Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Pat85 wrote:Angela zaczęłam rodzić dokładnie w skończone 33, a skończyłam 33+2 luteinę brałam profilaktycznie do końca i szyjka się ładnie trzymała, w 32 tygodniu miałam prawie ponad 2,5 cm.
Ja właśnie jade na dupku , szyjke bede miała mierzoną za tydz - choc odpukac na poczatku miala ponad 5cm
Kochana a czy dzieci mialas duze ? Czy musiały nadrobić troszke w inkubatorkach ?
Przepraszam , że tak pytam .
Dziewczyny a co myślicie o szklanych butelkach na mleczko dla dzieci? -
Na szyjkę najlepiej działa progesteron dopochwowy, ale u Ciebie Angela pewnie i bez proga szyjka by dala radę. No i masz już piękny etap ciąży
Moja szyjka od 18tc miękka i z rozwarciem na opuszek, w tej chwili ma 28mm. Biorę 3x2 Utrogestan, który sprowadzam z Czech (mam uczulenie na luteinę). 15 listopada idę na kilka dni do szpitala na sterydy na płuca maluchów, może potem się trochę uspokoję, bo póki co od tego 18tc żyję w permanentnym stresie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 08:14
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:Na szyjkę najlepiej działa progesteron dopochwowy, ale u Ciebie Angela pewnie i bez proga szyjka by dala radę. No i masz już piękny etap ciąży
Moja szyjka od 18tc miękka i z rozwarciem na opuszek, w tej chwili ma 28mm. Biorę 3x2 Utrogestan, który sprowadzam z Czech (mam uczulenie na luteinę). 15 listopada idę na kilka dni do szpitala na sterydy na płuca maluchów, może potem się trochę uspokoję, bo póki co od tego 18tc żyję w permanentnym stresie.
Wiem, wiem , ja bralam i luteine i dupka., ale że luteina draznila mi.pochwe zmienilam na podjezykowa , a pozniej gin zadecydował, zeby dostac przy dupku tylko teraz jade 3x1 tab , a jak ostatnio probowalam zejsc do 2x1 tabl to zaczelam brudzić wiec zostaje do 34tc na 3x1 tabl dobrze , że Twoja szyjla trzyma i niech trzyma jak najdłużej -
Angela pytaj, od tego tu jesteśmy
Julek miał 1500g i niecały tydzień w inkubatorku, Czarek 1940 g i 3 dni się wygrzewał. Ale w szpitalu 5 tygodni byli, przez słabe jedzenie (długo przez sondę) i trochę niedokrwistości. Obaj mieli w szpitalu przetaczaną krew, a Julek jeszcze raz po wyjściu. A poza tym to super chłopaki
A nad szklanymi butelkami też się zastanawiam, bo plastiki mam wrażenie jak się od mycia porysują lekko przechodzą zapachem płynu. Ale z drugiej strony teściowa ostrzega, że mimo wielu zalet są ciężkie i przy karmieniu dwóch na raz czasami w dziwnych pozycjach ręki i nadgarstka może być słabo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2017, 12:06
Angela* lubi tę wiadomość
-
[QUOTE=jomi81
Moja szyjka od 18tc miękka i z rozwarciem na opuszek, w tej chwili ma 28mm. Biorę 3x2 Utrogestan, który sprowadzam z Czech (mam uczulenie na luteinę). 15 listopada idę na kilka dni do szpitala na sterydy na płuca maluchów, może potem się trochę uspokoję, bo póki co od tego 18tc żyję w permanentnym stresie.[/QUOTE]
A w jaki sposób objawiało się uczulenie? Dobrze, że możesz sprowadzać lek zastępczy.
Co to sterydów - to bardzo dobrze, że Ci je podadzą, dzieci będą "zabezpieczone" Większość z nas je przyjmowała, mile nie są, no ale czego się nie robi dla dzieci.
Znasz już płeć małżeństw ?
-
Pat85 wrote:Angela pytaj, od tego tu jesteśmy
Julek miał 1500g i niecały tydzień w inkubatorku, Czarek 1940 g i 3 dni się wygrzewał. Ale w szpitalu 5 tygodni byli, przez słabe jedzenie (długo przez sondę) i trochę niedokrwistości. Obaj mieli w szpitalu przetaczaną krew, a Julek jeszcze raz po wyjściu. A poza tym to super chłopaki
A nad szklanymi butelkami też się zastanawiam, bo plastiki mam wrażenie jak się od mycia porysują lekko przechodzą zapachem płynu. Ale z drugiej strony teściowa ostrzega, że mimo wielu zalet są ciężkie i przy karmieniu dwóch na raz czasami w dziwnych pozycjach ręki i nadgarstka może być słabo.
Dziekuje za odpowiedź
Kochana ja wlasnie tez tak myślę nad tymi butelkami , ale boje sie że beda ciezkie ... Choć mój mąż jest bardzo za nimi
A zobacze jakie kupie -
Rodzynka, po dwóch dniach brania luteiny pojawiało się straszne swędzenie okolic intymnych, no myślałam że się zadrapię. Robiłam trzy podejścia, za każdym razem to samo. Dlatego najpierw brałam crinone, ale jego cena jest niestety straszna i bałam się trochę tego długiego aplikatora. Dwa miesiące temu przerzuciłam się na utrogestan, jest świetny.
U mnie płeć juz znana od 13tc Dziewczynka i chłopiec. W poniedziałek ważyli juz 700g i 770g.
Te sterydy podaje się w formie kroplowki czy zastrzyków domięśniowych?rodzynka66 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi81 wrote:Rodzynka, po dwóch dniach brania luteiny pojawiało się straszne swędzenie okolic intymnych, no myślałam że się zadrapię. Robiłam trzy podejścia, za każdym razem to samo. Dlatego najpierw brałam crinone, ale jego cena jest niestety straszna i bałam się trochę tego długiego aplikatora. Dwa miesiące temu przerzuciłam się na utrogestan, jest świetny.
U mnie płeć juz znana od 13tc Dziewczynka i chłopiec. W poniedziałek ważyli juz 700g i 770g.
Te sterydy podaje się w formie kroplowki czy zastrzyków domięśniowych?
Odpowiednia waga na ten etap Oo to super, że pareczka heh:)
Sterydy podają domięśniowo, mi w pupę Ktoś chyba pisał, że jest też opcja w rękę, ale to od szpitala zależy.jomi81 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, w którym tygodniu zaczęłyście liczyć ruchy? Liczyłyście ogólnie czy dla każdego dziecka osobno?Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Dziewczyny co do butelek - ja zrobiłam sobie kuku w łokieć i boli jak jasna cholera od 3 tygodni. Nie mogę nawet się oprzeć ani nic podnieść dlatego dziewczyny karmię teraz tylko w bujaczkach (Angela dostała foto ). Jeśli chcecie szklane butelki które są pewnie zdrowsze (choć plastikowe są bez BPA) to sobie kupcie ale weźcie tez plastikowe na wszelki wypadek, chociaż po jednej. Moje jak zaczną kopać w poduszkę na której opiera się butla to często spada na podłogę. Szklana narobiłaby hałasu i zaraz byłby płacz albo nawet by się stłukła. Pamiętajcie, że nie zawsze będziecie w stanie nakarmić bliźniaki "własnoręcznie" różne są sytuacje..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c89a0b7579d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca2d8cf8b935.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 00:46
Angela* lubi tę wiadomość
-
Meg85 wrote:Dziewczyny co do butelek - ja zrobiłam sobie kuku w łokieć i boli jak jasna cholera od 3 tygodni. Nie mogę nawet się oprzeć ani nic podnieść dlatego dziewczyny karmię teraz tylko w bujaczkach (Angela dostała foto ). Jeśli chcecie szklane butelki które są pewnie zdrowsze (choć plastikowe są bez BPA) to sobie kupcie ale weźcie tez plastikowe na wszelki wypadek, chociaż po jednej. Moje jak zaczną kopać w poduszkę na której opiera się butla to często spada na podłogę. Szklana narobiłaby hałasu i zaraz byłby płacz albo nawet by się stłukła. Pamiętajcie, że nie zawsze będziecie w stanie nakarmić bliźniaki "własnoręcznie" różne są sytuacje..
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1c89a0b7579d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ca2d8cf8b935.jpg
Slodziaki
O tak ja napewno kupie plastikowe
Maz sie upiera na szklane i kupie dla Świętego Spokoju -
Jomi nie liczyłam w ogóle ruchów
jomi81 lubi tę wiadomość
-
Część dziewczyny
U nas pracowity weekend, a w zasadzie dla mojego męża pracowity bo ja robię za kierownika budowy
Należy mu się medal!
Pokoik pomalowany, meble skręca itd. Nabiera to wszystko kształtów.
Im dalej tym częściej dopada mnie strach żeby jeszcze nic się nie zaczęło, żeby siedzieli w brzuchu ...
Ruchów nie liczę, ale zwracam na nie uwagę... Czy są i w ogóle.
Luteine dowcipnie biorę od początku 2x1 i już mnie wkurza. Dupka tylko na początku i dawno już bez...i dobrze, bo droższy niż luteinka.
Słodkie są wszystkie wasze dzieciaki.jomi81, Meg85 lubią tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
MoNaKo, po Twoich ostatnich zdjęciach postanowiłam, że też kupimy jedno podwójne łóżeczko Najwyzej jak się nie sprawdzi to w przyszłości posłuży za kojec.
Ruchów w takim razie też nie będę liczyć. Tylko u mnie dziewczynka jest dużo aktywniejsza. Jeśli tylko o nią by chodziło to bym w ogóle o tym nie myślała, bo ona jest ciągle w ruchu. Niestety chłopiec jest duuuuuzo spokojniejszy, ma swoje pory (rano i wieczorem) i tylko wtedy można go poczuć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2017, 20:01
Olga 05.01.2013
Nela i Tymon 09.01.2018
-
jomi, myslę że nie pożałujesz. Pomyśl o używanym, ja kupiłam za 100 zł i pomalowałam, choć nie lubię kupować używanych rzeczy to ostatnio mi się odmieniło Efekt znasz. A wiem że posłuży mi długo bo pózniej jako kojec a jeszcze pózniej będę dzieciom namiot/domek robic do zabawy.
Tylko pamiętaj kup z drabinkami pod spodem a nie z płytą bo płyta może nie utrzymać większego ciężaru. I zwracaj uwagę na wymiary bo są bardzo rózne. Mój kojec ma 120 cm na 120 cm i wchodzą idealnie dwa materace.
U mnie tez jedna córcia była bardziej aktywna, druga mniej więc tym się nie martwjomi81 lubi tę wiadomość