Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
MoNaKo wrote:
Sun tu masz link na olx- szukałam jako kojec w kategorii meble dla dzieci, jak wpisywałam łóżeczka podwójne to nic mi nie wyskakiwało. Kupiłam swoje za 100 zł z odbiorem osobistym i jestem mega zadowolona.
https://www.olx.pl/dla-dzieci/meble-dla-dzieci/q-kojec-drewniany/
A to moje łóżeczko-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/df90c2d5d3af.jpg
Monako, dzięki za linka i zdjęcia. Super gromadka zamieszkuje to łóżeczko Dziewczyny chyba zadowolone z towarzystwaWitajcie córeczki! 5.10.2018 -
nick nieaktualny
-
Emcia123 wrote:Mamy sie dobrze. Jedna coreczka jest mala i czekamy az osiagnie wage bo urodzila sie z waga tylko 1700 a druga 2500
Emcia, przepraszam se zapytam ale na usg tez mialas tak duża różnice w wadze u dzieci?
Rodzynka teraz Twoja kolej ?
Czarnulka co tam u Was ? Jak chlopaki ? -
Angela Myślę, że jestem następna w kolejce (Szok, że to tak blisko) A ktoś jeszcze ma na listopada ?
Leżę w szpitalu na obserwacji i wątpię, że mnie jeszcze wypuszcza choć, kto to wie. Szacunkowa waga dzieci 2200/2300 & 2300/2400. Dojrzewamy jeszcze KTG i przepływy ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 11:40
didi31 lubi tę wiadomość
-
Didi pisze dopiero teraz,bo u mnie z czasem krucho.jeśli chodzi o poród bliźniaków sn to powiem Ci,ze nie chciałabym już takiego podwójnego porodu przechodzić.strasznie długo dochodziła do siebie.po porodzie córki przy wypisie czułam się jak młody Bóg są tu niestety dłużej.Łucja urodziła się o 6.45 a 5 minut później Marysia była już na swiecie☺to byla najszczesliwsza chwila,bo obie buły już na świecie i dlatego,ze było już po wszystkim☺u mnie ogólnie i z córką i teraz porody bardzo szybkie,więc o 4.20 zaczęły mi odchodzić wody,przed 6 zaczęły mi się bole z krzyża a o 6.50 dziewczynki były już ze mna☺
Emcia gratulacje i buziski dla WasWiadomość wyedytowana przez autora: 31 października 2017, 11:57
-
rodzynka66 wrote:Angela Myślę, że jestem następna w kolejce (Szok, że to tak blisko) A ktoś jeszcze ma na listopada ?
Leżę w szpitalu na obserwacji i wątpię, że mnie jeszcze wypuszcza choć, kto to wie. Szacunkowa waga dzieci 2200/2300 & 2300/2400. Dojrzewamy jeszcze KTG i przepływy ok.
Jej jak to leci ja na grudzien zreszta w piatek mam wizyte u ginka i nede wszystko na 100% wiedziala ... ale i tak mnie chyba na koniec listopada polozu do szpitala , dla bezpieczenstwa cos mi nadpominal ale dopytam wszystko
To najwazniejsze , ze wszystko.dobrze , a dzieci rosna trzymam za Was mocno kciuki -
Emcia gratulacje!! kurcze ale faktycznie duża różnica między dziewczynkami.
Monako, ja przy Synu miałam tylko 1 butelkę, bo kp, a później od pił z kubeczka, lub jadł łyżeczką. Teraz też nastawiam się na kp i mam nadzieje,że mi wyjdzie i butelki też bedą zbędne, choć wiadomo,że przy bliźniakach to już nie tak kolorowo i pewnie będe się później wspomagać butlami, bo nie dam rady napoić, czy nakarmić każdej łyżeczką, będzie szybciej z butli, dlatego w sumie babeczka z tommee tippee mnie przekonała,że dzieciom jest ciężko, a plastikowe butle spełniają wszelkie normy i są tak samo zdrowe. (fakt,że na pewno gorzej się je myje i szybciej matowieją, ale to estetyka) tak samo musisz wyparzyć i jedną i drugą. Ja nie jestem anty szkło, wręcz przeciwnie, ale póki co plastikowe, mam nadzieje,że większym zainteresowaniem będzie dla nich moja pierś niż butla. A jak nam się nie uda to i tak będe musiała uzupełnić zapasySynuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
gabi 7 wrote:Didi pisze dopiero teraz,bo u mnie z czasem krucho.jeśli chodzi o poród bliźniaków sn to powiem Ci,ze nie chciałabym już takiego podwójnego porodu przechodzić.strasznie długo dochodziła do siebie.po porodzie córki przy wypisie czułam się jak młody Bóg są tu niestety dłużej.Łucja urodziła się o 6.45 a 5 minut później Marysia była już na swiecie☺to byla najszczesliwsza chwila,bo obie buły już na świecie i dlatego,ze było już po wszystkim☺u mnie ogólnie i z córką i teraz porody bardzo szybkie,więc o 4.20 zaczęły mi odchodzić wody,przed 6 zaczęły mi się bole z krzyża a o 6.50 dziewczynki były już ze mna☺
Emcia gratulacje i buziski dla Was
Dzięki Gabi. Ale skoro tak szybko, sprawnie Ci poszło to co Cię tak hmmm sponiewierało że długo do siebie dochodziłaś?
Rodzynka czekamy na rozwój sytuacji
Ciekawe co u naszych wojowników Czarnulkowych. Czarnulka daj znać jak znajdziesz czas i siłę.
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Pelnanadziei witaj
Emcia! Gratulacje! Wszystkiego dobrego dla Was kobitki rzeczywiście dużą różnica w wadze ale najważniejsze że już po i wszystko ok
Byłam dzisiaj na cmentarzu. Mamy jedno symboliczne miejsce - pomnik dzieci martwo urodzonych i utraconych. Jest naprawdę piękny i wzruszający. A dziś wygladal bajecznie - cały aż tonął w białych chryzantemach, aniołkach i misiach...Angela* lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNapisze ogolnie po cc czuje sie bardzo dobrze na poczatku bylo ciezko. Dzis zauwazylam tez ze spuchly mi nogi. Tak na usg tez mialam taka duza roznice. Wszystko u nas dobrze czekamy az malutka nabierze masy i uciekamy do domku.
Angela* lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny! Mam do Was pytania czy któraś dostawała kroplowke z fenoterolem? Trafiłam do szpitala w poniedziałek, wykryto skurcze, dostałam ten lek, po odstawieniu po ok.2h skurcze wróciły, podali kolejną kroplowke. Obecnie 32+5, ciąża 2k2o, szyjka 3cm,nie skraca sie,rozwarcia brak,waga dzieci ok.1700g każde. Zastanawiam się czy ten lek można brać już ciągle, żebym nie urodziła za wcześnie? Jakie macie doświadczenia?
Meg85 lubi tę wiadomość
-
gabi 7 wrote:Didi chyba to ze poród x 2 więc podwójny wysiłek,dodatkowo te 5 tygodni leżenia w szpitalu i wstawanie tylko do toalety,więc organizm osłabiony lezeniem:-(no i wiem też swoje robi,nie oszukujmy się ☺
Dzięki za odp.
Bo ja nadal nie wiem czy SN czy cc.
3maj sięszczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Angela* wrote:Jej jak to leci ja na grudzien zreszta w piatek mam wizyte u ginka i nede wszystko na 100% wiedziala ... ale i tak mnie chyba na koniec listopada polozu do szpitala , dla bezpieczenstwa cos mi nadpominal ale dopytam wszystko
To najwazniejsze , ze wszystko.dobrze , a dzieci rosna trzymam za Was mocno kciuki
Położyć Cię wcześniej w szpitalu, to dobry pomysł. Ile masz km do szpitala? Ja mam nadzieję, że zostawia mnie do końca, bo inaczej dojdą nerwy na trasę, nagle bóle,odejście wód itp
didi Powoli, trzymaj kciuki, żebyśmy jeszcze z tydzień wytrzymali
Mamusie Chyba zaczynam odczuwać lekkie, nieregularne bóle okresowe. Kiedy u Was się zaczęły?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 listopada 2017, 12:13
didi31 lubi tę wiadomość