X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss dzięki Bogu się odezwałaś,bo naprawdę miałam już czarna scenariusze.najważniejsze,ze u Ciebie wszystko ok.Tak moja córka skończyła 8 lat i tak mi jej szkoda,ze znów musiałam ja zostawić :-(smutno mi bardzo ale nie mogę jej tego pokazać,bo będziemy ryczaly obie.

3i498u69fq9q84na.png
  • jomi81 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka, mocno trzymam kciuki za Twoich chłopców. Niech jeszcze trochę posiedzą w brzuchu u mamy.

Gabi, 32tc to moje marzenie. Pewnie jak juz się pokonuje te różne etapy ciąży to człowiek zaczyna marzyć nie o bezpiecznym momencie, a o terminie. Także życzę, żeby jeszcze dzieciaczki się nie spieszyły, ale na szczęście nawet jeśli postanowią wcześniej powitać świat to dadzą sobie super radę :)

U mnie po wczorajszej wizycie średnio. Szyjka póki co się nie skróciła, ale od ostatniego badania zmieniła swoje ułożenie, opuściła się i zawinęła, cokolwiek to znaczy. Póki co mam nie panikować, obserwujemy rozwój sytuacji, ale profilaktycznie mam wrócić do kanapowego trybu życia :/

gabi 7 lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana a duzo masz kg na plusie? Mnie to az jelita bola od gniecenia ;)

13kg+ !! Coraz bardziej odczuwam mój słodki tobołek... ;)
    I od ukończonego 26tc zdecydowanie bardziej uderzają. Nabierają mocy :)

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    13kg+ !! Coraz bardziej odczuwam mój słodki tobołek... ;)
    I od ukończonego 26tc zdecydowanie bardziej uderzają. Nabierają mocy :)

Hehe kochana to ja pewnie Cie przegonie bo juz mam +10kg :) w ciagu miesiaca przyszlo mi 6kg :D ja tez czuje moje dzieci z dnia na dzien coraz mocniej ;) a gdzie jeszcze do 26 tc to chyba bede chodzila jak slon :) kochana ale nie mamy co narzekać, damy radę, dzwigniemy każdy slodki ciężar <3

• triss Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi mam nadzieje ze wypuszcza Cię szybko . Wiem co czujesz , ja tez cały czas myśle jak to będzie jak pójdę do szpitala. Jeszcze 3-4 dni jakoś wytrzymam i ja i chłopcy . Ale gdybym miała iść na dłużej to będzie ciężko. :(

gabi 7 lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Gabi mam nadzieje ze wypuszcza Cię szybko . Wiem co czujesz , ja tez cały czas myśle jak to będzie jak pójdę do szpitala. Jeszcze 3-4 dni jakoś wytrzymam i ja i chłopcy . Ale gdybym miała iść na dłużej to będzie ciężko. :(

Kochana teraz Twoja kolej ? :)

triss lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Gabi kurcze , dużo Zdrowka dla Was i , żeby dzieci zostaly jeszcze w brzuszku <3

Dziewczyny jak po wizytach ? Czarnulka , EmciA123? Wszystko dobrze ? :)

U mnie zapowiada sie upalny dzien , choć rano przeszla delikatna burza ...

Milego dnia wszystkim ;)
    U mnie wszystkie badania sa ok, usg dopiero 8 wrzesnia.

• Angela* Autorytet

Wysłany: 26 sierpnia 2017, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    U mnie wszystkie badania sa ok, usg dopiero 8 wrzesnia.

:) super że wszystko oki :)

• BeBeBe Koleżanka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 08:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć, dziewczyny! Wracam do Was po dłuższej przerwie. Od wtorku jestem na patologii ciąży ze względu na zgładzoną szyjkę, rozwarcie i regularne skurcze. Na razie sytuacja w miarę opanowana, podali sterydy, zahamowali akcje porodową i czekamy, co dalej. Lekarze mówią, że nie ma tragedii, nawet gdybym miała już rodzić - chłopcy są silni, we wtorek ważyli ponad 1500 g każdy. Ja po cichu liczę, że uda się dobić do 2 kg lub do 34 tyg, ale jestem zadowolona z każdego dnia w trzypaku.

Co do wózka, to my kupiliśmy używany TFK w bardzo dobrej cenie i prawie w ogóle niezniszczony. Łatwo się prowadzi i podbija, ma super hamulec (taki, jak w rowerze). TFK może nie jest piękny, ale na pewno praktyczny, ma dobre opinie.

Pozdrawiam :)

Meg85, Angela*, gabi 7, triss lubią tę wiadomość

p19u43r85jesg206.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witaj BeBeBe ja też w Szpitalu od wczoraj.U mnie też zapisują się skurcze.dostałam wczoraj kroplowki i całe popołudnie i nic było ok a rano znów zaczęłam czuć te skurcze:-(leżę teraz pod ktg.zobaczymy jakie wyjdą skurcze.A co Tobie podają na zatrzymanie akcji pogodowej?Moje dziewczyny mają już po 2 kg ale jednak chciałabym,żeby trochę jeszcze posiedzialy w brzuchu.każdy dzień jest na wagę złota.trzymam kciuki za Ciebie i Twoje maluszki☺

Czarnulka a co u Ciebie?mam nadzieję,ze wszystko ok.trzymaj się jak najdłużej.A ile ważą teraz Twoje dzieciaczki?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 10:10

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane znów wpadam na chwilke napisać co u nas ale szczrze jet mi głupio że nie czytam Was na bierząco :( Brakuje mi bierzacych informacji co u Was bo bardzo lubie to forum ale przy dwójce dzieci nie jest łatwo wygospodarować chwilę dla siebie bo jak juz jest ta chwila to zawsze jest tez coś do ogarnięcia w domu.

Moję szczęścia mają już ponad miesiąc. Radzimy sobie coraz lepiej i jest naprawdę dobrze :)
    Niestety dokarmiam je mm i zauważam że coraz mniej mają ochoty na moją pierś więc chyba muszę o kp nieco bardziej powalczyć ale czasem brakuje sił...Z butelki wypija cokolwiek i to bardzo ochoczo co oczywiście było do przewidzenia... I na nieszczęście karmienie butlą jest szybsze więc wygdniejsze ale zależy mi aby dziewczynki nie odstawiły jeszcze mojej piersi na dobre.
    I jeszcze mam taki mały problem że moje smerfetki w dzień śpią od karmienia do karmienia ( z małymi wyjątkami) ale w nocy juz nie koniecznie tak chetnie zasypiają. A skoro one nie śpią to i ja nie śpię...Takie uroki macierzyństwa :)

I kochane rada dla Was- jesli nie macie jeszcze wyprawki to ja bym takiej pełnej nie robiła przed porodem. Wiele rzeczy mi się nie przydało a kosztowały duzo pieniędzy...Nie korzystam wogóle z koszy mojżesza- ( no dobra korzystam bo wrzucam do nich czyste i wyprane ciuchy przed prasowaniem) dziewczynki spią z nami w łóżku...nie korzystam też z monitorów oddechu... Co do ciuszków, myślałamże będę lubiła pajace a tak naprawde ich nie znoszę, ubieram dzieci w body, spodenki i skarpetki- to jest nasz ulubiony zestaw a pajacynawet im nie zakłądam.
    Najlepszy zakup to poduszka do karmienia bo karmiąc pierisia nie muszę trzymać dziecka i mam wolne rece aby napić się herbaty :)
    Co do laktatora- koniecznie taki na dwie piersi ale uwierzcie mi i tak nie lubię z niego korzystać. Jedno odciągnięcie zajmuje mi 15-20 minut a z pojedyńczym wiadomo, trwałoby to dwa razy dłużej.
    Do szpitala warto wziąć sobie taki dziecięcy stopień podwyższający ( nie pamiętam jak to się dokłądnie nazywa ) bo po cc cięzko się schodzi z wysokich szpitalnych łóżek. To na razie tyle z moich rad :)
    Bardzo bym chciała byc teraz z Wami na bierząco, może w tym tygodniu mi się uda :) Buziaki dla was i dla Waszych pociech- tych już z Wami i tych co jeszcze w brzuszku :)

shelby* lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • s1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEJKA PODCZYTUJĘ WAS OD KILKU DNI I NIE ŚMIAŁO CHCIAŁAM DOŁĄCZYĆ BO PO CICHUTKU LICZĘ NA BLIŹNIAKI, PRZY MONITORINGU BYŁY DWA JAJECZKA, TYDZIEŃ PÓŹNIEJ JUŻ BYŁY DWA CIAŁKA ŻÓŁTE I BETA Z PROGESTERONEM TEŻ DAJĄ MI NADZIEJE NA BLIŹNIAKI :D

Meg85 lubi tę wiadomość

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    HEJKA PODCZYTUJĘ WAS OD KILKU DNI I NIE ŚMIAŁO CHCIAŁAM DOŁĄCZYĆ BO PO CICHUTKU LICZĘ NA BLIŹNIAKI, PRZY MONITORINGU BYŁY DWA JAJECZKA, TYDZIEŃ PÓŹNIEJ JUŻ BYŁY DWA CIAŁKA ŻÓŁTE I BETA Z PROGESTERONEM TEŻ DAJĄ MI NADZIEJE NA BLIŹNIAKI :D

Super , trzymam kciuki ;)
    Kojarze Cie ze styczniówek ;)

• s1985 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Super , trzymam kciuki ;)
    Kojarze Cie ze styczniówek ;)
    TAK TAK JESTEM BYŁĄ STYCZNIÓWKĄ 2018 , TERAZ PRZESKOCZYŁAM NA MAJ 2018 ;D

2004 - Agnieszka
    2010 - Filip moje skarby
    15 Aniołków w tym 4 cb i 3 cbz
    NEVER GIVE UP
    Mutacje v Leiden, PAI, ANA, AMH 4,18
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    s1985 wrote:
    TAK TAK JESTEM BYŁĄ STYCZNIÓWKĄ 2018 , TERAZ PRZESKOCZYŁAM NA MAJ 2018 ;D

Super ! Trzymam kciuki , żebyś tu z nami zostala <3

s1985 lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Angela teraz chyba kolej na mnie . Proszę więc grzecznie czekać i nie wpychać się poza kolejnością ;)
    Mam zamiar wytrzymać jeszcze ze dwa tygodnie :D z reszta jutro wizyta, zobaczymy co tam doktor zadecyduje

Czarnulka odezwij się ... myśle o Was

Gabi i jak ktg wyszło ?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Hej

Angela teraz chyba kolej na mnie . Proszę więc grzecznie czekać i nie wpychać się poza kolejnością ;)
    Mam zamiar wytrzymać jeszcze ze dwa tygodnie :D z reszta jutro wizyta, zobaczymy co tam doktor zadecyduje

Czarnulka odezwij się ... myśle o Was

Gabi i jak ktg wyszło ?

Kochana ja mam zamiar poczekać do grudnia, także spokojnie :) kochana a więc czekamy na jutrzejsze info z wizyty ;)

triss lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss piszą się jakieś skurcze ale dzisiaj nie dali mi żadnej kroplowki.Wiesz jak jest w szpitalach w weekendy.

3i498u69fq9q84na.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Kochana ja mam zamiar poczekać do grudnia, także spokojnie :) kochana a więc czekamy na jutrzejsze info z wizyty ;)
    No o Tobie to nawet nie myślałam . Ty grzeczna jesteś. ;)

Trochę mam stracha przed tą wizytą . To już tak blisko ....

Gabi ech No właśnie te weekendy w szpitalu najgorsze , bo nie ma komu decydować na ogół . Pewnie dopiero w poniedziałek coś konkretnego się dowiesz i może pozwolą Ci wyjść . Trzymam kciuki . A córcia może Cię odwiedzić ?

• Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 27 sierpnia 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymajcie się dziewczyny - Gabi, BeBeBe, Weruś i zwłaszcza Czarnulka!

Nasz wóz to Baby Jogger, wklejam foto, mam nadzieję, że coś widać

5dhttps://naforum.zapodaj.net/thumbs/bb7b2780c108.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 sierpnia 2017, 12:54

BeBeBe, czarnulka24, gabi 7 lubią tę wiadomość

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ