Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja uważam, że skoro macie mieć te dzieci to znaczy, że Bóg mimo wszystko tak chciał i tyle. poza tym Twoje dzieci wcale nie są gorsze od tych poczętych inną drogą (często po pijaku albo z gwałtu - tych też nie powinno być a jednak są i mają chrzciny). Zrobicie co uważacie ale myślę, że powinnaś normalnie z jakimś ogarniętym księdzem porozmawiać. Ostatnio był podobny temat w Ukrytej Prawdzie dziewczyna z in vitro chciała zostać zakonnicą i jej matka wtedy jej powiedziała że jest in vitro i nie może iść do zakonu. Ksiądz wtedy tłumaczył, że wszystkie dzieci są dziećmi Bożymi bez względu na to w jakich okolicznościach przyszły na świat - i dobrze gada, dać mu wódki! a z drugiej strony wasze dzieci będą kiedyś chciały np iść do komunii, bierzmowania czy wziąć ślub. W szkole jest religia. Nie będą chodzić na religię? Dzieci z in vitro są wyjątkowe bo ich rodziców spotkało wiele przykrych przeżyć na drodze do szczęścia i nieba swoim wymodlonym maluszkom uchylą i z tego powodu mają nie być ochrzczone? nonsens.. wiele staraczek odmawia np Nowennę Pompejańską a i tak kończy się sztucznym wspomaganiem.. jedno drugiego nie wyklucza. Nie jestem mega religijna, raczej nie latam co tydzień do kościoła (nawet nie co miesiac). To co napisałam to takie moje odczucia i bunt przeciwko szufladkowaniu. O!
Angela*, Asia87, Pat85 lubią tę wiadomość
-
Alisa pytalaś mnie o zespół przetacza między blizniakami.
A wiec zaczęło się tak ze jak lekarz zobaczył dwa zarodki to byla nieznaczna roznica długości między maluszkami.. później 10 tyg zaczęła wychodzić roznica 1cm ..w 13 tyg na prenatalnych doktor zwrócił na to uwage ze 1 cm to sporo bo sa to blizniaki jedno jajowe i kazał sie zgłosić w 16 na kontrole plynu owodniowego .. wyszlo ze jeden ma za mało ale jeszcze mieścił sie w skali kazal przyjsc w 20 na polowkowe i na polowkowych mierzy sie juz wage nie dlugosc plodu i okazalo sie ze jest roznica zaledwie kilka gram ale plyn owodniowy dalej u jednego bylo praktycznie na granicy ..wiec jakos 23 tyg skierował mnie do warszawy bo podejrzewał zespół przetaczania i kazal się przygotować bo moze bede musiała jechać na operacje do gdańska ale w warszawie wykluczyli ten zespół wiec ja z wielką ulgą wróciłam do lekarza w 25 tyg który kazał przyjsc za 2 tyg no i jak przyszlam w tym 27 tyg to lekarz stwierdził rozpoczynajacy sie zespół przetacZania mimo ze waga była tylko 130 gram różnicy ..natomiast jeden danej miał plynu na granicy a u drugiego wystąpiło wielowodzie i złe przepływy lekarz od razu mnie zostawil na szpitalu gdzie mialam 2xdzienne usg i 5x dziennie ktg .. ale po 2 dniach lekarz zadecydowal ze robimy cc bo istnieje ryzyko ze dzieci umra w brzuchu ..27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
nick nieaktualnyDziewczyny potrzebuje rady jestem w 33 tygodniu ciazy bylam na usg I moje dzieci waza 2316g I 1631 lekarz zaznaczyl ze to 2 ma hipotrofie przez 2 tygodnie uroslo tylko 155g. Dzisiaj dostalam juz sterydy 2 zastrzyki ma byc ich 6 w odstepach 8h. Lekarka mnie zapewnia ze dopoki ktg bedzie ok to czekamy czy dziecko bedzie roslo jak nie to rozwiazujemy ciaze. Po jakim czasie zaczynaja dzialac sterydy? Czy ktoras z was rodzila w tym tygodniu jaka mase mialy dzieci? Jak duza roznica jest w wadze z tym co ppkazywalo wam usg przy porodzie?
-
Emcia nie martw się. Mojej znajomej dziewczyny urodziły się w 33 tc z waga 1800 i 1900. Poprostu odeszły jej wody. Od samego początku z dziecmi było wszystko ok.
25.11.2013 [*] 8tc zaśniad częściowy
23.11.2014 [*] 9tc puste jajo płodowe
31.10.2015 [*] Ula 22tc niewydolność szyjki
19.11.2017 nasz największy skarb Norbert -
Emcia123 wrote:Dziewczyny potrzebuje rady jestem w 33 tygodniu ciazy bylam na usg I moje dzieci waza 2316g I 1631 lekarz zaznaczyl ze to 2 ma hipotrofie przez 2 tygodnie uroslo tylko 155g. Dzisiaj dostalam juz sterydy 2 zastrzyki ma byc ich 6 w odstepach 8h. Lekarka mnie zapewnia ze dopoki ktg bedzie ok to czekamy czy dziecko bedzie roslo jak nie to rozwiazujemy ciaze. Po jakim czasie zaczynaja dzialac sterydy? Czy ktoras z was rodzila w tym tygodniu jaka mase mialy dzieci? Jak duza roznica jest w wadze z tym co ppkazywalo wam usg przy porodzie?
Ale u Ciebie taki plus ze jestes już 33 tc a i ja miałam tylko dwie serie zastrzykow a jak ty będziesz miec 8 to naprawdę sporo..
Wierzę że będzie wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 10 października 2017, 10:05
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Emcia może być też błąd pomiaru. Ja byłam u jednego z najlepszych dr Preisa i zmierzył źle z powodu ułożenia dzieci. Wpisał mi nawet w kartę ASG płodu. A okazało się przy urodzeniu że różnica w wadze jest 150g a w długości żadna trzeba być dobrej myśli i nigdy nie martwić się na zapas bo to kompletnie nic nie da a już na pewno nie pomoże. Trzymam kciuki i oczywiście daj nam znać co i jak
-
nick nieaktualnyCzarnulka ja bede miala 6 zastrzykow po 4 jednostki. Czyli przyjme taka sama dawke jak Ty. Tylko u mnie daja powoli bo nie ma zagrozenia szybkiego porodu jestem monitorowana a usg w poniedzialek I bedzie wiadomo na czym stoje. Nacrazie nic nie mowia o porodzie.
-
Meg ja mam karuzele z Tiny Love z projektorem który można później odczepić od karuzeli i zamontować w dowolnym miejscu. Moim maluchom bardzo ta karuzela podpasowała a szczególnie synkowi, lubi przy niej zasypiać i ładnie próbuje złapać kręcące się zwierzątka i ma przy tym niezły ubaw, a smieje się w głos jak uda mu się jakąś na chwile przytrzymać.
-
Meg, to nie tylko kwestia in vitro...ale jeszcze myslimy
Kochane, zamierzam kupić łóżeczka, tzn chciałam dwa ale terazs stwierdziłam że kupię jedno duże- bliźniacze. Potrzebuję je w salonie aby w ciągu dnia trzymać tam dzewczynki- na noc i tak zabieram je do siebie. Myślicie że takie łózeczko podwójne sie sprawdzi??? I zastanawiam się jak długo mi posłuży...? -
Emcia123 wrote:Dziewczyny potrzebuje rady jestem w 33 tygodniu ciazy bylam na usg I moje dzieci waza 2316g I 1631 lekarz zaznaczyl ze to 2 ma hipotrofie przez 2 tygodnie uroslo tylko 155g. Dzisiaj dostalam juz sterydy 2 zastrzyki ma byc ich 6 w odstepach 8h. Lekarka mnie zapewnia ze dopoki ktg bedzie ok to czekamy czy dziecko bedzie roslo jak nie to rozwiazujemy ciaze. Po jakim czasie zaczynaja dzialac sterydy? Czy ktoras z was rodzila w tym tygodniu jaka mase mialy dzieci? Jak duza roznica jest w wadze z tym co ppkazywalo wam usg przy porodzie?
Sterydy działają szybko, po 24h o ile pamiętam. Szkoda, że wydzielają Ci takie małe dawki (chyba rzadko spotykane, zazwyczaj każda dostaje jedną, a potem drugą po 12 lub 24 godzinach). Dla mnie były to bolesne zastrzyki i cieszyłam się, że tylko 2 razy mi je zapodali.
Znają przyczynę tej różnicy? Jestem ciekawa, jak u mnie. Badanie w niedzielę, ostatnio było 300 gramów różnicy i już wyliczali procentowo...
Dziewczyna z sali urodziła dziecko 2600 a na wcześniejszym USG podejrzewali 2750. -
Monako nie wiem nic o łóżeczku bliźniaczym. Wydaje się ogromne ja od początku chciałam turystyczne. Kupiłam takie z funkcją kołyski i jestem mega zadowolona. Drewniane miałam przy synu i szybko z niego wyrósł (i gryzł je!), stąd taka decyzja.
-
Meg,no własnie wiem że wydaje się ogromne ale mam miejsce w salonie a dziewczynki nie będą się cisnąć. póki są małe to bedą w tym łóżeczku w ciągu dnia spać i się bawić bo na łózku już trzymać ich nie mogę a wsadzać do dwóch osobnych łózeczek tez nie chcę. Jak sie nie prawdzi to sprzedam Kosze mojżesza się nie sprawdziły i sprzedałam w tej samej cenie w której kupiłam
-
Tez nie chciałam ma początku ich rozdzielać, tak uroczo razem wyglądały.. dopóki Emi nie pokazała swoich możliwości wokalnych kieliszki w barku w pokoju obok mi pękają jak ona nie ma humorku i się drze (bo nie płacze) ze względu na dobrostan psychiczny Bianki (i jej włosy, za które juz była ciągnięta przez siostrę) musiałam je rozdzielić. Teraz jak jedna kwęka to nie budzi od razu drugiej.
-
nick nieaktualny
-
Monako - ja tez myślałam kupic lozeczko bliziacze ale jak zobaczylam na zywo , to nie podoba mi sie kupie 2 biale osobne a do salonu poki malutkie to w tych kokonach a jak juz troszke podrosna to wstawie lozeczko i juz
Ja dzis od 5 na nogach , o 6 badania mialam a jeszccze taji katar mnie meczy
Psikam do nosa , pije herbatki ale katar tak szybko nie pojdzie echhh juz mam dosc ...
Dzis na 16:30wizyta u mojego ginka
Milego dnia Dziewczyny