X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss dzięki Bogu się odezwałaś,bo naprawdę miałam już czarna scenariusze.najważniejsze,ze u Ciebie wszystko ok.Tak moja córka skończyła 8 lat i tak mi jej szkoda,ze znów musiałam ja zostawić :-(smutno mi bardzo ale nie mogę jej tego pokazać,bo będziemy ryczaly obie.

3i498u69fq9q84na.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, mocno trzymam kciuki za Twoich chłopców. Niech jeszcze trochę posiedzą w brzuchu u mamy.

Gabi, 32tc to moje marzenie. Pewnie jak juz się pokonuje te różne etapy ciąży to człowiek zaczyna marzyć nie o bezpiecznym momencie, a o terminie. Także życzę, żeby jeszcze dzieciaczki się nie spieszyły, ale na szczęście nawet jeśli postanowią wcześniej powitać świat to dadzą sobie super radę :)

U mnie po wczorajszej wizycie średnio. Szyjka póki co się nie skróciła, ale od ostatniego badania zmieniła swoje ułożenie, opuściła się i zawinęła, cokolwiek to znaczy. Póki co mam nie panikować, obserwujemy rozwój sytuacji, ale profilaktycznie mam wrócić do kanapowego trybu życia :/

gabi 7 lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana a duzo masz kg na plusie? Mnie to az jelita bola od gniecenia ;)

13kg+ !! Coraz bardziej odczuwam mój słodki tobołek... ;)
    I od ukończonego 26tc zdecydowanie bardziej uderzają. Nabierają mocy :)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    13kg+ !! Coraz bardziej odczuwam mój słodki tobołek... ;)
    I od ukończonego 26tc zdecydowanie bardziej uderzają. Nabierają mocy :)

Hehe kochana to ja pewnie Cie przegonie bo juz mam +10kg :) w ciagu miesiaca przyszlo mi 6kg :D ja tez czuje moje dzieci z dnia na dzien coraz mocniej ;) a gdzie jeszcze do 26 tc to chyba bede chodzila jak slon :) kochana ale nie mamy co narzekać, damy radę, dzwigniemy każdy slodki ciężar <3

• triss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi mam nadzieje ze wypuszcza Cię szybko . Wiem co czujesz , ja tez cały czas myśle jak to będzie jak pójdę do szpitala. Jeszcze 3-4 dni jakoś wytrzymam i ja i chłopcy . Ale gdybym miała iść na dłużej to będzie ciężko. :(

gabi 7 lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Gabi mam nadzieje ze wypuszcza Cię szybko . Wiem co czujesz , ja tez cały czas myśle jak to będzie jak pójdę do szpitala. Jeszcze 3-4 dni jakoś wytrzymam i ja i chłopcy . Ale gdybym miała iść na dłużej to będzie ciężko. :(

Kochana teraz Twoja kolej ? :)

triss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Gabi kurcze , dużo Zdrowka dla Was i , żeby dzieci zostaly jeszcze w brzuszku <3

Dziewczyny jak po wizytach ? Czarnulka , EmciA123? Wszystko dobrze ? :)

U mnie zapowiada sie upalny dzien , choć rano przeszla delikatna burza ...

Milego dnia wszystkim ;)
    U mnie wszystkie badania sa ok, usg dopiero 8 wrzesnia.

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    U mnie wszystkie badania sa ok, usg dopiero 8 wrzesnia.

:) super że wszystko oki :)

• BeBeBe Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny! Wracam do Was po dłuższej przerwie. Od wtorku jestem na patologii ciąży ze względu na zgładzoną szyjkę, rozwarcie i regularne skurcze. Na razie sytuacja w miarę opanowana, podali sterydy, zahamowali akcje porodową i czekamy, co dalej. Lekarze mówią, że nie ma tragedii, nawet gdybym miała już rodzić - chłopcy są silni, we wtorek ważyli ponad 1500 g każdy. Ja po cichu liczę, że uda się dobić do 2 kg lub do 34 tyg, ale jestem zadowolona z każdego dnia w trzypaku.

Co do wózka, to my kupiliśmy używany TFK w bardzo dobrej cenie i prawie w ogóle niezniszczony. Łatwo się prowadzi i podbija, ma super hamulec (taki, jak w rowerze). TFK może nie jest piękny, ale na pewno praktyczny, ma dobre opinie.

Pozdrawiam :)

Meg85, Angela*, gabi 7, triss lubią tę wiadomość

p19u43r85jesg206.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj BeBeBe ja też w Szpitalu od wczoraj.U mnie też zapisują się skurcze.dostałam wczoraj kroplowki i całe popołudnie i nic było ok a rano znów zaczęłam czuć te skurcze:-(leżę teraz pod ktg.zobaczymy jakie wyjdą skurcze.A co Tobie podają na zatrzymanie akcji pogodowej?Moje dziewczyny mają już po 2 kg ale jednak chciałabym,żeby trochę jeszcze posiedzialy w brzuchu.każdy dzień jest na wagę złota.trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maluszki☺

Czarnulka a co u Ciebie?mam nadzieję,ze wszystko ok.trzymaj się jak najdłużej.A ile ważą teraz Twoje dzieciaczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 10:10

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane znów wpadam na chwilke napisać co u nas ale szczrze jet mi głupio że nie czytam Was na bierząco :( Brakuje mi bierzacych informacji co u Was bo bardzo lubie to forum ale przy dwójce dzieci nie jest łatwo wygospodarować chwilę dla siebie bo jak juz jest ta chwila to zawsze jest tez coś do ogarnięcia w domu.

Moję szczęścia mają już ponad miesiąc. Radzimy sobie coraz lepiej i jest naprawdę dobrze :)
    Niestety dokarmiam je mm i zauważam że coraz mniej mają ochoty na moją pierś więc chyba muszę o kp nieco bardziej powalczyć ale czasem brakuje sił...Z butelki wypija cokolwiek i to bardzo ochoczo co oczywiście było do przewidzenia... I na nieszczęście karmienie butlą jest szybsze więc wygdniejsze ale zależy mi aby dziewczynki nie odstawiły jeszcze mojej piersi na dobre.
    I jeszcze mam taki mały problem że moje smerfetki w dzień śpią od karmienia do karmienia ( z małymi wyjątkami) ale w nocy juz nie koniecznie tak chetnie zasypiają. A skoro one nie śpią to i ja nie śpię...Takie uroki macierzyństwa :)

I kochane rada dla Was- jesli nie macie jeszcze wyprawki to ja bym takiej pełnej nie robiła przed porodem. Wiele rzeczy mi się nie przydało a kosztowały duzo pieniędzy...Nie korzystam wogóle z koszy mojżesza- ( no dobra korzystam bo wrzucam do nich czyste i wyprane ciuchy przed prasowaniem) dziewczynki spią z nami w łóżku...nie korzystam też z monitorów oddechu... Co do ciuszków, myślałamże będę lubiła pajace a tak naprawde ich nie znoszę, ubieram dzieci w body, spodenki i skarpetki- to jest nasz ulubiony zestaw a pajacynawet im nie zakłądam.
    Najlepszy zakup to poduszka do karmienia bo karmiąc pierisia nie muszę trzymać dziecka i mam wolne rece aby napić się herbaty :)
    Co do laktatora- koniecznie taki na dwie piersi ale uwierzcie mi i tak nie lubię z niego korzystać. Jedno odciągnięcie zajmuje mi 15-20 minut a z pojedyńczym wiadomo, trwałoby to dwa razy dłużej.
    Do szpitala warto wziąć sobie taki dziecięcy stopień podwyższający ( nie pamiętam jak to się dokłądnie nazywa ) bo po cc cięzko się schodzi z wysokich szpitalnych łóżek. To na razie tyle z moich rad :)
    Bardzo bym chciała byc teraz z Wami na bierząco, może w tym tygodniu mi się uda :) Buziaki dla was i dla Waszych pociech- tych już z Wami i tych co jeszcze w brzuszku :)

shelby* lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJKA PODCZYTUJĘ WAS OD KILKU DNI I NIE ŚMIAŁO CHCIAŁAM DOŁĄCZYĆ BO PO CICHUTKU LICZĘ NA BLIŹNIAKI, PRZY MONITORINGU BYŁY DWA JAJECZKA, TYDZIEŃ PÓŹNIEJ JUŻ BYŁY DWA CIAŁKA ŻÓŁTE I BETA Z PROGESTERONEM TEŻ DAJĄ MI NADZIEJE NA BLIŹNIAKI :D

Meg85 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    HEJKA PODCZYTUJĘ WAS OD KILKU DNI I NIE ŚMIAŁO CHCIAŁAM DOŁĄCZYĆ BO PO CICHUTKU LICZĘ NA BLIŹNIAKI, PRZY MONITORINGU BYŁY DWA JAJECZKA, TYDZIEŃ PÓŹNIEJ JUŻ BYŁY DWA CIAŁKA ŻÓŁTE I BETA Z PROGESTERONEM TEŻ DAJĄ MI NADZIEJE NA BLIŹNIAKI :D

Super , trzymam kciuki ;)
    Kojarze Cie ze styczniówek ;)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Super , trzymam kciuki ;)
    Kojarze Cie ze styczniówek ;)
    TAK TAK JESTEM BYŁĄ STYCZNIÓWKĄ 2018 , TERAZ PRZESKOCZYŁAM NA MAJ 2018 ;D

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    TAK TAK JESTEM BYŁĄ STYCZNIÓWKĄ 2018 , TERAZ PRZESKOCZYŁAM NA MAJ 2018 ;D

Super ! Trzymam kciuki , żebyś tu z nami zostala <3

s1985 lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Angela teraz chyba kolej na mnie . Proszę więc grzecznie czekać i nie wpychać się poza kolejnością ;)
    Mam zamiar wytrzymać jeszcze ze dwa tygodnie :D z reszta jutro wizyta, zobaczymy co tam doktor zadecyduje

Czarnulka odezwij się ... myśle o Was

Gabi i jak ktg wyszło ?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Hej

Angela teraz chyba kolej na mnie . Proszę więc grzecznie czekać i nie wpychać się poza kolejnością ;)
    Mam zamiar wytrzymać jeszcze ze dwa tygodnie :D z reszta jutro wizyta, zobaczymy co tam doktor zadecyduje

Czarnulka odezwij się ... myśle o Was

Gabi i jak ktg wyszło ?

Kochana ja mam zamiar poczekać do grudnia, także spokojnie :) kochana a więc czekamy na jutrzejsze info z wizyty ;)

triss lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss piszą się jakieś skurcze ale dzisiaj nie dali mi żadnej kroplowki.Wiesz jak jest w szpitalach w weekendy.

3i498u69fq9q84na.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana ja mam zamiar poczekać do grudnia, także spokojnie :) kochana a więc czekamy na jutrzejsze info z wizyty ;)
    No o Tobie to nawet nie myślałam . Ty grzeczna jesteś. ;)

Trochę mam stracha przed tą wizytą . To już tak blisko ....

Gabi ech No właśnie te weekendy w szpitalu najgorsze , bo nie ma komu decydować na ogół . Pewnie dopiero w poniedziałek coś konkretnego się dowiesz i może pozwolą Ci wyjść . Trzymam kciuki . A córcia może Cię odwiedzić ?

• Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny - Gabi, BeBeBe, Weruś i zwłaszcza Czarnulka!

Nasz wóz to Baby Jogger, wklejam foto, mam nadzieję, że coś widać

5dhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb7b2780c108.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 12:54

BeBeBe, czarnulka24, gabi 7 lubią tę wiadomość

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ