X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela,
    ja z kolei kupiłam w hm, ale szczerze mówiąc, chyba za mały :-/ I w necie na pieknamama.pl ;)

Triss,
    super, że masz już dwójeczkę przy sobie! Jestem tydzień do tyłu w stosunku do Ciebie i jak sobie pomyślę, że za kilka dni już miałabym rodzić, to dla mnie jeszcze kosmos :)

Dziewczyny, któraś z Was polecała coś na drętwiejæce dłonie, dobrze pamiętam? Coś do moczenia dłoni, strasznie mnie męczą :-/

triss lubi tę wiadomość

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 04:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss opaski tez pamiętam :P i tez babcia robiła z kokardkami :)

Angela ja kupiłam stanik do karmienia na bazarku u siebie ale powiem szczerze - korzystałam sporadycznie.. wolę normalny stanik bo cycki w nim przynajmniej są na miejscu. Jak mam karmić to po prostu podnoszę go do góry a fiszbina lekko uciska pierś z góry i dzięki temu mleko łatwiej jest im wyciągnąć. Poza tym nie lubię miękkich staników bo mam wrażenie że mi wszystko wisi i zaraz się urwie :P

Sun na te ręce jest tylko jedno skuteczne lekarstwo - urodzić :P

Jutro pierwszy dzień szkoły (właściwie to już dziś :P ). Ciekawe jak ogarnę panny do wyjścia na czas żeby zaprowadzić młodego.. beznadziejny plan ma - codziennie lekcje do 15:15 :/ zimą jest juz ciemno o tej porze i sam nie będzie mógł wracać.. Lipa :/

Dziewczyny, czy któraś z was korzysta z prywatnej opieki lekarskiej dla dzieci czy wszystkie jesteście zapisane w publicznych przychodniach? Chciałabym się dowiedzieć jak to jest prywatnie i jak ewentualnie wygląda wypisanie się z przychodni.. Ktoś coś?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 04:15

triss, Sun2017 lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    biustonosze

Taka reklama mi na fb wyskoczyła a pytacie o biustonosze ;) może komuś się przyda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 06:10

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alias dzieci są przecudowne. Nie mogę się nacieszyć. Od kiedy ma mam ich już przy sobie i wszystkie badania wychodzą dobrze jestem spokojniejsza . Teraz czekam z niecierpliwością na chwile gdy będziemy już w domu
    Karmie piersią , mam nawał pokarmu . Odciągam laktatorem i podaje w ten sposób synkowi , córeczka rodzi sobie od pierwszego dnia super w piersią . On przez to , ze przez pierwsze 3 dni bul karmiony sondą , jeszcze się uczy .
    Dziś pierwsza wspólna noc , mały przesypia trzy godzinki , budzę go na karmienie , bo spałby dalej i znów idzie spać . A moja mała czarowniczka uwielbia się przytulać. I dzisiejszej nocy częściej ją miałam u siebie w łóżku.

Sun tak Czy inaczej to już niedługo :)
    Gotowa jesteś ? ;)

Midwife dobre wieści o szyjce , mam nadzieje ze i macica się wyciszy zaraz .

Angela ja kupiłam na początku ciąży kilka biustonoszy w hmie bo była jakaś super promocja . Dwa zwykle bawełniane , a dwa bardziej wyjściowe ;) koronkowe . Chodziłam w nich już w ciąży . Są bardzo wygodne . Dobrze ze wzięłam większy rozmiar bo teraz moje piersi urosły chyba ze dwa rozmiary po porodzie . Mam nadzieje ze to stan przejściowy i wraz z uregulowaniem laktacji i one wrócą do normy (chociaż tej z ciąży )

gabi 7, Sun2017, Angela* lubią tę wiadomość

• Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, no właśnie jeszcze chyba nie! W praktyce już wszystko gotowe, torba do szpitala też spakowana od kilku dni, gorzej z gotowością psychiczną ;) To moje pierwsze dzieci, więc boję się porodu i tego, co będzie potem, choć oczywiście z drugiej strony bardzo na nie czekam.

Meg, to ja się może jeszcze pomęczę te dwa tygodnie z tymi rękami :p

Meg85, triss lubią tę wiadomość

• joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 5 września 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss gratulacje <3

Melduję że moje dziewczyny ważą 3326 i 3218gtam mają po 51 i 50cm.
    Od samego początku jestem sama i powiem wam że nie ma tak zle jak sądziłam.
    Mamy już opanowany swój rytmus dnia.
    Ostatnio mają problemy z zasypianiem a ha nie mogę mieć dwóch naraz to u mnie się sprawdza szum morza ż yt ;)
    Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za resztę :)

gabi 7, Midwife1991, Angela*, Meg85, MoNaKo, Blondik lubią tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)
    Musze sie wybrac wkoncu na jakieś zakupy ;) a zwlaszcza po jakies staniki: )

Gabi jak u Ciebie?
    Czarnulka jak Twoje dzielne chłopaki i ich dzielna mama ? :)

Sun , a Twoja kolej to chyba juz niedlugo co ? :)

Triss , super że maluszki masz juz przy sobie <3 poznajecie sie , jak pięknie <3

Meg , a jak Twoje dziewczynki? Pewnie rosną jak na drozdzach :) <3

Buziaki dla Was dziewczyny , trzymajcie sie dzielnie , wszystkie a zwlaszcza te w szpitalach <3

gabi 7 lubi tę wiadomość

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela moje kluski są juz około 4 kilo a Bianka to pewnie i ponad ;) mój jeden kocur waży 4 kilo a drugi 7 kilo. To jest w wadze ciut ponad tego mniejszego ale na pewno lżejsza niż ten większy :P wiec tak szacujemy ;) w ciągu dnia już mało chcą spać. Interesuje je wszystko. Bianka potrafi ściągnąć króliczka (pluszak) na siebie z oparcia łóżeczka. Robi to notorycznie :) obie juz podnoszą główkę chociaż Emilce idzie to lepiej. Ogólnie jestem w szoku jak szybko im to idzie. Bianka obudziła nas wrzaskiem bo.. przekręciła się na brzuch i nie umiała wrócić ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 12:25

gabi 7, Angela*, Sun2017, triss lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze spotkanie w szkole rodzenia za nami. Było bardzo fajnie, położna prowadząca gaduła zakochana w swojej pracy. Cieszę się, że będziemy korzystać z takiej pomocy bo zajęcia są prowadzone w szpitalu, na który się zdecydowwaliśmy i położne tam pracujące. Także super je poznać, dowiedzieć się jak u nich to wszystko wygląda.
    Np. dla dzieci oprócz pieluszek nic nie pakuje, dopiero ciuszki na wyjście. Laktatorem też nie będę się martwić bo udostępniają, mają poradnie laktacyjną i bank mleka. Oddział i sale porodowe będziemy oglądać.

Teraz z niecierpliwością będę oczekiwać kolejnych zajęć :)

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Angela moje kluski są juz około 4 kilo a Bianka to pewnie i ponad ;) mój jeden kocur waży 4 kilo a drugi 7 kilo. To jest w wadze ciut ponad tego mniejszego ale na pewno lżejsza niż ten większy :P wiec tak szacujemy ;) w ciągu dnia już mało chcą spać. Interesuje je wszystko. Bianka potrafi ściągnąć króliczka (pluszak) na siebie z oparcia łóżeczka. Robi to notorycznie :) obie juz podnoszą główkę chociaż Emilce idzie to lepiej. Ogólnie jestem w szoku jak szybko im to idzie. Bianka obudziła nas wrzaskiem bo.. przekręciła się na brzuch i nie umiała wrócić ;)

Jej kochana, jakie slodkie musza byc Twoje skarbki <3 takie malutkie a juz kombinuja i glowki podnoszą <3
    Buziaki dla Was ! :)

Meg85 lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Pierwsze spotkanie w szkole rodzenia za nami. Było bardzo fajnie, położna prowadząca gaduła zakochana w swojej pracy. Cieszę się, że będziemy korzystać z takiej pomocy bo zajęcia są prowadzone w szpitalu, na który się zdecydowwaliśmy i położne tam pracujące. Także super je poznać, dowiedzieć się jak u nich to wszystko wygląda.
    Np. dla dzieci oprócz pieluszek nic nie pakuje, dopiero ciuszki na wyjście. Laktatorem też nie będę się martwić bo udostępniają, mają poradnie laktacyjną i bank mleka. Oddział i sale porodowe będziemy oglądać.

Teraz z niecierpliwością będę oczekiwać kolejnych zajęć :)

Didi , bedziesz sie decydowac na porod SN , czy mimio wszystko zapisalas sie do szkoly rodzenia ? :) szpital masz 3 stopien referencji ? :)
    U nas przy szpitalu jest tez szkola rodzenia , ale ja sie nie zapisywalam bo przy CC jakoś mi to nie potrzebne ...
    A może źle mysle ..

• didi31 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Didi , bedziesz sie decydowac na porod SN , czy mimio wszystko zapisalas sie do szkoly rodzenia ? :) szpital masz 3 stopien referencji ? :)
    U nas przy szpitalu jest tez szkola rodzenia , ale ja sie nie zapisywalam bo przy CC jakoś mi to nie potrzebne ...
    A może źle mysle ..

Raczej CC chociaż wiem, że dla nich ( w tym szpitalu) to nie takie oczywiste i kobiety tam rodzą SN. Z lekarzem będziemy ustalać. Szpital 3 st.
    Wiesz co chciałam szkołę drodzenia z różnych powodów. Wyjść z domu, poznać wybrany szpital i personel, spotkać i pogadać z ciężarówkami. Mężowi też się podoba. To nasze pierwsza ciąża, jesteśmy zieloni więc fajnie posłuchać o porodzie, skurczach i pielęgnacji dziecka :)

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Raczej CC chociaż wiem, że dla nich ( w tym szpitalu) to nie takie oczywiste i kobiety tam rodzą SN. Z lekarzem będziemy ustalać. Szpital 3 st.
    Wiesz co chciałam szkołę drodzenia z różnych powodów. Wyjść z domu, poznać wybrany szpital i personel, spotkać i pogadać z ciężarówkami. Mężowi też się podoba. To nasze pierwsza ciąża, jesteśmy zieloni więc fajnie posłuchać o porodzie, skurczach i pielęgnacji dziecka :)

Aaa to pewnie :) ja mam miec CC , szpital znam i personel tez :)
    A dziecko juz mam wiec wiem co mnue czeka :) hihi

• Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 5 września 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela,
    no ja mogę być następna, chyba, że Gabi mnie wyprzedzi :) Ale życzę jej, żeby jak najdłużej pozostała w stanie błogosławionym ;)
    Jak tam Gabi, u Ciebie?

Ja też jestem dość zadowolona ze szkoły rodzenia - jak ktoś nie ma dzieci, to przynajmniej dostaje garść podstawowych informacji na temat pielęgnacji, karmienia, samego porodu (cc też omawiają), połogu. Mój mąż się jeszcze bardziej zaangażował w tematy ciążowo-wyprawkowe po tych zajęciach ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 19:12

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun no ja jeszcze jestem w trojpaku ale nie wiem ile jeszcze wytrzymam i ile jeszcze będą mi podawać ten magnez.mam nadzieję,ze nie każą mi już rodzić,bo najwcześniej mogę w czwartek☺z usg moje dziewczyny maja już ponad 2 kg ale boję się,ze jak.urodze to będą miały mniej:-(

Sun a Ty kiedy zaczęłaś 35 tydz?ja zaczynam w czwartek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 19:54

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nooo w końcu jestem PO! Po pierwszym dniu. To był sprawdzian dla mnie i mojej cierpliwości :P powiem Wam, że łatwo nie było. Rano miałam zgon po nocce bo mało spałam. Chwała mężowi za zrobienie młodemu śniadania! Syn miał do szkoły na 10:40. Mąż pojechał parę minut po 8 do pracy. Wyszykowałam starszaka do szkoły dość szybko - kanapki, plecak, ciuchy. Włączył sobie tv i tylko ok 10 musiałam zrobić mu drugie śniadanie przed wyjściem. Dziewczyny jak na złość - tylko za mężem zamknęły się drzwi - obie chórek zrobiły. Emilka ulała - przebieram. Bianka - kupa - przewijam. Emilka głodna - bo ulała. Karmię. Beka. Myślę "no to gitara, zjem śniadanie"... Beka drugi raz i ulewa. Przebieram. Wojtek krzyczy - że spodnie za małe. Kiedy on tak urósł?! Prasuję drugie. Emilka się drze - obudziła Biankę. Powoli szlag mnie trafia ale dzielnie się trzymam. Śniadania nadal nie zjadłam :P Pakuję dziewczyny do wózka. Jednak wyciągam - siku. Przewijam. Z jęzorem na wierzchu wypadamy z domu. Jest 10:25. Yesss! Przed czasem! :P Zdążyliśmy! Młody w szkole a ja spacer i zakupy. Wracam do domu po 12. Karmię. Przewijam. Przebieram. Usypiam. Śpią. Mama prosi żeby jej farbę na włosy położyć. Ok. Potem wrzucam pranie do pralki. Myję butelki. O kurcze juz 15! Wrzucam laski z łóżeczka do wózka. Laski - wqrw że im się spać nie daje. Lecę po młodego. Wracamy. Małe głodne, duży tez głodny.. Mama podgrzewa wczorajszą zupę (thank you!), Wojtek je, ja cycam młode. I od tej pory koniec spania.. latałam pomiędzy dziewczynami, pralką, zmywarką, żelazkiem, praniem, kolacją aż do powrotu męża.. czyli do około 21..
    Wiecie co, teraz siedzę w kiblu i upajam się ciszą :D
    PRZEŻYŁAM! :D ;) :P

Bella93, gabi 7, jomi81, BeBeBe, Angela*, Imbirek91, triss, MoNaKo, wichrowe_wzgórza lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 5 września 2017, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. A wiec tak do maluszkow jezdze codziennie . Ten mniejszy radzi sobie jakos w miare. Sam oddycha
    . Ten wiekszy od wczoraj jest tylko na wspomaganiu czyli jest postep o ile znow coś sie nie stanie bo oststnio tez odychal z delikatnym wspomaganiem ale tylko przez kilka godzin i znow mu musieli rurke dac .. mam nadzieje że tym razem da rade i plucka podejma prace na dłużej. .

Mam pytanie odnośnie cc .. w niedziele minął tydzień a ja od poniedziałku nie mam już krwawienia .. bylo bardzo obfito ale tylko tydzień czy to nie za krótko .. dzis sie zaczela sluzowata wydzielina koloru bardziej zoltego

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 września 2017, 23:21

Meg85, rodzynka66, gabi 7, moremi, Szczęśliwa Mamusia lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 03:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje że okres powrocil ..

07.06.2019 synek

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 03:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 14:37

rodzynka66, gabi 7, Dorola31, BeBeBe, Meg85, Karo-Linka, Angela*, didi31, Kaczorka, Imbirek91, Sun2017, Natikka123, Yoselyn82, triss, moremi, Asia87, Niebieskaa, Mama2kituszek, Szczęśliwa Mamusia, MoNaKo, ana167, Invis, Edyśka82, agagaga, annggela, Holibka, KasiaHaBe, Biedroneczka83, wichrowe_wzgórza, Majblanca, Pani Moł lubią tę wiadomość

07.06.2019 synek

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg- uwielbiam Twoje opowieści ;) mnóstwo śmiechu w tej codzienności, Twoi uczniowie muszą mieć z Tobą wesoło! Dobrze, że w wakacje miałaś czas wprawić się w system karmienia, przewijania z dziewczynami, lżej Ci teraz ogarnąć całą Trójce :)

Czarnulko - super chłopaki, widać, że są dzielni i nabierają masy :) Kciuki za Was! Męża jeszcze masz przy sobie?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2017, 05:56

Meg85, czarnulka24 lubią tę wiadomość

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ