Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
88Natka88 wrote:Pytanie z innej beczki: ile dodatkowych kilogramów już macie ? i pamiętacie ile dzieci ważyły k. 17/18 tygodnia ?
Moje na badaniach polowkowych w 18tc mialy 321g i 303g , ja na dzien dziejszy mam 20 kg na plusie: ) nie widac tego tylko brzuch mam z tym ze mam 176cm wzrostu -
nick nieaktualny
-
Angela* wrote:Rodzynka , a Ty juz wiesz kiedy bedzie Wasz wielki dzień? Lekarz chce Ci rozwiązać ciążę po skonvzonym 36tc , czy poprostu czekacie na rozwój wydarzeń?
Powiedział, że po 36/37 się rozwiązuje. Oczywiście wolę drugą opcję, przynajmniej 37+1, jeśli uda się dotrwać i wszystko będzie w porządku. W niedzielę do szpitala, podejrzewam, że już mnie zostawią do końca :> -
rodzynka66 wrote:Powiedział, że po 36/37 się rozwiązuje. Oczywiście wolę drugą opcję, przynajmniej 37+1, jeśli uda się dotrwać i wszystko będzie w porządku. W niedzielę do szpitala, podejrzewam, że już mnie zostawią do końca :>
No pewnie napewno wszystko będzie dobrze- już jesteś na koncowce -
88Natka88 wrote:ja mam 19 tydzień i już prawie 8 kg na plusie - też 176 cm wzrostu
ah potem sie zrzuci, nie ?
Byle maleństwa rosły i były zdrowe
Chciałabym już w 31 tc być ale pewnie przeleci....
Masz już wszystko naszykowane dla dzieci ?
Powiem Ci szczerze , że najmniej czym sie teraz martwie / przejmuje jest moja waga zzuce napewno a czy dla dzieci cos mam naszykowane ? Wybrane lozeczka i wozek ( ale wozek na samamym koncu , najpiers tylko foteliki ) w domu mam kilka sztuk bodow i pajacow na poczcie czekaja na mnie kombinezony zimowe i kilka ciuszkow do odebrania i tesviowa jutro bedzie w smyku ma kupic bodki , pajace i polspiochy a ja za tydzien jade na wizyte i po wizycie mam zamiar kupoc wszystko co potrzebme dla dzieci swoja torbe mam juz naszykowana , musze dokupic kilka rzeczy kosmetycznych i wkladki laktacyjne także w listopadzie na piczatku bede wszytsko zamawiac jak kupie , spkuje torbe dla maluszkow - a przede wszystkim po wizycie bede wiedziala kiedy mam sie na oddział zglosic to bedzie moja przedostatnia wizyta i pewnie pod koniec listopada wezmie mnie na oddzial -
Meg85 wrote:O właśnie tam było pytanie - ja nie byłam przed porodem na oddziale. Jechałam karetką jak mi wody odeszły (37tc2d).
Meg , brałas jakis progesteron ?
Mnie gin chce polozyc po 34 tc chyba jak bede schodzic z dupka ... Bo ostatnio jak próbowałam zejsc , to wystąpiło brudzenie ... -
A ja pojechałam do szpitala z domu samochodem (ale mam 10 minut) jak mi wody odeszły. Zdążyłam jeszcze wziąć prysznic i zrobić ostatnie zdjęcie z brzuchem. A myślałam, że będę w panice dxwonilismy do mojego lekarza po drodze to od razu mówił, że jeszcze 2 dni mnie przetrzymaja żeby podać sterydy na plucka.
Co do wozu to ja mam tako duo jeden za drugim (w zasadzie junama, bo wersja kolorystyczna z linii carbon) i jestem bardzo zadowolona. Na początku chciałam abc design, ale w porównaniu do mojego drogi, mało skrętne i ubogie wyposażenie a cena dużo wyższa. Ogólnie polecam jeden za drugim jeśli dużo poruszacie się po mieście. Ja mieszkam w centrum i w zasadzie codziennie mówię sobie, że dobrze ze mam wąski wózek jak trafiam na chodnik w połowie zastawiony samochodami lub schody z podjazdem na rozstaw zwykłego wózka. Ale za to ostatnio zabrakło mi 15 cm żeby zmieścić się do windy do przejścia podziemnego... Są plusy i minusy zawsze -
Pat85 wrote:A ja pojechałam do szpitala z domu samochodem (ale mam 10 minut) jak mi wody odeszły. Zdążyłam jeszcze wziąć prysznic i zrobić ostatnie zdjęcie z brzuchem. A myślałam, że będę w panice dxwonilismy do mojego lekarza po drodze to od razu mówił, że jeszcze 2 dni mnie przetrzymaja żeby podać sterydy na plucka.
Co do wozu to ja mam tako duo jeden za drugim (w zasadzie junama, bo wersja kolorystyczna z linii carbon) i jestem bardzo zadowolona. Na początku chciałam abc design, ale w porównaniu do mojego drogi, mało skrętne i ubogie wyposażenie a cena dużo wyższa. Ogólnie polecam jeden za drugim jeśli dużo poruszacie się po mieście. Ja mieszkam w centrum i w zasadzie codziennie mówię sobie, że dobrze ze mam wąski wózek jak trafiam na chodnik w połowie zastawiony samochodami lub schody z podjazdem na rozstaw zwykłego wózka. Ale za to ostatnio zabrakło mi 15 cm żeby zmieścić się do windy do przejścia podziemnego... Są plusy i minusy zawsze
Pat moge wiedziec w którym tc urodzilas ? -
kochane przyszłe mamusie, jeśli mogę Wam coś poradzić to wyprawkę dla dzieci polecam zamawiać w aptece gemmini. Cena są naprawdę bardzo korzystne. Można zamówić praktycznie wszystko prócz ciuszków
Ja zrobiłam jedno konkretne zamówienie na 800 zł i mnóstwo rzeczy z listy odhaczyłam.
Swoja drogą, kiedyś wrzucałam tu listę wyprawkową ale niestety nie pamiętam na której może być stronie...
-
Angela* wrote:Meg , brałas jakis progesteron ?
Mnie gin chce polozyc po 34 tc chyba jak bede schodzic z dupka ... Bo ostatnio jak próbowałam zejsc , to wystąpiło brudzenie ...
-
MoNaKo wrote:kochane przyszłe mamusie, jeśli mogę Wam coś poradzić to wyprawkę dla dzieci polecam zamawiać w aptece gemmini. Cena są naprawdę bardzo korzystne. Można zamówić praktycznie wszystko prócz ciuszków
Ja zrobiłam jedno konkretne zamówienie na 800 zł i mnóstwo rzeczy z listy odhaczyłam.
Swoja drogą, kiedyś wrzucałam tu listę wyprawkową ale niestety nie pamiętam na której może być stronie...
Wiem kochana , ja juz zaczyn pakowac koszyk w geminiMoNaKo lubi tę wiadomość
-
Ja też polecam Gemini, wszystko tam kupuję.
U mnie 26tc i na plusie 7kg.
Rodzynka, czyli teraz Twoja kolej Kciuki zaciskam!rodzynka66 lubi tę wiadomość
Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018