Plec dzieciatka a mdlosci/wymioty.
-
WIADOMOŚĆ
-
Szi wrote:To chyba nie dokonca zabobony. Mdłości spowodowane są wysokim poziomem Bety , zaś ta przyrasta szybciej i mocniej w ciąży z dziewczynkami. Czyli jest to wytlumaczalne medycynie
To jest wciąż niepotwierdzona naukowo teoria. Lekarze maja pewne powiązanie ale to nie jest tak że jak wysoka i szybko przyrasta to po prostu dziewczynka. Tu chodzi o konkretne wartości i konkretne dobowe wartości przyrostu w konkretnych dniach i tygodniach ciąży.
Ja w ciąży z synem miałam okropne wymioty od drugiego do piątego miesiąca, aż leżałam w szpitalu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 16:36
-
nick nieaktualnySzi wrote:To chyba nie dokonca zabobony. Mdłości spowodowane są wysokim poziomem Bety , zaś ta przyrasta szybciej i mocniej w ciąży z dziewczynkami. Czyli jest to wytlumaczalne medycynie
I mdłości są raczej spowodowane wzrostem hormonów np. Progesteronu, a nie betyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2018, 17:03
-
Szi wrote:Dziewczyny zastanawia mnie , czy to prawda że istnieje zależność między występowaniem mdłości, wymiotami , a płcią dziecka. Czy to prawda że jeśli jest ciąża z dziewczynka to bardzo często są mdłości ? Proszę o wasze doświadczenia.
sorry ale to jest tak głupia teza jak to samo, że jak jest zgaga to dziecko będzie miało bujną czuprynę
ja miałam mdłości 24godziny na dobę przez 7 tygodni..i jest chłopak, więc to nie ma znaczenia jaka płećAga9090, bbeczka91 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Chyba już mało kto wierzy w takie przesady. Myślę że to raczej stare "metody" z pokolenia naszych babć lub rodziców, z czasów, gdy usg robiło się rzadko i płeć poznawalo po porodzie. Stąd te teorie o smakach, wyglądzie na chłopca czy dziewczynkę, kształcie brzucha itp. Może to fajna zabawa, ale raczej niewiele osób traktuje to poważnie.
Ja teraz spodziewam się trzeciego dziecka, którego płci nie znam (mój wybór). Mam syna i córkę i tamte ciąże przechodzilam podobnie, w tej ciąży mdłości i wymioty mam do dziś. I myślę, że nie świadczy to o niczym. Może jedynie o tym, że mam już swoje lataSzi lubi tę wiadomość
❤️2013
❤️2015
❤️2018
❤️2020 -
Daniela wrote:Chyba już mało kto wierzy w takie przesady. Myślę że to raczej stare "metody" z pokolenia naszych babć lub rodziców, z czasów, gdy usg robiło się rzadko i płeć poznawalo po porodzie. Stąd te teorie o smakach, wyglądzie na chłopca czy dziewczynkę, kształcie brzucha itp. Może to fajna zabawa, ale raczej niewiele osób traktuje to poważnie.
Ja teraz spodziewam się trzeciego dziecka, którego płci nie znam (mój wybór). Mam syna i córkę i tamte ciąże przechodzilam podobnie, w tej ciąży mdłości i wymioty mam do dziś. I myślę, że nie świadczy to o niczym. Może jedynie o tym, że mam już swoje lata -
nick nieaktualnySzi wrote:Z zależnościa między wyglądem matki , zachciankami i smakami a płcia jestem stanowczo na nie , jak mówicie zabobony. Ale mdłości.... sama nie wiem . Poprostu rzadko się słyszy żeby kobieta spodziewajaca się córeczki nie miała tych objawów.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzi wrote:Z chlopczykami też się zdarza. Ale z moich obserwacji rzadko na odwrót tzn bez mdłości i girl.
Szi lubi tę wiadomość
-
kark wrote:U mnie córka 1 wymioty kilkanaście razy dziennie bez mdłości do 4 miesiąca.
Syn mocne mdłości i 1 raz wymiotowałam.
Córka 2 mdłości lekkie do 4 miesiąca, 1 raz wymitowałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 09:54
-
nick nieaktualnySzi to chyba zależy od organizmu Moja bratowa obie ciążę wymiotowała tak, że straciła po 8kg na początku, a ma 2 chłopców.
Ja przy córce nr 2 byłam pewna, że chłopak, bo wymioty/mdłości jak przy synu, smaki jak na syna, brzuch piłka jak na syna, a usg swoje
Także uwierzyłam dopiero po porodzieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 października 2018, 11:10
Szi lubi tę wiadomość
-
Daniela wrote:Chyba już mało kto wierzy w takie przesady. Myślę że to raczej stare "metody" z pokolenia naszych babć lub rodziców, z czasów, gdy usg robiło się rzadko i płeć poznawalo po porodzie.
oj jeszcze byś się zdziwiła ile osób wierzy w takie bzdury
i to nie zawsze są osoby niewykształcone
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny