X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Ja mam dorjan sport twin i jestem zadowolona. Wysyłałam juz zdjęcia Angeli :)

O tak - ja sie na niego zdecydowalam i bede zamawiac , ale na samym koncu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki :)

NO własnie, to jest ten dylemat, jeden obok drugiego (pewnie nie wszędzie można się zmieścić) czy jeden za drugim i chodzić krzywo... :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanie z innej beczki: ile dodatkowych kilogramów już macie ? :) i pamiętacie ile dzieci ważyły k. 17/18 tygodnia ?

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88Natka88 wrote:
    Pytanie z innej beczki: ile dodatkowych kilogramów już macie ? :) i pamiętacie ile dzieci ważyły k. 17/18 tygodnia ?

Moje na badaniach polowkowych w 18tc mialy 321g i 303g , ja na dzien dziejszy mam 20 kg na plusie: ) nie widac tego tylko brzuch mam :) z tym ze mam 176cm wzrostu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 października 2017, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam 19 tydzień i już prawie 8 kg na plusie - też 176 cm wzrostu :)
    ah potem sie zrzuci, nie ? :)

Byle maleństwa rosły i były zdrowe :)

Chciałabym już w 31 tc być :) ale pewnie przeleci....
    Masz już wszystko naszykowane dla dzieci ?

• rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Rodzynka , a Ty juz wiesz kiedy bedzie Wasz wielki dzień? Lekarz chce Ci rozwiązać ciążę po skonvzonym 36tc , czy poprostu czekacie na rozwój wydarzeń? :)

Powiedział, że po 36/37 się rozwiązuje. Oczywiście wolę drugą opcję, przynajmniej 37+1, jeśli uda się dotrwać i wszystko będzie w porządku. W niedzielę do szpitala, podejrzewam, że już mnie zostawią do końca :>

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    rodzynka66 wrote:
    Powiedział, że po 36/37 się rozwiązuje. Oczywiście wolę drugą opcję, przynajmniej 37+1, jeśli uda się dotrwać i wszystko będzie w porządku. W niedzielę do szpitala, podejrzewam, że już mnie zostawią do końca :>

No pewnie :) napewno wszystko będzie dobrze- już jesteś na koncowce :)

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    88Natka88 wrote:
    ja mam 19 tydzień i już prawie 8 kg na plusie - też 176 cm wzrostu :)
    ah potem sie zrzuci, nie ? :)

Byle maleństwa rosły i były zdrowe :)

Chciałabym już w 31 tc być :) ale pewnie przeleci....
    Masz już wszystko naszykowane dla dzieci ?

Powiem Ci szczerze , że najmniej czym sie teraz martwie / przejmuje jest moja waga :) zzuce napewno :) a czy dla dzieci cos mam naszykowane ? Wybrane lozeczka i wozek ( ale wozek na samamym koncu , najpiers tylko foteliki ) w domu mam kilka sztuk bodow i pajacow :) na poczcie czekaja na mnie kombinezony zimowe i kilka ciuszkow do odebrania i tesviowa jutro bedzie w smyku ma kupic bodki , pajace i polspiochy :) a ja za tydzien jade na wizyte i po wizycie mam zamiar kupoc wszystko co potrzebme dla dzieci :) swoja torbe mam juz naszykowana , musze dokupic kilka rzeczy kosmetycznych i wkladki laktacyjne :) także w listopadzie na piczatku bede wszytsko zamawiac jak kupie , spkuje torbe dla maluszkow - a przede wszystkim po wizycie bede wiedziala kiedy mam sie na oddział zglosic :) to bedzie moja przedostatnia wizyta i pewnie pod koniec listopada wezmie mnie na oddzial :)

• Meg85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O właśnie tam było pytanie - ja nie byłam przed porodem na oddziale. Jechałam karetką jak mi wody odeszły (37tc2d).

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    O właśnie tam było pytanie - ja nie byłam przed porodem na oddziale. Jechałam karetką jak mi wody odeszły (37tc2d).

Meg , brałas jakis progesteron ?
    Mnie gin chce polozyc po 34 tc chyba jak bede schodzic z dupka ... Bo ostatnio jak próbowałam zejsc , to wystąpiło brudzenie ...

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja pojechałam do szpitala z domu samochodem (ale mam 10 minut) jak mi wody odeszły. Zdążyłam jeszcze wziąć prysznic i zrobić ostatnie zdjęcie z brzuchem. A myślałam, że będę w panice ;) dxwonilismy do mojego lekarza po drodze to od razu mówił, że jeszcze 2 dni mnie przetrzymaja żeby podać sterydy na plucka.

Co do wozu to ja mam tako duo jeden za drugim (w zasadzie junama, bo wersja kolorystyczna z linii carbon) i jestem bardzo zadowolona. Na początku chciałam abc design, ale w porównaniu do mojego drogi, mało skrętne i ubogie wyposażenie a cena dużo wyższa. Ogólnie polecam jeden za drugim jeśli dużo poruszacie się po mieście. Ja mieszkam w centrum i w zasadzie codziennie mówię sobie, że dobrze ze mam wąski wózek jak trafiam na chodnik w połowie zastawiony samochodami lub schody z podjazdem na rozstaw zwykłego wózka. Ale za to ostatnio zabrakło mi 15 cm żeby zmieścić się do windy do przejścia podziemnego... Są plusy i minusy zawsze :)

a5707df13e.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pat85 wrote:
    A ja pojechałam do szpitala z domu samochodem (ale mam 10 minut) jak mi wody odeszły. Zdążyłam jeszcze wziąć prysznic i zrobić ostatnie zdjęcie z brzuchem. A myślałam, że będę w panice ;) dxwonilismy do mojego lekarza po drodze to od razu mówił, że jeszcze 2 dni mnie przetrzymaja żeby podać sterydy na plucka.

Co do wozu to ja mam tako duo jeden za drugim (w zasadzie junama, bo wersja kolorystyczna z linii carbon) i jestem bardzo zadowolona. Na początku chciałam abc design, ale w porównaniu do mojego drogi, mało skrętne i ubogie wyposażenie a cena dużo wyższa. Ogólnie polecam jeden za drugim jeśli dużo poruszacie się po mieście. Ja mieszkam w centrum i w zasadzie codziennie mówię sobie, że dobrze ze mam wąski wózek jak trafiam na chodnik w połowie zastawiony samochodami lub schody z podjazdem na rozstaw zwykłego wózka. Ale za to ostatnio zabrakło mi 15 cm żeby zmieścić się do windy do przejścia podziemnego... Są plusy i minusy zawsze :)

Pat moge wiedziec w którym tc urodzilas ? :)

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane przyszłe mamusie, jeśli mogę Wam coś poradzić to wyprawkę dla dzieci polecam zamawiać w aptece gemmini. Cena są naprawdę bardzo korzystne. Można zamówić praktycznie wszystko prócz ciuszków :)
    Ja zrobiłam jedno konkretne zamówienie na 800 zł i mnóstwo rzeczy z listy odhaczyłam.
    Swoja drogą, kiedyś wrzucałam tu listę wyprawkową ale niestety nie pamiętam na której może być stronie...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela* wrote:
    Meg , brałas jakis progesteron ?
    Mnie gin chce polozyc po 34 tc chyba jak bede schodzic z dupka ... Bo ostatnio jak próbowałam zejsc , to wystąpiło brudzenie ...
    Brałam dupka ale po zmianie lekarza przeszłam na luteine. Powiedział że dupek za słaby (problemy z szyjką). Ale ja dupka brałam jeszcze przed zajściem czyli od listopada 2016.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Meg85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A luteine sama sobie odstawiłam tydzień przed porodem bo juz miałam dosyć i ogólnie jakieś 2-3 tyg przed urodzeniem brałam nieregularnie bo zapomniałam albo mi się nie chciało.

qb3cru1dlcet3pyu.png
    klz9y2v42sui6kxx.png
    amdxbadvving4i92.png
  • Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MoNaKo wrote:
    kochane przyszłe mamusie, jeśli mogę Wam coś poradzić to wyprawkę dla dzieci polecam zamawiać w aptece gemmini. Cena są naprawdę bardzo korzystne. Można zamówić praktycznie wszystko prócz ciuszków :)
    Ja zrobiłam jedno konkretne zamówienie na 800 zł i mnóstwo rzeczy z listy odhaczyłam.
    Swoja drogą, kiedyś wrzucałam tu listę wyprawkową ale niestety nie pamiętam na której może być stronie...

Wiem kochana , ja juz zaczyn pakowac koszyk w gemini :)

MoNaKo lubi tę wiadomość

• Angela* Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meg85 wrote:
    Brałam dupka ale po zmianie lekarza przeszłam na luteine. Powiedział że dupek za słaby (problemy z szyjką). Ale ja dupka brałam jeszcze przed zajściem czyli od listopada 2016.

Meg- Tyś szalona :)

• jomi81 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też polecam Gemini, wszystko tam kupuję.

U mnie 26tc i na plusie 7kg.

Rodzynka, czyli teraz Twoja kolej :) Kciuki zaciskam!

rodzynka66 lubi tę wiadomość

Olga 05.01.2013
    IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
    10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
    24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka :)
    Nela i Tymon 09.01.2018
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angela zaczęłam rodzić dokładnie w skończone 33, a skończyłam 33+2 ;) luteinę brałam profilaktycznie do końca i szyjka się ładnie trzymała, w 32 tygodniu miałam prawie ponad 2,5 cm.

a5707df13e.png
  • rodzynka66 Autorytet

Wysłany: 27 października 2017, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jomi81 wrote:
    Rodzynka, czyli teraz Twoja kolej :) Kciuki zaciskam!

Aż trudno w to uwierzyć i czytać heh :) Jesteśmy z Emcia na podobnym etapie, więc rozpakujemy się pewnie podobnie!

f2w3s65g7dycpjza.png

f2w38iiks0p48up5.png
‹‹ 275 276 277 278 279 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ