Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
gabi 7 wrote:Czarnulka jak dla mnie to one się różnią ale w rodzinie i znajomi twierdzą że są bardzo podobne i niejednokrotnie mają problem żeby je rozróżnić:-)są bardzo podobne ale nie tak jak niektóre bliźniaki kropka w kropkę.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Ja już się śmiałam,że zaraz po porodzie strzelimy dziewczynom tatuaż,żeby nie mieć problemów z rozróżnianiem. Ciekawe jak to będzie. Czy będą rzeczywiście identyczneWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
Niecierpliwa Ona powiem Ci,że moje jak się urodziły to były w zasadzie identyczne.chwilami sama musiałam się zastanowić no ale wiadomo że dla matki to one zawsze będą się czymś różniły.także tatuaże nie będą konieczne:-)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 października 2018, 19:59
NiecierpliwaOna, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
Ewe tka wrote:czarnulka który ?
Mam tez dorjan duo adbord . Ale ten tfk lepiej mi sie prowadzi i w ogole taki inny jest ..Ewe tka lubi tę wiadomość
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
dziewczyny a tego typu rzeczy jak np do pielegnacji maluszków tj wanienka czy przewijak kupujecie podwojnie? bo my z mezem doszlismy do wniosku ze moj maz bedzie najpierw kapał jednego dzidziorka potem przekazywał mi i ja bede go ubierac i w tym czasie karmic a mąż bedzie zajmował sie kapielą drugiego malucha wiec jedna wanienka chyba wystarczy? i pytalismy położna i powiedziała ze to jest najlepsze rozwiazanie a wy co myslicie ? i my na poczatek bedziemy oba dzidziorki wkładac do jednego łóżeczka ale naturalnie bedziemy miec dwa gdy juz beda wieksze....a jak to u Was ? myślicie juz o tym ? a mamy które maja juz swoje maluchy przy sobie jak to u Was wyglada?
-
Ewe tka wrote:dziewczyny a tego typu rzeczy jak np do pielegnacji maluszków tj wanienka czy przewijak kupujecie podwojnie? bo my z mezem doszlismy do wniosku ze moj maz bedzie najpierw kapał jednego dzidziorka potem przekazywał mi i ja bede go ubierac i w tym czasie karmic a mąż bedzie zajmował sie kapielą drugiego malucha wiec jedna wanienka chyba wystarczy? i pytalismy położna i powiedziała ze to jest najlepsze rozwiazanie a wy co myslicie ? i my na poczatek bedziemy oba dzidziorki wkładac do jednego łóżeczka ale naturalnie bedziemy miec dwa gdy juz beda wieksze....a jak to u Was ? myślicie juz o tym ? a mamy które maja juz swoje maluchy przy sobie jak to u Was wyglada?
My mamy 1 wanienke od poczatku i dzieci kapalam po kolei teraz kąpią się w wannie lub w brodziku w prysznicu przewijak tez jeden , lozeczka od urodzenia mamy 2 i 3 tyg spali razem w poprzek , ale szybko sie nie miescili i tak śpią osobno do dziś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 16:15
Ewe tka lubi tę wiadomość
-
Angela* wrote:My mamy 1 wanienke od poczatku i dzieci kapalam po kolei teraz kąpią się w wannie lub w brodziku w prysznicu przewijak tez jeden , lozeczka od urodzenia mamy 2 i 3 tyg spali razem w poprzek , ale szybko sie nie miescili i tak śpią osobno do dziś
i super i u mnie tez tak bedzie. a to po 3ch tyg juz sie nie miescily? to ile twoje dzieciatka wazyły i mierzyły jak sie urodziły? a w gondolkach do kiedy woziłas?
wózek miałas jeden za drugim czy jeden koło drugiego?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 16:34
-
My jedna wanienke i jeden przewijak.łóżeczka dwa .. nie wyobrazam sobie jakby mieli razem spac nawet jal byli mnijsi ale kazdy robi po swojemu . Jak rano sie budza to wkladam jednego do drugiego daje zabawki i chwile sie bawia razem potem ich biore do pokoju z zanawkami albo bajki chwile ogladaja po zjedzeniu bo lubialo im sie czasem zwrocic a jak po siedza to juz nie jedynie sporadycznie
A i juz ostatnio nawet maja smoczki na przemian haha .. wczesniej to jeden byl jednego drugi drugiego ale teraz jeden wyciaga drugiemu i bierze sobie haha
Ale w dzien juz malo smoka maja glownie jak np.sa zli czy ida spac czasem w dzien tez chwilami ale juz nie duzo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 października 2018, 17:34
07.06.2019 synek
Ewe tka wrote:i super i u mnie tez tak bedzie. a to po 3ch tyg juz sie nie miescily? to ile twoje dzieciatka wazyły i mierzyły jak sie urodziły? a w gondolkach do kiedy woziłas?
wózek miałas jeden za drugim czy jeden koło drugiego?
Moi mieli 2820 i 2840 i po 54cm później dalam ich osobno bo balam sie ze im ciasno ... Wozek Jeden obok Drugiego , w gondolkach wozilam az skonczyli 3.5 miesiąca:)
-
Angela* wrote:Moi mieli 2820 i 2840 i po 54cm później dalam ich osobno bo balam sie ze im ciasno ... Wozek Jeden obok Drugiego , w gondolkach wozilam az skonczyli 3.5 miesiąca:)
Szczerze podziwiam .. a brzuch mialas duzy czy nie bo nie pamietam czy pokazywalas jakies foto? Moja ciocia teraz sie spodziew blizniaczek za jakies 2 tyg rozwiazanie .. przytyla tylko 10 kg a dzieci prawie juz po 2.5Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października 2018, 21:14
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:Angela bardzo duże dzieci jak na bliznaki pawie po 3 kg
Szczerze podziwiam .. a brzuch mialas duzy czy nie bo nie pamietam czy pokazywalas jakies foto? Moja ciocia teraz sie spodziew blizniaczek za jakies 2 tyg rozwiazanie .. przytyla tylko 10 kg a dzieci prawie juz po 2.5
Kiedys wstawialam gdzieś: )
Brzuch mialam mniejszy jak w ciąży pojedynczejczarnulka24, Ewe tka lubią tę wiadomość
-
Angela* wrote:Kiedys wstawialam gdzieś: )
Brzuch mialam mniejszy jak w ciąży pojedynczejWiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 07:19
07.06.2019 synek
czarnulka24 wrote:No właśnie tak sie mowi ze blizniacza ze ogromny bedzie a okazuje sie ze wiekszosc ma maly wlasnie .. ja mialam rozwiazanie 27+4 i brzuch tez nie byl duzy . Ale w tej ciazy czuje ze pewnie to o wiele szybciej wszystko bedzie widac
I dobrze kochana jeszcze raz gratulacje ja naprawdw wygladalam lepiej i czulam się lepiej jak w ciazy pojedynczejczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Czarnulka ponownie gratuluję to kiedy powitasz na świecie kolejne swoje szczęście:-)?
Jeśli chodzi o brzuch to u mnie faktycznie w drugiej ciąży szybciej wyskoczył ciazowy brzuszek.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 października 2018, 08:48
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
U mnie odwrotnie Szczerze mówiąc, to gdybym w pierwszej ciąży czuła się tak,
jak teraz, to Wojtuś zostałby jedynakiem
Boli mnie dosłownie wszystko. Kręgosłup,biodra,cała miednica,często głowa ciągle mi jest niedobrze,zgaga nie odpuszcza ani ciut ciut jest mi słabo,mam zawroty głowy. Jestem zmęczona od rana jak tylko wstanę z łóżka. Najchętniej bym cały dzień przeleżała,ale leżeć też się nie da Nie wiem dlaczego tak jest. No niby bo dwie,ale bez przesady. Teraz łącznie mogą ważyć 1,5-2 kg. Kubuś miał 4100 jak się urodził, Wojtuś 3950. Brzuchol miałam ogromny,ale czułam się normalnie. Jedyną niedogodnoscią było to,że brzuch nie pozwalał mi zapiąć butów i musiałam kupić wsuwane Z Kasią pracowałam do końca kwietnia, a pracuję fizycznie - robię ogrodyu, zatem sadzenie, rozkłądanie agrowłókniny, rozplantowywanie kory, czy kamyczków - pikuś. A teraz.... A gdzie do końcaczarnulka24 lubi tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019