X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine ja byłam tak spanikowana myślą o możliwym cc że oglądałam filmiki na YouTube i ryczałam jak kretynka! - broń Cię Panie Boże - nie oglądaj! :P u mnie rana się paskudziła bo miałam cc w trybie nagłym w znieczuleniu ogólnym. Kaszel i chrypka po intubacji to chyba było gorsze niż ból po cięciu.. bałam się też cewnika ale uszło (choć nadal uważam to za zuoooo). Na ból w pierwszej dobie dawali mi morfine w kroplówce a potem inne przeciwbólowe. Morfine fajna bo masz odjazd i śpisz ;)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 11 października 2017, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justine, więc poczekamy na imię do listopada :)

Pat85- kochana a czy Ty masz całkiem zamknięte to rozejście? Wszystko juz u Ciebie ok? Jak duzo czasu Ci to zajęło? Pamiętam że miesiąc po cc wrzuciłaś zdjęcie brzucha i był mega płaski wiec chyba ominął Cie objaw wystającego brzucha...mój niestety wystaje do dziś :(

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 12 października 2017, 00:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja tak na szybko, nie dam rady na razie przeczytać, co u Was, przepraszam. Moje dziewczyny urodziły się w czwartek przez cc. Są zdrowe, śliczne i kochane, ale na razie nie jesteśmy w stanie ogarnąć ich i siebie jednocześnie ;) Jak Wy to robicie, zwłaszcza mamy, które mają jeszcze starszaki? :)

Angela*, didi31, Meg85, KasiaHaBe, jomi81, rodzynka66, Pat85, Bella93, gabi 7 lubią tę wiadomość

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun - ogromne gratulacje !!! <3 <3

A co do CC to boje sie strasznie :(
    A po wczorajszej wizycie wszystko oki , dzieci brykaja , szyjka ok :)
    No i wstępny termin CC 1.12 lub 4.12 :)
    Ale ginek położy mnie wczesniej na oddzial :)

Ja dalej z tym nieszczesnym katarem , meczy mnie on strasznie, ale ja dzielnie walcze ! :)

Milego dnia :)

didi31, rodzynka66, Sun2017 lubią tę wiadomość

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun gratulacje! :) moje też czwartkowe :)
    Angela grudniowe dzieciaki są kochane :P syna rodziłam w Mikołajki ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 08:50

Angela*, Sun2017 lubią tę wiadomość

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Sun gratulacje! :) moje też czwartkowe :)
    Angela grudniowe dzieciaki są kochane :P syna rodziłam w Mikołajki ;)

Kochana może i ja też zalicze Mikolajki - nigdy nic nie wiadomo ;) <3

Meg85 lubi tę wiadomość

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi to daj koniecznie znać jaką cenę udało Wam się wynegocjować. U nas już po targach, ale jak coś to mam rodzinę w Łodzi :P Ale my i tak nastawiamy się na używany.

Sun gratulacje! Ja też boje się jak ogarnę dwójkę naraz i starszaka :P

Angela to możesz zacząć odliczać :P

Sun2017 lubi tę wiadomość

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest do ogarnięcia choć nie jest łatwo i czasem coś będzie kosztem czegoś niestety. Za to jak zaczną chodzić to dopiero będzie jazda :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 10:01

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi jakiej firmy butelki sa najlepsze dla maluszkow i jakiej fitmy smoczki do ssania? Czy wszystko jednej firmy kupic np aventu? :)
    I od jakiego rozmiaru zaczac wyprawke ?50?

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi bardzo zależy na kp, więc chcę kupić butelki Mimijumi. Są drogie, ale mają świetne opinie wśród doradców laktacyjnych.

Angela* lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Mi bardzo zależy na kp, więc chcę kupić butelki Mimijumi. Są drogie, ale mają świetne opinie wśród doradców laktacyjnych.

Mi tez zalezy na KP oczywiście jak tylko bede miala pokarm :) dzieki poczytam :)

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun ogromne gratulacje i powodzenia! Łatwo pewnie Ci nie będzie na początku, ale dasz radę :) ja mam "tylko dwójkę" to mam jednak łatwiej ;) moja rada to angażowanie do pomocy każdych chętnych rąk :) mąż, babcia czy wszelkie ciocie mile widziane przy maluchach.

Monako właśnie aż sprawdziłam sama ten mój brzuch i wygląda na to, że już całkiem się zszedł (może odrobinę przy samym pępku na dole coś jeszcze czuję, ale nie jestem pewna, bo on ogólnie miękki jakiś taki i chyba zaczynam zbierać zapasy na zimę). Zaraz będą 4 miesiące od cc, ale około 3 miesiąca po moja połozna oglądała i mówiła, że została dziura na 1 palec i że to już taka norma i nie traktuje się tego jak rozejście. Ostatnio w ogóle nie ćwiczę - nie mam czasu albo chęci jak się chwila znajdzie, ale widać samo też powoli się naprawia. Mój brzuch w zasadzie wygląda normalnie, mam mnóstwo znajomych, które mają bardziej odstające bez ciąży. Ale ja widzę różnicę, bo zawsze miałam ładne mięśnie, a teraz są po prostu słabe i nie trzymają jak powinny np widać od razu jak się najem. Dobrze, że masz tapeinig , mi bardzo ulżyło.

a5707df13e.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun - moje gratulacje Kochana!! :) Dużo zdrówka dla Was! I oczywiście czekamy na zdjęcia Maleństw :) Jaką miały masę urodzeniową i wzrost? Od kiedy jesteście w domu?

Angela - ale Ci szybko wyznaczyli termin CC :>
    Co do wyprawki, to my mamy bardzo niewiele r.50. Kompletować ciuszki zaczęliśmy tak naprawdę od r.56 - body z długim, spodenki - wszędzie można podwinąć w razie czego :) Ostatnio zostały upolowane z Lupilu - cudny materiał, sama bym w takich pochodziła :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 10:51

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Sun - moje gratulacje Kochana!! :) Dużo zdrówka dla Was! I oczywiście czekamy na zdjęcia Maleństw :) Jaką miały masę urodzeniową i wzrost? Od kiedy jesteście w domu?

Angela - ale Ci szybko wyznaczyli termin CC :>
    Co do wyprawki, to my mamy bardzo niewiele r.50. Kompletować ciuszki zaczęliśmy tak naprawdę od r.56 - body z długim, spodenki - wszędzie można podwinąć w razie czego :) Ostatnio zostały upolowane z Lupilu - cudny materiał, sama bym w takich pochodziła :)

Kochana wiesz to wstepny - wszystko moze sie zmienic :) napewno najlepiej bedzie jak donosze do 36tc :)
    Musze wlasnie zaczac kompletowac ale nir wiem od czego zaczac :)

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi może moi chłopcy są nietypowi, ale im akurat karmienie butelką zupełnie nie zaszkodziło i korzystają zarówno z butli jak i z cycek (chociaż ja wolę butle, bo wiem ile zjedli, a piersią karmię zwykle w nocy lub daję dokładki). Na początku jedli z canpol z asymetrycznym smokiem takich tradycyjnych, nieanatomicznych (z innych nie szło), później spodobała im się tommee tippee closer to nature, aventu odmawiali skutecznie (ale miałam chyba smok super wolny i za ciężko było), lovi jako tako, ale bez szału. Najgorsza rzecz to medela calma - wrzask, plucie i dławienie. teraz trzymam się tommee i kupiłam większe butle z serii ultra - chłopakom pasują i są ładne :)
    a jedzenie z piersi polubili dopiero w 3 miesiącu, wcześniej grymasili i zdarzało śię, ze cali byli zalani mlekiem, bo potrafi tryskać ;)
    a smoki różne jakie mi się spodobają kupuję, chłopaki nie mają szczególnych preferencji:)

jomi81, Sun2017 lubią tę wiadomość

a5707df13e.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun, gratulacje :* :)
    Swoja drogą, moje dziewczynki też są czwartkowe :)

Angela, ja od poczatku mam Tomee Tippie o wolnym przepływie. Ale ten wolny przepływ i tak nie utrzymał karmienia piersią :( Dziś próbowałam dziewczynki przystawić to dławią się moją piersią więc już odpuszczam bo na laktator nie mam czasu.
    Co do wyprawki- ja miałam 50 które nosiły ponad miesiąc bo z poczatku były za duże. Waga urodzeniowa to 2410 i 2320 w 35+5Pat u mnie wczoraj była więc nie taka mała. Na Twoim miejscu kupiłambym kilka ciuszków rozmiar 50, zawsze możesz dokupić więc za bardzo z tym rozmiarem tez nie szalej :)

Pat u mnie wczoraj była koleżanka która urodziła 5 tyg po mnie sn i była zaskoczona wygladem mojego brzucha bo on nie wisi tylko tak "ładnie" sterczy jak ciążowy...mam przez to mega kompleksy :( A jak cokolwiek zjem to9przepraszam za dosłowność) wywala mi flaki do przodu i wtedy jest jeszcze gorzej :(
    Mam rozejście na 1,5 palca więc nie jakieś ogromne. U mnie minęło 2 m-ce i 2 tyg więc może też się jeszcze zejdzie. W listopadzie idę na diędę pudełkową a od grudnia zaczynam ćwiczyć na siłowni. Mam jeszcze 4 kg na plusie więc muszę je zgubić, ale tak jak nigdy mam ostatnio wielką ochotę na słodkości.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako właśnie od kiedy po cc można już ćwiczyć normalnie tak bez taryfy ulgowej? :) moje dziś 2 m i 3 tyg kończą :)

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I jeszcze - jak ubrać na badanie bioder? Muszą być całe rozebrane czy np koszulka może zostać?

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun ogromne gratulacje, dasz radę bo innego wyjścia nie ma i potwierdzam angażuj każdego chętnego do pomocy przy dzieciach. Ja takiej pomocy mam niestety mało i czasami mam wyrzuty że za mało czasu poświęcam dzieciom osobno bo jak mam chwilę wolnego to zawsze coś w domu zrobię (przecież zawsze jest coś do zrobienia) albo idziemy na spacer. Dopiero jak wraca mój mąż z pracy to jestem w stanie poświęcić więcej czasu na zabawę, a zdarza się czasami że wraca nawet koło 20 i tylko wykąpiemy dzieci, jedzenie i spanie i właśnie po takim dniu mam doła że za mało poświęciłam im uwagi, no ale cóż zrobić.

Meg u nas na badaniach bioderek kazali rozebrać do pampersa i lekarz sam sobie dziecko obracał na boki i odpinał pampersa do usg, badanie trwa kilka sekund i nie boli, tylko szokiem dla dziecka może być zimny żel.

Co do ćwiczeń to mój gin powiedział że na spokojnie ćwiczyć do 6 miesiąca, później jakby nie było tematu i żyć normalnie a nawet jak będę chciała to mogę skakać na bungee.

syy28iik833b36lq.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 12 października 2017, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem jak wygląda badanie bo coś tam pamiętam ;) ale nie wiem jak ubrać dziewczyny - w pajace czy koszulkę i spodenki..?

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
‹‹ 266 267 268 269 270 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ