Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Allishiia ogromne GRATULACJE!!! jak dobrze czytać, że wszystko jest w porządku to jest miód na moje serce.. mam dzisiaj trochę deprechę i takie wieści są mi potrzebne
MartaBS ja miałam w pierwszej ciąży taką sytuację,że w 7 tc byłam na USG i był jużzarodek i serce a obok pusty pęcherzyk i mi lekarz od razu poiedział,że drugiego nie bedzie i faktycznie na następnym USG już go nie było
w tej ciąży byłam na pierwszym USG też jakoś w 6-7tc i było jedno serduszko, i żadnych innych przesłanek do tego żeby podejrzeważ ciążę bliźniaczą. NA drugim USG okazało sie że dzici jest dwójka i są jednojajowie, więc nie było drugiego pęcherzyka widać, a serce drugiego musiało zacząć bić dzień lub dwa później No iteraz mam pod sercem dwa łobuzy
Nie ma co się martwić na zapas...wszystkiego dowiesz sie na USG...a kiedy masz następne?
jeśli chodzi o wózki to ja się zastanawiam nad Bebetto 4. podoba mi się Bugaboo ale cena, nawet używki jest dla mnie nie do przeskoczenia
-
Didi, moja córka miała straszne kolki, wiec kupiłam w akcie desperacji antykolkowe butelki dr Brown's. Kolki były nadal, natomiast czyszczenie tej rureczki w środku jest baaaaardzo upierdliwe. Także ja odradzam.
didi31 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dziewczyny dawno się nie meldowałam, ale poczytuję Was codziennie z ukrycia a nie odzywam się, bo w sumie wy tu się w większości rozpakowujecie a ja mam jeszcze dużo, dużo czasu do tego Niemniej gratuluję każdej mamusi - niech dzieciaczki nie dają Wam za bardzo w kość i rosną jak na drożdżach!
Monako super, że zachwalasz tak bugaboo bo to też nasz wybór Oczywiście wózek kupimy później, później, ale już byliśmy go obejrzeć i jesteśmy zaskoczeni tym, że rzeczywiście tak leciutko chodzi A jakie masz nosidła? W sensie foteliki samochodowe?
Moje chłopaki rosną, póki co dobrze się rozwijają, ale już mam stracha, bo za dwa tygodnie mamy pierwsze podejście do połówkowych - nie wiem, czy się uda już je zrobić aczkolwiek dr od tych ważnych usg chciał mnie widzieć na kontroli, a że ma urlop to wypadło tak, że być może przy okazji kontroli uda się zrobić połówkowe a może nie, zobaczymy I tak jeżdżę co 2 tygodnie do mojej kliniki więc jak się nie uda zrobić tych połówkowych to pojadę raz jeszcze do tego dr zamiast do mojej przecudownej Pani drMeg85 lubi tę wiadomość
M&K 2017
M 😍 2020 -
Imbirek91 ja też jestm na początku i więcej czutam niż się udzielam, ale dobrze że robi sie nas co raz więcej takich noworocznych mamusiek :)dowiedziałaś się już może co kryje się w brzuchu ?
-
Ja się pochwalę, że wczoraj miałam prenatalne. Z dziećmi wszystko dobrze, ryzyko wad małe no i pan dr obstawia, że będzie chłopiec i dziewczynka. Co do chłopca był przekonany, dziewczynka tak na 80%
MoNaKo, Meg85, Imbirek91 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
MoNaKo wrote:Imbirek ja mam foteliki Be safe izy go plus- ale jeszcze nie korzystalismy tak żeby podpinac je do wózka. Co do wózka- gwarantuję że świetny wybór
MoNaKo, czy one są montowane tylko na isofixach czy bez tez się da? Bo my z racji trojki dzieci bedziemy mieć problem. Córka starsza pewnie usiądzie z przodu (ma fotelik do 36kg), a dzieciaki młodsze będą siedzieć ze mną z tyłu. No i z tyłu mamy isofixy tylko na skrajnych fotelach, po środku nie ma. Myślałam, żeby dzieci posadzić na tych skrajnych, a ja w środku, ale nie wiem czy dam radę się tam wczłapać, więc pomyślałam, że może dzieci obok siebie i ja z boku, no ale wtedy odpadają foteliki montowane na isofixach. Auto niby mamy spore, Kia carens, ale widzę, że będzie ciasnawo.
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jomi81 super wieści! A z tymi butelkami dr browns gdzieś właśnie czytałam, że ich czyszczenie trochę męczące. To skoro już dostałam od koleżanki sterylizator 3w1 z avent, podgrzewacz to i butle takie kupię...
Ktoś pisał o dołach i gorszych dniach tutaj. Ja ostatnio ryczałam bez powodu. Mój mąż jest wspaniały i znosi te hormony
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
didi31 wrote:Świeżo upieczone mamy pytanie do Was jeśli w ruch poszły butelki to może pomżecie.
Wszystkie albo większość widziałam, że obstawia avent a mi wypadły w oko butelki dr brown's - ktoś coś o nich powie?
I butelka 60ml ? Strasznie to malutkie, nie szkoda kasy i od razu kupić większą 125ml?
Hej ja kupiłam Tommy tippi i Avent ale poszły na bok bo mają za szybki przepływ i dziewczyny się krztusily non stop.
Teraz mam z MAM i to jest strzał w dziesiątkę bo małe super pija.Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
didi31 wrote:Angela najwęższym chyba to Mountain Buggy Duet bo 63 cm
Mi się podoba tfk twin adventure
Ja go właśnie parę dni temu zamówiłam,
Właśnie że względu na szerokość. Dam znać jak przyjdzie i jak będzie się sprawować.Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
jomi81 wrote:MoNaKo, czy one są montowane tylko na isofixach czy bez tez się da? Bo my z racji trojki dzieci bedziemy mieć problem. Córka starsza pewnie usiądzie z przodu (ma fotelik do 36kg), a dzieciaki młodsze będą siedzieć ze mną z tyłu. No i z tyłu mamy isofixy tylko na skrajnych fotelach, po środku nie ma. Myślałam, żeby dzieci posadzić na tych skrajnych, a ja w środku, ale nie wiem czy dam radę się tam wczłapać, więc pomyślałam, że może dzieci obok siebie i ja z boku, no ale wtedy odpadają foteliki montowane na isofixach. Auto niby mamy spore, Kia carens, ale widzę, że będzie ciasnawo.
Foteliki 0-13 standardowo mocowane są z a pomocą pasów bezpieczeństwa (tych samochodowych). Żeby zamontować je za pomocą isofixu potrzebne są dodatkowe bazy . My kupiliśmy bazy do maxi cosi ktre można zamontować pasami samochodowymi albo wpiac za pomocą isofixu. Też mam dylemat w jakiej konfiguracji montować foteliki (u nas samochód 7 osobowy ale za to w komplecie 6 osób na pokładzie ). Dlatego kupiliśmy bazy ktre można montować na oba sposoby (też mam isofixy tylko na skrajnych siedzeniach).
Bazy do fotelików polecam bardzo. Używałam przy chłopakach i jest to spore ułatwienie, wystarczy fotelik "wklikac " w bazę. Ponieważ na co dzień głównie ja będę jeździć z maluchami , a jeżdżę autem sporo to dla mnie to duże ułatwienie . Przy montażu fotelika pasami jest trochę zachodu , przy dwóch zachodu dwa razy więcejjomi81 lubi tę wiadomość
-
Triss, właśnie ja uwielbiam bazy. Mam po córce maxi cosi cabriofix z bazą familyfix. Dla drugiego dzieciaczka bym chciała też kupić coś montowanego na bazie. Nie wiedziałam, że bazę można zamontować bez isofixow, dzięki za info
Myślę, że za miesiąc przyjedziemy się do jakiegoś dużego sklepu z fotelikami i będziemy testować różne konfiguracje.Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Alias- wizyta w poniedziałek wiec niedługo będę wiedziała ale to było pytanie bardziej z ciekawości bo jak doktor powiedział ze widzi obok pęcherzyk to sama do niego powiedziałam ze może to BYŁA ciąża blizniacza i juz nie jest. Ale stwierdził że nie możemy tego jeszcze określić stąd moje pytanie czy zdarza się nadrobienie przez ten drugi pęcherzyk dzięki za odpowiedzi26.08.2017- zabieg, puste jajo płodowe, podejrzenie zaśniadu groniastego
21.10.2018 córka 🍼
08.12.2024 cień ⏸️
12.12.2024 wyraźne ⏸️
30.12.2024 wizyta
-
Jomi my pierwotnie też wybraliśmy family fix , ale po wizycie w sklepie i przymeirzeiu baz i fotelików podjęliśmy decyzję o zakupie tych baz na pasy i isofix. Jeśli miałabyś zostać przy maxi cosi to możesz zostawić family fixa a dokupić easy fix
jomi81 lubi tę wiadomość
-
Ja po wizycie. Dzieci ważą troszkę ponad 800 gram. Zespołu podkradania jako tako nie ma jak na razie.
Ale poważny problem to szyjka . Ledwo trzyma w pessarze i w każdej chwili może się coś zacząć. . No a maluszki jeszcze maleńkie .27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity