Plec dzieciatka a mdlosci/wymioty.
-
WIADOMOŚĆ
-
Z synem zero mdlosci i wymiotow, teraz czekamy na coreczke i mdlosci mialam całodniowe, wymioty tez dosc czesto, ale nie codziennie.ustaly mi w 17-18 tyg, ale co jakis czas wracaja.
Takze u mnie sie sprawdza, choc od pierwszej ciazy minelo 10 lat i to tez moze byc przyczyna ze te przechodze gorzej... -
Przy pierwszej bliźniaczej z parką mdłości miałam miesiąc, A wymioty około 2 tyg tylko rano i nie jakoś super uciążliwe. Przy drugiej z dziewczynami nie miałam w ogóle wymiotow A mdłości może tydzień. Ja uważam że to zabobony identyfikować samopoczucie z płcią. W ostatniej ciąży jadłam ogórki na kg, kiszone, korniszone świeże. Podobno wróży to chłopców a się nie sprawdziło chyba że dziewczyny będą miały jaja w innym znaczeniu.
Szi lubi tę wiadomość
-
karnataka wrote:Przy pierwszej bliźniaczej z parką mdłości miałam miesiąc, A wymioty około 2 tyg tylko rano i nie jakoś super uciążliwe. Przy drugiej z dziewczynami nie miałam w ogóle wymiotow A mdłości może tydzień. Ja uważam że to zabobony identyfikować samopoczucie z płcią. W ostatniej ciąży jadłam ogórki kg, kiszone, korniszone świeże. Podobno wróży to chłopców a się nie sprawdziło chyba że dziewczyny będą miały jaja w innym znaczeniu.
-
nick nieaktualnySzi wrote:No właśnie się zastanawiam czy te mdłości to też zabobony , bo wróżby typu obrączka czy wygląd to dla mnie zabobony . A samopoczucie można wiązać z przyrostem bety. Choć pewnie nie w każdym przypadku wysoka beta znaczy dziewczynkę
edwarda20, Reni lubią tę wiadomość
-
Aga9090 wrote:Już pisałam, że nie ma to związku z przyrostem bety, prędzej hormonów np. Progesteronu i każda inaczej reaguje na to.. No ale ty i tak swoje
-
Szi wrote:No właśnie się zastanawiam czy te mdłości to też zabobony , bo wróżby typu obrączka czy wygląd to dla mnie zabobony . A samopoczucie można wiązać z przyrostem bety. Choć pewnie nie w każdym przypadku wysoka beta znaczy dziewczynkę
Szi lubi tę wiadomość
-
karnataka wrote:Żeby samopoczucie zależało od bety, a tej poziom wskazywał na konkretną płeć to w ciąży bliźniaczej powinien być armagedon tym bardziej jeśli oba płody są tej samej płci. Ja uważam że trzeba się skupić na usg choć pewność 100% daje dopiero poród
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 listopada 2018, 18:35
-
Nie ma to raczej związku pod względem medycznym . Napiszę jednak dla ciekawskich dusz- czekamy na dziewczynkę, całodniowe mdłości nieustępujące po niczym od około 7t.c. do końca 16. Wymioty 2 razy.
Szi lubi tę wiadomość
-
Reniferra wrote:Nie ma to raczej związku pod względem medycznym . Napiszę jednak dla ciekawskich dusz- czekamy na dziewczynkę, całodniowe mdłości nieustępujące po niczym od około 7t.c. do końca 16. Wymioty 2 razy.
Reniferra lubi tę wiadomość
-
Szi wrote:Dziewczyny zastanawia mnie , czy to prawda że istnieje zależność między występowaniem mdłości, wymiotami , a płcią dziecka. Czy to prawda że jeśli jest ciąża z dziewczynka to bardzo często są mdłości ? Proszę o wasze doświadczenia.
Mam dwie coreczki i ani razu nie mialam mdlosci ani nie wymiotowalam. To nie ma nic wspolnego z plcia dziecka.08.02.2015 Luna
28.07.2017 Gaja
21.09.2019 Enya -