X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Asia87 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela mi w pierwszej ciąży po chorobie katar został na długo. Męczyłam się i musiałam używać nasivinu bo oddychać nie mogłam. W końcu inhalator kupiliśmy i mi pomógł, a męczyłam się strasznie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 października 2017, 20:35

Synuś, największe szczęście :*
    Córcie ur. 28.02.18r.
    04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb

• didi31 Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś korzystaliśmy z pięknej pogody i mieliśmy sesje ciążową :)
    Super zabawa i fajna pamiątką :)

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 15 października 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia - powiem Ci , że juz jest Troszke lepiej, ale daje rade :) do nosa juz nie psikam , bo wczoraj mi krew leciala i nie chce powtorki z rozrywki :)

Didi, super ! Tez mialam taki pomysl , ale nie dam rady sie przebierać na lonie natury :) chov nie powiem , że nie skusze sie na jakaś taka szybka , ale najpierw musze wyleczyc katar :)

Buziaki :-*

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 02:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie.
    My znowu na "leżakowaniu" w szpitalu. Dopadła mnie bezsenność. Nasze maleństwa wg USG mają +/- 1900 & 2100. Szyjka długa, rozwarcia brak, ale KTG wykrywa lekkie/ średnie napięcia. Dostaje na razie magnez w tabletkach i nospe. Zobaczymy, czy uruchomia jakaś kroplowke. Aaa oboje główkowo i mi psiocza o naturalnym rodzeniu. Trochę strach ;)

Dziewczyny kochane Od kilku dni noce są meczarnia. Dzieci duże, wypinaja się i zastygaja w tej pozycji. Przekrecenie wymaga najpierw rozmasowania. Jest jakiś sposób na lepsze spanie? Jedynie drzemki w dzień mnie regeneruja. Pamiętam, jak Meg pisała, że zalega na jednym boku. Szacun ;) Ja chociażby ze względu na biodra muszę się okręcić.

Słyszalyście o ośmiorniczkach dla wcześniaków? http://www.fundacjamalychserc.pl
    Myślę, że bardzo fajna inicjatywa. Czarnulko co u Was? Może sprawisz takie "pepowiny" dla swoich dzielnych wojowników, żeby mieli kolejnego, dodatkowego powera :)? Wystarczy złożyć wniosek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2017, 03:10

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Witajcie.
    My znowu na "leżakowaniu" w szpitalu. Dopadła mnie bezsenność. Nasze maleństwa wg USG mają +/- 1900 & 2100. Szyjka długa, rozwarcia brak, ale KTG wykrywa lekkie/ średnie napięcia. Dostaje na razie magnez w tabletkach i nospe. Zobaczymy, czy uruchomia jakaś kroplowke. Aaa oboje główkowo i mi psiocza o naturalnym rodzeniu. Trochę strach ;)

Dziewczyny kochane Od kilku dni noce są meczarnia. Dzieci duże, wypinaja się i zastygaja w tej pozycji. Przekrecenie wymaga najpierw rozmasowania. Jest jakiś sposób na lepsze spanie? Jedynie drzemki w dzień mnie regeneruja. Pamiętam, jak Meg pisała, że zalega na jednym boku. Szacun ;) Ja chociażby ze względu na biodra muszę się okręcić.

Słyszalyście o ośmiorniczkach dla wcześniaków? http://www.fundacjamalychserc.pl
    Myślę, że bardzo fajna inicjatywa. Czarnulko co u Was? Może sprawisz takie "pepowiny" dla swoich dzielnych wojowników, żeby mieli kolejnego, dodatkowego powera :)? Wystarczy złożyć wniosek.

Rodzynka trzymam kciuki za Was ! Niech maluszki jeszcze posiedza troszke , aby przekroczyły 2kg :) ja dużo czytalam o tych osmiorniczkach :)

Trzymaj sie dzielnie i milego dnia :)

rodzynka66 lubi tę wiadomość

• didi31 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela ja byłam w swoich ciuchach i nie było kombiniwania. Także sesja na luzaka :)

Rodzynka fajny wynik masz, jesteś w szpitalu więc jeszcze dopomogą żeby dzieci posiedziały w brzuchu i podrosły. Oby ktg było ładne.

jomi81, rodzynka66 lubią tę wiadomość

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Angela ja byłam w swoich ciuchach i nie było kombiniwania. Także sesja na luzaka :)

Rodzynka fajny wynik masz, jesteś w szpitalu więc jeszcze dopomogą żeby dzieci posiedziały w brzuchu i podrosły. Oby ktg było ładne.

O to taka na luzie to może uda mi sie zrobić ;) jakos musze sie postarac zeby wytrwac :) hihi bo juz brzuszek spory i ciężko gdzieś sie ruszyc :D

• didi31 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela kiedyś pisałaś ale nie pamiętam. Co ile masz wizyty? Ja co 3tyg ale im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej się czasem stresuje żeby czegoś nie przegapić. W sobotę wizyta i powiem, że teraz chcę już co 2tyg chodzić.
    Co już kupiłaś dla dzieci? :)

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Angela kiedyś pisałaś ale nie pamiętam. Co ile masz wizyty? Ja co 3tyg ale im bardziej zaawansowana ciąża tym bardziej się czasem stresuje żeby czegoś nie przegapić. W sobotę wizyta i powiem, że teraz chcę już co 2tyg chodzić.
    Co już kupiłaś dla dzieci? :)

Kochana na początku mialam co 2 tyg , pozniej co 3 tyg i teraz tez mam co 3 tyg :) teraz mam 3.11 i pozniej juz za 2 tyg :) mysle ze jak wszystko dobrze, nie ma pitrzeby chodzic co 2 tyg :)

Szczerze? Dla dzieci mam kupione kilka pajacykow i kopertowe bodki :)
    3 11 jak bede u mojego gina to po wizycie jade na wieksze zakupy :) a Ty co jux masz ? Aa no i torbe mam fla siebie naszykowana , musze tylko kilka drobiazgów dorzucić ;)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze ja torby jeszcze nie mam, chyba naszykuje sobie też ;)
    Dla dzieci mam poj spiochy, i body. A tak to jakieś rzeczy od siostry i koleżanki ale dopiero muszę to przejrzeć.
    Komoda zamówiona i czekamy. AA no i dwie butelki i ręczniki z kapturkiem hehe.

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    didi31 wrote:
    Kurcze ja torby jeszcze nie mam, chyba naszykuje sobie też ;)
    Dla dzieci mam poj spiochy, i body. A tak to jakieś rzeczy od siostry i koleżanki ale dopiero muszę to przejrzeć.
    Komoda zamówiona i czekamy. AA no i dwie butelki i ręczniki z kapturkiem hehe.

To jak ja :) ale ciusski musze wszystkie kupic , bo nie mam nic :) mysle ze w polowie listopada juz bede chciala miec wszystko: ) czekam aż mama moja przyjedzie 21listopada i pomoze mi ogarnąć wszystko :)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka kciuki aby dzieciaczki dojrzewały jeszcze w brzuszku :)

Didi zamówiliście już wózek, bierzesz z gondolami? Angela a Wy na jaki się zdecydowaliście?

Córcie ur. 28.02.18r.

• didi31 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:

Didi zamówiliście już wózek, bierzesz z gondolami? Angela a Wy na jaki się zdecydowaliście?

Nie z wózkiem czekamy na prawie ost moment ;) Dezycja tfk, ale czy gondole brać sama nie wiem i jestem już głupia :/ :) Co jakiś czas kukam na allegro, może trafi się coś używanego.
    Asia a Ty lenisz się w domu czy pracujesz? :) Jak się czujesz?

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia87 wrote:

My myslimy nad Dorjan Danny Sport lub tfk , ale kurcze chyba bardziej za dorjanem jestesmy , ale wózek na samym końcu kupujemy :)

Meg85 lubi tę wiadomość

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzynka, kciuki za jeszcze parę tygodni :) Niech maluszki jeszcze troszkę grzecznie posiedzą.

Didi, tak jak nie lubię sesji ciążowych tak na taką bez przebieranek miałabym ochotę. W długich sukniach czy innych wymyślnych stylizacjach się nie widzę, ale tak na luzaka mogłoby być fajnie.

To my juz mamy sporo rzeczy. W weekend nawet foteliki mąż kupił, bo w sklepie 8* była promocja 10% na wszystko. Teraz tylko pozostaje wymyślić jak ulokować w aucie 2 dorosłe osoby i 3 dzieci w fotelikach ;)
    Wizyty u mnie co 2 tygodnie, ale to przez moją miękką szyjkę, trzeba trzymać rękę na pulsie.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jomi - szybka jestes :) nic tylko brac z Ciebie przyklad :) ja zamierzam w listopadzie skompletowac wszystko , tylko wozek na koniec :)

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam sporo rzeczy po córce, a zakupy postanowiłam rozłożyć w czasie, bo byłoby zbyt bolesne dla portfela kupowanie wszystkiego na raz ;) Poza tym przy tej mojej miękkiej szyjce muszę się liczyć z tym, że końcówkę ciąży spędzę w szpitalu, więc wolę mieć wcześniej wszystko ogarnięte.
    Jedynie wózek dopiero na początku grudnia będzie, bo czekamy na ten nowy model.

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Ja mam sporo rzeczy po córce, a zakupy postanowiłam rozłożyć w czasie, bo byłoby zbyt bolesne dla portfela kupowanie wszystkiego na raz ;) Poza tym przy tej mojej miękkiej szyjce muszę się liczyć z tym, że końcówkę ciąży spędzę w szpitalu, więc wolę mieć wcześniej wszystko ogarnięte.
    Jedynie wózek dopiero na początku grudnia będzie, bo czekamy na ten nowy model.

A no to pewnie :)
    Ja niestety nie mam nic , wszystko kupuje od podstaw :)

• Asia87 Autorytet

Wysłany: 16 października 2017, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi no ja sobie nie wyobrażam bez gondol. Tym bardziej ze zima. Na olx czy allegro można też same gondole kupić. My chyba jednak też tfk, nie ma wózka idealnego :p

Ja czuję się ok. Mecze się trochę brzuch twardnieje ale ogólnie spoko. I lenie w domu,choć lenistwem bym tego nie nazwała bo na nic czasu nie mam :p
    Ja tez mam dużo rzeczy po synu, ale też już trochę kupiliśmy.

Córcie ur. 28.02.18r.

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 17 października 2017, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka miałam problem z netem ale już jestem :) wczoraj byliśmy na bioderkach i wszystko ok. Drugi raz nie musimy iść :) więcej rozbierania i ubierania niż samego badania :P kupiliśmy kafle do łazienki i idę wczoraj fachowiec robi. Pierwszy raz będzie remont przy dzieciach. Boję się że hałas będzie je budził i nie będą spały tylko płakały..
    A co myślicie o moim pomyśle - kafelki są białe (na całą łazienkę aż do sufitu) bez dekorów. Żeby nie było tak szpitalnie wymyśliłam że fugę zrobimy z lekkim brokatem żeby tą biel lekko ożywić. Ale - czytałam w necie artykuły typu "brokatowa fuga to szczyt kiczu i bezguscia".. no i jestem w kropce :P

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
‹‹ 269 270 271 272 273 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ