Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A jeszcze pytalyscie o lansinoh. Właśnie siedzę przy dojarce to sobie przypomniałam zwykle korzystam tak jak się sam uruchamia, tylko jak przejdzie w drugi tryb to zwiększamy moc (na jakieś dwie kreski od końca, czasem na maks). Jak dobrze leci od początku to często skraca te pierwsze 2 minuty. Jak miałam zastoje to pomagało trochę przełączanie.
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Pat a to widzisz ... u Ciebie chociaż cos sie działo , a ja zamurowana na amen . Szyjka niby dość krótka ok 2 cm ale zwarta i rozwarcia nie ma . Skurcze tez się nie piszą w ogóle .
U mnie te wody tez czerwone , dziś właśnie ze skrzepami leciało . Ale to już się nie spodobało lekarzowi , na tyle ze dostałam już dokumenty do wypisania ze zgoda na cc i ankiety dla anastezjologa .
Ja właśnie mam te canpolowe wkłady , są fajne rzeczywiście . Koszul to mi mąż nie nadąża dowozić , kazałam mu kupić jakieś najtańsze w pepco w ciemnym kolorze na teraz bo zmieniam kilka razy w ciągu dnia .Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 21:38
-
triss wrote:Rodzynka mi ten czas od początku trzeciego trymestru przeleciał błyskawicznie . Zdaje mi się ze dopiero co zaczynałam siódmy miesiąc , a tu już końcówka . Fakt ze u nas na ogół ten trzeci trymestr krótszy niż w pojedynczej ciąży , wiec i szybciej leci .
Niestety, nasz III trymestr nie wygląda tak, jakby się chciało...
Ale gratuluję tych ukończonych tygodni. Praktycznie jutro 35! Widzę też po sobie, że im dalej w las, tym jeszcze bardziej chce się przeciągnąć
Pat85 wrote:Rodzynka mam Sangenic Tec - ten co się pieluchy skręca. Polecam, bo faktycznie nic nie czuć, a moi chłopcy to niestety smierdziuchy dostałam kosz z 4 wkładami i właśnie włożyłam w tym tygodniu ostatni. Z tym, że na początku wrzucałam do niego wszystkie pieluchy, a teraz tylko te z cięższym ładunkiem inaczej można zbankrutować, a tak zasikane (cała masa) lądują w zwykłym koszu a reszta w specjalnym i nic nie śmierdzi.
To super! Ja właśnie od samego początku myślę tylko o cięższym ładunku Tym bardziej, że będzie x2 No a wkłady tanie nie są, ale na mój węch to będzie nieodłączny gadżet wyprawki
Prawie całą noc leje... nic tylko odpoczywać i wreszcie cieszyć się ochłodą Choć skok temperatur szalony! -
Hej dziewczyny!!
Trzymajcie się tam w tych szpitalachl jak najdłużej w trojpakach
U mnie bylo tak ze o pierwszej w nocy chlusnela spora ilość wod zabarwiona krwią bez skurczybi. Przez cały czas leciało ze mnie później. pojechaliśmy na porodowke i ok 5 zaczely sie regularne skurcze pisane tak na 50-70 ale bardzo często wiem ze ma wykresie jeden sie konczyl drugi sie zaczynal, praktycznie chyba bylo 15 s przerwy i decyzja o cc. Dzieci przyszly na świat z waga 1900 i 1950, ale nie pamiętam przez ile dni spadaly na paewno 4. Najniższą wagę pierwszy Wiktor osiagnal 1800, a Drugi Adam 1700, wyszliśmy w 14 dobie jak osiągnęli powyżej 2 kg. Wczoraj byliśmy na kontroli w poradni i Wiktor wazy 2500, a Adam 2420. Dalej jedzenie zajmuje bardzo dużo czasu nie umiem się doczekać aż będą szybko zjadać i jeda co dwie godziny. Myslalam zr bedzie gorzej zajmowac sie 3 dzieci i domem ale na razie daje rade najbardziej jeatem zaskoczona starszakiem jak tylko dzieci zaswecza to on do mnie ze mam juz wstawac ich karmic bo glodne heheAngela*, BeBeBe lubią tę wiadomość
-
No hej dziewczyny☺
Co u Was?piszcie,bo mi się strasznie nudzi w tym szpitalu i chętnie czytam te Wasze wpisy.
U mnie wczoraj na zapisach z ktg zero skurczy,noc przespalam całą bez zadnych sensacji ale rano sie zdenerwowalam i na porannym wypisie już jakieś minimalne skurcze:-(muszę wytrzymać chociaż do przyszłego czwartku.MUSZĘ,PO PROSTU MUSZĘ.
Triss a co u Ciebie?jak się czujesz?mam nadzieje,ze wszystko ok.
BeBeBe jak się trzymasz?dajesz radę? -
Bebe, nie gin nic nie powiedział o płci, tyle tylko,że za wcześnie żeby wyrokować. Oczywiście,że najważniejsze,że z Maluchami wszystko ok, ja i tak jestem nienasycona i w pon ide jeszcze prywatnie, podobno babeczka jest bardzo dokładna, może też przełączy mi na chwile na 3d
Triss jak leżałam pod kroplówką to przyszła dziewczyna do porodu z odchodzącymi wodami, też się biedna męczyła, cały czas wymieniała te podkłady, walczyła z ręcznikiem, bo czuła się niekomfortowo, mnie to ominęło, miałam przebijany pęcherz.
Jomi, pięknie dzieciaczki rosną, moje póki co też troche do przodu z wielkością, ach i też marze o parce Ale dużo tu parek z ciąż dwujajowychjomi81, BeBeBe lubią tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Gabi mówiłam - będziesz się denerwować - nie pomożesz po to jesteś w szpitalu żeby odpocząć i nic nie robić a już na pewno SIĘ NIE DENERWOWAĆ! ściągnij sobie na telefon jakąś prostą gierkę, taką w którą nie można przegrać polecam Number Knot - dodatkowo po 5 planszy usypia
gabi 7, AllishiiA lubią tę wiadomość
-
W powietrzu czuć jesień
My wkraczamy w 23tc! Dzieci coraz bardzkiej aktywne w brzuchu, chociaż na zmianę. Niesamowite uczucie
Jakie wit bralyscie? Ja miałam femibion2, teraz kazali zmienić na pregna plus( ze względu na witD)...ale dodatkowych kwasów DHA nie biorę? Brałysicie kapsuły jakieś z DHA?
Aha i jeszcze jedno, proszę już nie szaleć z tymi szpitalami. Rodzimy o czasie! Bo jak to wszystko czytam mam ciarki na plecach. Mój plan min 35 i nie zamierzam go zmieniać! Damy radę ..damy radę.
Sciskam Was.szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Ja się zadomawiam w szpitalu, chyba szybko nie wyjdę. Jak leżę to pojedyńcze skurcze są, a wystarczy że siądę lub wstanę do łazienki to brzuch jak kamień. Kroplówki z magnezem i no spa i czekamy na wyciszenie. Każdy dzień na wagę złota!
Gabi wytrzymasz, już tak blisko jesteśgabi 7 lubi tę wiadomość
-
Gabi kochana spokojnie
Zajmij czymś głowę moze jakies gry, krzyżówka, gazety , ksiazka
Asia , co do płci to jak dzieciaczki pozwolą, to Zobaczysz
Moje się troszke na początku chowaly, ale wkoncu sie ujawinly , choć ja czulam z mężem że będzie parka
Najważniejsze, żeby dzieci zdrowe byly
Didi Piateczka , my tez dziś zaczynamy 23tc
Dziewczyny trzymajcie sie dzielnie w tych szpitalach ! Trzymam za Was kciukigabi 7 lubi tę wiadomość
-
Didi ja całą ciążę brałam pregna plus z witamin no i inne dodatkowe np. MageB6max,luteina,czasami nospa a teraz odkąd jestem w szpitalu to lekarz zlecił mi jeszcze oprócz pregna plus pregne DHA.Trochę tego jest do łykania☺
Midwife a który tydz u Ciebie?ja też w zasadzie codziennie dostaje te kroplowki z drobnymi przerwami.przedwczoraj nie miałam,dzisiaj też. Jak są jakieś większe skurcZe to wtedy mam zlecone te kroplowki.
Dziewczyny a czy któraś z Was miała u któregoś maluszka problemy z przepływem?bo leży za sali ze mną dziewczyna z blizniakami i u jednego są złe przepływy i strasznie sie martwi bo ja lekarka nastraszyla.Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 września 2017, 12:27
-
Triss, współczuję Ci, to musi być mega niekomfortowe. Jesteś sama w sali?
Didi, ja całą ciążę brałam Femibion i po ciąży pewnie też przy nim zostanę, chyba że lekarz poleci coś innego na wsparcie laktacji.
Gabi, nie denerwuj się, stres naprawdę wzmaga skurcze- wiem po sobie. U mnie na razie spokój, leżę pod pompą z Atosibanie, o 1 w nocy odłączają. Na obchodzie dowiedziałam się, że z reguły ten lek dostaje się tylko raz, rzadkością jest, żeby ktoś dostał go drugi raz, nie mówiąc już o 3 dozwolonym. Lekarz powiedział, że jeśli to nie pomoże i wrócą skurcze, to już będę raczej rodzić. Na razie odliczam do niedzieli, bo skończę 32 tydz.Staram się nie myśleć o tym, co dalej. -
BeBeBe może uda nam się jeszcze trochę wytrzymać. A co mówią na temat porodu,cc czy poród siłami natury?powiem Ci ze trochę spekana jestem bo nie wiem co lepsze w naszej sytuacji i nie wiem też co zadecydują u mnie.nic jeszcze nie mówili.A sam magnez nie pomaga Ci na skurcze?bo magnez można brać i brać,bo pytałam.nananie poki co magnez działa i na jakiś czas przechodzi.
-
Gabi,
a jak masz ułożone dzieciaki? Moje cały czas - jedna główką w dół, druga w górę. Jeśli na usg za dwa tygodnie będą tak samo, to wtedy cc.
Ja wczoraj spędziłam upojne 2,5 godziny w szpitalu na ktg. Wszystko było ok, tylko nie było lekarza i cała poczekalnia kobitek czekała na niego.
A właśnie - czy któraś z Was rodziła albo planuje na Karowej w Warszawie?Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
Midwife, Gabi, BeBeBe relaks i proszę mi tu żadnych skurczy więcej nie mieć aż do terminu!
Triss szczerze współczuję oczekiwania w kałuży, niestety to znam. J dodatkowo profilaktycznie dostawałam jeszcze ampicylinę dożylnie, a ona ma niefajne skutki uboczne - w czasie podawania czuć aceton w ustach i nosie, a poza tym mocz i wody płodowe mają specyficzny zapach (no śmierdzą jakoś tak chemicznie właściwie). Przez to cały czas czułam ten zapach. A do tego chłopcy przez pierwszy tydzień mi tym śmierdzieli jak ich brałam do kangurowania.
Z witamin brałam omegamed optima forte lub optima i dodatkowo dha. Dalej biorę jak nie zapomnęgabi 7, BeBeBe lubią tę wiadomość
-
Ja brałam tylko kwas foliowy, mój dr mówił że jak chce to mogę brać jakieś witaminy ale on zaleca zbilansowana i urozmaicona dietę od sztucznych wspomagaczy i tak też zrobiłam składniki dostarczalam w diecie a nie w suplementach