Plec dzieciatka a mdlosci/wymioty.
-
WIADOMOŚĆ
-
Szi, w pierwszej ciąży z synem miałam mdłości bez wymiotów od 8 do mniej więcej 13 Tc, w drugiej ciąży z córką w tym samym przedziale czasowym mdlosci bez wymiotów. Identycznie.
Znam sporo kobiet bezobjawowo przechodzących ciąże z dziewczynka. Naprawdę nie ma się tu czego dopatrywac, bo zawsze to 50/50.Szi, malami91 lubią tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
nick nieaktualny
-
Nie ma się co sugerować jak widać tak samo jak mówią że bardzo suche, spierzchniete dlonie i bolaca glowa to na chłopca. U mnie w pierwszej ciąży z synkiem się to sprawdziło akurat, a teraz wręcz przeciwnie (gładkie dlonie, w ogóle nie boli mnie głowa-dziewczynka?! )
Myślę że to po prostu zwykły zbieg okoliczności. Z synkiem np jadłam mnóstwo słodyczy, a teraz kwaśne bardziej. Płci jeszcze nie znam
-
Hej dziewczyny
Ja nie potwierdzę teorii ze z dziewczynka się wymiotuje itd ponieważ raz tylko zwymiotowała w ciąży - ale to Hyla meeega wczesna ciąża - myśle ze może 2 tyg po zapłodnieniu ?
Dlatego nawet nie podejrzewałam ze to może być jakiś znak
Potem w ciąży ani razu nie wymiotowałam
Mdłości jakos tez za bardzo nie miałam - jedynie odrzucało mnie od buraków heheh
Szi lubi tę wiadomość
09.09.2016 2860g szcześcia i 48cm do całowania ♡♡
20.02.2020 3370 g szczęścia i 54 cm do całowania ❤️❤️
-
Mi się smak zmienił w ciąży - ja kotra na śniadanie jadłam zawsze kanapkę na słono (szybka serek pomodor) w pewnym momencie ciąży obudziłam się i jedna mysl : mleko z płatkami Nesquik !!!
Hehe
Coś czego nie zjadłabym w „normalnych” okolicznościach
I do końca na słodkoSzi lubi tę wiadomość
-
U mnie 3 razy nie moc..wieczory to tragedia, mdlosci masakryczne.. wymioty sporadycznie ale byly. 3 dziewczyny
Aha a smaki to tylko 3xslodkie niewazne co aby slodkie. Inne rzeczy tez oczywiscie jem:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 13:38
-
Szi wrote:Dariah dzięki za odpowiedź. Może faktycznie to wszystko to ściema. I nie ma żadnych powiązań między objawami a płcią.
Nie ma tak samo jak z przyrostem bety. Ze duży przyrost to dziewczynka
Ja miałam bardzo duży przyrost i ogólnie startowałam z wysoką beta (10dpo prawie 100) więc podejrzenie najpierw bliźniąt potem ewentualnie dziewczynki mam 1 chłopakaSzi lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73421.png
Andrzejek 21.07.2018 3360g, 55cm
21.01 69cm -
Inso87
Oooo u mnie tezę mega nie moc w I trymestrze
Wieczorem miałam wrażenie ze cały dzień pracowałam w kamieniołomach
Potem minęło
Co ki najbardziej doskwierało w ciąży to ze miałam straszna egzema na rękach
Pojawiła się nagle w 3-4 miesiącu i zniknęła sama w 6? Jakos tak
Do dziś nie wiadomo co to było - hormony ?
Co do smaków
Ja na słodkie baaardO byłam - dziewczyna
Moja bratowa co to same sałatki i lekkie rzeczy jadła w ciąży jadła same kiełbasy, kabanosy, chipsy itd - chłopakiNso87 lubi tę wiadomość
-
Ja nie wymiotowalam ani razu, bardziej niz mdlosci to mialam hadlowstret, przez to, ze od ok 6tc do 14tc mialam metaliczny posmak w ustach i wszystko smakowalo mi jak zepsute, gorzkie, przeterminowane...
Jadlam wtedy w hurtowej ilosci pomarancze, tosty z miodem i bulki z pomidorami...
Urody tez mi nie ubylo bo mialam cere o wiele lepsza jak przed i po ciazy, schudlam 10kg (do porodu szlam z taka sama waga jaka mialam w momencie zajscia w ciaze a po porodzie -10kg) wlosy przestalu sie przetluszczac, nogi wysmuklily... brzuszek szedl tylko do przodu...
Z beta nie pomoge bo ja mialam bardzo wysoka, ale u mnie byly na poczatku blizniaki wiec inaczej...Szi lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
U mnie 4 ciąża. 3 chłopcy i teraz dziewczynka. Żadnej różnicy. Ani razu nie wymiotowalam w żadnej ciąży, smaki mam różne w różnych ciążach. Moja szwagierka też teraz w drugiej ciąży. Pierwszy chłopak teraz dziewczynka i identycznie, cały czas wymioty w obu ciążach itp.
Szi lubi tę wiadomość
-
Szi wrote:Dzięki Kleopatra za odpowiedź. Masz już doświadczenie w tym temacie. A mdłości cię bardziej nie meczyly w tej ostatniej ciąży ?
Szi lubi tę wiadomość
-
Szi wrote:Dariah dzięki za odpowiedź. Może faktycznie to wszystko to ściema. I nie ma żadnych powiązań między objawami a płcią.
Szi lubi tę wiadomość
-
U mnie pierwsze dziecko - chłopiec. Od samego początku zero jakichkolwiek dolegliwości Gdyby nie spozniajacy się okres to nawet bym nie podejrzewałam ciąży haha Myślę że te wszystkie dolegliwości to nie za sprawą płci dziecka tylko po prostu każdy organizm działa inaczej i inaczej reaguje na tak ogromne zmiany jakie niesie za sobą ciąża
Szi lubi tę wiadomość
-
karmelowaaa wrote:U mnie pierwsze dziecko - chłopiec. Od samego początku zero jakichkolwiek dolegliwości Gdyby nie spozniajacy się okres to nawet bym nie podejrzewałam ciąży haha Myślę że te wszystkie dolegliwości to nie za sprawą płci dziecka tylko po prostu każdy organizm działa inaczej i inaczej reaguje na tak ogromne zmiany jakie niesie za sobą ciąża