X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi u mnie skurcze skakały na ktg ponad skalę jak Bianka zaczynała swój bunt przed moim leżeniem ;) może i u ciebie są mocniejsze skurcze przy aktywności dzieci?

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny właśnie byłam na badaniu.pessar wyjęte,bo już wcale nie trzymał i gin,która mnie badała stwierdziła,ze od tego mogło mnie pobolewac podbrzusze,bo upierał. (A tak poza to chciałam powiedzieć że wyjecie nic nie boli).ze złych wiadomości-to mam rozwarcie na 3 cm i mam leżeć,wstawać tylko do toalety.może uda mi się do tego czwartku dotrwać.

Dziewczyny BOJĘ SIĘ!!!

3i498u69fq9q84na.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Dziewczyny właśnie byłam na badaniu.pessar wyjęte,bo już wcale nie trzymał i gin,która mnie badała stwierdziła,ze od tego mogło mnie pobolewac podbrzusze,bo upierał. (A tak poza to chciałam powiedzieć że wyjecie nic nie boli).ze złych wiadomości-to mam rozwarcie na 3 cm i mam leżeć,wstawać tylko do toalety.może uda mi się do tego czwartku dotrwać.

Dziewczyny BOJĘ SIĘ!!!

Jej kochana 3cm to juz cos ... :)
    Ile Twoje dzieci ważą?
    Trzymam mocno kciuki , abys wytrzymała minimum do czwartku <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 09:16

gabi 7 lubi tę wiadomość

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odzew :) czyli nie jestem sama :p no ja o wyprawce to w ogóle boję się myśleć. Choć czuje ze z dzieciaczkami będzie dobrze. Ale mimo wszystko. No i z ubranek to będzie mniej do kompletowania, raczej cięższe sprzęty :p

Gabi trzymam mocno kciuki aby polegając wytrwać do czw. Dasz rade! Będzie dobrze.

gabi 7 lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela tydzień temu wazyly 2 kg z kawałkiem.A dzisiaj nie wiem ile ważą bo nie miałam usg.niech jeszcze siedzą i się trochę podtucza☺teraz to już co ma być to będzie.wszystko teraz w rękach Boga.

BeBeBe, didi31 lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midwife ja na zaparcia piłam rano laktulozę plus ispagul popity dużą ilością wody. Dodatkowo polecam buraczki, najlepiej w zbyt dużej ilości :) mam nadzieję, że zaparcia ustąpią, bo to faktycznie nie pomaga.

Gabi trzymaj się i bez stresu, bo już jesteś w bezpiecznym czasie :)

BeBeBe powodzenia, wytrzymasz na pewno jeszcze długo :)

Asia rozglądaj się za dużymi rzeczami (wózek, mebelki), bo to ważne zakupy i czas szybko leci :) a to warto osobiście obejrzeć, pomacać dopóki jesteś w dobrej formie. A całą resztę możesz zawsze dokupić później.

Czarnulka pozdrowienia dla Krystianka i Adrianka i dużo sił dla Ciebie :)
    U na w szpitalu było lepiej, bo na oiomie odwiedziny były od 12.30 do 14 i 16.30 do 18. I mozna było kangurować maluszki. Mam nadzieję, że niedługo też będziesz mogła przytulić swoje skarby :)

BeBeBe, Midwife1991, czarnulka24 lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gabi 7 wrote:
    Angela tydzień temu wazyly 2 kg z kawałkiem.A dzisiaj nie wiem ile ważą bo nie miałam usg.niech jeszcze siedzą i się trochę podtucza☺teraz to już co ma być to będzie.wszystko teraz w rękach Boga.

Kochana waga bardzo ladna ;)
    Dokładnie, wszystko w rekach Boga kochana <3 ja caly czas trzymam za Was kciuki <3 <3

• triss Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam już oboje przy sobie. :)
    Dziękuje za wszystkie dobre słowa . I zaczyna być ciekawie jak oboje zaczynaja się domagać atencji :D pierwsza wspólna noc d trójkę dopiero przed nami . Do tej pory byłam z małą i gdyby nie płaczący maluch sąsiadki to byłoby całkiem niezle :)
    Zobaczymy dzisiaj .
    Na szczęście wyszedł im czysty posiew krwi wiec infekcji nie ma , jestem spokojniejsza :)

Gabi kochana wszystko będzie dobrze . Znam to uczucie ze chciałoby się wraz z upływem czasu powalczyć o każdy kolejny dzień dłużej . Ale teraz już dzieci duże i myśle ze nawet gdybys urodziła dziś to będzie wzzytko dobrze .

BeBeBe, gabi 7, Sun2017 lubią tę wiadomość

• didi31 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss super, pewnie patrzysz są swoje pociechy i nadziwić się nie możesz! :) To muszą być piękna chwilę jak już jesteście w komplecie. To spokojnego dnia a później nocy hihi.

Gabi wagę macie super, także jak będą maluchy kombinowac i się pchać na pewno będzie ok.

Czarnulka jak Twoje łobuzy? I jak Ty się czujesz?

Wow mam 9kg na plusie, jakoś teraz szybciej rosnę! Ale chyba jest ok? Angela jak Ty wagowo, pytam ze względu na równy wiek ciąży? :)

gabi 7, triss, czarnulka24 lubią tę wiadomość

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Midwife1991 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi również trzymam kciuki, jestem przekonana że będzie dobrze nawet jeśli dziś byłby już TEN dzień! :)
    Co do moich zaparć to już stosuję mieszankę wybuchową i dalej bez większych efektów. Jak wyjde do domu to może bedzie lepiej, bo w szpitalu to wiadomo że białe pieczywo itp.
    A co do wyprawki to ja już większość mam. Foteliki, wózek, łóżeczko czeka. I polecam zacząć wcześniej bo na własnym przykładzie mogę podać, że ja już do żadnego sklepu się nie wybiorę, a resztę rzeczy zamówię przez internet. A jednak ten wózek czy foteliki to trzeba osobiście było.
    Od siebie dodam że jeśli któraś z was ma nadmiar wolnego czasu to polecam samemu robić kocyki. Ja kupiłam trochę dobrego minky, trochę bawełny i owaty, szybkie cięcie i zszycie i kocyki są, a finansowo wyszło taniej niż kupne ze sklepu. I jeszcze na poduszeczki starczyło :)

gabi 7, triss lubią tę wiadomość

f2w3kw7ikr19qy1o.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midwife pewnie masz rację z wyprawką. Ja dużych zakupów, zresztą żadnych jeszcze nie robiłam. Ale w razie "w" mąż wszystko wie, wszystko wybrane i pomacane w sklepach ;) Wózek, meble, lożeczka.
    Kocyki, różki i ochraniacze się szyją :)
    Pojęcie nie mam jeśli chodzi o smoczki,butelki itp :\

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Midwife pewnie masz rację z wyprawką. Ja dużych zakupów, zresztą żadnych jeszcze nie robiłam. Ale w razie "w" mąż wszystko wie, wszystko wybrane i pomacane w sklepach ;) Wózek, meble, lożeczka.
    Kocyki, różki i ochraniacze się szyją :)
    Pojęcie nie mam jeśli chodzi o smoczki,butelki itp :\

Didi ja mam 13kg na plusie :D

didi31 lubi tę wiadomość

• triss Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midwife jeszcze trzeba umieć to wszystko zszyć ze sobą :D ja nie umiem na maszynie , nawet kiedyś próbowałam się nauczyć ale dwie lewe ręce. ;)

Za to szydełkuje i zrobiłam dzieciakom kocyki z włoczki , dywanik do pokoju i misie przytulanki . Żałuje ze późno zaczęłam bo chciałam jeszxE kilka rzeczy zrobić , a teraz to pewnie będzie ciężko o wolna chwile

Czarnulka co u Was ? Jak się chłopcy maja ?

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midwife ja kupiłam w English Home kocyki różowe na wyprzedaży - to były pierwsze rzecz jakie kupiłam dla dzieci bo nie wiedziałam jaka płeć (polegałam tylko na swoim przeczuciu i schowałam je przed mężem bo jakby przeczucie mnie zawiodło to oddałabym komuś). Kocyki były bardzo duże, dwa. Teraz mam z jednego 4 :P drugi czeka na razie i będą z niego 2 większe :) wyszło mi za oba koce jakoś ok 40 zł.

Triss moje marzenie ogarnąć szydełko albo druty :) ale nigdy na to czasu nie ma.. pamiętam jak babcia mi na drutach robiła sukienki nawet :) do dziś kojarzę żółtą z brązową wiewiórką, taka babcia zdolna :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 września 2017, 19:12

triss lubi tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg moja babcia tez robiła na drutach . U mnie hitem były kolorowe getry z wełny z pomponami ktrorych zazdrościły mi wszystkie koleżanki . Pamietam tez opaski z kokardkami , które nosiłam z dumą zamiast czapki . Ja na drutach nie potrafię za to szydełko po prostu lubię :) tyle fajnych rzeczy można zrobić dla dzieciaków , jeśli tylko czas by na to pozwolił :)

Jak Twoje księżniczki ?

Meg85 lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi , gdzie najlepiej kupić staniki ciążowe/do karmienia wygodne i nie za milion monet ? :)

• Alias Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja także wierzę, że na tym byćdobrze :) trzymamy kciukasy :)

Czarnulka daj znać co u Was---- tyle ciotek czeka na wieści :)

Trisss- jak Wam mija pierwszy wspólny czas?

Ja dzisiaj jetem po wizycie kontrolne- lekarz potwierdził płeć chłopaków i mówi że spore boysy - po 200g każdy- ta ich waga pewnie tłumaczy moje co raz gorsze samopoczucie..ludzie się pytają czy jestem na coś ciężko chora bo naprawdę nienajlepiej wyglądam - strasznie schudłam i twarz mam taką wymęczoną- ale waga stanęłą w miejscu takze mam nadzieję że od teraz już będzie tylko lepiej :)

mnie też korci wyprawka - z jednej strony się boję, z drugiej wiem ze to nic nie zmieni- co ma być to będzie:) ogądam wózki, łóżeczka zrobi mąż, kupiłam jeden zestaw bodziaków, ale z wiekszymi zakupami ubraniowymi się jeszcze wstrzymuje, czekam aż maż zrobi dodarkową szafę dla maluchów:)

dziewczyny szpitalne dajcie znać co u Was ;)

triss, gabi 7, czarnulka24 lubią tę wiadomość

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • Alias Przyjaciółka

Wysłany: 4 września 2017, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaa ikupiłąm w HM Mama jeansy takie rozciągliwe - szare- w końcu nic mnie nei uwiera :) cuuuudowne uczucie ;)

l22n8ribb5ndeqtb.png
    Synek 10.2012
    Aniolki D+B 24tc 10.2017 ciąża blizniacza jednojajowa jednokosmowkowa
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 4 września 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi , gdzie najlepiej kupić staniki ciążowe/do karmienia wygodne i nie za milion monet ? :)

U mnie sprawdziło się allegro :)

A co do H&M to jest promocja na ciuszki niemowlęce/ dziecięce - 20% :)
    Upolowaliśmy fajne 2 cieplejsze pajacyki.

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Midwife1991 Koleżanka

Wysłany: 4 września 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam dziś USG kontrolne, na razie szyjka stanęła w miejscu i oby tak zostało, a moje dziewczyny ważą już po 800g :) niestety badanie plus KTG podrażniło mi macicę i znowu dziś jest gorzej ze skurczami.

f2w3kw7ikr19qy1o.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ