Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny właśnie byłam na badaniu.pessar wyjęte,bo już wcale nie trzymał i gin,która mnie badała stwierdziła,ze od tego mogło mnie pobolewac podbrzusze,bo upierał. (A tak poza to chciałam powiedzieć że wyjecie nic nie boli).ze złych wiadomości-to mam rozwarcie na 3 cm i mam leżeć,wstawać tylko do toalety.może uda mi się do tego czwartku dotrwać.
Dziewczyny BOJĘ SIĘ!!! -
gabi 7 wrote:Dziewczyny właśnie byłam na badaniu.pessar wyjęte,bo już wcale nie trzymał i gin,która mnie badała stwierdziła,ze od tego mogło mnie pobolewac podbrzusze,bo upierał. (A tak poza to chciałam powiedzieć że wyjecie nic nie boli).ze złych wiadomości-to mam rozwarcie na 3 cm i mam leżeć,wstawać tylko do toalety.może uda mi się do tego czwartku dotrwać.
Dziewczyny BOJĘ SIĘ!!!
Jej kochana 3cm to juz cos ...
Ile Twoje dzieci ważą?
Trzymam mocno kciuki , abys wytrzymała minimum do czwartkuWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 09:16
gabi 7 lubi tę wiadomość
-
Dzięki za odzew czyli nie jestem sama :p no ja o wyprawce to w ogóle boję się myśleć. Choć czuje ze z dzieciaczkami będzie dobrze. Ale mimo wszystko. No i z ubranek to będzie mniej do kompletowania, raczej cięższe sprzęty :p
Gabi trzymam mocno kciuki aby polegając wytrwać do czw. Dasz rade! Będzie dobrze.gabi 7 lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Midwife ja na zaparcia piłam rano laktulozę plus ispagul popity dużą ilością wody. Dodatkowo polecam buraczki, najlepiej w zbyt dużej ilości mam nadzieję, że zaparcia ustąpią, bo to faktycznie nie pomaga.
Gabi trzymaj się i bez stresu, bo już jesteś w bezpiecznym czasie
BeBeBe powodzenia, wytrzymasz na pewno jeszcze długo
Asia rozglądaj się za dużymi rzeczami (wózek, mebelki), bo to ważne zakupy i czas szybko leci a to warto osobiście obejrzeć, pomacać dopóki jesteś w dobrej formie. A całą resztę możesz zawsze dokupić później.
Czarnulka pozdrowienia dla Krystianka i Adrianka i dużo sił dla Ciebie
U na w szpitalu było lepiej, bo na oiomie odwiedziny były od 12.30 do 14 i 16.30 do 18. I mozna było kangurować maluszki. Mam nadzieję, że niedługo też będziesz mogła przytulić swoje skarbyBeBeBe, Midwife1991, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
gabi 7 wrote:Angela tydzień temu wazyly 2 kg z kawałkiem.A dzisiaj nie wiem ile ważą bo nie miałam usg.niech jeszcze siedzą i się trochę podtucza☺teraz to już co ma być to będzie.wszystko teraz w rękach Boga.
Kochana waga bardzo ladna
Dokładnie, wszystko w rekach Boga kochana ja caly czas trzymam za Was kciuki -
Dziewczyny mam już oboje przy sobie.
Dziękuje za wszystkie dobre słowa . I zaczyna być ciekawie jak oboje zaczynaja się domagać atencji pierwsza wspólna noc d trójkę dopiero przed nami . Do tej pory byłam z małą i gdyby nie płaczący maluch sąsiadki to byłoby całkiem niezle
Zobaczymy dzisiaj .
Na szczęście wyszedł im czysty posiew krwi wiec infekcji nie ma , jestem spokojniejsza
Gabi kochana wszystko będzie dobrze . Znam to uczucie ze chciałoby się wraz z upływem czasu powalczyć o każdy kolejny dzień dłużej . Ale teraz już dzieci duże i myśle ze nawet gdybys urodziła dziś to będzie wzzytko dobrze .
BeBeBe, gabi 7, Sun2017 lubią tę wiadomość
-
Triss super, pewnie patrzysz są swoje pociechy i nadziwić się nie możesz! To muszą być piękna chwilę jak już jesteście w komplecie. To spokojnego dnia a później nocy hihi.
Gabi wagę macie super, także jak będą maluchy kombinowac i się pchać na pewno będzie ok.
Czarnulka jak Twoje łobuzy? I jak Ty się czujesz?
Wow mam 9kg na plusie, jakoś teraz szybciej rosnę! Ale chyba jest ok? Angela jak Ty wagowo, pytam ze względu na równy wiek ciąży?
gabi 7, triss, czarnulka24 lubią tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Gabi również trzymam kciuki, jestem przekonana że będzie dobrze nawet jeśli dziś byłby już TEN dzień!
Co do moich zaparć to już stosuję mieszankę wybuchową i dalej bez większych efektów. Jak wyjde do domu to może bedzie lepiej, bo w szpitalu to wiadomo że białe pieczywo itp.
A co do wyprawki to ja już większość mam. Foteliki, wózek, łóżeczko czeka. I polecam zacząć wcześniej bo na własnym przykładzie mogę podać, że ja już do żadnego sklepu się nie wybiorę, a resztę rzeczy zamówię przez internet. A jednak ten wózek czy foteliki to trzeba osobiście było.
Od siebie dodam że jeśli któraś z was ma nadmiar wolnego czasu to polecam samemu robić kocyki. Ja kupiłam trochę dobrego minky, trochę bawełny i owaty, szybkie cięcie i zszycie i kocyki są, a finansowo wyszło taniej niż kupne ze sklepu. I jeszcze na poduszeczki starczyłogabi 7, triss lubią tę wiadomość
-
Midwife pewnie masz rację z wyprawką. Ja dużych zakupów, zresztą żadnych jeszcze nie robiłam. Ale w razie "w" mąż wszystko wie, wszystko wybrane i pomacane w sklepach Wózek, meble, lożeczka.
Kocyki, różki i ochraniacze się szyją
Pojęcie nie mam jeśli chodzi o smoczki,butelki itpszczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
didi31 wrote:Midwife pewnie masz rację z wyprawką. Ja dużych zakupów, zresztą żadnych jeszcze nie robiłam. Ale w razie "w" mąż wszystko wie, wszystko wybrane i pomacane w sklepach Wózek, meble, lożeczka.
Kocyki, różki i ochraniacze się szyją
Pojęcie nie mam jeśli chodzi o smoczki,butelki itp
Didi ja mam 13kg na plusiedidi31 lubi tę wiadomość
-
Midwife jeszcze trzeba umieć to wszystko zszyć ze sobą ja nie umiem na maszynie , nawet kiedyś próbowałam się nauczyć ale dwie lewe ręce.
Za to szydełkuje i zrobiłam dzieciakom kocyki z włoczki , dywanik do pokoju i misie przytulanki . Żałuje ze późno zaczęłam bo chciałam jeszxE kilka rzeczy zrobić , a teraz to pewnie będzie ciężko o wolna chwile
Czarnulka co u Was ? Jak się chłopcy maja ?czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Midwife ja kupiłam w English Home kocyki różowe na wyprzedaży - to były pierwsze rzecz jakie kupiłam dla dzieci bo nie wiedziałam jaka płeć (polegałam tylko na swoim przeczuciu i schowałam je przed mężem bo jakby przeczucie mnie zawiodło to oddałabym komuś). Kocyki były bardzo duże, dwa. Teraz mam z jednego 4 drugi czeka na razie i będą z niego 2 większe wyszło mi za oba koce jakoś ok 40 zł.
Triss moje marzenie ogarnąć szydełko albo druty ale nigdy na to czasu nie ma.. pamiętam jak babcia mi na drutach robiła sukienki nawet do dziś kojarzę żółtą z brązową wiewiórką, taka babcia zdolnaWiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 19:12
triss lubi tę wiadomość
-
Meg moja babcia tez robiła na drutach . U mnie hitem były kolorowe getry z wełny z pomponami ktrorych zazdrościły mi wszystkie koleżanki . Pamietam tez opaski z kokardkami , które nosiłam z dumą zamiast czapki . Ja na drutach nie potrafię za to szydełko po prostu lubię tyle fajnych rzeczy można zrobić dla dzieciaków , jeśli tylko czas by na to pozwolił
Jak Twoje księżniczki ?Meg85 lubi tę wiadomość
-
Gabi ja także wierzę, że na tym byćdobrze trzymamy kciukasy
Czarnulka daj znać co u Was---- tyle ciotek czeka na wieści
Trisss- jak Wam mija pierwszy wspólny czas?
Ja dzisiaj jetem po wizycie kontrolne- lekarz potwierdził płeć chłopaków i mówi że spore boysy - po 200g każdy- ta ich waga pewnie tłumaczy moje co raz gorsze samopoczucie..ludzie się pytają czy jestem na coś ciężko chora bo naprawdę nienajlepiej wyglądam - strasznie schudłam i twarz mam taką wymęczoną- ale waga stanęłą w miejscu takze mam nadzieję że od teraz już będzie tylko lepiej
mnie też korci wyprawka - z jednej strony się boję, z drugiej wiem ze to nic nie zmieni- co ma być to będzie:) ogądam wózki, łóżeczka zrobi mąż, kupiłam jeden zestaw bodziaków, ale z wiekszymi zakupami ubraniowymi się jeszcze wstrzymuje, czekam aż maż zrobi dodarkową szafę dla maluchów:)
dziewczyny szpitalne dajcie znać co u Was
triss, gabi 7, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
Angela* wrote:Dziewczyny powiedzcie mi , gdzie najlepiej kupić staniki ciążowe/do karmienia wygodne i nie za milion monet ?
U mnie sprawdziło się allegro
A co do H&M to jest promocja na ciuszki niemowlęce/ dziecięce - 20%
Upolowaliśmy fajne 2 cieplejsze pajacyki.