X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jeszcze pytalyscie o lansinoh. Właśnie siedzę przy dojarce to sobie przypomniałam ;) zwykle korzystam tak jak się sam uruchamia, tylko jak przejdzie w drugi tryb to zwiększamy moc (na jakieś dwie kreski od końca, czasem na maks). Jak dobrze leci od początku to często skraca te pierwsze 2 minuty. Jak miałam zastoje to pomagało trochę przełączanie.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 31 sierpnia 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat a to widzisz ... u Ciebie chociaż cos sie działo , a ja zamurowana na amen . Szyjka niby dość krótka ok 2 cm ale zwarta i rozwarcia nie ma . Skurcze tez się nie piszą w ogóle .
    U mnie te wody tez czerwone , dziś właśnie ze skrzepami leciało . Ale to już się nie spodobało lekarzowi , na tyle ze dostałam już dokumenty do wypisania ze zgoda na cc i ankiety dla anastezjologa .

Ja właśnie mam te canpolowe wkłady , są fajne rzeczywiście . Koszul to mi mąż nie nadąża dowozić , kazałam mu kupić jakieś najtańsze w pepco w ciemnym kolorze na teraz bo zmieniam kilka razy w ciągu dnia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 21:38

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 05:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    triss wrote:
    Rodzynka mi ten czas od początku trzeciego trymestru przeleciał błyskawicznie . Zdaje mi się ze dopiero co zaczynałam siódmy miesiąc , a tu już końcówka . Fakt ze u nas na ogół ten trzeci trymestr krótszy niż w pojedynczej ciąży , wiec i szybciej leci .

Niestety, nasz III trymestr nie wygląda tak, jakby się chciało...
    Ale gratuluję tych ukończonych tygodni. Praktycznie jutro 35! Widzę też po sobie, że im dalej w las, tym jeszcze bardziej chce się przeciągnąć :)
    Pat85 wrote:
    Rodzynka mam Sangenic Tec - ten co się pieluchy skręca. Polecam, bo faktycznie nic nie czuć, a moi chłopcy to niestety smierdziuchy ;) dostałam kosz z 4 wkładami i właśnie włożyłam w tym tygodniu ostatni. Z tym, że na początku wrzucałam do niego wszystkie pieluchy, a teraz tylko te z cięższym ładunkiem ;) inaczej można zbankrutować, a tak zasikane (cała masa) lądują w zwykłym koszu a reszta w specjalnym i nic nie śmierdzi.

To super! Ja właśnie od samego początku myślę tylko o cięższym ładunku :) Tym bardziej, że będzie x2 ;) No a wkłady tanie nie są, ale na mój węch to będzie nieodłączny gadżet wyprawki :D

Prawie całą noc leje... nic tylko odpoczywać i wreszcie cieszyć się ochłodą :) Choć skok temperatur szalony!

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • AllishiiA Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny!!
    Trzymajcie się tam w tych szpitalachl jak najdłużej w trojpakach <3 ;)

U mnie bylo tak ze o pierwszej w nocy chlusnela spora ilość wod zabarwiona krwią bez skurczybi. Przez cały czas leciało ze mnie później. pojechaliśmy na porodowke i ok 5 zaczely sie regularne skurcze pisane tak na 50-70 ale bardzo często wiem ze ma wykresie jeden sie konczyl drugi sie zaczynal, praktycznie chyba bylo 15 s przerwy i decyzja o cc. Dzieci przyszly na świat z waga 1900 i 1950, ale nie pamiętam przez ile dni spadaly na paewno 4. Najniższą wagę pierwszy Wiktor osiagnal 1800, a Drugi Adam 1700, wyszliśmy w 14 dobie jak osiągnęli powyżej 2 kg. Wczoraj byliśmy na kontroli w poradni i Wiktor wazy 2500, a Adam 2420. ;) Dalej jedzenie zajmuje bardzo dużo czasu nie umiem się doczekać aż będą szybko zjadać ;) i jeda co dwie godziny. Myslalam zr bedzie gorzej zajmowac sie 3 dzieci i domem ale na razie daje rade ;) najbardziej jeatem zaskoczona starszakiem jak tylko dzieci zaswecza to on do mnie ze mam juz wstawac ich karmic bo glodne ;) hehe

Angela*, BeBeBe lubią tę wiadomość

5b09j44jyxysjiql.png
    zrz6sg180mhigqmf.png
    bfarxzdvnmgxujgk.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No hej dziewczyny☺

Co u Was?piszcie,bo mi się strasznie nudzi w tym szpitalu i chętnie czytam te Wasze wpisy.

U mnie wczoraj na zapisach z ktg zero skurczy,noc przespalam całą bez zadnych sensacji ale rano sie zdenerwowalam i na porannym wypisie już jakieś minimalne skurcze:-(muszę wytrzymać chociaż do przyszłego czwartku.MUSZĘ,PO PROSTU MUSZĘ.

Triss a co u Ciebie?jak się czujesz?mam nadzieje,ze wszystko ok.

BeBeBe jak się trzymasz?dajesz radę?

3i498u69fq9q84na.png
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bebe, nie gin nic nie powiedział o płci, tyle tylko,że za wcześnie żeby wyrokować. Oczywiście,że najważniejsze,że z Maluchami wszystko ok, ja i tak jestem nienasycona :P i w pon ide jeszcze prywatnie, podobno babeczka jest bardzo dokładna, może też przełączy mi na chwile na 3d :)
    Triss jak leżałam pod kroplówką to przyszła dziewczyna do porodu z odchodzącymi wodami, też się biedna męczyła, cały czas wymieniała te podkłady, walczyła z ręcznikiem, bo czuła się niekomfortowo, mnie to ominęło, miałam przebijany pęcherz.

Jomi, pięknie dzieciaczki rosną, moje póki co też troche do przodu z wielkością, ach i też marze o parce :) Ale dużo tu parek z ciąż dwujajowych :)

jomi81, BeBeBe lubią tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi mówiłam - będziesz się denerwować - nie pomożesz ;) po to jesteś w szpitalu żeby odpocząć i nic nie robić a już na pewno SIĘ NIE DENERWOWAĆ! :P ściągnij sobie na telefon jakąś prostą gierkę, taką w którą nie można przegrać :P polecam Number Knot - dodatkowo po 5 planszy usypia ;)

gabi 7, AllishiiA lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W powietrzu czuć jesień ;)
    My wkraczamy w 23tc! Dzieci coraz bardzkiej aktywne w brzuchu, chociaż na zmianę. Niesamowite uczucie :)
    Jakie wit bralyscie? Ja miałam femibion2, teraz kazali zmienić na pregna plus( ze względu na witD)...ale dodatkowych kwasów DHA nie biorę? Brałysicie kapsuły jakieś z DHA?

Aha i jeszcze jedno, proszę już nie szaleć z tymi szpitalami. Rodzimy o czasie! Bo jak to wszystko czytam mam ciarki na plecach. Mój plan min 35 i nie zamierzam go zmieniać! Damy radę ..damy radę.
    Sciskam Was.

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Midwife1991 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się zadomawiam w szpitalu, chyba szybko nie wyjdę. Jak leżę to pojedyńcze skurcze są, a wystarczy że siądę lub wstanę do łazienki to brzuch jak kamień. Kroplówki z magnezem i no spa i czekamy na wyciszenie. Każdy dzień na wagę złota!
    Gabi wytrzymasz, już tak blisko jesteś :)

gabi 7 lubi tę wiadomość

f2w3kw7ikr19qy1o.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi kochana spokojnie ;)
    Zajmij czymś głowę moze jakies gry, krzyżówka, gazety , ksiazka :)

Asia , co do płci to jak dzieciaczki pozwolą, to Zobaczysz ;)
    Moje się troszke na początku chowaly, ale wkoncu sie ujawinly , choć ja czulam z mężem że będzie parka ;)

Najważniejsze, żeby dzieci zdrowe byly ;)

Didi Piateczka , my tez dziś zaczynamy 23tc :)

Dziewczyny trzymajcie sie dzielnie w tych szpitalach ! Trzymam za Was kciuki <3

gabi 7 lubi tę wiadomość

• gabi 7 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi ja całą ciążę brałam pregna plus z witamin no i inne dodatkowe np. MageB6max,luteina,czasami nospa a teraz odkąd jestem w szpitalu to lekarz zlecił mi jeszcze oprócz pregna plus pregne DHA.Trochę tego jest do łykania☺

Midwife a który tydz u Ciebie?ja też w zasadzie codziennie dostaje te kroplowki z drobnymi przerwami.przedwczoraj nie miałam,dzisiaj też. Jak są jakieś większe skurcZe to wtedy mam zlecone te kroplowki.

Dziewczyny a czy któraś z Was miała u któregoś maluszka problemy z przepływem?bo leży za sali ze mną dziewczyna z blizniakami i u jednego są złe przepływy i strasznie sie martwi bo ja lekarka nastraszyla.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 12:27

3i498u69fq9q84na.png
  • Midwife1991 Koleżanka

Wysłany: 1 września 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi ja dopiero jutro kończę 26 tydzień także jeszcze mi daleko do końca. Ciężko mi wychodzi pozytywne myślenie, ale wytrwamy, musimy!!!!

f2w3kw7ikr19qy1o.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midwife pewnie,że damy radę ☺kto jak nie my☺

3i498u69fq9q84na.png
  • BeBeBe Koleżanka

Wysłany: 1 września 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Triss, współczuję Ci, to musi być mega niekomfortowe. Jesteś sama w sali?

Didi, ja całą ciążę brałam Femibion i po ciąży pewnie też przy nim zostanę, chyba że lekarz poleci coś innego na wsparcie laktacji.

Gabi, nie denerwuj się, stres naprawdę wzmaga skurcze- wiem po sobie. U mnie na razie spokój, leżę pod pompą z Atosibanie, o 1 w nocy odłączają. Na obchodzie dowiedziałam się, że z reguły ten lek dostaje się tylko raz, rzadkością jest, żeby ktoś dostał go drugi raz, nie mówiąc już o 3 dozwolonym. Lekarz powiedział, że jeśli to nie pomoże i wrócą skurcze, to już będę raczej rodzić. Na razie odliczam do niedzieli, bo skończę 32 tydz.Staram się nie myśleć o tym, co dalej.

p19u43r85jesg206.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BeBeBe może uda nam się jeszcze trochę wytrzymać. A co mówią na temat porodu,cc czy poród siłami natury?powiem Ci ze trochę spekana jestem bo nie wiem co lepsze w naszej sytuacji i nie wiem też co zadecydują u mnie.nic jeszcze nie mówili.A sam magnez nie pomaga Ci na skurcze?bo magnez można brać i brać,bo pytałam.nananie poki co magnez działa i na jakiś czas przechodzi.

3i498u69fq9q84na.png
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 1 września 2017, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi,
    a jak masz ułożone dzieciaki? Moje cały czas - jedna główką w dół, druga w górę. Jeśli na usg za dwa tygodnie będą tak samo, to wtedy cc.
    Ja wczoraj spędziłam upojne 2,5 godziny w szpitalu na ktg. Wszystko było ok, tylko nie było lekarza i cała poczekalnia kobitek czekała na niego.
    A właśnie - czy któraś z Was rodziła albo planuje na Karowej w Warszawie?

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Midwife, Gabi, BeBeBe relaks i proszę mi tu żadnych skurczy więcej nie mieć aż do terminu!

Triss szczerze współczuję oczekiwania w kałuży, niestety to znam. J dodatkowo profilaktycznie dostawałam jeszcze ampicylinę dożylnie, a ona ma niefajne skutki uboczne - w czasie podawania czuć aceton w ustach i nosie, a poza tym mocz i wody płodowe mają specyficzny zapach (no śmierdzą jakoś tak chemicznie właściwie). Przez to cały czas czułam ten zapach. A do tego chłopcy przez pierwszy tydzień mi tym śmierdzieli jak ich brałam do kangurowania.

Z witamin brałam omegamed optima forte lub optima i dodatkowo dha. Dalej biorę jak nie zapomnę :)

gabi 7, BeBeBe lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam tylko kwas foliowy, mój dr mówił że jak chce to mogę brać jakieś witaminy ale on zaleca zbilansowana i urozmaicona dietę od sztucznych wspomagaczy i tak też zrobiłam składniki dostarczalam w diecie a nie w suplementach

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun u mnie obie dziewczyny ułożone glowkowo,więc niby idealnie do porodu siłami natury ale sama nie jestem przekonana jaka forma 0porodu lepsza przy blizniakach.

3i498u69fq9q84na.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 1 września 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gabi.. u mnie też obie były główkowo.. ;)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
‹‹ 234 235 236 237 238 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ