Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela,
ja z kolei kupiłam w hm, ale szczerze mówiąc, chyba za mały I w necie na pieknamama.pl
Triss,
super, że masz już dwójeczkę przy sobie! Jestem tydzień do tyłu w stosunku do Ciebie i jak sobie pomyślę, że za kilka dni już miałabym rodzić, to dla mnie jeszcze kosmos
Dziewczyny, któraś z Was polecała coś na drętwiejæce dłonie, dobrze pamiętam? Coś do moczenia dłoni, strasznie mnie męczątriss lubi tę wiadomość
Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
Triss opaski tez pamiętam i tez babcia robiła z kokardkami
Angela ja kupiłam stanik do karmienia na bazarku u siebie ale powiem szczerze - korzystałam sporadycznie.. wolę normalny stanik bo cycki w nim przynajmniej są na miejscu. Jak mam karmić to po prostu podnoszę go do góry a fiszbina lekko uciska pierś z góry i dzięki temu mleko łatwiej jest im wyciągnąć. Poza tym nie lubię miękkich staników bo mam wrażenie że mi wszystko wisi i zaraz się urwie
Sun na te ręce jest tylko jedno skuteczne lekarstwo - urodzić
Jutro pierwszy dzień szkoły (właściwie to już dziś ). Ciekawe jak ogarnę panny do wyjścia na czas żeby zaprowadzić młodego.. beznadziejny plan ma - codziennie lekcje do 15:15 zimą jest juz ciemno o tej porze i sam nie będzie mógł wracać.. Lipa
Dziewczyny, czy któraś z was korzysta z prywatnej opieki lekarskiej dla dzieci czy wszystkie jesteście zapisane w publicznych przychodniach? Chciałabym się dowiedzieć jak to jest prywatnie i jak ewentualnie wygląda wypisanie się z przychodni.. Ktoś coś?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 04:15
triss, Sun2017 lubią tę wiadomość
-
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 06:10
-
Alias dzieci są przecudowne. Nie mogę się nacieszyć. Od kiedy ma mam ich już przy sobie i wszystkie badania wychodzą dobrze jestem spokojniejsza . Teraz czekam z niecierpliwością na chwile gdy będziemy już w domu
Karmie piersią , mam nawał pokarmu . Odciągam laktatorem i podaje w ten sposób synkowi , córeczka rodzi sobie od pierwszego dnia super w piersią . On przez to , ze przez pierwsze 3 dni bul karmiony sondą , jeszcze się uczy .
Dziś pierwsza wspólna noc , mały przesypia trzy godzinki , budzę go na karmienie , bo spałby dalej i znów idzie spać . A moja mała czarowniczka uwielbia się przytulać. I dzisiejszej nocy częściej ją miałam u siebie w łóżku.
Sun tak Czy inaczej to już niedługo
Gotowa jesteś ?
Midwife dobre wieści o szyjce , mam nadzieje ze i macica się wyciszy zaraz .
Angela ja kupiłam na początku ciąży kilka biustonoszy w hmie bo była jakaś super promocja . Dwa zwykle bawełniane , a dwa bardziej wyjściowe koronkowe . Chodziłam w nich już w ciąży . Są bardzo wygodne . Dobrze ze wzięłam większy rozmiar bo teraz moje piersi urosły chyba ze dwa rozmiary po porodzie . Mam nadzieje ze to stan przejściowy i wraz z uregulowaniem laktacji i one wrócą do normy (chociaż tej z ciąży )gabi 7, Sun2017, Angela* lubią tę wiadomość
-
Triss, no właśnie jeszcze chyba nie! W praktyce już wszystko gotowe, torba do szpitala też spakowana od kilku dni, gorzej z gotowością psychiczną To moje pierwsze dzieci, więc boję się porodu i tego, co będzie potem, choć oczywiście z drugiej strony bardzo na nie czekam.
Meg, to ja się może jeszcze pomęczę te dwa tygodnie z tymi rękami :pMeg85, triss lubią tę wiadomość
Triss gratulacje
Melduję że moje dziewczyny ważą 3326 i 3218gtam mają po 51 i 50cm.
Od samego początku jestem sama i powiem wam że nie ma tak zle jak sądziłam.
Mamy już opanowany swój rytmus dnia.
Ostatnio mają problemy z zasypianiem a ha nie mogę mieć dwóch naraz to u mnie się sprawdza szum morza ż yt
Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za resztęgabi 7, Midwife1991, Angela*, Meg85, MoNaKo, Blondik lubią tę wiadomość
Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
Dzięki dziewczyny
Musze sie wybrac wkoncu na jakieś zakupy a zwlaszcza po jakies staniki: )
Gabi jak u Ciebie?
Czarnulka jak Twoje dzielne chłopaki i ich dzielna mama ?
Sun , a Twoja kolej to chyba juz niedlugo co ?
Triss , super że maluszki masz juz przy sobie poznajecie sie , jak pięknie
Meg , a jak Twoje dziewczynki? Pewnie rosną jak na drozdzach
Buziaki dla Was dziewczyny , trzymajcie sie dzielnie , wszystkie a zwlaszcza te w szpitalachgabi 7 lubi tę wiadomość
-
Angela moje kluski są juz około 4 kilo a Bianka to pewnie i ponad mój jeden kocur waży 4 kilo a drugi 7 kilo. To jest w wadze ciut ponad tego mniejszego ale na pewno lżejsza niż ten większy wiec tak szacujemy w ciągu dnia już mało chcą spać. Interesuje je wszystko. Bianka potrafi ściągnąć króliczka (pluszak) na siebie z oparcia łóżeczka. Robi to notorycznie obie juz podnoszą główkę chociaż Emilce idzie to lepiej. Ogólnie jestem w szoku jak szybko im to idzie. Bianka obudziła nas wrzaskiem bo.. przekręciła się na brzuch i nie umiała wrócić
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 12:25
gabi 7, Angela*, Sun2017, triss lubią tę wiadomość
-
Pierwsze spotkanie w szkole rodzenia za nami. Było bardzo fajnie, położna prowadząca gaduła zakochana w swojej pracy. Cieszę się, że będziemy korzystać z takiej pomocy bo zajęcia są prowadzone w szpitalu, na który się zdecydowwaliśmy i położne tam pracujące. Także super je poznać, dowiedzieć się jak u nich to wszystko wygląda.
Np. dla dzieci oprócz pieluszek nic nie pakuje, dopiero ciuszki na wyjście. Laktatorem też nie będę się martwić bo udostępniają, mają poradnie laktacyjną i bank mleka. Oddział i sale porodowe będziemy oglądać.
Teraz z niecierpliwością będę oczekiwać kolejnych zajęć
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Meg85 wrote:Angela moje kluski są juz około 4 kilo a Bianka to pewnie i ponad mój jeden kocur waży 4 kilo a drugi 7 kilo. To jest w wadze ciut ponad tego mniejszego ale na pewno lżejsza niż ten większy wiec tak szacujemy w ciągu dnia już mało chcą spać. Interesuje je wszystko. Bianka potrafi ściągnąć króliczka (pluszak) na siebie z oparcia łóżeczka. Robi to notorycznie obie juz podnoszą główkę chociaż Emilce idzie to lepiej. Ogólnie jestem w szoku jak szybko im to idzie. Bianka obudziła nas wrzaskiem bo.. przekręciła się na brzuch i nie umiała wrócić
Jej kochana, jakie slodkie musza byc Twoje skarbki takie malutkie a juz kombinuja i glowki podnoszą
Buziaki dla Was !Meg85 lubi tę wiadomość
-
didi31 wrote:Pierwsze spotkanie w szkole rodzenia za nami. Było bardzo fajnie, położna prowadząca gaduła zakochana w swojej pracy. Cieszę się, że będziemy korzystać z takiej pomocy bo zajęcia są prowadzone w szpitalu, na który się zdecydowwaliśmy i położne tam pracujące. Także super je poznać, dowiedzieć się jak u nich to wszystko wygląda.
Np. dla dzieci oprócz pieluszek nic nie pakuje, dopiero ciuszki na wyjście. Laktatorem też nie będę się martwić bo udostępniają, mają poradnie laktacyjną i bank mleka. Oddział i sale porodowe będziemy oglądać.
Teraz z niecierpliwością będę oczekiwać kolejnych zajęć
Didi , bedziesz sie decydowac na porod SN , czy mimio wszystko zapisalas sie do szkoly rodzenia ? szpital masz 3 stopien referencji ?
U nas przy szpitalu jest tez szkola rodzenia , ale ja sie nie zapisywalam bo przy CC jakoś mi to nie potrzebne ...
A może źle mysle ..
-
Angela* wrote:Didi , bedziesz sie decydowac na porod SN , czy mimio wszystko zapisalas sie do szkoly rodzenia ? szpital masz 3 stopien referencji ?
U nas przy szpitalu jest tez szkola rodzenia , ale ja sie nie zapisywalam bo przy CC jakoś mi to nie potrzebne ...
A może źle mysle ..
Raczej CC chociaż wiem, że dla nich ( w tym szpitalu) to nie takie oczywiste i kobiety tam rodzą SN. Z lekarzem będziemy ustalać. Szpital 3 st.
Wiesz co chciałam szkołę drodzenia z różnych powodów. Wyjść z domu, poznać wybrany szpital i personel, spotkać i pogadać z ciężarówkami. Mężowi też się podoba. To nasze pierwsza ciąża, jesteśmy zieloni więc fajnie posłuchać o porodzie, skurczach i pielęgnacji dziecka
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
didi31 wrote:Raczej CC chociaż wiem, że dla nich ( w tym szpitalu) to nie takie oczywiste i kobiety tam rodzą SN. Z lekarzem będziemy ustalać. Szpital 3 st.
Wiesz co chciałam szkołę drodzenia z różnych powodów. Wyjść z domu, poznać wybrany szpital i personel, spotkać i pogadać z ciężarówkami. Mężowi też się podoba. To nasze pierwsza ciąża, jesteśmy zieloni więc fajnie posłuchać o porodzie, skurczach i pielęgnacji dziecka
Aaa to pewnie ja mam miec CC , szpital znam i personel tez
A dziecko juz mam wiec wiem co mnue czeka hihi -
Angela,
no ja mogę być następna, chyba, że Gabi mnie wyprzedzi Ale życzę jej, żeby jak najdłużej pozostała w stanie błogosławionym
Jak tam Gabi, u Ciebie?
Ja też jestem dość zadowolona ze szkoły rodzenia - jak ktoś nie ma dzieci, to przynajmniej dostaje garść podstawowych informacji na temat pielęgnacji, karmienia, samego porodu (cc też omawiają), połogu. Mój mąż się jeszcze bardziej zaangażował w tematy ciążowo-wyprawkowe po tych zajęciachWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 19:12
Sun no ja jeszcze jestem w trojpaku ale nie wiem ile jeszcze wytrzymam i ile jeszcze będą mi podawać ten magnez.mam nadzieję,ze nie każą mi już rodzić,bo najwcześniej mogę w czwartek☺z usg moje dziewczyny maja już ponad 2 kg ale boję się,ze jak.urodze to będą miały mniej:-(
Sun a Ty kiedy zaczęłaś 35 tydz?ja zaczynam w czwartek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 19:54
-
Nooo w końcu jestem PO! Po pierwszym dniu. To był sprawdzian dla mnie i mojej cierpliwości powiem Wam, że łatwo nie było. Rano miałam zgon po nocce bo mało spałam. Chwała mężowi za zrobienie młodemu śniadania! Syn miał do szkoły na 10:40. Mąż pojechał parę minut po 8 do pracy. Wyszykowałam starszaka do szkoły dość szybko - kanapki, plecak, ciuchy. Włączył sobie tv i tylko ok 10 musiałam zrobić mu drugie śniadanie przed wyjściem. Dziewczyny jak na złość - tylko za mężem zamknęły się drzwi - obie chórek zrobiły. Emilka ulała - przebieram. Bianka - kupa - przewijam. Emilka głodna - bo ulała. Karmię. Beka. Myślę "no to gitara, zjem śniadanie"... Beka drugi raz i ulewa. Przebieram. Wojtek krzyczy - że spodnie za małe. Kiedy on tak urósł?! Prasuję drugie. Emilka się drze - obudziła Biankę. Powoli szlag mnie trafia ale dzielnie się trzymam. Śniadania nadal nie zjadłam Pakuję dziewczyny do wózka. Jednak wyciągam - siku. Przewijam. Z jęzorem na wierzchu wypadamy z domu. Jest 10:25. Yesss! Przed czasem! Zdążyliśmy! Młody w szkole a ja spacer i zakupy. Wracam do domu po 12. Karmię. Przewijam. Przebieram. Usypiam. Śpią. Mama prosi żeby jej farbę na włosy położyć. Ok. Potem wrzucam pranie do pralki. Myję butelki. O kurcze juz 15! Wrzucam laski z łóżeczka do wózka. Laski - wqrw że im się spać nie daje. Lecę po młodego. Wracamy. Małe głodne, duży tez głodny.. Mama podgrzewa wczorajszą zupę (thank you!), Wojtek je, ja cycam młode. I od tej pory koniec spania.. latałam pomiędzy dziewczynami, pralką, zmywarką, żelazkiem, praniem, kolacją aż do powrotu męża.. czyli do około 21..
Wiecie co, teraz siedzę w kiblu i upajam się ciszą
PRZEŻYŁAM!Bella93, gabi 7, jomi81, BeBeBe, Angela*, Imbirek91, triss, MoNaKo, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. A wiec tak do maluszkow jezdze codziennie . Ten mniejszy radzi sobie jakos w miare. Sam oddycha
. Ten wiekszy od wczoraj jest tylko na wspomaganiu czyli jest postep o ile znow coś sie nie stanie bo oststnio tez odychal z delikatnym wspomaganiem ale tylko przez kilka godzin i znow mu musieli rurke dac .. mam nadzieje że tym razem da rade i plucka podejma prace na dłużej. .
Mam pytanie odnośnie cc .. w niedziele minął tydzień a ja od poniedziałku nie mam już krwawienia .. bylo bardzo obfito ale tylko tydzień czy to nie za krótko .. dzis sie zaczela sluzowata wydzielina koloru bardziej zoltegoWiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 23:21
Meg85, rodzynka66, gabi 7, moremi, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 14:37
rodzynka66, gabi 7, Dorola31, BeBeBe, Meg85, Karo-Linka, Angela*, didi31, Kaczorka, Imbirek91, Sun2017, Natikka123, Yoselyn82, triss, moremi, Asia87, Niebieskaa, Mama2kituszek, Szczęśliwa Mamusia, MoNaKo, ana167, Invis, Edyśka82, agagaga, annggela, Holibka, KasiaHaBe, Biedroneczka83, wichrowe_wzgórza, Majblanca, Pani Moł lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Meg- uwielbiam Twoje opowieści mnóstwo śmiechu w tej codzienności, Twoi uczniowie muszą mieć z Tobą wesoło! Dobrze, że w wakacje miałaś czas wprawić się w system karmienia, przewijania z dziewczynami, lżej Ci teraz ogarnąć całą Trójce
Czarnulko - super chłopaki, widać, że są dzielni i nabierają masy Kciuki za Was! Męża jeszcze masz przy sobie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 05:56
Meg85, czarnulka24 lubią tę wiadomość