Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć dziewczyny. Dzielnie się trzymacie i oby tak dalej.
Dziś fajnie się spało, pogoda ładna... Dziś robimy porządek w pokoju dla maluchów, wywalamy stare meble. Jupi! Później zagonie męża do malowania i kupi się już coś. Cieszę się, że coś się będzie działo. Siedzenie ciągle w domu czasem doprowadza mnie do szału.
Za tydzień mam wizytę i liczę na dobre wieści.
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Hej
Bebebe trzymam kciuki kochana za Was &&& jeszcze troszkę gdyby udało się wytrzymać . Dawaj znać co u Ciebie .
Gabi duże Ci się piszą te skurcze ? Oby jeszcze trochę udało się je powstrzymać .
U mnie dziś po obchodzie w końcu konkretna decyzja . Cc mam zaplanowane na poniedziałek , chyba ze coś się wcześniej samo rozpocznie albo badania infekcyjne wyjdą złe .
Z jednej strony boje się , bo wolałabym jednak jeszcze trochę wytrzymać . Z drugiej - jak ma się wdać infekcja to wole chyba żeby rozwiązać ciąże jak najszybciejBeBeBe lubi tę wiadomość
-
triss wrote:Hej
Bebebe trzymam kciuki kochana za Was &&& jeszcze troszkę gdyby udało się wytrzymać . Dawaj znać co u Ciebie .
Gabi duże Ci się piszą te skurcze ? Oby jeszcze trochę udało się je powstrzymać .
U mnie dziś po obchodzie w końcu konkretna decyzja . Cc mam zaplanowane na poniedziałek , chyba ze coś się wcześniej samo rozpocznie albo badania infekcyjne wyjdą złe .
Z jednej strony boje się , bo wolałabym jednak jeszcze trochę wytrzymać . Z drugiej - jak ma się wdać infekcja to wole chyba żeby rozwiązać ciąże jak najszybciej
Kochana Ty już jesteś bezpieczna
Buziaki dla Was !
Trzymam kciuki za Wszystkie dziewczyny w szpitalu , trzymajcie sie dzielnie !gabi 7, BeBeBe, triss lubią tę wiadomość
-
Triss dzisiaj rano niewielkie,prawie żadne ale po południu pewnie będą się pisały konkretne:-( dobrze,ze masz już ustalony termin cc,zawsze to coś,wiesz przynajmniej na czym stoisz.wszystko na pewno będzie dobrze.ja chciałabym wytrzymać chociaż do przyszłego cczwartku,będę mieć wtedy skończone 34 tyg.mam nadzieję,ze dam radę.
triss lubi tę wiadomość
-
Hej, Triss obawy do samego końca. A jak wody lecą jeszcze?
Ja po badaniu, wszystko ok, choć wiecie jak to na NFZ :p za wiele nie mówił. Mąż cały czas patrzył na monitor ja tylko jak mi gin pokazał. No i M twierdzi ze jeden to chłopak :p zobaczymytriss lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Triss mi wody odeszły w poniedziałek rano. Jak zadzwoniliśmy w drodze do szpitala do lekarza to od razu powiedział, że w takim razie będę rodzić w środę wtedy jeszcze nie wiedziałam co to oznacza i że tych wód to dopiero początek... Jak siedziałam w szpitalnym łóżku z pompą powstrzymującą skurcze (których nie czułam) w kałuży i ciekło ze mnie z krwią przy każdym wstaniu do łazienki to odliczałam każdą godzinę. U mnie też lekarz zdecydował po usg, że lepiej rodzić kilka dni wcześniej bez infekcji niż później z infekcją. Tylko u mnie był 33 tydzień dopiero, więc Ty już i tak jesteś do przodu
Gabi trzymaj się! mi powstrzymywali już regularne skurcze co 5 minut przez 2 doby, więc na pewno dasz radę
Czarnulka moi chłopcy mieli naniższą masę w 2 i 3 dobie po około 100g im ubyło. I z tego co pamiętam to dość długo im zajęło przekroczenie masy urodzeniowej.gabi 7, triss, Aasienkaa lubią tę wiadomość
-
Triss, dobrze, że jakieś konkrety wreszcie. Nawet gdyby CC miało być wcześniej, to nie martw się, dzieci mają piekną wagę i tydzień ciąży też już zacny .
Gabi, trzymaj się, oby jak najdłużej!
Pat, a Ty urodziłaś w skończonym cxy rozpoczętym 33 tyg?
Asia, gratuluję udanej wizyty! A lekarz mówił coś o płci?triss lubi tę wiadomość
-
BeBeBe, czytałam, że są dwa takie przełomowe momenty jeśli chodzi o poród. 28tc, gdy wzrasta przeżywalność dzieci i 32tc, gdy dzieci rodzą się w znacząco lepszej kondycji niż urodzone wcześniej. Ty właściwie już jesteś w tym 32tc, więc głowa do góry, będzie dobrze
Wśród znajomych mam 2 pary przedwcześnie urodzonych bliźniąt, jedne z 29tc, drugie z 30tc. Wsztstkie te dzieci są zdrowe i obecnie rozwijają się tak jak rówieśnicy.triss, BeBeBe, didi31 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ten 32 tydzień to chodzi o próg minimalnych szkód na układzie nerwowym. Chociaż dzieciaki jako bliźniaki i tak szybciej dojrzewają jeśli chodzi o masę i przybieranie na wadze - moje spadły około 200g. Z 2500g przy wypisie miała już 2350 (wcześniej było mniej) a druga z 2350 najmniej miała 2082 a przy wypisie 2190. Ale my tylko 4 dni w szpitalu byłyśmy. Potem ekspresowo waga szła w górę. 22 sierpnia czyli po miesiącu od urodzenia miały około 3600 i 3500.
-
Hej dziewczyny.
Jestem po wizycie. Pokazało się 0,5 rozwarcia zewnętrznego. Mam niby nie panikować, bo rozwarcie (czy ujście) wewnętrzne się nie rozwiera. I poród odbędzie się przez cięcie cesarskie (wreszcie się lekarz określił).
Jakoś tak mną emocje w nocy szargały, że to już III trymestr, rozmowy o CC, jakieś minimalne rozwarcie, że o 2 obudziłam się z oczami jak 5zł. i "wyspana". Potem maluszki tańczyły i tak nam zeszło do 6 póki znowu ze spokojem nie zasnęłam.
Pat - O ile pamiętam, Ty masz ten kosz na pieluchy Sangenic? Jak się sprawdza, bo przymierzam się do zakupu. Jak często dokupujesz wkłady? Ile dziennie Wam ich schodzi :>Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 sierpnia 2017, 15:03
-
Dziewczyny które posiadają laktator lansinoh powiedzcie mi jaki program jest najlepszy27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Asia najważniejsze ze wszystko ok . Ja robiłam w pierwszy m trymestrze dwa usg genetyczne , jedno na NFZ , drugie prywatne i byłam tak samo zadowolona
Wody lecą cały czas , są momenty ze trochę mniej żeby za chwile nadrobić nic przyjemnego szczerze mówiąc . Jeszcze gdyby były przezroczyste to pół biedy ...
Pat Ale u Ciebie tez się sama nie rozpoczęła akcja porodowa, prawda ? U mnie to tez wyglada podobnie. Dziś jak leżałam pod ktg to czułam ze leżę w kałuży mimo wielkich grubych podkładów, które zakładam .
Rodzynka mi ten czas od początku trzeciego trymestru przeleciał błyskawicznie . Zdaje mi się ze dopiero co zaczynałam siódmy miesiąc , a tu już końcówka . Fakt ze u nas na ogół ten trzeci trymestr krótszy niż w pojedynczej ciąży , wiec i szybciej leci .
-
roletka wrote:Morowa moja beta jest w stopce, jeśli chodzi o twoja to jest ładna nie balaby się że to zasniad
Chyba widzę, te oznaczenia to czas po transferze? czyli jakby owulacji?
To ta moja beta ładna na tyle by był więcej niż jeden zarodek?
Aniołek 6/7tc 21.01.2019 [*]
[/url] -
morowa wrote:Chyba widzę, te oznaczenia to czas po transferze? czyli jakby owulacji?
To ta moja beta ładna na tyle by był więcej niż jeden zarodek?
U mnie musisz dodać 3dni czyli 12dni po owu było 90 a 14 dni po owu 270
Co do bety przy ciąży mnogiej to jest różnie, niektóre dziewczyny mają przyrost jak 100% około i ciąża jest mnoga ja miałam przyrost ponad 200% a są też dziewczyny które mają przyrost nawet po 300% a ciąża jest pojedyncza, ciężko z bety wróżyć najważniejsze że przyrost jest prawidłowy a cy będzie jeden czy dwa bable to się okaże na usg przy czy ja na pierwszym usg w 6tc miałam potwierdzony jeden zarodek a drugi pokazał się w 7tc
triss lubi tę wiadomość
-
Triss, Gabi, trzymam za Was nieustannie kciuki I troszkę Wam zazdroszczę, że jesteście już tak bardzo blisko narodzin dzieciaczków.
Midwife, mam nadzieję, że Twoje dzieci jeszcze posiedzą w brzuchu parę tygodni.
Czarnulka, jesteś bardzo dzielna Super, że udało się rozruszać laktację. Twoje mleko na pewno pomoże chłopcom.
Asia, super, że na usg genetycznym wszystko dobrzegabi 7, triss, czarnulka24 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
u mnie w poprzedniej ciąży dwa pęcherzyki ciążowe były widoczne w 5 tygodniu na iść w 8 było tylko jeden z zarodkiem i akcja serca. teraz 2 pechwrzyki w 4 tygodniu, beta w 10dpo 35.9 a w 15 dniu po ovu ponad 750Nadia 2008
* 7tc 2016
*10tc 2017
*15tc 2017
WOJTUŚ 2018
STAŚ 2019 -
Ja miałam dziś usg u lekarza u mnie w mieście. Moja pani dr prowadząca przyjmuje w Łodzi, pracuje w CZMP, ale to 80km ode mnie i chciałam mieć też kogoś na miejscu, na awaryjne sytuacje. Ten lekarz zna się z moją panią doktor, ma dobry sprzęt, więc uznałam, że od czasu do czasu będę do niego zaglądać.
No i moje dzieciaki ważą już po 200 gr Idą równiutko, wyprzedzają wiek z transferu o tydzień. Pan doktor powiedział też, że nie ma żadnych wątpliwości co do płci i jest tak jak obstawiał lekarz na prenatalnym, czyli mamy dziewczynkę i chłopcadidi31, triss, gabi 7, Asia87 lubią tę wiadomość
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Rodzynka mam Sangenic Tec - ten co się pieluchy skręca. Polecam, bo faktycznie nic nie czuć, a moi chłopcy to niestety smierdziuchy dostałam kosz z 4 wkładami i właśnie włożyłam w tym tygodniu ostatni. Z tym, że na początku wrzucałam do niego wszystkie pieluchy, a teraz tylko te z cięższym ładunkiem inaczej można zbankrutować, a tak zasikane (cała masa) lądują w zwykłym koszu a reszta w specjalnym i nic nie śmierdzi.
Triss mi po odejściu wód nic więcej nie dolegało, ale na ktg pisały się regularne skurcze. Jak zbadali mnie przy przyjęciu na porodówkę to miałam rozwarcie na jeden palec, a następnym wieczorem przed planowanym na rano cięciem podobno już całkowicie otwarty kanał rodny. Ja nic nie czułam. Jeśli chodzi o wody to płynęły ze świeżą krwią i czasami skrzepy. Byłam przerażona, ale położne mówiły, że to normalne i żeby się nie przejmować. Jedynie gdyby były zielone to źle. Jeśli masz możliwość to polecam wkłady poporodowe z canpola na noc - na cieknące wody wydawały mi się lepsze niż te grube przypominające wkład do mopa i jednorazowe majtki też mi poszły cała paczka zanim urodziłam, bo niestety wód dużo i podkład nie zawsze sobie radził.rodzynka66 lubi tę wiadomość