Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Meg85 wrote:Hejka miałam problem z netem ale już jestem wczoraj byliśmy na bioderkach i wszystko ok. Drugi raz nie musimy iść więcej rozbierania i ubierania niż samego badania kupiliśmy kafle do łazienki i idę wczoraj fachowiec robi. Pierwszy raz będzie remont przy dzieciach. Boję się że hałas będzie je budził i nie będą spały tylko płakały..
A co myślicie o moim pomyśle - kafelki są białe (na całą łazienkę aż do sufitu) bez dekorów. Żeby nie było tak szpitalnie wymyśliłam że fugę zrobimy z lekkim brokatem żeby tą biel lekko ożywić. Ale - czytałam w necie artykuły typu "brokatowa fuga to szczyt kiczu i bezguscia".. no i jestem w kropce
Meg nie widziałam nawet takiej fugi. Ale z całą biała łazienka to nieźle poleciałaś Na tak jasnej podłodze wszystko widać, więc jazda na mopie all dayszczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Meg , tez sie nie spotkalam
Nie wyobrażam sobie jak to będzie wygladac nie myślałas zeby zrobic np drewniano biała ? Zawsze to troszke odmienna jak cala biala no i kurzu tyle nie bedzie ale oczywsicie to Wasz wybór, więc zrobicie jak Wam sie podoba
Buziaki dla dziewczynek :-* -
Laski, pewnie że myślałam. Miało być w fioletach i bieli jednak nasza łazienka jest ogromna (majster naliczyl 33.5metra kwadratowego ścian). I niestety trzeba było brać po taniości co dają.. i tak za same kafle poszedł grubo ponad tysiak a gdzie kleje, fugi, robocizna nie wspominając o wannie (chcieliśmy narożną)..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 12:54
-
Meg85 wrote:Laski, pewnie że myślałam. Miało być w fioletach i bieli jednak nasza łazienka jest ogromna (majster naliczyl 33.5metra kwadratowego ścian). I niestety trzeba było brać po taniości co dają.. i tak za same kafle poszedł grubo ponad tysiak a gdzie kleje, fugi, robocizna nie wspominając o wannie (chcieliśmy narożną)..
Ee no to tak - ceny kosmos - to fakt
-
Meg, odkąd urodziły nam się córy postanowiliśmy zmienić mieszkanie z szeregowcow na połówkę bliźniaka i jestem na etapie planowania- tez będę miała biała łazienkę, kocham biel i minimalizm. Tak wiec ja jestem na TAK Reszta domu u mnie w stylu glamour będzie w odcieniach bieli, czerni i szarościach. A pokój dziewczynek to jeszcze nie wiem co do fugi to nie wiem, jak taka brokatową mogłaby się prezentować śle może fajnie te płytki rozświetlić a ten brokat to przecież nie daje ostro po oczach. Ja robie najmniejsze fugi czyli krzyżyki 1mm na 1 mm( slbo 1,5) już nie pamietam. Wtedy jest wrażenie ze tych tyg praktycznie wcale nie ma co super wyglada i mniej później do szorowania
Meg85, jomi81 lubią tę wiadomość
-
Angela* wrote:Didi , kochana jakie rozmiary kupujesz dzieciom kombinezony zimowe ? Ja chhyba 56 , boje sie że 62 będą dużo za duze ...
Co dziewczyny myślicie?
Ja rozglądałam się za 56, jeden dostałam w paczce od ciotki,niebieski więc jedno ma w czym "chodzić"
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Hej dziewczyny witam Was po mojej długiej nieobecności na forum.oczywiście czytam na bieżąco wszystkie Wasze wpisy ale obecnie się jakoś nie udzielam,bo cały mój wolny czas poświęcam dziewczynom☺są dni,ze mogę zrobić w domu wszystko ale są też takie,ze padam na pysk.żeby nie zapeszac,to już 3 noc jest ok.mogę sie troche przespać, bo kręcą się tylko na jedzenie,więc dostają cyca i ida spać dalej.pierwsze spacery też już mamy zaliczone ☺jedzą dużo i rosna jak na drożdżach ☺
wyobraźcie sobie,ze jeszcze u mnie nie było nikogo na patronarzu,niezle co?żenujące.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 16:38
-
gabi 7 wrote:Angela ona sama dzwoniła do mnie w zeszły wtorek,ze przyjdzie w czwartek i do tej pory jej nie widziałam a w sobotę dziewczynki będą miały już 3 tyg.
No to fest- One mają zawsze na wszystko czas choc znając mnie to ja i tak bym naciskaala i dzwonila -
To ja przy córce miałam bardzo zaangażowaną położną. W pierwszym dniu w domu była zarówno położna jak i pediatra z poz. Potem położna odwiedzała nas raz w tygodniu przez pierwsze 6 tyg.
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Megg, mi białe lazienki strasznie się podobają, szczególnie w połączeniu z naturalnym drewnem.
Meg85 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Cześć dziewczyny! Dziękuję za wszystkie gratulacje. Moje dziewczyny mają już dwa tygodnie, niezły temperament i moc w głosie
Chciałam Was zapytać, jak ubieracie teraz dzieci na spacer? Coprawda moje najmłodsze na forum, ale może jakoś się zasugeruję.
Widziałam dyskuję o laktatorach - ja też mam Lansinoh na dwie piersi. Jestem z niego zadowolona, ale gdybym teraz miała wybierać, to pewnie kupiłabym na jedną pierś. Po pierwsze w szpitalu polecano odciąganie metodą 7-5-3 (czyli jedna pierś 7 minut, druga 7, pierwsza 5 itd). A po drugie jak trzymam dwie buteleczki na raz, to czuję się uwiązana do tego urządzenia, a tak jedna ręka przynajmniej wolna Z drugiej strony różnica w cenie pewnie niewielka, zwłaszcza przy używanym, a zawsze w razie czego można użyć na dwie na raz. No i są dwie buteleczki, a jedną trzebaby ciągle myć i sterylizować.
Gabi, dajesz radę wykarmić dwójkę piersią? Ja niestety dokarmiam modyfikowanym - dziewczyny nie bardzo umieją łapać dobrze moje brodawki, a z odciągani takiej ilości to już w ogóle bym nie spała :pWiadomość wyedytowana przez autora: 20 października 2017, 12:22
Witajcie córeczki! 5.10.2018