Plec dzieciatka a mdlosci/wymioty.
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mialam mdlosci do 17 tc i wymioty od 27 tc wrocily a mam synka Za to moja mama nie miala ani mna ani moim bratem mdlosci ani wymiotowb:p wiec to chyba mit.
Sprawdzilo sie za to, ze kwasne na chlopca a slodkie na dziewczynke ale to raczej tez przypadek moj i kolezanki -
Szi wrote:Ja nie mam mdłości , tak jak w pierwszej ciąży , więc nastawiłam się na drugiego chłopczyka.
Nie musza byc bywa tak, ze jedne maja te same objawy a inne zupelnie inaczej przechodza druga ciaze -
Ja mialam straszne mdlosci i wymiotowalam prawie do samego konca, a urodzilam chlopca :p Moja mama miala tak samo, a ma dwie corki wiec chyba to u nas rodzinne po prostu. Siostra teraz tez jest w ciazy i wymiotuje, ale jeszcze plec nieznana :p
-
Szi wrote:To chyba nie dokonca zabobony. Mdłości spowodowane są wysokim poziomem Bety , zaś ta przyrasta szybciej i mocniej w ciąży z dziewczynkami. Czyli jest to wytlumaczalne medycynie
A prawda jest taka, ze wszystko zalezy od organizmu kobiety a nie plci dziecka.Oleśka11, Reni, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:To po co pytasz jak jest medyczne wytlumaczenie? Wierz w to w takim razie.
A prawda jest taka, ze wszystko zalezy od organizmu kobiety a nie plci dziecka. -
Moja mama ma dwie corki, zero mdlosci cale ciaze. Siostra ma dwoch synow, zero mdlosci cale ciaze. A ja cierpialam straszie z synem. Obie sie dziwily.
Kolezanka ma 2 corki zero mdlosci. Kolejna kolezanka z corka zero mdlosci. Znowu inna kolezanka z corka az wyladowala w szpitalu tak wymiotowala. Kolejna kolezanka z synem wielki rzyg. Takze to loteria, nie znalazlam schematu.
-
Szi wrote:Dziewczyny zastanawia mnie , czy to prawda że istnieje zależność między występowaniem mdłości, wymiotami , a płcią dziecka. Czy to prawda że jeśli jest ciąża z dziewczynka to bardzo często są mdłości ? Proszę o wasze doświadczenia.
Ja miałam mdłości do połowy drugiego trymestru, bardzo intensywne i mam syna
EDIT: dodam jeszcze, że miałam smak na słodkie (dziewczynka), kształt brzucha (dziewczynka), test z sodą (dziewczynka), kalenardz chiński (dziewczynka), hehe, zawsze jest 50/50Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 14:42
Reni, Katy lubią tę wiadomość
-
Wymioty do 22 tygodnia po kilka - kilkanascie razy na dobe / codziennie :o czopki uratowaly mi zycie, bo pewnie wymiotowalabym do konca zycia - czekamy na synka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 15:46
Najpierw mieliśmy siebie, potem stworzyliśmy Ciebie ❤️
* mama dwóch Aniołków [*][*] 2015 6t, 2016 11t
* mutacja MTHFR i PAI1