WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg - Kochana jak mam Cie dodac do przyjaciółek , mam kilka pytan o wozek :)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi, to faktycznie sporo. A botanic piękny faktycznie :)

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny pytanie do mamusiek z grupa krwi rh- , czy mialyscie podawana w ciazy immunoglobine ? Jeśli nir mialyscie stwierdzonych przecieciwcial? Jak to jest? Warto ja brac ? Dodam ze ja mam grupr krwii Arh- , mąż 0rh+ , w pierwszen ciazy nie mialam podawanej immunoglobiny w ciazy bo cora ma moja grupe krwi arh- , a co teraz ? Leoiej wziasc czy nie tak zapobiegawczo ?
    Ja bralam teraz imunoglobuline pod koniec 28tyg.

• Angela* Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Ja bralam teraz imunoglobuline pod koniec 28tyg.

Mialas zalecone od lekarza , czy sama lekarza pytałaś? Jaki koszt. ? I czy podawal Ci lekarz w gabinecie czy pielegniarka ?

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zakochałam się w tym botanicu totalnie, mężowi i córce tez się podoba, więc chyba to będzie nasz ostateczny wybór.

MoNaKo lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja mam rh-, mąż +. w ciąży mi nie podawali, sprawdzałam tylko odczyn coombsa i nie było potrzeby. Chłopcy po tacie, więc w szpitalu dostałam immunoglobulinę przed wyjściem.

Polecam lansinoh - używam od początku i na nim samym ładnie rozkręciłm laktację. Do tej pory ściągam i daję moje mleko z butelki. A chłopaki apetyt mają, bo idzie 6 x dziennie po średnio 150ml na głowę, a Czaruś to potrafi i 180 wciągnąć jak ma dobry dzień ;) mąż mówi do mnie "moja króweczka" ;)

a5707df13e.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 wrote:
    Angela ja mam rh-, mąż +. w ciąży mi nie podawali, sprawdzałam tylko odczyn coombsa i nie było potrzeby. Chłopcy po tacie, więc w szpitalu dostałam immunoglobulinę przed wyjściem.

Polecam lansinoh - używam od początku i na nim samym ładnie rozkręciłm laktację. Do tej pory ściągam i daję moje mleko z butelki. A chłopaki apetyt mają, bo idzie 6 x dziennie po średnio 150ml na głowę, a Czaruś to potrafi i 180 wciągnąć jak ma dobry dzień ;) mąż mówi do mnie "moja króweczka" ;)

Pat -no właśnie pisalam w tej sprawie do mojego gina i odpisal , ze nie ma potrzebny, że po to sie wykonuje badania na przeciwciala :)

Kochana Twoje maluchy juz chyba duże hm ? :)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, kupiłam kojec/łóżeczko podwójne i jestem zachwycona. Nie dość że w mojej miejscowości to zapłaciłam 100zł! Jest duże- metr na metr więc troszkę córeczki w nim poszaleją. Własnie wróciłam z Ikei, mam juz materace a jutro będę malować na biało. Jak pomaluje to pochwalę się efektem końcowym. To łóżeczko to jeden z lepszych zakupów jakie do tej pory zrobiłam :)

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Mialas zalecone od lekarza , czy sama lekarza pytałaś? Jaki koszt. ? I czy podawal Ci lekarz w gabinecie czy pielegniarka ?
    Mi lekarz na wizycie zaproponowal. Zaplacilam 395 zl a podala mi pielegniarka w zabiegowym

• Angela* Autorytet

Wysłany: 13 października 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia - kondultowalam to z ginem i pisal mi ze narazie nie ma takiej potrzeby :) co 2 tyg kontroluje przeciwciała :)

Monako- czekam na efekt :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 października 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przyjelam tak naprawde dla swietego spokoju tez mialam wszystko w porzadku z przeciwcialami. Po prostu mam zaufanie do swojego lekarza I to o co prosi to robie. W sumie to w poniedzialek bedzie wszystko jasne czy dalej dojrzewamy czy rozwiazujemy ciaze.

• didi31 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Qfa oszaleję! Zaatakowała mnie jakaś wysypka, drobne pypki na dłoniach... palce i między palcami. Swędzi to cholerstwo strasznie. Mam jakiś spray ale guzik pomaga. Dermatolog tego nie nazwała konkretnie i nie zrobiło to na niej wrażenia.

Jak nie urok to sraczka :/

Temat wózków wraca co jakiś czas jak bumerang :) to powtarzam się i ja ;)
    boogabo jest fajny, lekki...cena powala. Używany spoko, ale i tak myślę, że drogo i w tej cenie wolę nowy. I zostaję przy tfk.
    W boogabo oprócz ceny nie pasuje mi kubełkowa spacerówka.

Ja jestem Rh+ więc temat chyba mnie nie dotyczy.

Miłego weekendu laski ;)

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emcia123 wrote:
    Ja przyjelam tak naprawde dla swietego spokoju tez mialam wszystko w porzadku z przeciwcialami. Po prostu mam zaufanie do swojego lekarza I to o co prosi to robie. W sumie to w poniedzialek bedzie wszystko jasne czy dalej dojrzewamy czy rozwiazujemy ciaze.

Wiaodmo kochana :) ja mojemu tez ufam jesli tylko powiedzialby to bym bez zastanowienia sie zgodzila , aby podac :)
    Czekamy na poniedzialek na dobre wieści: )
    Buziaki :-*

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja też mam wątpliwości czy ta kubełkowa spacerówka to dobre rozwiązanie :/ Ale zaryzykowaliśmy, decyzja zapadła i wózek zamówiony.

didi31 lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Qfa oszaleję! Zaatakowała mnie jakaś wysypka, drobne pypki na dłoniach... palce i między palcami. Swędzi to cholerstwo strasznie. Mam jakiś spray ale guzik pomaga. Dermatolog tego nie nazwała konkretnie i nie zrobiło to na niej wrażenia.

Jak nie urok to sraczka :/

Sorki, że się wtrącam, ale ostatnio panuje jakaś plaga świerzba. Może skonsultuj pod tym kątem te krostki. Bo one lubią się pojawiać najpierw na dłoniach - głównie między palcami. A później przenoszą się na brzuch, plecy, nogi..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Sorki, że się wtrącam, ale ostatnio panuje jakaś plaga świerzba. Może skonsultuj pod tym kątem te krostki. Bo one lubią się pojawiać najpierw na dłoniach - głównie między palcami. A później przenoszą się na brzuch, plecy, nogi..

Weź mnie nie Strasz! Siedzę na dupie w domu, więc gdzie bym mogła coś złapać!?
    W przyszłym tyg znowu ruszamy do dermatolog...

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dudi dla mnie tfk ma jeden duży minus, budka w spacerowce jest krótka. U mnie są duże wiatry, jak się będziemy przesadzać na spacerowke będzie jesień zima wiec akurat to jest dla mnie ważne. .. ciągle nie możemy się zdecydować.

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Weź mnie nie Strasz! Siedzę na dupie w domu, więc gdzie bym mogła coś złapać!?
    W przyszłym tyg znowu ruszamy do dermatolog...

Sprawdź czy te krostki nie mają wody w środku. Te świerzbowe po zdrapaniu właśnie są takie mokre.

Ale życzę Ci, żeby to nie było to, bo strasznie upierdliwe jest :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 14 października 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Sprawdź czy te krostki nie mają wody w środku. Te świerzbowe po zdrapaniu właśnie są takie mokre.

Ale życzę Ci, żeby to nie było to, bo strasznie upierdliwe jest :)

Nie umiem tego rozdrapać. Pocieszajace, siostra zobaczyła i mówi, że też coś takiego miała w ciąży. Zobaczymy jak to będzie wyglądać w kolejnych dniach.

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi w ciąży mogą pojawiać sie różne zmiany na skórze :) a jak już byłaś u Dermatolog i powiedziała, że to nic takiego więc zaufaj jej :) i obserwuj tylko czy nie pojawia się w innych miejscach :)

Dziewczyny ja dalej z katarem - nie mam jux sily do niego :/
    Jutro maz jedzie z cora do lekarza , bo katar i kaszel się zaczął... Echh

U nas dzis cieplo , sloneczko swieci , później wyjde troszke na ogrod :)

Milego dnia dziewczyny :-*

‹‹ 268 269 270 271 272 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ