X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ;)
    Ile tu sie dzieje :)

Czarnulka mocne kciuki dla Was ! Chlopaki super walczą i nabieraja sił <3

Triss kochana gratulacje ! Myślałam o Tobie wlasnie kiedy bedziesz juz po ;)
    Super waga dzieci i fajnie , że tak szybko wracasz do formy :) czekamy na zdjęcia :)

Buziaki dziewczyny i milego dzionka wszystkim :)

triss lubi tę wiadomość

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka teraz to już zupełnie inne dzieci - super chłopaki :) Będą dzielni i szybko zaczną rosnąć i radzić sobie coraz lepiej :)
    A masz już imiona? bo jakoś nie pamiętam czy się chwaliłaś.

Triss ogromne gratulacje! Jakie duże dzieci :) podobno chłopcy zwykle wymagają więcej uwagi jak urodzą się wcześniej. Mi lekarz jak przyjmowali mnie na porodówce powiedział tak jak dowiedział się, że chłpoaki: "Oj chłopcy, to lepiej żeby jeszcze trochę posiedzieli, bo to słaba płeć. Piękna, ale słaba." Uśmiałam się, a dodam, że lekarz facet :)

Monako ja karmię swoim mlekiem, ale odciągam i daję z butli. Zaczynałam od 8 karmień po około 70ml, a teraz karmię 6-7 razy i szykuję po 120 ml (czasem więcej jak dużo się wydoi ;) ). Czasami zjadają ładnie całość, czasem jeszcze dojadają z piersi. Ale bywa też tak, że któryś zje tylko 50-60 i zaśnie (najczęściej w nocy) i wtedy za następnym razem ma wilczy apetyt.
    A dodam, że ważą już ponad 4 i 4,5 kg :)

czarnulka24, triss lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 wrote:
    Czarnulka teraz to już zupełnie inne dzieci - super chłopaki :) Będą dzielni i szybko zaczną rosnąć i radzić sobie coraz lepiej :)
    A masz już imiona? bo jakoś nie pamiętam czy się chwaliłaś.

Triss ogromne gratulacje! Jakie duże dzieci :) podobno chłopcy zwykle wymagają więcej uwagi jak urodzą się wcześniej. Mi lekarz jak przyjmowali mnie na porodówce powiedział tak jak dowiedział się, że chłpoaki: "Oj chłopcy, to lepiej żeby jeszcze trochę posiedzieli, bo to słaba płeć. Piękna, ale słaba." Uśmiałam się, a dodam, że lekarz facet :)

Monako ja karmię swoim mlekiem, ale odciągam i daję z butli. Zaczynałam od 8 karmień po około 70ml, a teraz karmię 6-7 razy i szykuję po 120 ml (czasem więcej jak dużo się wydoi ;) ). Czasami zjadają ładnie całość, czasem jeszcze dojadają z piersi. Ale bywa też tak, że któryś zje tylko 50-60 i zaśnie (najczęściej w nocy) i wtedy za następnym razem ma wilczy apetyt.
    A dodam, że ważą już ponad 4 i 4,5 kg :)
    Tak mam imiona.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2018, 14:37

triss, Pat85 lubią tę wiadomość

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarnulka24 wrote:
    Tak mam imiona. Będzie Krystianek i Adrianek :)

Kochana piekne imiona <3
    Buziaki dla Was <3

czarnulka24 lubi tę wiadomość

• BeBeBe Koleżanka

Wysłany: 2 września 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, gratulacje ❤️! Piękna waga! Czekamy na zdjęcia.

Czarnulka, chłopcy wyglądają już dużo lepiej. Masz małych wojowników :).

Gabi, u mnie bez zmian. W nocy odłączyli Atosiban i czekamy, co dalej. Na porannym ktg sporo skurczy, ale nieregularne i tak do 50. A jak u Ciebie?

p19u43r85jesg206.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeBeBe u mnie podobnie.skurcze są ale nie porodowe no i nie są regularne,więc już nie panikuje.I tak co ma być to będzie,od samego chcenia nic przecież nie zmienię.

BeBeBe, Meg85 lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg, Pat, roletka- dzięki za odpowiedź.
    Ja mam mega problem żeby usiąść do laktatora :( Nie znajduję na to czasu i wole dać im pierś ale wtedy nie wiem ile wypijają ;/ Zawsze po piersi jest mm. le prawda jest taka ze dopiero po włączeni mm zaczęłam żyć bardziej normalnie bo cześniej przez ponad 2 tygodnie chodziłam jak zombie- zapominałam o jedzeniu i piciu bo byłam skupiona na dzieciach i karmieniu.

Teraz sie zastanawiam że chyba powinnam przłożyc się bardziej do laktatora ale ciężko mi się zmusić :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja robię tak samo - najpierw cycek potem butla. Nad ranem tylko jest sam cyc i czasami jak się wybudzą np po zmianie pieluchy. Zwykle jak nie chcą spać to daję im cyca. Co wypiją to ich ale zwykle chodzi o pomemlanie a mleko przy okazji ;)
    A tak dzisiaj wyglądają :) po prawej Bianka (wieksza), po lewej Emilka (mniejsza, ale na foto widać odwrotnie bo Bianka leży niżej):

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f58ece7d178.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 września 2017, 17:12

Pat85, Angela*, BeBeBe, gabi 7, jomi81, czarnulka24, triss, rodzynka66, Sun2017, miczelina lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg,No widok po prostu niesamowity ☺az sie nie mogę napatrzec☺śliczniusie☺

3i498u69fq9q84na.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Monako ja robię tak samo - najpierw cycek potem butla. Nad ranem tylko jest sam cyc i czasami jak się wybudzą np po zmianie pieluchy. Zwykle jak nie chcą spać to daję im cyca. Co wypiją to ich ale zwykle chodzi o pomemlanie a mleko przy okazji ;)
    A tak dzisiaj wyglądają :) po prawej Bianka (wieksza), po lewej Emilka (mniejsza, ale na foto widać odwrotnie bo Bianka leży niżej):

Piękne dziewczyny i jakie włosy!!
    A u mnie odwrotnie - najpierw butla żeby zjedli jakieś minimum i później jak mają ochotę to proponuję cycki ;) i tu juz mogą się bawić jeśli chcą. Na samych cyckach to chyba całą dobę bym karmiła. A tak mam system, że po karmieniu odciągam, szykuję butelkę na następne i jak są głodni to tylko szybko podgrzać i gotowe:) a najlepiej się doi jak dzieco najpierw trochę poje i rozrusza.

a5707df13e.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:

Kochana jakie sliczne Te Twoje dziewczynki <3 o te wloski :) a noski maja takie same <3 kochane serduszka rosną jak na drożdżach :)
    Buziaki :-*

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg, nie jestem skora do wzruszeń, ale widok tych Twoich przytulonych do siebie księżniczek wzrusza mnie bardzi.

Triss, moje ogromne gratulacje. Piękną wagę mają Twoje dzieci, a Ty jesteś zuch dziewczyna, że tak szybko do siebie dochodzisz po cc. Teraz trzymam mocno kciuki za powrót do domku.

Czarnulka, bezustannie o Was myślę i kibicuję z całego serca.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg jakie cudne ślicznotki!!! I ta czuprynka- boska!!!!
    Pat, własnie sobie przypomniałam że połozna mi mówiła aby odciągać jak dziecko trochę cyca pociamka więc teraz przed laktatorem będę musiała którąś na chwilę przystawić. Ale kolejności karmienia nie chcę zmieniać bo boję się że po butli już nie będą miały ochoty na cycka.

Meg, Pat a ile ml odciągacie przez 15-20 minut? Chodzi mi o ilość z dwóch piersi.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Cześć kochane

Wczoraj 8:45 i 8:46 przyszły na świat moje dwa szczęścia :D
    Adaś urodzony pierwszy 2750 g i Lilcia jako druga 2070 g

Adaś mimo ze większy i silniejszy jest w inkubatorku , miał po urodzeniu przejściowe problemy z oddychaniem . A Lilka , maluch dzielny , daje radę sama. :)

Są przecudowne :) <3 <3

Ogromne gratulacje :) Czekamy na fotki! I już zazdroszczę formy po CC ;)

Czarnulko, chłopcy nabierają mocy :) Musisz być dla nich bardzo silna, tego właśnie potrzebują :) Jak długo możesz z nimi przebywać dziennie?

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja odciągam średnio 120 z cycka przez 10 do 15 minut. Wcześniej było mniej, ale na szczęście produkcja rośnie wraz z apetytem :)

a5707df13e.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja nie odciągam. Pobawiłam się parę razy, ledwo co pokapało i tylko cycki mnie bolały.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako ja z jednej piersi w pewnym momencie potrafiłam odciągnąć 140-180ml ale im częściej używałam laktatora a rzadziej przystawialam dzieci to odciagalam coraz mniej

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Ogromne gratulacje :) Czekamy na fotki! I już zazdroszczę formy po CC ;)

Czarnulko, chłopcy nabierają mocy :) Musisz być dla nich bardzo silna, tego właśnie potrzebują :) Jak długo możesz z nimi przebywać dziennie?

No można kilkanaście minut bo tam zawsze coś robią tu przetaczaja komuś krew tu coś innego .. ale będę starać sie jak naj dłużej

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • triss Autorytet

Wysłany: 2 września 2017, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka u nas jest podobnie z odwiedzinami na oiomie. Dzieci tu jest sporo , problemy z miejscami , każdy z rodziców chce chwile pobyć przy maluchu . U nas w szpitalu w jednej sali może przebywać jedna osoba wiec czasem są kolejki do wejścia .
    Mam nadzieje ze chłopcy beda szybko przybierać na wadze i ten czas oczekiwania na powrót do domu zleci Wam jak najszybciej

Meg przepiękne zdjęcie <3 a dziewczynki masz cudne

Meg85, czarnulka24 lubią tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 3 września 2017, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss a jak Ty się czujesz?no i jak Twoje dzieciaczki?masz je już przy sobie?

3i498u69fq9q84na.png
‹‹ 236 237 238 239 240 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ