X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka a jak wagowo tetaz Twoje chłopaki?wiesz,czy nie wazyli ich ostatnio?

3i498u69fq9q84na.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg zdałam się na lekarzy . Tu jest jeden z najlepszych zespołów neonatologów w kraju - wierze ze gdyby była potrzeba przełożenia szczepienia to by mnie o tym poinformowano . Adaś jest diagnozowany bardzo szczegółowo , dlatego tez dopiero dziś Szcsepilismy w szóstej dobie .

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss lekarze muszą ;) takie ich zadanie. Mam nadzieję że wszystko będzie z maleństwami dobrze <3 Moje panienki spać nie chcą - bunt jak nie wiem. Dopiero na rękach i w innym pokoju jest ok - turystyki :P

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 6 września 2017, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulko, ale wspaniali są Twoi chłopcy! Tak cudnie sobie leżakują, łezki mam w oczach ze wzruszenia, że jesteś już MAMĄ! Trzymam za Was kciuki! Musi być dobrze, innej opcji nie ma! Jestem z Wami myślami caly czas!

czarnulka24 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka przystojniaki się robią z tych Twoich chłopaków :) i na pewno z dnia na dzień będą coraz silniejsi. Chwal się kochana ich postępami :)

Meg to masz wesoło ;) zazdroszczę cierpliwości :)
    u mnie ostatnio dzikie krzyki, bo chłopaki dostają zastrzyki z erytropoetyny i muszą miec zwiększoną ilość żelaza, co daje niestety zaparcia. Brzuchy bolą, chłpcy krzyczą na mnie, a mi się kończy cierpliwość. Wczoraj rzuciłam w Julka smoczkiem i poszłam do drugiego pokoju też sobie popłakać ;)

a5707df13e.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 7 września 2017, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To masz małych sportowców na dopingu Pat ;)
    Emilka zasnęła pół godziny temu dopiero! Nawet spacer nie pomógł..

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 7 września 2017, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat, niedobre chłopaki, krzyczą na mamę? ;) A poważnie, to nas wszystkie czekają takie dni :) Czasem dobrze sobie popłakać.
    Dziś na ktg dali mi tę dodatkową czujkę od skurczów, ale żadne się nie zapisały.
    Co u Was, dziewczyny?

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 września 2017, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Jestem po wizycie dzisiaj moje maluszki wazyly 1600g I 1250g lekarz mowi ze duze dzieci. Co o tym sadzicie?

AllishiiA lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Hej
    Jestem po wizycie dzisiaj moje maluszki wazyly 1600g I 1250g lekarz mowi ze duze dzieci. Co o tym sadzicie?

Kochana jak na ten Tydzień to waga super :)

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun
    to dobrze,ze skurczy jeszcze nie ma☺U mnie się piszą ale takie nie porodowe. Dzisiaj zaczynam 3 dzień bez kroplowki,więc może się wyciszyly i jeszcze trochę wytrzymam☺
    Zaczęłam wczoraj 35 tc i jeszcze jestem w TROJPAKU ☺

BeBeBe a jak u Ciebie?trzymasz się jeszcze dzielnie?mam nadzieję,ze tak☺

Emcia dzieciaczki ładnie ważą ☺super wiadomość.

Triss wychodzicie dzisiaj do domciu☺?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 07:56

Midwife1991, Angela*, triss, Sun2017 lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi, Sun pięknie się trzymacie w trójpaku :)

Emcia jak lekarz mówi, że fajne rosną to chyba ok. Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jak dzieci powinny przybierać na wadze.

Pat jestem przekonana, ze nie raz i nie jedna z nas będzie płakać razem z dziećmi :)

Moje dziś spokojne albo jeszcze śpią.
    Angela jak tam forma? Jakieś zakupy poczyniłaś czy jesteś twarda? :)
    Na jakiś wózek się już zdecydowałaś?

gabi 7, Sun2017 lubią tę wiadomość

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • triss Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej

Emcia piękna waga dzieciaczków. :-)

Gabi super wieści . Już pewnie jesteś spokojniejsza :-)

WysLismy do domku już wczoraj wieczorem. :) pierwsza noc w domu za nami .
    Jak przyjechaliśmy to popłakałam się ze wzrusZenia . Mój mąż tak wszystko pięknie przygotował na nasze powitanie .
    Jestem zakochana do granic możliwości . Najchętniej nosiłabym ii przutulalabym na zmianę jedno i drugie. :-)
    DZis maluchy kończą tydzień .

didi31, gabi 7, AllishiiA, Meg85, BeBeBe, KasiaHaBe lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 września 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Ogolnie mysle ze spokojnie przekrocza 2kg

• Angela* Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Dzieki dziewczyny za wsparcie. Ogolnie mysle ze spokojnie przekrocza 2kg

Naoewno ;) kochana jesz cos szczegolnego czy jesz wszytsko ? ;)

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss to wspaniała wiadomość,ze jesteś już z maluchami w domu☺ja faktycznie jestem już spokojniejsza.lekarz.sie dzisiaj śmiał,ze jeszcze Bedzie tak,ze dziewczyny nie będą chciały wyjść ☺

triss lubi tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tris wielkie gratulacje!! <3 <3

A my dzisiaj mamy miesiac ;) we wtorek Wiktor wazyl 2800, a Adam 2650 (tyle co moj straszy syn jak sie urodzil) ;) wczesniej ogarnianie ich zajmowalo godzine, poltora. Jedza po 60/70 ml co 2/3 godziny i juz ogarniam ich obu w 40 minut, jedza szybciej, ale nadal dlugo ;) chciala bym zejsc do 30minut ;) piersia nie karmimy bo nie ma na to sily, a wygladalo to tak karmilam pierwszego z piersi pol godziny pozniej z butli pol godziny, drugi tak samo, a ze jadly co dwie godziny to zaczynalam od nowa bez przerwy wiec to nie mialo najmniejszego sensu... przynajmniej mam czas zeby sie na chwile polozyc;) ale bardzo sie ciesze, ze sa juz ze mna za kilka dni mamy termin porodu, a oni juz z nami ;) jestem bardzo szczesliwa ;)

Trzymam za was kciuki, zebyscie byli jak najdluzej w trojpakach ;)

Czarnulka wspaniali ci twoi chlopacy <3 <3

Pozdrawiam ;)

gabi 7, triss, BeBeBe lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allishia widze,że mój Syncio będzie mniej więcej w wieku Twojego jak się urodzą moje Maleństwa, powiedz jak reaguje na chłopaków? Pomaga Ci troche? chodzi do przedszkola, czy masz całą trójkę w domu? Ja się boje troche zazdrości, jednak to spora różnica, niby dużo rozumie ale ciągle to dziecko więc będzie też wymagał naszej uwagi, nie chce żeby poczuł się jakoś odtrącony czy coś.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 jak dobrze że napisałaś o tym smoczku bo myslałam że tylko ja miewam kryzysy!
    Wczoraj mielismy koszmarną noc, dziewczyki jedzą tak duzo że w szoku jestem. Boję im sie dawać za dużo mleka ale jak nie dojedzą to płacza i jest dramat. Ja wczoraj leżałam obok nich, one płakały i ja też płakałam...w dodatku mam bóle kręgosłupa które mi w tym nie pomagają. I jeszcze rozejscie mięśni brzucha...

Pat a Twoi chłopcy z jakiego powodu biorą żelazo?
    Ja swoim dziewczynkom nie podaję, robiłam im kilka dni temu morfologie i wyniki bardzo ładne więc zastanawiam się czy żelazo to standard czy podaje się ze wzgl. na niedobór??

Meg co do wypisywania sie z przychodni- nie musisz tego robić korzystając z prywatnej opieki :)

Meg85 lubi tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 8 września 2017, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako z żelazem jest na prawdę różnie, nasz neonatolog powiedział że do roku czasu nie zaleca podawania bo krew właśnie po ok roku jest "nowa" nawet przy niedoborach zaznaczył że jedynie przy większym niedobrze bo tak to nie ma sensu, za to nasz pediatra zleciał nam żelazo jak miały Pszczoły w dolnej granicy, podałam im raz ale były problemy z brzuszkiem i więcej nie podałam bo wyniki nie były złe jedynie Zuzi bo antybiotyku podawałam bo miała infekcje pęcherza a bakterie żywią się żelazem, musiałam poczekać na koniec antybiotykoterapi żeby nie karmić bakterii i dopiero włączyć żelazo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 14:46

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 8 września 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia, duźe dzieciaki, super :-)

Gabi, super wieści. Jak mama spokojniejsza, to i dzieci dłużej posiedzą w brzuszku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 września 2017, 17:55

gabi 7 lubi tę wiadomość

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
‹‹ 241 242 243 244 245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ