X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • didi31 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nadal walczę z wysypką swedzącą na dłoniach i stopach. Czasem spać się nie da. Najgorzej jak zaczne drapaczy. Ehhh...
    Jutro smigam do dermatologa po jakiś ratunek a później mamy wizytę i 3USG.
    Cholestaza to nie jest,badania ok.
    Jakąś pokrzywka, uczulenie czy inna cholera, która wraz z hormonami towarzyszy ciąży. Koleżanka z pracy twierdzi, że też cos podobnego miała i zeszło po porodzie :/ Masakra!

szczęście x2 : ) 2k2o
    21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi - kochana wspolczuje ... :(
    Moze nie bedzie tak źle i zejdzie do porodu ... Ja wizyte u mojegi gina mam 3.11 - to chyba bedzie moja przedostatnia wizyta i na kolejnej juz mi powie kiedy sie zgłosić na oddzial , Boże jak ten czas leci ... Musze sie konkretnie wsiąść za wyprawke , bo tak naprawdę nic nie mam ...

Milego dnia dziewczyny :)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pocieszenie kubek lodów od grycanek :)

Meg85, Angela* lubią tę wiadomość

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a któraś z was miała może tak, że przestała karmić a potem wróciła np laktatorem? Moje cycki jak worki z wodą - flaki bez życia, jak ścisnę to kropelka dwie polecą ale na tym koniec.. a mój laktator z Aventu do tarcia chrzanu się nie nadaje... :/

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    dzieci śpią, mąż na dyżurze to mam chwilę :)
    Czytam w miarę na bieżąco, ale jak nie piszę od razu to później połowę zapomnę co chciałam naskrobać ;)

Meg biała łazienka super, moja teściowa właśnie kończy dom i też ma białą z szarymi dużymi płytkami na podłodze. A z fugą z brokatem się nie spotkałam, ale wydaje mi się, że może być fajna na początku i szybko się znudzić. Ja tak mam przynajmniej z rzeczami do ktorych nie jestem przekonana.
    Moje cycki też zmaltretowane i już ledwie dają radę - chłopaki wypijają po co najmniej 150ml 5 lub 6 razy na dobę, w nocy karmię piersią jeśli nie obudzą się na raz, a resztę laktator. Po 4 miesiącach chłopcy coraz częściej przesypiają do 5-7 rano i ja też się nie budzę, a to znacznie zmniejszyło produkcję mleka i zastanawiam się nad wprowadzeniem mm. Jakiego mleka używacie?
    I jeszcze mam pytanie do mam zaznajomionych z rozszerzaniem diety. Jak i od kiedy zaczynacie? bo wg nowych wytycznych pomiędzy 17 a 26 tygodniem się powinno, a z drugiej strony piszą też, że do końca 6 miesiąca wyłącznie mleko. Trochę się to wyklucza...

a5707df13e.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 20 października 2017, 23:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati jeśli chodzi o mleko to tu trzeba metoda prób i błędów, ja zaczynałam od bebiko ale dzieci miały ciężko z kupa, tzn bez bólu robili ale nie codziennie. Zmieniłam na bebilon ale wtedy zaczęli jeszcze więcej ulewac, później nan którym się nie najadali, podeszlo nam enfamil i hipp, cenowo podobne wybraliśmy hipp bo był lepszy skład, kupy codziennie, brzuszki były pełne, jak przechodzilam na mleko następne to kupiłam bebiko i już wszysyko było ok i te jedli do końca. Jeśli chodzi o rozszerzanie ja zaczęłam po 4m Tomek od razu załapał o co chodzi a Zuzia wypluwala więc dałam jej tydzień i kolejna próba ale dalej jeszcze nie była gotowa, ostatecznie zaczęła jeść po 5m. Myślę że trzeba tutaj słuchać swojej intuicji i obserwować dziecko czy jest gotowe. Kolejna sprawa jest taka że na początku dziecko papki kosztuje nie zastępują one posiłku mm czy tak cycka zależy jak kto karmi :-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 00:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg ja mam w kuchni między blatem a szafkami biała fuge z brokatem, może i dla niektórych jest to kit ale mi się podoba bo płytki są proste w prążki bez żadnych esow floresow więc takie lekkie przełamanie tej prostoty :-)

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 00:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Roletka za odpowiedź :) właśnie też nie myślę o zastapieniu mleka czymś innym tylko bardziej o probowaniu, bo mam wrażenie że moi już by chcieli - jak coś przy nich jem to obserwują łyżkę, wyciągają rączki i pakują je do buzi. Z łyżeczką są zapoznani, bo dawałam im espumisan i uwielbiają go zjadać. Mam tylko jeszcze jedno pytanie godne blondynki - po 4 miesiącu to znaczy jak skończą 4 czy 5? Na logikę to po skończeniu 4 leci piąty, ale po leczeniu ciążowych tygodni już niczego nie jestem pewna ;)

a5707df13e.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 00:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Roletka :) u nas właśnie takie zwykłe kafle i nie chcę żeby wyglądało jak kibel z hipermarketu :P
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8aeb4c1d54c7.jpg
    (Nie wiem czemu foto bokiem wyszło)

Co do mm - my mamy Bebilon. I tak jak napisała właśnie Roletka - każdemu co innego podpasuje. Moje po enfamilu miały problemy i zwyczajnie im nie podeszło. Najbardziej mi szkoda że nie mam jak wycisnąć z tych cyców czegokolwiek :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 października 2017, 00:21

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak skończą 17 tyg czyli 4 miesiąc :-)

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dobrze mi się wydawało :) nie jest ze mną jeszcze rąk źle, chociaż mój mózg jakoś słabo funkcjonuje.

a5707df13e.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakich pampersow i mokrych chusteczek uzywacie dla maluszkow ? Co lolecacie ? I jakie kosmetyki do mycia i pielegnacji maluszkow polecacie ? :)

• didi31 Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wizyty załatwiane.
    Dermatolog nie nazwała mojej wysypki konkretnie, nic złego a coś ciążowego i dostałam maść sterydową na złagodzenie i żeby się nie wykończyć.
    Ginek zezwolił na jej stosownie na tym etapie ciąży i również zdania, że jakoś trzeba sobie ulżyć w tym swędzeniu.

Na USG wszystko ok. Dzieci główkami w dół, mała brykała i utrudniała dr badanie:) Brat bardziej współpracował.
    Ważą 1500 dziewczynka i 1200 chłopak! Mają się dobrze. Ja i moja szyjka też się dzielnie trzymamy.

Lubie takie dobre wiadomości.

Angela*, Sun2017, rodzynka66, Asia87 lubią tę wiadomość

21.12.2017 ! Zośka i Jaś
    (ur. 37+6)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Didi - super ! Moje też ułożone glowkowo :) ale u mnie chlopczyk trosze większy ;)
    Super ! Buziaki :-*

didi31 lubi tę wiadomość

• roletka Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela jako że mamy bliźniaki i takie rzeczy zużywają się dwa razy szybciej ;-) z góry miałam w planach najpierw kupić Dada, nie było żadnej reakcji na te pampersy więc na nich zostaliśmy, chusteczki nawilzone na początku używałam hipp, zresztą tak samo żel do mycia i balsam po kapaniu bo hipp ma bardzo dobry skład, później chusteczki kupowałam fitti z biedronki (byk dwa rodzaje wyglądające tak samo, jedne dobry skład a drugie gorszy) ale już je wycofali, teraz już nie zwracam tak uwagi na skład i kupujemy takie rzeczy na promocji przy okazji a jak nie ma promocji na hipp to kupuje nivee, bambino itp ale tak jak pisze ponad rok był tylko hipp. Jeśli zależy Ci na składzie to polecam blog srokao ona porównuje składy właśnie takich rzeczy

• Angela* Autorytet

Wysłany: 21 października 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roletka - dziękuję bardzoo <3

• Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    Asia ja nawet się nie zastanawiałam czy kojec czy łóżeczko- na tym etapie muszę mieć łóżeczko bo często bolą mnie plecy i nie wyobrażam sobie ciągle dzieci z podłogi podnosić. W łóżeczku będą na nieco wyższym poziomie więc to dla mnie lepsze rozwiązanie. Kojec to bedzie nasz kolejny etap :)
    zresztą mam juz matę i właśnie z tej maty było mi siężko stąd pomysł z podwójnym łóżeczkiem.
    Jak już do mnie przyjdzie prześlę Wam zdjęcie :)

Monako, czy mogłabyś wrzucić linka do tego łóżeczka? Myślimy o czymś takim do salonu, ale nie mogę znaleźć w necie :(

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Sun2017 Przyjaciółka

Wysłany: 22 października 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Dziewczyny jakich pampersow i mokrych chusteczek uzywacie dla maluszkow ? Co lolecacie ? I jakie kosmetyki do mycia i pielegnacji maluszkow polecacie ? :)

U nas też różne chusteczki się sprawdzają. Położna w szpitalu sugerowała, żeby nie kupować takich bardzo pachnących, więc jak jest możliwość, to wybieramy Bobini Baby Sensitive albo takie niebieskie Velvet. Jedyne, które się nie sprawdziły to Pampers, bo zostawiają po sobie takie 'paprochy' na ciele. Pieluszki natomiast używamy od początku Pampers Premium Care i są ok. Dziewczynki nie mają żadnej alergii, trzymają się ok, raz tylko coś tam wyszło bokiem, ale myślę, że mama lub tata mogli nieumiejętnie założyć pieluchę ;)
    Do smarowania przy przewijaniu Linomag bobo (bez tlenku cynku), do kąpieli Oilatum.

Angela* lubi tę wiadomość

Witajcie córeczki! 5.10.2018 :)
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sun - dziękuję za odpowiedz :) <3

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 22 października 2017, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako, clexane aktualne? :)

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ