Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
AllishiiA wrote:Jestem na porodowce o 1.20 odeszly wody, dostalam zastrzyk na plucka i czrkamy az sie zaczna skurcze to bedzie cesarka. Jeden bobas wazy 1900 a drugi 1700. Pozdrawiam.
powodzenia!
Czarnulka melduj się po wizycie.
Angela a Ty chyba jutro połówkowe?czarnulka24 lubi tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Cześć dziewczyny, przepraszam ale nie bardzo mam jak przeczytać cały wątek, czy mogę zadać pytanie?
Byłam wczoraj na usg, wg OM 7t1d, lekarz widział jeden zarodek z bijącym serduchem (określił na 5/6 tydzień), i oprócz tego widział zarys drugiego pęcherzyka (ja go nie widziałam). Pytał się czy wystąpiła w rodzinie ciąża bliźniacza (daleko, dziadek miał braci bliźniaków). Powiedziałam do lekarza że może to BYŁA ciąża bliźniacza i ten drugi zarodek się nie rozwinął, ale powiedział że nie da się na tym etapie nic powiedzieć. Mam przyjść za tydzień jeszcze raz na usg.
Wiem że jest coś takiego jak syndrom zanikającego bliźniaka, zastanawia mnie jednak czy możliwe jest że w tym drugim pęcherzyku po tak długim czasie od @ pojawi się jeszcze zarodek?
Lekarz określa wiek ciąży na 5/6 tydzień, więc zdarza się w pojedynczej ciąży że się dopiero coś rozwija w pęcherzyku, ale czy przy bliźniaczej również? Ktoś miał taka sytuację? Czy mam się nastawić ze na 100% się wchłonie i będzie pojedyncza ciąża bo za późno na rozwój drugiego zarodka?26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
30.12.2024 wizyta
-
Świeżo upieczone mamy pytanie do Was jeśli w ruch poszły butelki to może pomżecie.
Wszystkie albo większość widziałam, że obstawia avent a mi wypadły w oko butelki dr brown's - ktoś coś o nich powie?
I butelka 60ml ? Strasznie to malutkie, nie szkoda kasy i od razu kupić większą 125ml?szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
didi31 wrote:Świeżo upieczone mamy pytanie do Was jeśli w ruch poszły butelki to może pomżecie.
Wszystkie albo większość widziałam, że obstawia avent a mi wypadły w oko butelki dr brown's - ktoś coś o nich powie?
I butelka 60ml ? Strasznie to malutkie, nie szkoda kasy i od razu kupić większą 125ml?
Kochana kompletujesz juz wyprawke ? -
Hehe jeszcze nie, ale wczoraj byliśmy w jednym z dużych sklepów z art dziecięcymi i chciałam już się zorientować co i jak. Ilość producentów butelek, smoczków itp mnie przeraża. Bądź człowieku mądry i dokonaj wyboru- masakra
Z drugiej strony gdyby tfu tfu coś miało się stać i opadne z sił to chcę już mieć upatrzone niektóre rzeczy.
To moja pierwsza, wyczekiwania długo ciąża i czarna magia jeśli chodzi o zakupy tego rodzaju.
W październiku pewnie zaczniemy zakupy.szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
didi31 wrote:Hehe jeszcze nie, ale wczoraj byliśmy w jednym z dużych sklepów z art dziecięcymi i chciałam już się zorientować co i jak. Ilość producentów butelek, smoczków itp mnie przeraża. Bądź człowieku mądry i dokonaj wyboru- masakra
Z drugiej strony gdyby tfu tfu coś miało się stać i opadne z sił to chcę już mieć upatrzone niektóre rzeczy.
To moja pierwsza, wyczekiwania długo ciąża i czarna magia jeśli chodzi o zakupy tego rodzaju.
W październiku pewnie zaczniemy zakupy.
Tez wlasnie mysle w pazdzierniku zaczac
Butelki napewno kupie z Avent- mialam orzy córce , nie zastapione
Aa tez wszytko pozniej bede kompletowac -
didi31 wrote:Hehe jeszcze nie, ale wczoraj byliśmy w jednym z dużych sklepów z art dziecięcymi i chciałam już się zorientować co i jak. Ilość producentów butelek, smoczków itp mnie przeraża. Bądź człowieku mądry i dokonaj wyboru- masakra
W październiku pewnie zaczniemy zakupy.
Jedyne co martwie sie wozkiem ... Chce jeden obok drugiego ale musi tez byc z tych wezszych bo mam furtke 80cm , a nie chce wjezdzac na styk - wózek- to bedzie moj najciezszy zakup żeby trafic w dobry -
O 9.25 przyszly na swiat Wiktor i Adam z waga 1900 i 1950 i 46cm oddychaja samodzielnie, grzeja sie a ja mam trzesawke, juz coraz mnijesza. Wszyscy zdrowi pozdrawiamy
didi31, Midwife1991, Angela*, rodzynka66, Imbirek91, gabi 7, MoNaKo, Alias, czarnulka24, jomi81, Asia87, joaska1985, triss, Sun2017, Meg85 lubią tę wiadomość
-
AllishiiA wrote:O 9.25 przyszly na swiat Wiktor i Adam z waga 1900 i 1950 i 46cm oddychaja samodzielnie, grzeja sie a ja mam trzesawke, juz coraz mnijesza. Wszyscy zdrowi pozdrawiamy
Kochana super wieści! Zdrowka dla Was i gratuluję syneczków
Odpoczywaj ! -
didi31 wrote:Angela najwęższym chyba to Mountain Buggy Duet bo 63 cm
Mi się podoba tfk twin adventure
Fajne oba tylko boje sie ze im wezwzy wozek tym kolebki wezsze - wiadomo ...
A nie chce zeby dzieci sie cisnely
Dlatego wozek to bedzie moj najciezszy zakup ...
Alw kiedya wkoncu wybiore -
didi31 wrote:Świeżo upieczone mamy pytanie do Was jeśli w ruch poszły butelki to może pomżecie.
I butelka 60ml ? Strasznie to malutkie, nie szkoda kasy i od razu kupić większą 125ml?didi31 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny co do wózków - to jest najważniejszy zakup moim zdaniem z całej wyprawki. Ja mam bugaboo donkey twin. Kupiłam uzywany i jestem zachwycona. Ma ogromne pompowane koła i sam jedzie. Nie wyobrażam sobie pachać ciężkiego wózka plus waga dzieci...tak więc jeśli chcecie mieć przyjemność ze spacerowania to wózek musi byc naprawdę dobry. Bugaboo wjeżdża w drzwi o szerokości 80 cm
-
Allishiia, ogromne gratulacje Trzymam kciuki za szybkie wyjście do domku.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018