Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAngela* wrote:Dziewczyny pytanie do mamusiek z grupa krwi rh- , czy mialyscie podawana w ciazy immunoglobine ? Jeśli nir mialyscie stwierdzonych przecieciwcial? Jak to jest? Warto ja brac ? Dodam ze ja mam grupr krwii Arh- , mąż 0rh+ , w pierwszen ciazy nie mialam podawanej immunoglobiny w ciazy bo cora ma moja grupe krwi arh- , a co teraz ? Leoiej wziasc czy nie tak zapobiegawczo ?
-
No zakochałam się w tym botanicu totalnie, mężowi i córce tez się podoba, więc chyba to będzie nasz ostateczny wybór.
MoNaKo lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Angela ja mam rh-, mąż +. w ciąży mi nie podawali, sprawdzałam tylko odczyn coombsa i nie było potrzeby. Chłopcy po tacie, więc w szpitalu dostałam immunoglobulinę przed wyjściem.
Polecam lansinoh - używam od początku i na nim samym ładnie rozkręciłm laktację. Do tej pory ściągam i daję moje mleko z butelki. A chłopaki apetyt mają, bo idzie 6 x dziennie po średnio 150ml na głowę, a Czaruś to potrafi i 180 wciągnąć jak ma dobry dzień mąż mówi do mnie "moja króweczka" -
Pat85 wrote:Angela ja mam rh-, mąż +. w ciąży mi nie podawali, sprawdzałam tylko odczyn coombsa i nie było potrzeby. Chłopcy po tacie, więc w szpitalu dostałam immunoglobulinę przed wyjściem.
Polecam lansinoh - używam od początku i na nim samym ładnie rozkręciłm laktację. Do tej pory ściągam i daję moje mleko z butelki. A chłopaki apetyt mają, bo idzie 6 x dziennie po średnio 150ml na głowę, a Czaruś to potrafi i 180 wciągnąć jak ma dobry dzień mąż mówi do mnie "moja króweczka"
Pat -no właśnie pisalam w tej sprawie do mojego gina i odpisal , ze nie ma potrzebny, że po to sie wykonuje badania na przeciwciala
Kochana Twoje maluchy juz chyba duże hm ? -
Dziewczyny, kupiłam kojec/łóżeczko podwójne i jestem zachwycona. Nie dość że w mojej miejscowości to zapłaciłam 100zł! Jest duże- metr na metr więc troszkę córeczki w nim poszaleją. Własnie wróciłam z Ikei, mam juz materace a jutro będę malować na biało. Jak pomaluje to pochwalę się efektem końcowym. To łóżeczko to jeden z lepszych zakupów jakie do tej pory zrobiłam
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa przyjelam tak naprawde dla swietego spokoju tez mialam wszystko w porzadku z przeciwcialami. Po prostu mam zaufanie do swojego lekarza I to o co prosi to robie. W sumie to w poniedzialek bedzie wszystko jasne czy dalej dojrzewamy czy rozwiazujemy ciaze.
-
Qfa oszaleję! Zaatakowała mnie jakaś wysypka, drobne pypki na dłoniach... palce i między palcami. Swędzi to cholerstwo strasznie. Mam jakiś spray ale guzik pomaga. Dermatolog tego nie nazwała konkretnie i nie zrobiło to na niej wrażenia.
Jak nie urok to sraczka
Temat wózków wraca co jakiś czas jak bumerang to powtarzam się i ja
boogabo jest fajny, lekki...cena powala. Używany spoko, ale i tak myślę, że drogo i w tej cenie wolę nowy. I zostaję przy tfk.
W boogabo oprócz ceny nie pasuje mi kubełkowa spacerówka.
Ja jestem Rh+ więc temat chyba mnie nie dotyczy.
Miłego weekendu laski
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Emcia123 wrote:Ja przyjelam tak naprawde dla swietego spokoju tez mialam wszystko w porzadku z przeciwcialami. Po prostu mam zaufanie do swojego lekarza I to o co prosi to robie. W sumie to w poniedzialek bedzie wszystko jasne czy dalej dojrzewamy czy rozwiazujemy ciaze.
Wiaodmo kochana ja mojemu tez ufam jesli tylko powiedzialby to bym bez zastanowienia sie zgodzila , aby podac
Czekamy na poniedzialek na dobre wieści: )
Buziaki :-* -
No właśnie ja też mam wątpliwości czy ta kubełkowa spacerówka to dobre rozwiązanie Ale zaryzykowaliśmy, decyzja zapadła i wózek zamówiony.
didi31 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
didi31 wrote:Qfa oszaleję! Zaatakowała mnie jakaś wysypka, drobne pypki na dłoniach... palce i między palcami. Swędzi to cholerstwo strasznie. Mam jakiś spray ale guzik pomaga. Dermatolog tego nie nazwała konkretnie i nie zrobiło to na niej wrażenia.
Jak nie urok to sraczka
Sorki, że się wtrącam, ale ostatnio panuje jakaś plaga świerzba. Może skonsultuj pod tym kątem te krostki. Bo one lubią się pojawiać najpierw na dłoniach - głównie między palcami. A później przenoszą się na brzuch, plecy, nogi..
-
Kaczorka wrote:Sorki, że się wtrącam, ale ostatnio panuje jakaś plaga świerzba. Może skonsultuj pod tym kątem te krostki. Bo one lubią się pojawiać najpierw na dłoniach - głównie między palcami. A później przenoszą się na brzuch, plecy, nogi..
Weź mnie nie Strasz! Siedzę na dupie w domu, więc gdzie bym mogła coś złapać!?
W przyszłym tyg znowu ruszamy do dermatolog...szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Dudi dla mnie tfk ma jeden duży minus, budka w spacerowce jest krótka. U mnie są duże wiatry, jak się będziemy przesadzać na spacerowke będzie jesień zima wiec akurat to jest dla mnie ważne. .. ciągle nie możemy się zdecydować.Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
didi31 wrote:Weź mnie nie Strasz! Siedzę na dupie w domu, więc gdzie bym mogła coś złapać!?
W przyszłym tyg znowu ruszamy do dermatolog...
Sprawdź czy te krostki nie mają wody w środku. Te świerzbowe po zdrapaniu właśnie są takie mokre.
Ale życzę Ci, żeby to nie było to, bo strasznie upierdliwe jest -
Kaczorka wrote:Sprawdź czy te krostki nie mają wody w środku. Te świerzbowe po zdrapaniu właśnie są takie mokre.
Ale życzę Ci, żeby to nie było to, bo strasznie upierdliwe jest
Nie umiem tego rozdrapać. Pocieszajace, siostra zobaczyła i mówi, że też coś takiego miała w ciąży. Zobaczymy jak to będzie wyglądać w kolejnych dniach.szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Didi w ciąży mogą pojawiać sie różne zmiany na skórze a jak już byłaś u Dermatolog i powiedziała, że to nic takiego więc zaufaj jej i obserwuj tylko czy nie pojawia się w innych miejscach
Dziewczyny ja dalej z katarem - nie mam jux sily do niego
Jutro maz jedzie z cora do lekarza , bo katar i kaszel się zaczął... Echh
U nas dzis cieplo , sloneczko swieci , później wyjde troszke na ogrod
Milego dnia dziewczyny :-*