X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Plec dzieciatka a mdlosci/wymioty.
Odpowiedz

Plec dzieciatka a mdlosci/wymioty.

Oceń ten wątek:
  • Makowe Szczęście Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekam na Dziewczynkę, mdłości a częściej przytulanie porcelanki miałam tak 2-3 tygodnie :) także krótko to trwało, ale intensywnie :)

Szi lubi tę wiadomość

.
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Córka w drodze mdłości i wymioty bardzo żadko i tylko na początku. Teraz duże mdłości i zgaga ale moim zdaniem totalnie bez zależności od płci poprostu dziecko uciska na żołądek i wszystko się cofa

Szi lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • spaceangel Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siostra przy dwóch córkach i synu miała bardzo podobne objawy moim zdaniem nie ma co z tego wróżyć płci

Szi lubi tę wiadomość

relgvcqgarwutg3a.png

11.2017 - aniołek 8tc
  • Alisssa Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z synem zero mdlosci i wymiotow, teraz czekamy na coreczke i mdlosci mialam całodniowe, wymioty tez dosc czesto, ale nie codziennie.ustaly mi w 17-18 tyg, ale co jakis czas wracaja.
    Takze u mnie sie sprawdza, choc od pierwszej ciazy minelo 10 lat i to tez moze byc przyczyna ze te przechodze gorzej...

l22ne6ydwpsordge.png
  • karnataka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy pierwszej bliźniaczej z parką mdłości miałam miesiąc, A wymioty około 2 tyg tylko rano i nie jakoś super uciążliwe. Przy drugiej z dziewczynami nie miałam w ogóle wymiotow A mdłości może tydzień. Ja uważam że to zabobony identyfikować samopoczucie z płcią. W ostatniej ciąży jadłam ogórki na kg, kiszone, korniszone świeże. Podobno wróży to chłopców a się nie sprawdziło chyba że dziewczyny będą miały jaja w innym znaczeniu. ;)

Szi lubi tę wiadomość

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • Katia89 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2023, 20:07

Szi lubi tę wiadomość

age.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karnataka wrote:
    Przy pierwszej bliźniaczej z parką mdłości miałam miesiąc, A wymioty około 2 tyg tylko rano i nie jakoś super uciążliwe. Przy drugiej z dziewczynami nie miałam w ogóle wymiotow A mdłości może tydzień. Ja uważam że to zabobony identyfikować samopoczucie z płcią. W ostatniej ciąży jadłam ogórki kg, kiszone, korniszone świeże. Podobno wróży to chłopców a się nie sprawdziło chyba że dziewczyny będą miały jaja w innym znaczeniu. ;)
    No właśnie się zastanawiam czy te mdłości to też zabobony , bo wróżby typu obrączka czy wygląd to dla mnie zabobony . A samopoczucie można wiązać z przyrostem bety. Choć pewnie nie w każdym przypadku wysoka beta znaczy dziewczynkę

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    No właśnie się zastanawiam czy te mdłości to też zabobony , bo wróżby typu obrączka czy wygląd to dla mnie zabobony . A samopoczucie można wiązać z przyrostem bety. Choć pewnie nie w każdym przypadku wysoka beta znaczy dziewczynkę
    Już pisałam, że nie ma to związku z przyrostem bety, prędzej hormonów np. Progesteronu i każda inaczej reaguje na to.. No ale ty i tak swoje :P

edwarda20, Reni lubią tę wiadomość

• Szi Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Już pisałam, że nie ma to związku z przyrostem bety, prędzej hormonów np. Progesteronu i każda inaczej reaguje na to.. No ale ty i tak swoje :P
    Myślę tak ponieważ są o tym artykuły i mówi się o tym głośno. Nie słyszałam zaś żeby wpływ miał na to progesteron, nie umieram się przy swoim. A Ty skadass taka wiedzę ( ze progesteron)? Czytałaś o tym? Pytam z czystej ciekawości

• karnataka Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Żeby samopoczucie zależało od bety, a tej poziom wskazywał na konkretną płeć to w ciąży bliźniaczej powinien być armagedon ;) tym bardziej jeśli oba płody są tej samej płci. Ja uważam że trzeba się skupić na usg choć pewność 100% daje dopiero poród

Szi lubi tę wiadomość

klz9vcqgx7pu7ljh.png

lprkanli3j97xzk0.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karnataka wrote:
    Żeby samopoczucie zależało od bety, a tej poziom wskazywał na konkretną płeć to w ciąży bliźniaczej powinien być armagedon ;) tym bardziej jeśli oba płody są tej samej płci. Ja uważam że trzeba się skupić na usg choć pewność 100% daje dopiero poród
    Zgadzam się , jednak chciałam poznać też wasze doświadczenia i opinie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:35

• Kodora Koleżanka

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czekam na synka, mdłości i wymioty miałam rzadko. Obecnie pod koniec ciąży dość często mam zgagę

Szi lubi tę wiadomość

• mimoza Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z synkiem miałąm mdłości z pół roku. Ciocia w pierwszej ciąży nie miała nijakich dolegliwości, a w drugiej wszystkie możliwe i prawie całą ciąże mdłości, a ma dwie córki.

Szi lubi tę wiadomość

wnidrl68oe42jn4s.png

1usawn1575ou2tgw.png
  • Reniferra Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to raczej związku pod względem medycznym :). Napiszę jednak dla ciekawskich dusz- czekamy na dziewczynkę, całodniowe mdłości nieustępujące po niczym od około 7t.c. do końca 16. Wymioty 2 razy.

Szi lubi tę wiadomość

Maja <3 08.03.2019r., Antosia <3 09.12.2021r.
    l22niei37lacal8c.png
    3i49k6nl8ih810gk.png
  • Szi Ekspertka

Wysłany: 6 listopada 2018, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reniferra wrote:
    Nie ma to raczej związku pod względem medycznym :). Napiszę jednak dla ciekawskich dusz- czekamy na dziewczynkę, całodniowe mdłości nieustępujące po niczym od około 7t.c. do końca 16. Wymioty 2 razy.
    Dzięki . Ja jestem taka ciekawska duszyczka. Pozdrawiam

Reniferra lubi tę wiadomość

• Laurka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 02:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szi wrote:
    Dziewczyny zastanawia mnie , czy to prawda że istnieje zależność między występowaniem mdłości, wymiotami , a płcią dziecka. Czy to prawda że jeśli jest ciąża z dziewczynka to bardzo często są mdłości ? Proszę o wasze doświadczenia.

Mam dwie coreczki i ani razu nie mialam mdlosci ani nie wymiotowalam. To nie ma nic wspolnego z plcia dziecka.

08.02.2015 Luna
    28.07.2017 Gaja
    21.09.2019 Enya
1 2 3 4
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ