X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Ja mam dorjan sport twin i jestem zadowolona. Wysyłałam juz zdjęcia Angeli :)

O tak - ja sie na niego zdecydowalam i bede zamawiac , ale na samym koncu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :)

NO własnie, to jest ten dylemat, jeden obok drugiego (pewnie nie wszędzie można się zmieścić) czy jeden za drugim i chodzić krzywo... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej beczki: ile dodatkowych kilogramów już macie ? :) i pamiętacie ile dzieci ważyły k. 17/18 tygodnia ?

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88Natka88 wrote:
    Pytanie z innej beczki: ile dodatkowych kilogramów już macie ? :) i pamiętacie ile dzieci ważyły k. 17/18 tygodnia ?

Moje na badaniach polowkowych w 18tc mialy 321g i 303g , ja na dzien dziejszy mam 20 kg na plusie: ) nie widac tego tylko brzuch mam :) z tym ze mam 176cm wzrostu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 19 tydzień i już prawie 8 kg na plusie - też 176 cm wzrostu :)
    ah potem sie zrzuci, nie ? :)

Byle maleństwa rosły i były zdrowe :)

Chciałabym już w 31 tc być :) ale pewnie przeleci....
    Masz już wszystko naszykowane dla dzieci ?

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Rodzynka , a Ty juz wiesz kiedy bedzie Wasz wielki dzień? Lekarz chce Ci rozwiązać ciążę po skonvzonym 36tc , czy poprostu czekacie na rozwój wydarzeń? :)

Powiedział, że po 36/37 się rozwiązuje. Oczywiście wolę drugą opcję, przynajmniej 37+1, jeśli uda się dotrwać i wszystko będzie w porządku. W niedzielę do szpitala, podejrzewam, że już mnie zostawią do końca :>

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Powiedział, że po 36/37 się rozwiązuje. Oczywiście wolę drugą opcję, przynajmniej 37+1, jeśli uda się dotrwać i wszystko będzie w porządku. W niedzielę do szpitala, podejrzewam, że już mnie zostawią do końca :>

No pewnie :) napewno wszystko będzie dobrze- już jesteś na koncowce :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88Natka88 wrote:
    ja mam 19 tydzień i już prawie 8 kg na plusie - też 176 cm wzrostu :)
    ah potem sie zrzuci, nie ? :)

Byle maleństwa rosły i były zdrowe :)

Chciałabym już w 31 tc być :) ale pewnie przeleci....
    Masz już wszystko naszykowane dla dzieci ?

Powiem Ci szczerze , że najmniej czym sie teraz martwie / przejmuje jest moja waga :) zzuce napewno :) a czy dla dzieci cos mam naszykowane ? Wybrane lozeczka i wozek ( ale wozek na samamym koncu , najpiers tylko foteliki ) w domu mam kilka sztuk bodow i pajacow :) na poczcie czekaja na mnie kombinezony zimowe i kilka ciuszkow do odebrania i tesviowa jutro bedzie w smyku ma kupic bodki , pajace i polspiochy :) a ja za tydzien jade na wizyte i po wizycie mam zamiar kupoc wszystko co potrzebme dla dzieci :) swoja torbe mam juz naszykowana , musze dokupic kilka rzeczy kosmetycznych i wkladki laktacyjne :) także w listopadzie na piczatku bede wszytsko zamawiac jak kupie , spkuje torbe dla maluszkow - a przede wszystkim po wizycie bede wiedziala kiedy mam sie na oddział zglosic :) to bedzie moja przedostatnia wizyta i pewnie pod koniec listopada wezmie mnie na oddzial :)

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie tam było pytanie - ja nie byłam przed porodem na oddziale. Jechałam karetką jak mi wody odeszły (37tc2d).

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    O właśnie tam było pytanie - ja nie byłam przed porodem na oddziale. Jechałam karetką jak mi wody odeszły (37tc2d).

Meg , brałas jakis progesteron ?
    Mnie gin chce polozyc po 34 tc chyba jak bede schodzic z dupka ... Bo ostatnio jak próbowałam zejsc , to wystąpiło brudzenie ...

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechałam do szpitala z domu samochodem (ale mam 10 minut) jak mi wody odeszły. Zdążyłam jeszcze wziąć prysznic i zrobić ostatnie zdjęcie z brzuchem. A myślałam, że będę w panice ;) dxwonilismy do mojego lekarza po drodze to od razu mówił, że jeszcze 2 dni mnie przetrzymaja żeby podać sterydy na plucka.

Co do wozu to ja mam tako duo jeden za drugim (w zasadzie junama, bo wersja kolorystyczna z linii carbon) i jestem bardzo zadowolona. Na początku chciałam abc design, ale w porównaniu do mojego drogi, mało skrętne i ubogie wyposażenie a cena dużo wyższa. Ogólnie polecam jeden za drugim jeśli dużo poruszacie się po mieście. Ja mieszkam w centrum i w zasadzie codziennie mówię sobie, że dobrze ze mam wąski wózek jak trafiam na chodnik w połowie zastawiony samochodami lub schody z podjazdem na rozstaw zwykłego wózka. Ale za to ostatnio zabrakło mi 15 cm żeby zmieścić się do windy do przejścia podziemnego... Są plusy i minusy zawsze :)

a5707df13e.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 wrote:
    A ja pojechałam do szpitala z domu samochodem (ale mam 10 minut) jak mi wody odeszły. Zdążyłam jeszcze wziąć prysznic i zrobić ostatnie zdjęcie z brzuchem. A myślałam, że będę w panice ;) dxwonilismy do mojego lekarza po drodze to od razu mówił, że jeszcze 2 dni mnie przetrzymaja żeby podać sterydy na plucka.

Co do wozu to ja mam tako duo jeden za drugim (w zasadzie junama, bo wersja kolorystyczna z linii carbon) i jestem bardzo zadowolona. Na początku chciałam abc design, ale w porównaniu do mojego drogi, mało skrętne i ubogie wyposażenie a cena dużo wyższa. Ogólnie polecam jeden za drugim jeśli dużo poruszacie się po mieście. Ja mieszkam w centrum i w zasadzie codziennie mówię sobie, że dobrze ze mam wąski wózek jak trafiam na chodnik w połowie zastawiony samochodami lub schody z podjazdem na rozstaw zwykłego wózka. Ale za to ostatnio zabrakło mi 15 cm żeby zmieścić się do windy do przejścia podziemnego... Są plusy i minusy zawsze :)

Pat moge wiedziec w którym tc urodzilas ? :)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane przyszłe mamusie, jeśli mogę Wam coś poradzić to wyprawkę dla dzieci polecam zamawiać w aptece gemmini. Cena są naprawdę bardzo korzystne. Można zamówić praktycznie wszystko prócz ciuszków :)
    Ja zrobiłam jedno konkretne zamówienie na 800 zł i mnóstwo rzeczy z listy odhaczyłam.
    Swoja drogą, kiedyś wrzucałam tu listę wyprawkową ale niestety nie pamiętam na której może być stronie...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Meg , brałas jakis progesteron ?
    Mnie gin chce polozyc po 34 tc chyba jak bede schodzic z dupka ... Bo ostatnio jak próbowałam zejsc , to wystąpiło brudzenie ...
    Brałam dupka ale po zmianie lekarza przeszłam na luteine. Powiedział że dupek za słaby (problemy z szyjką). Ale ja dupka brałam jeszcze przed zajściem czyli od listopada 2016.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A luteine sama sobie odstawiłam tydzień przed porodem bo juz miałam dosyć i ogólnie jakieś 2-3 tyg przed urodzeniem brałam nieregularnie bo zapomniałam albo mi się nie chciało.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    kochane przyszłe mamusie, jeśli mogę Wam coś poradzić to wyprawkę dla dzieci polecam zamawiać w aptece gemmini. Cena są naprawdę bardzo korzystne. Można zamówić praktycznie wszystko prócz ciuszków :)
    Ja zrobiłam jedno konkretne zamówienie na 800 zł i mnóstwo rzeczy z listy odhaczyłam.
    Swoja drogą, kiedyś wrzucałam tu listę wyprawkową ale niestety nie pamiętam na której może być stronie...

Wiem kochana , ja juz zaczyn pakowac koszyk w gemini :)

MoNaKo lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Brałam dupka ale po zmianie lekarza przeszłam na luteine. Powiedział że dupek za słaby (problemy z szyjką). Ale ja dupka brałam jeszcze przed zajściem czyli od listopada 2016.

Meg- Tyś szalona :)

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam Gemini, wszystko tam kupuję.

U mnie 26tc i na plusie 7kg.

Rodzynka, czyli teraz Twoja kolej :) Kciuki zaciskam!

rodzynka66 lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zaczęłam rodzić dokładnie w skończone 33, a skończyłam 33+2 ;) luteinę brałam profilaktycznie do końca i szyjka się ładnie trzymała, w 32 tygodniu miałam prawie ponad 2,5 cm.

a5707df13e.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Rodzynka, czyli teraz Twoja kolej :) Kciuki zaciskam!

Aż trudno w to uwierzyć i czytać heh :) Jesteśmy z Emcia na podobnym etapie, więc rozpakujemy się pewnie podobnie!

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ