Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Justine ja byłam tak spanikowana myślą o możliwym cc że oglądałam filmiki na YouTube i ryczałam jak kretynka! - broń Cię Panie Boże - nie oglądaj! u mnie rana się paskudziła bo miałam cc w trybie nagłym w znieczuleniu ogólnym. Kaszel i chrypka po intubacji to chyba było gorsze niż ból po cięciu.. bałam się też cewnika ale uszło (choć nadal uważam to za zuoooo). Na ból w pierwszej dobie dawali mi morfine w kroplówce a potem inne przeciwbólowe. Morfine fajna bo masz odjazd i śpisz
-
Justine, więc poczekamy na imię do listopada
Pat85- kochana a czy Ty masz całkiem zamknięte to rozejście? Wszystko juz u Ciebie ok? Jak duzo czasu Ci to zajęło? Pamiętam że miesiąc po cc wrzuciłaś zdjęcie brzucha i był mega płaski wiec chyba ominął Cie objaw wystającego brzucha...mój niestety wystaje do dziś -
Hej, ja tak na szybko, nie dam rady na razie przeczytać, co u Was, przepraszam. Moje dziewczyny urodziły się w czwartek przez cc. Są zdrowe, śliczne i kochane, ale na razie nie jesteśmy w stanie ogarnąć ich i siebie jednocześnie Jak Wy to robicie, zwłaszcza mamy, które mają jeszcze starszaki?
Angela*, didi31, Meg85, KasiaHaBe, jomi81, rodzynka66, Pat85, Bella93, gabi 7 lubią tę wiadomość
Witajcie córeczki! 5.10.2018 -
Sun - ogromne gratulacje !!!
A co do CC to boje sie strasznie
A po wczorajszej wizycie wszystko oki , dzieci brykaja , szyjka ok
No i wstępny termin CC 1.12 lub 4.12
Ale ginek położy mnie wczesniej na oddzial
Ja dalej z tym nieszczesnym katarem , meczy mnie on strasznie, ale ja dzielnie walcze !
Milego dniadidi31, rodzynka66, Sun2017 lubią tę wiadomość
-
Jomi to daj koniecznie znać jaką cenę udało Wam się wynegocjować. U nas już po targach, ale jak coś to mam rodzinę w Łodzi Ale my i tak nastawiamy się na używany.
Sun gratulacje! Ja też boje się jak ogarnę dwójkę naraz i starszaka
Angela to możesz zacząć odliczaćSun2017 lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Mi bardzo zależy na kp, więc chcę kupić butelki Mimijumi. Są drogie, ale mają świetne opinie wśród doradców laktacyjnych.
Angela* lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Sun ogromne gratulacje i powodzenia! Łatwo pewnie Ci nie będzie na początku, ale dasz radę ja mam "tylko dwójkę" to mam jednak łatwiej moja rada to angażowanie do pomocy każdych chętnych rąk mąż, babcia czy wszelkie ciocie mile widziane przy maluchach.
Monako właśnie aż sprawdziłam sama ten mój brzuch i wygląda na to, że już całkiem się zszedł (może odrobinę przy samym pępku na dole coś jeszcze czuję, ale nie jestem pewna, bo on ogólnie miękki jakiś taki i chyba zaczynam zbierać zapasy na zimę). Zaraz będą 4 miesiące od cc, ale około 3 miesiąca po moja połozna oglądała i mówiła, że została dziura na 1 palec i że to już taka norma i nie traktuje się tego jak rozejście. Ostatnio w ogóle nie ćwiczę - nie mam czasu albo chęci jak się chwila znajdzie, ale widać samo też powoli się naprawia. Mój brzuch w zasadzie wygląda normalnie, mam mnóstwo znajomych, które mają bardziej odstające bez ciąży. Ale ja widzę różnicę, bo zawsze miałam ładne mięśnie, a teraz są po prostu słabe i nie trzymają jak powinny np widać od razu jak się najem. Dobrze, że masz tapeinig , mi bardzo ulżyło.
Sun2017 lubi tę wiadomość
-
Sun - moje gratulacje Kochana!! Dużo zdrówka dla Was! I oczywiście czekamy na zdjęcia Maleństw Jaką miały masę urodzeniową i wzrost? Od kiedy jesteście w domu?
Angela - ale Ci szybko wyznaczyli termin CC :>
Co do wyprawki, to my mamy bardzo niewiele r.50. Kompletować ciuszki zaczęliśmy tak naprawdę od r.56 - body z długim, spodenki - wszędzie można podwinąć w razie czego Ostatnio zostały upolowane z Lupilu - cudny materiał, sama bym w takich pochodziłaWiadomość wyedytowana przez autora: 12 października 2017, 10:51
-
rodzynka66 wrote:Sun - moje gratulacje Kochana!! Dużo zdrówka dla Was! I oczywiście czekamy na zdjęcia Maleństw Jaką miały masę urodzeniową i wzrost? Od kiedy jesteście w domu?
Angela - ale Ci szybko wyznaczyli termin CC :>
Co do wyprawki, to my mamy bardzo niewiele r.50. Kompletować ciuszki zaczęliśmy tak naprawdę od r.56 - body z długim, spodenki - wszędzie można podwinąć w razie czego Ostatnio zostały upolowane z Lupilu - cudny materiał, sama bym w takich pochodziła
Kochana wiesz to wstepny - wszystko moze sie zmienic napewno najlepiej bedzie jak donosze do 36tc
Musze wlasnie zaczac kompletowac ale nir wiem od czego zaczac -
Jomi może moi chłopcy są nietypowi, ale im akurat karmienie butelką zupełnie nie zaszkodziło i korzystają zarówno z butli jak i z cycek (chociaż ja wolę butle, bo wiem ile zjedli, a piersią karmię zwykle w nocy lub daję dokładki). Na początku jedli z canpol z asymetrycznym smokiem takich tradycyjnych, nieanatomicznych (z innych nie szło), później spodobała im się tommee tippee closer to nature, aventu odmawiali skutecznie (ale miałam chyba smok super wolny i za ciężko było), lovi jako tako, ale bez szału. Najgorsza rzecz to medela calma - wrzask, plucie i dławienie. teraz trzymam się tommee i kupiłam większe butle z serii ultra - chłopakom pasują i są ładne
a jedzenie z piersi polubili dopiero w 3 miesiącu, wcześniej grymasili i zdarzało śię, ze cali byli zalani mlekiem, bo potrafi tryskać
a smoki różne jakie mi się spodobają kupuję, chłopaki nie mają szczególnych preferencji:)jomi81, Sun2017 lubią tę wiadomość
-
Sun, gratulacje :*
Swoja drogą, moje dziewczynki też są czwartkowe
Angela, ja od poczatku mam Tomee Tippie o wolnym przepływie. Ale ten wolny przepływ i tak nie utrzymał karmienia piersią Dziś próbowałam dziewczynki przystawić to dławią się moją piersią więc już odpuszczam bo na laktator nie mam czasu.
Co do wyprawki- ja miałam 50 które nosiły ponad miesiąc bo z poczatku były za duże. Waga urodzeniowa to 2410 i 2320 w 35+5Pat u mnie wczoraj była więc nie taka mała. Na Twoim miejscu kupiłambym kilka ciuszków rozmiar 50, zawsze możesz dokupić więc za bardzo z tym rozmiarem tez nie szalej
Pat u mnie wczoraj była koleżanka która urodziła 5 tyg po mnie sn i była zaskoczona wygladem mojego brzucha bo on nie wisi tylko tak "ładnie" sterczy jak ciążowy...mam przez to mega kompleksy A jak cokolwiek zjem to9przepraszam za dosłowność) wywala mi flaki do przodu i wtedy jest jeszcze gorzej
Mam rozejście na 1,5 palca więc nie jakieś ogromne. U mnie minęło 2 m-ce i 2 tyg więc może też się jeszcze zejdzie. W listopadzie idę na diędę pudełkową a od grudnia zaczynam ćwiczyć na siłowni. Mam jeszcze 4 kg na plusie więc muszę je zgubić, ale tak jak nigdy mam ostatnio wielką ochotę na słodkości.
-
Sun ogromne gratulacje, dasz radę bo innego wyjścia nie ma i potwierdzam angażuj każdego chętnego do pomocy przy dzieciach. Ja takiej pomocy mam niestety mało i czasami mam wyrzuty że za mało czasu poświęcam dzieciom osobno bo jak mam chwilę wolnego to zawsze coś w domu zrobię (przecież zawsze jest coś do zrobienia) albo idziemy na spacer. Dopiero jak wraca mój mąż z pracy to jestem w stanie poświęcić więcej czasu na zabawę, a zdarza się czasami że wraca nawet koło 20 i tylko wykąpiemy dzieci, jedzenie i spanie i właśnie po takim dniu mam doła że za mało poświęciłam im uwagi, no ale cóż zrobić.
Meg u nas na badaniach bioderek kazali rozebrać do pampersa i lekarz sam sobie dziecko obracał na boki i odpinał pampersa do usg, badanie trwa kilka sekund i nie boli, tylko szokiem dla dziecka może być zimny żel.
Co do ćwiczeń to mój gin powiedział że na spokojnie ćwiczyć do 6 miesiąca, później jakby nie było tematu i żyć normalnie a nawet jak będę chciała to mogę skakać na bungee.