiadomo przed narodzinami małej kasy nigdy za wiele. Idzie od cholery na wszystko. Oczywiście mąż pracuje ale mama ze mną pojedzie i będzie cały czas na chórze jakby co,więc jestem spokojniejsza.

• olis87 Autorytet

Wysłany: 26 września 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalika, Mam male przyrosty bety. Pierwszy wynik 158, drugi ok 560. Niestety kolejne wyniki to 853 a później 1123. Robione w odstępach ok 48 godzinnych, w tym samym lab. Niby lekarka mówiła,że dopóki nie ma krwawień, nic mnie nie boli, a beta wzrasta to mam się tym nie martwić. Przytoczyła mi nawet przykład, że miała pacjentkę, której beta przez 3 dni nie wzrosła nawet o 1 a urodziła zdrowe dziecko. Dała mi trochę nadziei, a przy okazji opieprzyła za robienie bety, bo to niepotrzebny stres, i bez powodu nie powinno się tego robić. I wg niej w internecie jest dlatego tyle przypadków, dla których niski przyrost bety źle się skończył, bo większość z tych osób miała jakieś niepokojące przesłanki do robienia tych badań. A te co nie robiły, nie wiadomo jaki miały wzrost i rodziły zdrowe dzieci. Mam nadzieję, że za bardzo nie zakręciłam tej mojej wypowiedzi. Pomimo, że mnie tak pocieszała to jednak strach pozostał, bo historie znalezione w internecie z malejącymi przyrostami bety nie kończyła się dobrze....
    I na USG było widać dopiero 6mm pęcherzyk, bez ewidentnego echa zarodka a wg OM był to 6t5d a wg USG ciąża tydzień młodsza. Dlatego tak czekam na to serduszko:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2016, 07:28

3jgx43r86566jdij.png

Zosia 10.01.2019 <3
    Adaś 20.08.2017 <3
    [*]29. 09.2016
    Niedoczynność tarczycy: Letrox 100
‹‹ 99 100 101 102 103 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ