Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela mi w pierwszej ciąży po chorobie katar został na długo. Męczyłam się i musiałam używać nasivinu bo oddychać nie mogłam. W końcu inhalator kupiliśmy i mi pomógł, a męczyłam się strasznie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 20:35
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
Asia - powiem Ci , że juz jest Troszke lepiej, ale daje rade do nosa juz nie psikam , bo wczoraj mi krew leciala i nie chce powtorki z rozrywki
Didi, super ! Tez mialam taki pomysl , ale nie dam rady sie przebierać na lonie natury chov nie powiem , że nie skusze sie na jakaś taka szybka , ale najpierw musze wyleczyc katar
Buziaki :-* -
Witajcie.
My znowu na "leżakowaniu" w szpitalu. Dopadła mnie bezsenność. Nasze maleństwa wg USG mają +/- 1900 & 2100. Szyjka długa, rozwarcia brak, ale KTG wykrywa lekkie/ średnie napięcia. Dostaje na razie magnez w tabletkach i nospe. Zobaczymy, czy uruchomia jakaś kroplowke. Aaa oboje główkowo i mi psiocza o naturalnym rodzeniu. Trochę strach
Dziewczyny kochane Od kilku dni noce są meczarnia. Dzieci duże, wypinaja się i zastygaja w tej pozycji. Przekrecenie wymaga najpierw rozmasowania. Jest jakiś sposób na lepsze spanie? Jedynie drzemki w dzień mnie regeneruja. Pamiętam, jak Meg pisała, że zalega na jednym boku. Szacun Ja chociażby ze względu na biodra muszę się okręcić.
Słyszalyście o ośmiorniczkach dla wcześniaków? http://www.fundacjamalychserc.pl
Myślę, że bardzo fajna inicjatywa. Czarnulko co u Was? Może sprawisz takie "pepowiny" dla swoich dzielnych wojowników, żeby mieli kolejnego, dodatkowego powera ? Wystarczy złożyć wniosek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 03:10
-
rodzynka66 wrote:Witajcie.
My znowu na "leżakowaniu" w szpitalu. Dopadła mnie bezsenność. Nasze maleństwa wg USG mają +/- 1900 & 2100. Szyjka długa, rozwarcia brak, ale KTG wykrywa lekkie/ średnie napięcia. Dostaje na razie magnez w tabletkach i nospe. Zobaczymy, czy uruchomia jakaś kroplowke. Aaa oboje główkowo i mi psiocza o naturalnym rodzeniu. Trochę strach
Dziewczyny kochane Od kilku dni noce są meczarnia. Dzieci duże, wypinaja się i zastygaja w tej pozycji. Przekrecenie wymaga najpierw rozmasowania. Jest jakiś sposób na lepsze spanie? Jedynie drzemki w dzień mnie regeneruja. Pamiętam, jak Meg pisała, że zalega na jednym boku. Szacun Ja chociażby ze względu na biodra muszę się okręcić.
Słyszalyście o ośmiorniczkach dla wcześniaków? http://www.fundacjamalychserc.pl
Myślę, że bardzo fajna inicjatywa. Czarnulko co u Was? Może sprawisz takie "pepowiny" dla swoich dzielnych wojowników, żeby mieli kolejnego, dodatkowego powera ? Wystarczy złożyć wniosek.
Rodzynka trzymam kciuki za Was ! Niech maluszki jeszcze posiedza troszke , aby przekroczyły 2kg ja dużo czytalam o tych osmiorniczkach
Trzymaj sie dzielnie i milego dniarodzynka66 lubi tę wiadomość
-
Angela ja byłam w swoich ciuchach i nie było kombiniwania. Także sesja na luzaka
Rodzynka fajny wynik masz, jesteś w szpitalu więc jeszcze dopomogą żeby dzieci posiedziały w brzuchu i podrosły. Oby ktg było ładne.
jomi81, rodzynka66 lubią tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
didi31 wrote:Angela ja byłam w swoich ciuchach i nie było kombiniwania. Także sesja na luzaka
Rodzynka fajny wynik masz, jesteś w szpitalu więc jeszcze dopomogą żeby dzieci posiedziały w brzuchu i podrosły. Oby ktg było ładne.
O to taka na luzie to może uda mi sie zrobić jakos musze sie postarac zeby wytrwac hihi bo juz brzuszek spory i ciężko gdzieś sie ruszyc
-
Angela kiedyś pisałaś ale nie pamiętam. Co ile masz wizyty? Ja co 3tyg ale im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej się czasem stresuje żeby czegoś nie przegapić. W sobotę wizyta i powiem, że teraz chcę już co 2tyg chodzić.
Co już kupiłaś dla dzieci?szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
didi31 wrote:Angela kiedyś pisałaś ale nie pamiętam. Co ile masz wizyty? Ja co 3tyg ale im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej się czasem stresuje żeby czegoś nie przegapić. W sobotę wizyta i powiem, że teraz chcę już co 2tyg chodzić.
Co już kupiłaś dla dzieci?
Kochana na początku mialam co 2 tyg , pozniej co 3 tyg i teraz tez mam co 3 tyg teraz mam 3.11 i pozniej juz za 2 tyg mysle ze jak wszystko dobrze, nie ma pitrzeby chodzic co 2 tyg
Szczerze? Dla dzieci mam kupione kilka pajacykow i kopertowe bodki
3 11 jak bede u mojego gina to po wizycie jade na wieksze zakupy a Ty co jux masz ? Aa no i torbe mam fla siebie naszykowana , musze tylko kilka drobiazgów dorzucić -
Kurcze ja torby jeszcze nie mam, chyba naszykuje sobie też
Dla dzieci mam poj spiochy, i body. A tak to jakieś rzeczy od siostry i koleżanki ale dopiero muszę to przejrzeć.
Komoda zamówiona i czekamy. AA no i dwie butelki i ręczniki z kapturkiem hehe.
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
didi31 wrote:Kurcze ja torby jeszcze nie mam, chyba naszykuje sobie też
Dla dzieci mam poj spiochy, i body. A tak to jakieś rzeczy od siostry i koleżanki ale dopiero muszę to przejrzeć.
Komoda zamówiona i czekamy. AA no i dwie butelki i ręczniki z kapturkiem hehe.
To jak ja ale ciusski musze wszystkie kupic , bo nie mam nic mysle ze w polowie listopada juz bede chciala miec wszystko: ) czekam aż mama moja przyjedzie 21listopada i pomoze mi ogarnąć wszystko
-
Rodzynka kciuki aby dzieciaczki dojrzewały jeszcze w brzuszku
Didi zamówiliście już wózek, bierzesz z gondolami? Angela a Wy na jaki się zdecydowaliście?rodzynka66 lubi tę wiadomość
Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
-
Asia87 wrote:Rodzynka kciuki aby dzieciaczki dojrzewały jeszcze w brzuszku
Didi zamówiliście już wózek, bierzesz z gondolami? Angela a Wy na jaki się zdecydowaliście?
Nie z wózkiem czekamy na prawie ost moment Dezycja tfk, ale czy gondole brać sama nie wiem i jestem już głupia Co jakiś czas kukam na allegro, może trafi się coś używanego.
Asia a Ty lenisz się w domu czy pracujesz? Jak się czujesz?szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Asia87 wrote:Rodzynka kciuki aby dzieciaczki dojrzewały jeszcze w brzuszku
Didi zamówiliście już wózek, bierzesz z gondolami? Angela a Wy na jaki się zdecydowaliście?
My myslimy nad Dorjan Danny Sport lub tfk , ale kurcze chyba bardziej za dorjanem jestesmy , ale wózek na samym końcu kupujemyMeg85 lubi tę wiadomość
-
Rodzynka, kciuki za jeszcze parę tygodni Niech maluszki jeszcze troszkę grzecznie posiedzą.
Didi, tak jak nie lubię sesji ciążowych tak na taką bez przebieranek miałabym ochotę. W długich sukniach czy innych wymyślnych stylizacjach się nie widzę, ale tak na luzaka mogłoby być fajnie.
To my juz mamy sporo rzeczy. W weekend nawet foteliki mąż kupił, bo w sklepie 8* była promocja 10% na wszystko. Teraz tylko pozostaje wymyślić jak ulokować w aucie 2 dorosłe osoby i 3 dzieci w fotelikach
Wizyty u mnie co 2 tygodnie, ale to przez moją miękką szyjkę, trzeba trzymać rękę na pulsie.rodzynka66 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Ja mam sporo rzeczy po córce, a zakupy postanowiłam rozłożyć w czasie, bo byłoby zbyt bolesne dla portfela kupowanie wszystkiego na raz Poza tym przy tej mojej miękkiej szyjce muszę się liczyć z tym, że końcówkę ciąży spędzę w szpitalu, więc wolę mieć wcześniej wszystko ogarnięte.
Jedynie wózek dopiero na początku grudnia będzie, bo czekamy na ten nowy model.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:Ja mam sporo rzeczy po córce, a zakupy postanowiłam rozłożyć w czasie, bo byłoby zbyt bolesne dla portfela kupowanie wszystkiego na raz Poza tym przy tej mojej miękkiej szyjce muszę się liczyć z tym, że końcówkę ciąży spędzę w szpitalu, więc wolę mieć wcześniej wszystko ogarnięte.
Jedynie wózek dopiero na początku grudnia będzie, bo czekamy na ten nowy model.
A no to pewnie
Ja niestety nie mam nic , wszystko kupuje od podstaw -
Didi no ja sobie nie wyobrażam bez gondol. Tym bardziej ze zima. Na olx czy allegro można też same gondole kupić. My chyba jednak też tfk, nie ma wózka idealnego :p
Ja czuję się ok. Mecze się trochę brzuch twardnieje ale ogólnie spoko. I lenie w domu,choć lenistwem bym tego nie nazwała bo na nic czasu nie mam :p
Ja tez mam dużo rzeczy po synu, ale też już trochę kupiliśmy.Synuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
-
Hejka miałam problem z netem ale już jestem wczoraj byliśmy na bioderkach i wszystko ok. Drugi raz nie musimy iść więcej rozbierania i ubierania niż samego badania kupiliśmy kafle do łazienki i idę wczoraj fachowiec robi. Pierwszy raz będzie remont przy dzieciach. Boję się że hałas będzie je budził i nie będą spały tylko płakały..
A co myślicie o moim pomyśle - kafelki są białe (na całą łazienkę aż do sufitu) bez dekorów. Żeby nie było tak szpitalnie wymyśliłam że fugę zrobimy z lekkim brokatem żeby tą biel lekko ożywić. Ale - czytałam w necie artykuły typu "brokatowa fuga to szczyt kiczu i bezguscia".. no i jestem w kropce