Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAnuśka wrote:Lanay ale widzę, że z bliźniakami się dłużej leży... Albo to mnie tak ekspresowo wypuścili, bo wychodziłam do domu w Wigilię
Kurczę nie wyobrażam sobie że mi będą położne zabierać dzieci... Z Marysią nie pozwoliłam im jej zabrać, mimo iż chciały ją wziąć na noc żebym się wyspała po CC. Uparłam się i miałam małą cały czas przy sobie. No ale z dwójeczką to nie wiem czy będzie tak różowoZwłaszcza, że mąż będzie miał ograniczony dostęp bo będzie z małą w domu...
U mnie w szpitalami taka procedura po cc wychodzi sie na 5 dobę a po SN na 3 oczywiście jeśli wszystko jest ok
Nie bylo wyjścia i położne przez pierwsza noc musiały zabierać dzieci bo jak pisałam nie można sie ruszać wiec siła rzeczy nie wstaniesz do dziecka jak zacznie płakać a z dwójka naraz na łożku tez sie nie położysz. Ale caly dzień i noc przynosiła mi je położna na zmianę. A we wtorek przywieźli je w łóżeczkach dwie i juz ze mną zostały -
Dziewczyny jak sytuacja z waszymi szyjkami? Nie skracają się. . W ciąży bliźniaczej jest coś zakładane profilaktycznie? Moja szyjka ma aktualnie 3.5cm
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 16:14
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [13tc,
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka u mnie szyjka trzyma i na tą chwilę ma ok 4cm i nie zakładają u nas nic profilaktycznie dopiero jak szyjka byłaby przed 30tc poniżej 2,5cm i z tego co mówił mój gin to szwu w ciąży bliźniaczej nie zakładają tylko ewentualnie pessar
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
agula1983 wrote:czarnulka u mnie szyjka trzyma i na tą chwilę ma ok 4cm i nie zakładają u nas nic profilaktycznie dopiero jak szyjka byłaby przed 30tc poniżej 2,5cm i z tego co mówił mój gin to szwu w ciąży bliźniaczej nie zakładają tylko ewentualnie pessar
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 16:45
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
czarnulka24 wrote:Aha rozumiem a czemu szwu nie?? Moja ma 3.5 musze kontrolować to mówisz ze do 2.5 to jeszcze ok?
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Witajcie, ale nowych wiadomości - aż mój ciążowy mózg nie ogarnia!
Ciekawa jestem jak Bulkaasia? Pewnie odpoczywa po cc i zaraz będzie mogła cieszyć sie swoimi maleństwami
Co do wyprawki to ja mam swoją torbę do szpitala, a w niej kosmetyki, w tym właśnie chysteczki nawilżane do demakijażu i higieny intymnej, suchy szappon, no i standardowe do mycia. Mjatasy kupiłam jednorazowe z canpolu, ale rozmiar M i chyba zaraz jedne wypakuję żeby sprawdzić czy aby na tyłek wejdą czy tylko do połowy udmam też te gigantyczne podpaski poporodowe z belli, ale czekam na canpol, bo słyszałam, że te są kiepskie (a w aptece obok mnie innych nie było to wolę takie niż zadne). Na stronie szpitala nic nie pisali o takich podkładach na łóżko, ale dostałam dzisiaj jeden od szwagierki to też wrzucę i dokupię, bo jak nie pod siebie to do przewijania będą.
Dla maluchów mam na razie dwie paczki pampersów 0 i chusteczki do pupy (też dzisiaj dostałam jak byłam u chrześniaka). Ubranka tylko na wyjście, bo są szpitalne, chyba że ktoś bardzo chce.
A co do szyjki to moja sie skraca własnie, ale w 31 tygodniu spadła do 3 cm, więc nie jest źle jeszcze. W 18 miała 4,9 cm, a jakoś w 24 4,4 cm. Oby się nie rozpedzała za bardzo teraz. Mi lekarz od początku profilaktycznie na szyjkę wypisuje luteinę 2x 100 na noc. O żadnym innym wspomaganiu nie wspominał i chyba raczej już nie będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 18:01
czarnulka24, Anuśka lubią tę wiadomość
-
Pat85 wrote:Witajcie, ale nowych wiadomości - aż mój ciążowy mózg nie ogarnia!
Ciekawa jestem jak Bulkaasia? Pewnie odpoczywa po cc i zaraz będzie mogła cieszyć sie swoimi maleństwami
Co do wyprawki to ja mam swoją torbę do szpitala, a w niej kosmetyki, w tym właśnie chysteczki nawilżane do demakijażu i higieny intymnej, suchy szappon, no i standardowe do mycia. Mjatasy kupiłam jednorazowe z canpolu, ale rozmiar M i chyba zaraz jedne wypakuję żeby sprawdzić czy aby na tyłek wejdą czy tylko do połowy udmam też te gigantyczne podpaski poporodowe z belli, ale czekam na canpol, bo słyszałam, że te są kiepskie (a w aptece obok mnie innych nie było to wolę takie niż zadne). Na stronie szpitala nic nie pisali o takich podkładach na łóżko, ale dostałam dzisiaj jeden od szwagierki to też wrzucę i dokupię, bo jak nie pod siebie to do przewijania będą.
Dla maluchów mam na razie dwie paczki pampersów 0 i chusteczki do pupy (też dzisiaj dostałam jak byłam u chrześniaka). Ubranka tylko na wyjście, bo są szpitalne, chyba że ktoś bardzo chce.
A co do szyjki to moja sie skraca własnie, ale w 31 tygodniu spadła do 3 cm, więc nie jest źle jeszcze. W 18 miała 4,9 cm, a jakoś w 24 4,4 cm. Oby się nie rozpedzała za bardzo teraz. Mi lekarz od początku profilaktycznie na szyjkę wypisuje luteinę 2x 100 na noc. O żadnym innym wspomaganiu nie wspominał i chyba raczej już nie będzie.
A myślisz ze kontrola co 2-3 tyg jest ok?wizyty mam często bo co tydzień lub 2 ale też nie chce prosić lekarza non stop. Pomyśli ze swirujeWiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 18:32
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Dziękuję dziewczyny za waszą odpowiedz :)bardzo mi pomagacie. Bo ja zielona jestem27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Dzieki wielkie za listy rzeczy dziewczyny !
Ja mam szpital jakies 200 m od domu...jak by cos, zawsze moze mi ktos cos doniesc, nie mniej jednak, baaaardzo to mi sie przyda.
W przyszly pt zaczynam szkole rodzenia w szpitalu...mam nadzieje, ze tez nam podpowiedza co trzeba zabrac, pomimo ze napisane jest na stronie;)
Kurcze jak sie okazalo to mamy tyle ubranek, ze nie wiem czy je wszystkie zużyjemy..3/4 co prawda chlopiecych, ale naszą gwiazdę będę stroic w takie typowo dziewczece jak bedziemy wychodzic gdziespozniej tylko lukne jak duzo mamy malych rozmarow, bo wiekszosc to 62.
Juz sie nie moge poniedzialku doczekac jak zobacze nasze bąble na usg
Dziewczyny dajcie znac jakie kocyki kupilyscie, planujecie kupic! Ja bym chciala 2 z minky ocieplane i dwa na lato ( moze bambusowe).Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 18:53
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!Dziewczynka i chlopiec
-
A czy wy bierzecie lub brałyście jednocześnie duphason i luteine. Mój lekarz każe nadal brać duphason 3x2 dziennie chyba do 16tc i teraz dodatkowo kazał brać luteine dopochwowo 2x1 czy to nie za duzo?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
10tc,
10tc] Cb
Ja tylko luteinę biorę, ale pewnie lekarz wie co robi. Poza tym u mnie nić złego się nie działo, więc ta luteina to profilaktycznie. I właśnie gdzieś od 15 czy 16 tygodnia ją biorę.
Mi dr sprawdzał szyjkę tylko te 3 razy co wcześniej pisałam. Kto wie jak będzie teraz pod koniec, ale nadal wizyty co 2 tygodnie jeszcze planuję, więc tez i nie częsciej będzie mierzyć.
Kocyków podobno nigdy za wieleja planuję minky i bambusowe, plus mam kilka cienkich polarowych w domu nieużywanych. Za to podobno pościel jako taka raczej mało przydatna i na pewno nie na początku.
-
Co do kocyków to mam:
2 kocyki grube
2 kocyki polarowe
2 kocyki minky jesień/wiosna
2 pieluchy duże bambusowe 120x120
do tego dojdą pieluszki flanelowe, mini kołderki z rożków i pościel do łóżeczka na później
Myślę że powinno to wystarczyć, najwyżej będę dokupywać na bieżąco -
Z kocykami minky uważajcie. Ja kupiłam dla najmłodszej i całe szczęście że po jednej stronie jest bawełna a po drugiej minky, bo używałam go jako rożka i jak położyłam dzidzię na minky to się strasznie pociła bo to nie oddycha. Za to jak się zawinie dziecko bawełną do środka a minky na zewnątrz to wygląda i sprawdza się super
Ja brałam Dupka z Lutką jednocześnie jak mi się szyjka skracała za szybko. Da się
A napiszcie mi co jest takiego super w tych pieluchach bambusowych? Kurczę drogawe sąFaktycznie są warte tej ceny?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 maja 2017, 20:00
-
POdobno bambusowe sa przyjemne w upał - nie nagrzewaja się tylko izolują. Ale to tylko podobno
będę testować jako przykrycie.
Ja znalazłam wcale nie drogie (znaczy jak na przykrycie, bo jako pieluchę to już dużo):
http://allegro.pl/pielucha-bambusowa-pieluszka-bambus-100-75x75-cm-i6714889883.htmlAnuśka lubi tę wiadomość
-
czarnulka24 wrote:A czy wy bierzecie lub brałyście jednocześnie duphason i luteine. Mój lekarz każe nadal brać duphason 3x2 dziennie chyba do 16tc i teraz dodatkowo kazał brać luteine dopochwowo 2x1 czy to nie za duzo?
-
A kupujecie woombie? Właśnie czytam o tym same superlatywy
Działa tak trochę jak pomysły KarpaA jego pomysły są świetne. Zakupiłam właśnie 3 jego książki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d88603f36612.jpg
Próbuję się jakoś przygotować na trójkę maluchów -
Pat85 ja nospę biorę regularnie 3*1.
Nie ukrywam, że przeraża mnie ilość leków jakie biorę regularnia ale nie wiem co by było gdybym jednak ich nie brała
Nie jestem jedyną osobą która ma ciążę na podtrzymaniu lekami a rodzą się śliczne zddrowe dzieci.
Anuśka, mam dwie książki Karpa. Muszę się w końcu wziąć za solidne czytanie bo tylko zaczęłam i nie skończyłam.
Co do wombi- moja koleżanka bardzo sobie chwaliła ale przy ostatnim dziecku. Pierwsza dwójka wogóle z tego nie korzystała.
Ja jednak słyszę same dobre opinie o tych otulaczach.
Anuśka, Pat85 lubią tę wiadomość