Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Angela ja miałam tomme tippee przy Wojtku. Jest ok avent tez miałam i teraz mam jedną malutką (od laktatora). Służy mi do odmierzania wody bo korzystam z butelek dr Browns a w nich miarka jest nie nadrukowana a wytloczona przezroczysta więc ja okularnik - ślepawa teraz chcę kupić lovi bo też byłam z nich zadowolona a i cena jest normalna
-
Meg85 wrote:Angela ja miałam tomme tippee przy Wojtku. Jest ok avent tez miałam i teraz mam jedną malutką (od laktatora). Służy mi do odmierzania wody bo korzystam z butelek dr Browns a w nich miarka jest nie nadrukowana a wytloczona przezroczysta więc ja okularnik - ślepawa teraz chcę kupić lovi bo też byłam z nich zadowolona a i cena jest normalna
Tyle tego wszystkiego jest , że człowiek nie wie co ma wybrać jakiej firmy ...
-
Dziewczyny, jak wam dzieci spia w nocy? u nas jest masakra, budza sie czasem co 15 min, nie chca spac w lozeczkach. kp a na noc daje butelke. rozszerzylismy juz diete, za tydzien mamy 7 miesiecy. Nie wiem co robic, zebów jeszcze nie maja, wczoraj przypaletal sie katar.
Czy ktoras z was kp?
-
Niestety jadę do szpitala. Szyjka ma już tylko 20mm (tydzień temu było 28mm). Najgorsze, że w posiewie najpierw miałam gronkowca, którego udało się wyleczyć, ale zaraz potem pojawiła sie klebsiella. Także dopóki nie zwalczę bakterii pewnie szew czy pessar odpadają Boję się bardzo, bo to jeszcze dużo za wcześnie.Olga 05.01.2013
IMSI 27.09.16 punkcja; 02.10.16 zamrożono 5 blastocyst (Gameta Rzgów)
10.16 fet 4aa (+), 04.17 fet 4cc (+), cb; 12.16 fet 4aa (+), poronienie zatrzymane 8tc
24.05.17 fet 3bc, 3cc (+); 22.06.17 biją dwa serduszka
Nela i Tymon 09.01.2018
-
Jomi trzymaj się i obyś mogła szybko wrócić do domu, oczywiście jeszcze w trójpaku!
Tika ja kp. A w zasadzie w większości laktator i butelka, a rano jak jeszcze idę dosypiać to kp. Przed 3 miesiącem chłopcy nie bardzo radzili sobie z cyckiem - zalewało ich i się złościli, teraz jest już ok. Ale nadal 2x dziennie daję witaminy i żelazo to muszę do butelek, a poza tym z butli szybciej jak chcą jeść na raz, bo kp obu bez kogoś obok do poprawiania słabo wygląda.
Co do nocy (tfu tfu, odpukać w niemalowane i takie tam) to ostatnio śpią ciągiem od karmienia około 20 do 6 rano no dzisiaj nie uznali zmiany czasu i budzili o 5
Monako daj znać jak szklane tommee, bo też właśnie o nich myślę -
Jomi moja dr ma mamę bliźniaków,która od 20 tc nie miała żadnej szyjki praktycznie a leżąc i to nawet w domu wytrzymała do 34 tc także spokojnie i to bez pessara bo moja dr jest przeciwna pessarom! Także powodzenia i spokojnieM&K 2017
M 😍 2020 -
Witam Dziewczyny
Czytam czytam i nieśmiało się witam .
W czerwcu zostanę podwójną mamą , jest to moja pierwsza ciąża i mega się stresuje.
Ciąża dwuowodniowa i dwukosmówkowa .
Staraliśmy się z mężem od stycznia i w trzecim cyklu obserwowanym przez lekarza się udało.
Widze że jesteście już zżyte i razem trochę przeżyłyście ale mam nadzieję że przyjmiecie świeżynkę .
Pozdrawiam wszystkieWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2017, 15:30
didi31, Angela* lubią tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny, ja właśnie zrezygnowałam z butelek szklanych ze względu na wagę. Później dzieciom też będzie trudno samemu utrzymać butelkę.
Jomi mocno trzymam kciuki, mam nadzieje,że szyjka wytrzyma i dzieciaczki jeszcze posiedzą. Leż i odpoczywaj.
Pełnanadziei witajSynuś, największe szczęście :*
Córcie ur. 28.02.18r.
04.2016 [*] 10tc 09,11.2016 cb
-
nick nieaktualnyAsia87 wrote:Cześć dziewczyny, ja właśnie zrezygnowałam z butelek szklanych ze względu na wagę. Później dzieciom też będzie trudno samemu utrzymać butelkę.
Jomi mocno trzymam kciuki, mam nadzieje,że szyjka wytrzyma i dzieciaczki jeszcze posiedzą. Leż i odpoczywaj.
Pełnanadziei witaj
Hey Asia 87 Ja jestem dopiero w 20 tc, więc też początki, ale polecam uzależniłam się od tego forum - fajna sprawa -
Angela teraz mam własnie plastikowe i są ok ale szklane na pewno są zdrowsze i lepiej się myje. czekam na zamówienie i dam Wam znać co o nich myślę.
Co do ciężkości to nie sądze aby to były ciężkie butelki bo one są chyba ze szkłą hartowanego które jest też lżejsze od butelek którymi karmiły nas nasze mamy. A skoro szkło jest hartowane to sie nie zbije
Szkło tez lepiej trzyma temperaturę niż plastik i jest bardziej higieniczne. Żałuję że od poczatku nie kupiłam szklanych...
Angela nie za duże będą kombinezony 62? Moje dziewczyny mają 3 m-ce i sama się zastanawiałm czy 62 czy 68...
tika u mnie ze spaniem nie ma problmeu, dziewczyny jedzą z butli i po prostu odpływają. Czasem nawet ich nie odbijam tylko kładę na brzuchu bo od razu śpią. Jedynie po nocy maja aktywność że po jedzeniu nie zasypiają od razu.
Co do nocy to śpią mi po kąpieli czyli tak od 19:30/20:00 do 3 nad ranem i pózniej budzą się koło 5. Zosia nawet potrafi się nie obudzić ale Nadia nie odpuszcza
tika podejrzewałabym może skok rozwojowy...od poczatku twoje Skarby tak spią czy od niedawna?
jomi trzymam kciuki żebyś szybko pozbyła się bakterii. Ja tez miałam syf ale dr szybko poradził sobie z bakteriami które sie przyplątały. Miałam pessar i jestem jego zwolenniczką.
pełnanadziei witaj fajnie że znalazłaś nasz wątek. Służymy rada więc śmiało pytaj o wszystko co Cię nurtuje
Asia a jakiej firmy miałaś szklane butelki że były ciężkie??Angela*, pełnanadziei:} lubią tę wiadomość
-
MoNaKo wrote:Angela teraz mam własnie plastikowe i są ok ale szklane na pewno są zdrowsze i lepiej się myje. czekam na zamówienie i dam Wam znać co o nich myślę.
Co do ciężkości to nie sądze aby to były ciężkie butelki bo one są chyba ze szkłą hartowanego które jest też lżejsze od butelek którymi karmiły nas nasze mamy. A skoro szkło jest hartowane to sie nie zbije
Szkło tez lepiej trzyma temperaturę niż plastik i jest bardziej higieniczne. Żałuję że od poczatku nie kupiłam szklanych...
Angela nie za duże będą kombinezony 62? Moje dziewczyny mają 3 m-ce i sama się zastanawiałm czy 62 czy 68...
tika u mnie ze spaniem nie ma problmeu, dziewczyny jedzą z butli i po prostu odpływają. Czasem nawet ich nie odbijam tylko kładę na brzuchu bo od razu śpią. Jedynie po nocy maja aktywność że po jedzeniu nie zasypiają od razu.
Co do nocy to śpią mi po kąpieli czyli tak od 19:30/20:00 do 3 nad ranem i pózniej budzą się koło 5. Zosia nawet potrafi się nie obudzić ale Nadia nie odpuszcza
tika podejrzewałabym może skok rozwojowy...od poczatku twoje Skarby tak spią czy od niedawna?
jomi trzymam kciuki żebyś szybko pozbyła się bakterii. Ja tez miałam syf ale dr szybko poradził sobie z bakteriami które sie przyplątały. Miałam pessar i jestem jego zwolenniczką.
pełnanadziei witaj fajnie że znalazłaś nasz wątek. Służymy rada więc śmiało pytaj o wszystko co Cię nurtuje
Asia a jakiej firmy miałaś szklane butelki że były ciężkie??
Co do butelek właśnie myślę tak samo szkło zdrowsze
Co do kombinezonow , zamowilam z c&a rozmiar 62 , bo w c&a rozmiarowka jest taka na styk lub troszke zanizona ...
Jutro Ci podesle foto jak wyglądają 62: )
A zamowilam większe, bo mysle do kwietnia sie przydadza, zobaczymy zawsze to na dwor maluszki trzeba dobrze ubrac pod spod i zawsze lepiej troszke luzu -
pełnanadziei:} wrote:Witam Dziewczyny
Czytam czytam i nieśmiało się witam .
W czerwcu zostanę podwójną mamą , jest to moja pierwsza ciąża i mega się stresuje.
Ciąża dwuowodniowa i dwukosmówkowa .
Staraliśmy się z mężem od stycznia i w trzecim cyklu obserwowanym przez lekarza się udało.
Widze że jesteście już zżyte i razem trochę przeżyłyście ale mam nadzieję że przyjmiecie świeżynkę .
Pozdrawiam wszystkie
Witaj , moja ciąża tez 2k2o
Buziaki :-*