Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny
Ile tu sie dzieje
Czarnulka mocne kciuki dla Was ! Chlopaki super walczą i nabieraja sił
Triss kochana gratulacje ! Myślałam o Tobie wlasnie kiedy bedziesz juz po
Super waga dzieci i fajnie , że tak szybko wracasz do formy czekamy na zdjęcia
Buziaki dziewczyny i milego dzionka wszystkim
triss lubi tę wiadomość
-
Czarnulka teraz to już zupełnie inne dzieci - super chłopaki Będą dzielni i szybko zaczną rosnąć i radzić sobie coraz lepiej
A masz już imiona? bo jakoś nie pamiętam czy się chwaliłaś.
Triss ogromne gratulacje! Jakie duże dzieci podobno chłopcy zwykle wymagają więcej uwagi jak urodzą się wcześniej. Mi lekarz jak przyjmowali mnie na porodówce powiedział tak jak dowiedział się, że chłpoaki: "Oj chłopcy, to lepiej żeby jeszcze trochę posiedzieli, bo to słaba płeć. Piękna, ale słaba." Uśmiałam się, a dodam, że lekarz facet
Monako ja karmię swoim mlekiem, ale odciągam i daję z butli. Zaczynałam od 8 karmień po około 70ml, a teraz karmię 6-7 razy i szykuję po 120 ml (czasem więcej jak dużo się wydoi ). Czasami zjadają ładnie całość, czasem jeszcze dojadają z piersi. Ale bywa też tak, że któryś zje tylko 50-60 i zaśnie (najczęściej w nocy) i wtedy za następnym razem ma wilczy apetyt.
A dodam, że ważą już ponad 4 i 4,5 kgczarnulka24, triss lubią tę wiadomość
-
Pat85 wrote:Czarnulka teraz to już zupełnie inne dzieci - super chłopaki Będą dzielni i szybko zaczną rosnąć i radzić sobie coraz lepiej
A masz już imiona? bo jakoś nie pamiętam czy się chwaliłaś.
Triss ogromne gratulacje! Jakie duże dzieci podobno chłopcy zwykle wymagają więcej uwagi jak urodzą się wcześniej. Mi lekarz jak przyjmowali mnie na porodówce powiedział tak jak dowiedział się, że chłpoaki: "Oj chłopcy, to lepiej żeby jeszcze trochę posiedzieli, bo to słaba płeć. Piękna, ale słaba." Uśmiałam się, a dodam, że lekarz facet
Monako ja karmię swoim mlekiem, ale odciągam i daję z butli. Zaczynałam od 8 karmień po około 70ml, a teraz karmię 6-7 razy i szykuję po 120 ml (czasem więcej jak dużo się wydoi ). Czasami zjadają ładnie całość, czasem jeszcze dojadają z piersi. Ale bywa też tak, że któryś zje tylko 50-60 i zaśnie (najczęściej w nocy) i wtedy za następnym razem ma wilczy apetyt.
A dodam, że ważą już ponad 4 i 4,5 kgWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 14:37
triss, Pat85 lubią tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Triss, gratulacje ❤️! Piękna waga! Czekamy na zdjęcia.
Czarnulka, chłopcy wyglądają już dużo lepiej. Masz małych wojowników .
Gabi, u mnie bez zmian. W nocy odłączyli Atosiban i czekamy, co dalej. Na porannym ktg sporo skurczy, ale nieregularne i tak do 50. A jak u Ciebie?czarnulka24, triss lubią tę wiadomość
-
Meg, Pat, roletka- dzięki za odpowiedź.
Ja mam mega problem żeby usiąść do laktatora Nie znajduję na to czasu i wole dać im pierś ale wtedy nie wiem ile wypijają ;/ Zawsze po piersi jest mm. le prawda jest taka ze dopiero po włączeni mm zaczęłam żyć bardziej normalnie bo cześniej przez ponad 2 tygodnie chodziłam jak zombie- zapominałam o jedzeniu i piciu bo byłam skupiona na dzieciach i karmieniu.
Teraz sie zastanawiam że chyba powinnam przłożyc się bardziej do laktatora ale ciężko mi się zmusić -
Monako ja robię tak samo - najpierw cycek potem butla. Nad ranem tylko jest sam cyc i czasami jak się wybudzą np po zmianie pieluchy. Zwykle jak nie chcą spać to daję im cyca. Co wypiją to ich ale zwykle chodzi o pomemlanie a mleko przy okazji
A tak dzisiaj wyglądają po prawej Bianka (wieksza), po lewej Emilka (mniejsza, ale na foto widać odwrotnie bo Bianka leży niżej):
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f58ece7d178.jpg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 17:12
Pat85, Angela*, BeBeBe, gabi 7, jomi81, czarnulka24, triss, rodzynka66, Sun2017, miczelina lubią tę wiadomość
-
Meg85 wrote:Monako ja robię tak samo - najpierw cycek potem butla. Nad ranem tylko jest sam cyc i czasami jak się wybudzą np po zmianie pieluchy. Zwykle jak nie chcą spać to daję im cyca. Co wypiją to ich ale zwykle chodzi o pomemlanie a mleko przy okazji
A tak dzisiaj wyglądają po prawej Bianka (wieksza), po lewej Emilka (mniejsza, ale na foto widać odwrotnie bo Bianka leży niżej):
Piękne dziewczyny i jakie włosy!!
A u mnie odwrotnie - najpierw butla żeby zjedli jakieś minimum i później jak mają ochotę to proponuję cycki i tu juz mogą się bawić jeśli chcą. Na samych cyckach to chyba całą dobę bym karmiła. A tak mam system, że po karmieniu odciągam, szykuję butelkę na następne i jak są głodni to tylko szybko podgrzać i gotowe:) a najlepiej się doi jak dzieco najpierw trochę poje i rozrusza. -
Meg85 wrote:Monako ja robię tak samo - najpierw cycek potem butla. Nad ranem tylko jest sam cyc i czasami jak się wybudzą np po zmianie pieluchy. Zwykle jak nie chcą spać to daję im cyca. Co wypiją to ich ale zwykle chodzi o pomemlanie a mleko przy okazji
Kochana jakie sliczne Te Twoje dziewczynki o te wloski a noski maja takie same kochane serduszka rosną jak na drożdżach
Buziaki :-* -
Meg, nie jestem skora do wzruszeń, ale widok tych Twoich przytulonych do siebie księżniczek wzrusza mnie bardzi.
Triss, moje ogromne gratulacje. Piękną wagę mają Twoje dzieci, a Ty jesteś zuch dziewczyna, że tak szybko do siebie dochodzisz po cc. Teraz trzymam mocno kciuki za powrót do domku.
Czarnulka, bezustannie o Was myślę i kibicuję z całego serca.czarnulka24, triss lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Meg jakie cudne ślicznotki!!! I ta czuprynka- boska!!!!
Pat, własnie sobie przypomniałam że połozna mi mówiła aby odciągać jak dziecko trochę cyca pociamka więc teraz przed laktatorem będę musiała którąś na chwilę przystawić. Ale kolejności karmienia nie chcę zmieniać bo boję się że po butli już nie będą miały ochoty na cycka.
Meg, Pat a ile ml odciągacie przez 15-20 minut? Chodzi mi o ilość z dwóch piersi.
-
triss wrote:Cześć kochane
Wczoraj 8:45 i 8:46 przyszły na świat moje dwa szczęścia
Adaś urodzony pierwszy 2750 g i Lilcia jako druga 2070 g
Adaś mimo ze większy i silniejszy jest w inkubatorku , miał po urodzeniu przejściowe problemy z oddychaniem . A Lilka , maluch dzielny , daje radę sama.
Są przecudowne
Ogromne gratulacje Czekamy na fotki! I już zazdroszczę formy po CC
Czarnulko, chłopcy nabierają mocy Musisz być dla nich bardzo silna, tego właśnie potrzebują Jak długo możesz z nimi przebywać dziennie?
czarnulka24, triss lubią tę wiadomość
-
Monako ja z jednej piersi w pewnym momencie potrafiłam odciągnąć 140-180ml ale im częściej używałam laktatora a rzadziej przystawialam dzieci to odciagalam coraz mniej
-
rodzynka66 wrote:Ogromne gratulacje Czekamy na fotki! I już zazdroszczę formy po CC
Czarnulko, chłopcy nabierają mocy Musisz być dla nich bardzo silna, tego właśnie potrzebują Jak długo możesz z nimi przebywać dziennie?
No można kilkanaście minut bo tam zawsze coś robią tu przetaczaja komuś krew tu coś innego .. ale będę starać sie jak naj dłużej27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnulka u nas jest podobnie z odwiedzinami na oiomie. Dzieci tu jest sporo , problemy z miejscami , każdy z rodziców chce chwile pobyć przy maluchu . U nas w szpitalu w jednej sali może przebywać jedna osoba wiec czasem są kolejki do wejścia .
Mam nadzieje ze chłopcy beda szybko przybierać na wadze i ten czas oczekiwania na powrót do domu zleci Wam jak najszybciej
Meg przepiękne zdjęcie a dziewczynki masz cudne
Meg85, czarnulka24 lubią tę wiadomość