Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Triss dzięki Bogu się odezwałaś,bo naprawdę miałam już czarna scenariusze.najważniejsze,ze u Ciebie wszystko ok.Tak moja córka skończyła 8 lat i tak mi jej szkoda,ze znów musiałam ja zostawić :-(smutno mi bardzo ale nie mogę jej tego pokazać,bo będziemy ryczaly obie.
-
Czarnulka, mocno trzymam kciuki za Twoich chłopców. Niech jeszcze trochę posiedzą w brzuchu u mamy.
Gabi, 32tc to moje marzenie. Pewnie jak juz się pokonuje te różne etapy ciąży to człowiek zaczyna marzyć nie o bezpiecznym momencie, a o terminie. Także życzę, żeby jeszcze dzieciaczki się nie spieszyły, ale na szczęście nawet jeśli postanowią wcześniej powitać świat to dadzą sobie super radę
U mnie po wczorajszej wizycie średnio. Szyjka póki co się nie skróciła, ale od ostatniego badania zmieniła swoje ułożenie, opuściła się i zawinęła, cokolwiek to znaczy. Póki co mam nie panikować, obserwujemy rozwój sytuacji, ale profilaktycznie mam wrócić do kanapowego trybu życiagabi 7 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
rodzynka66 wrote:13kg+ !! Coraz bardziej odczuwam mój słodki tobołek...
I od ukończonego 26tc zdecydowanie bardziej uderzają. Nabierają mocy
Hehe kochana to ja pewnie Cie przegonie bo juz mam +10kg w ciagu miesiaca przyszlo mi 6kg ja tez czuje moje dzieci z dnia na dzien coraz mocniej a gdzie jeszcze do 26 tc to chyba bede chodzila jak slon kochana ale nie mamy co narzekać, damy radę, dzwigniemy każdy slodki ciężar
-
triss wrote:Gabi mam nadzieje ze wypuszcza Cię szybko . Wiem co czujesz , ja tez cały czas myśle jak to będzie jak pójdę do szpitala. Jeszcze 3-4 dni jakoś wytrzymam i ja i chłopcy . Ale gdybym miała iść na dłużej to będzie ciężko.
Kochana teraz Twoja kolej ?triss lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAngela* wrote:Gabi kurcze , dużo Zdrowka dla Was i , żeby dzieci zostaly jeszcze w brzuszku
Dziewczyny jak po wizytach ? Czarnulka , EmciA123? Wszystko dobrze ?
U mnie zapowiada sie upalny dzien , choć rano przeszla delikatna burza ...
Milego dnia wszystkim -
Cześć, dziewczyny! Wracam do Was po dłuższej przerwie. Od wtorku jestem na patologii ciąży ze względu na zgładzoną szyjkę, rozwarcie i regularne skurcze. Na razie sytuacja w miarę opanowana, podali sterydy, zahamowali akcje porodową i czekamy, co dalej. Lekarze mówią, że nie ma tragedii, nawet gdybym miała już rodzić - chłopcy są silni, we wtorek ważyli ponad 1500 g każdy. Ja po cichu liczę, że uda się dobić do 2 kg lub do 34 tyg, ale jestem zadowolona z każdego dnia w trzypaku.
Co do wózka, to my kupiliśmy używany TFK w bardzo dobrej cenie i prawie w ogóle niezniszczony. Łatwo się prowadzi i podbija, ma super hamulec (taki, jak w rowerze). TFK może nie jest piękny, ale na pewno praktyczny, ma dobre opinie.
PozdrawiamMeg85, Angela*, gabi 7, triss lubią tę wiadomość
-
Witaj BeBeBe ja też w Szpitalu od wczoraj.U mnie też zapisują się skurcze.dostałam wczoraj kroplowki i całe popołudnie i nic było ok a rano znów zaczęłam czuć te skurcze:-(leżę teraz pod ktg.zobaczymy jakie wyjdą skurcze.A co Tobie podają na zatrzymanie akcji pogodowej?Moje dziewczyny mają już po 2 kg ale jednak chciałabym,żeby trochę jeszcze posiedzialy w brzuchu.każdy dzień jest na wagę złota.trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maluszki☺
Czarnulka a co u Ciebie?mam nadzieję,ze wszystko ok.trzymaj się jak najdłużej.A ile ważą teraz Twoje dzieciaczki?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 10:10
-
Cześć kochane znów wpadam na chwilke napisać co u nas ale szczrze jet mi głupio że nie czytam Was na bierząco Brakuje mi bierzacych informacji co u Was bo bardzo lubie to forum ale przy dwójce dzieci nie jest łatwo wygospodarować chwilę dla siebie bo jak juz jest ta chwila to zawsze jest tez coś do ogarnięcia w domu.
Moję szczęścia mają już ponad miesiąc. Radzimy sobie coraz lepiej i jest naprawdę dobrze
Niestety dokarmiam je mm i zauważam że coraz mniej mają ochoty na moją pierś więc chyba muszę o kp nieco bardziej powalczyć ale czasem brakuje sił...Z butelki wypija cokolwiek i to bardzo ochoczo co oczywiście było do przewidzenia... I na nieszczęście karmienie butlą jest szybsze więc wygdniejsze ale zależy mi aby dziewczynki nie odstawiły jeszcze mojej piersi na dobre.
I jeszcze mam taki mały problem że moje smerfetki w dzień śpią od karmienia do karmienia ( z małymi wyjątkami) ale w nocy juz nie koniecznie tak chetnie zasypiają. A skoro one nie śpią to i ja nie śpię...Takie uroki macierzyństwa
I kochane rada dla Was- jesli nie macie jeszcze wyprawki to ja bym takiej pełnej nie robiła przed porodem. Wiele rzeczy mi się nie przydało a kosztowały duzo pieniędzy...Nie korzystam wogóle z koszy mojżesza- ( no dobra korzystam bo wrzucam do nich czyste i wyprane ciuchy przed prasowaniem) dziewczynki spią z nami w łóżku...nie korzystam też z monitorów oddechu... Co do ciuszków, myślałamże będę lubiła pajace a tak naprawde ich nie znoszę, ubieram dzieci w body, spodenki i skarpetki- to jest nasz ulubiony zestaw a pajacynawet im nie zakłądam.
Najlepszy zakup to poduszka do karmienia bo karmiąc pierisia nie muszę trzymać dziecka i mam wolne rece aby napić się herbaty
Co do laktatora- koniecznie taki na dwie piersi ale uwierzcie mi i tak nie lubię z niego korzystać. Jedno odciągnięcie zajmuje mi 15-20 minut a z pojedyńczym wiadomo, trwałoby to dwa razy dłużej.
Do szpitala warto wziąć sobie taki dziecięcy stopień podwyższający ( nie pamiętam jak to się dokłądnie nazywa ) bo po cc cięzko się schodzi z wysokich szpitalnych łóżek. To na razie tyle z moich rad
Bardzo bym chciała byc teraz z Wami na bierząco, może w tym tygodniu mi się uda Buziaki dla was i dla Waszych pociech- tych już z Wami i tych co jeszcze w brzuszku
shelby* lubi tę wiadomość
-
HEJKA PODCZYTUJĘ WAS OD KILKU DNI I NIE ŚMIAŁO CHCIAŁAM DOŁĄCZYĆ BO PO CICHUTKU LICZĘ NA BLIŹNIAKI, PRZY MONITORINGU BYŁY DWA JAJECZKA, TYDZIEŃ PÓŹNIEJ JUŻ BYŁY DWA CIAŁKA ŻÓŁTE I BETA Z PROGESTERONEM TEŻ DAJĄ MI NADZIEJE NA BLIŹNIAKI
Meg85 lubi tę wiadomość
2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
s1985 wrote:HEJKA PODCZYTUJĘ WAS OD KILKU DNI I NIE ŚMIAŁO CHCIAŁAM DOŁĄCZYĆ BO PO CICHUTKU LICZĘ NA BLIŹNIAKI, PRZY MONITORINGU BYŁY DWA JAJECZKA, TYDZIEŃ PÓŹNIEJ JUŻ BYŁY DWA CIAŁKA ŻÓŁTE I BETA Z PROGESTERONEM TEŻ DAJĄ MI NADZIEJE NA BLIŹNIAKI
Super , trzymam kciuki
Kojarze Cie ze styczniówek -
Angela* wrote:Super , trzymam kciuki
Kojarze Cie ze styczniówek2004 - Agnieszka
2010 - Filip moje skarby
15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
NEVER GIVE UP
Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18 -
Hej
Angela teraz chyba kolej na mnie . Proszę więc grzecznie czekać i nie wpychać się poza kolejnością
Mam zamiar wytrzymać jeszcze ze dwa tygodnie z reszta jutro wizyta, zobaczymy co tam doktor zadecyduje
Czarnulka odezwij się ... myśle o Was
Gabi i jak ktg wyszło ?czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
triss wrote:Hej
Angela teraz chyba kolej na mnie . Proszę więc grzecznie czekać i nie wpychać się poza kolejnością
Mam zamiar wytrzymać jeszcze ze dwa tygodnie z reszta jutro wizyta, zobaczymy co tam doktor zadecyduje
Czarnulka odezwij się ... myśle o Was
Gabi i jak ktg wyszło ?
Kochana ja mam zamiar poczekać do grudnia, także spokojnie kochana a więc czekamy na jutrzejsze info z wizyty
triss lubi tę wiadomość
-
Angela* wrote:Kochana ja mam zamiar poczekać do grudnia, także spokojnie kochana a więc czekamy na jutrzejsze info z wizyty
Trochę mam stracha przed tą wizytą . To już tak blisko ....
Gabi ech No właśnie te weekendy w szpitalu najgorsze , bo nie ma komu decydować na ogół . Pewnie dopiero w poniedziałek coś konkretnego się dowiesz i może pozwolą Ci wyjść . Trzymam kciuki . A córcia może Cię odwiedzić ? -
Trzymajcie się dziewczyny - Gabi, BeBeBe, Weruś i zwłaszcza Czarnulka!
Nasz wóz to Baby Jogger, wklejam foto, mam nadzieję, że coś widać
5dhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb7b2780c108.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 12:54
BeBeBe, czarnulka24, gabi 7 lubią tę wiadomość
Witajcie córeczki! 5.10.2018