Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
didi31 wrote:Kurcze mój synek ostatnio ma strasznie sucha skórę takie zmiany jak azs. Wybieram się do alergologa, nie wiem czy jakieś testy zleci. Pepti nadal piję i chyba Alergia na bmk mu nie przechodzi niestety Angela jak u Was to wygląda?
My jedziemy nadal na pepti,narazie nie zmieniam...
A co używasz do kąpania? Mieliśmy taka skórkę w lecie takie bardziej suche plamy lekarz nam wtedy wpisał taka emulsje, smarowalam te suche plamki i zeszło
Nam też pediatra wspominał coś o alergolog i testach, ale słowo 'testy'mnie przeraża... Ale oczywiście wszystko dla dobra dzieci. -
Dobry wieczór, jeszcze nie jestem Przyszłą Mamą, mam nadzieję, ze ten czas za 2 lata nadejdzie. Jestem obecnie studentką dietetyki na Śląskim Uniwersytecie Medycznym. Piszę pracę magisterską dotyczącą wiedzy i nawyków żywieniowych wśród Przyszłych Mam. Dlatego zwracam się do Was z olbrzymią prośbą o wypełnienie ankiety, jest ona w pełni anonimowa. Nie spodziewałam się, że przeprowadzenie ankiety przez internet wiąże się z wieloma przeszkodami, dlatego liczę na Was Przyszłe Mamy. Dzięki obecności na tym forum odzyskałam wiarę, że uda mi się przeprowadzić te badania do końca, jednak jeszcze troszkę danych mi braku. Z góry dziękuję za pomoc oraz życzę dużo zdrowia dla Was i Waszych maluszków.
https://drive.google.com/open?id=1HQuYs-DAgy1M2JyrO73QmyfKHd39rEIIkxcMtYWWzVo -
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e80aa621fb42.jpg
Od lewej Zosia i Oleńka.
Oleńka ur.o 8.37. Waga 2480 i 45 cm dł
A Zosia ur.o 8.38. Waga 2850 i 49 cm dł.
W ogóle okazało się,że były w jednym worku. Ciąża 1k1o. Dobrze,że nie wiedziałam wcześniej.Angela*, gabi 7, czarnulka24 lubią tę wiadomość
Wojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
NiecierpliwaOna wrote:https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e80aa621fb42.jpg
Od lewej Zosia i Oleńka.
Oleńka ur.o 8.37. Waga 2480 i 45 cm dł
A Zosia ur.o 8.38. Waga 2850 i 49 cm dł.
W ogóle okazało się,że były w jednym worku. Ciąża 1k1o. Dobrze,że nie wiedziałam wcześniej.
Gratulacje! Śliczne dziewczynki
-
Dziewczyny jak to było u Was z krwawieniem? Bo u mnie to tak nie leje się za bardzo.
a to zdj z nocy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd69ad33b96c.pngWojtuś 09. 03. 2013
Kasia 20. 05. 2015
Kubuś 13. 11. 2016
Aniołek Bogusia 24.01.2018 [*] 10 tc
Tęczowe Dziewczynki 1k1o - Zosia i Oleńka - 15.01.2019 -
NiecierpliwaOna wrote:Dziewczyny jak to było u Was z krwawieniem? Bo u mnie to tak nie leje się za bardzo.
a to zdj z nocy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cd69ad33b96c.png
Gratulacje!szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Dziewczyny gratuluję podwójnego szczęścia.
To zawsze było moim marzeniem bo sama jestem z bliźniaków i wiem jakie to cudowne doświadczenie.
Ja byłam 10 dni temu u ginka który widział pęcherzyk z dzidzia i bijącym sercem w 5t5d. Sprzęt miała słaby i nie mierzyła dzidzi.
Teraz poszłam po 10 dniach i najpierw powiedziała że dzidzia jest i bije serce. A później myślała i myslala. W końcu powiedziała że nie jest pewna czy dobrze pracuje to serce i żeby zrobiła USG na lepszym sprzęcie . Godzinę później byłam i okazało się że doktor widzi dwa zarodki 5,2 i 4,8 i dla niego to jest 6 tydzień a nie 7t1d jak wychodzi z okresu. Tylko żaden zarodek nie ma bijącego serduszka. Teraz jestem w rozterce czy 10 dni temu na pewno na tamtym sprzęcie tamta pani doktor widziała to serce czy może tak jak dzisiaj na początku tak a później coś jej nie pasowało jednak.
Jestem w wielkiej kropce. I chciałam się was zapytać czy pamiętacie kiedy u waszych maluchów zaczęło bić serduszko ?7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
ANGELIUS- zabieg jajniki i reszta u mnie ok.
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Liczba plemników 12 mln ( norma od 39 mln)
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Starania o dzieciątko od 9 lat 😔😔😔
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Za mała ilość żeby zrobić morfologię 😭
07.12.2023 zabieg żylaków powrózka nasiennego 🙏
CZEKAMY NA CIEBIE MALUSZKU ❤️❤️ -
Niecierpliwa - gratuluję podwójnego szczęścia, dziewczynki są urocze
MOJE - U mnie w 7tyg. widoczne były dwa pęcherzyki ciążowe - od wtedy brałam luteinę dopochwową, ale lekarz zaznaczył, że nie ma co popadać w euforię, trzeba czekać na serduszka lub jedno..czas pokaże. Uwierz, że od tego momentu tylko czekałam na dwa i nie wyobrażałam sobie jednego
Natomiast serduszka były potwierdzone w 10tygodniu ciąży. (Być może inne kobietki dowiedziały się wcześniej, ale tak właśnie miałam zaplanowaną wizytę.)
Proponuję, żebyś się zrelaksowała i oczekiwała badania. To trudne, ale dasz radę, trzymam kciuki !
PS Jak Twoi rodzice wspominają opiekę nad bliźniętami 20/30 lat temu ? -
Dziękuję za odpowiedź. Troszkę mnie na duchu podtrzymalas.
Rodzice mówią że na początku było ciężko bo mieli jeszcze dwie starsze córki. My miałyśmy być synem. A tata złamał rękę jak się urodzilysmy. Ale później po tym pierwszym trudnym roku było już tylko lepiej . Mimo klutni zawsze potrafiłyśmy się razem zabawić i znaleźć sobie zajęcie. A na całe życie od zawsze byłyśmy dla siebie siostrami i najlepszymi przyjaciółkami. Do tej pory
Pocieszylas mnie troszeczkę . Mam nadzieję że tamta lekarka myliła się 10 dni temu widząc serduszko. W końcu wczoraj też na początku powiedziała że widzi.rodzynka66 lubi tę wiadomość
7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
Witaj MOJE, ja serduszka usłyszałam w 8tc pierwszy raz (zaczęłam plamic na brązowo po luteinie dopochwowej i w szpitalu po raz 1 usłyszałam) tak to pewnie dowiedziałabym się 2tyg później bo tak miałam wizytę
Trzymam za Ciebie kciuki
Didi jak Twój synek? Próbujesz coś dawać?MOJE lubi tę wiadomość
-
MOJE wrote:Dziękuję za odpowiedź. Troszkę mnie na duchu podtrzymalas.
Rodzice mówią że na początku było ciężko bo mieli jeszcze dwie starsze córki. My miałyśmy być synem. A tata złamał rękę jak się urodzilysmy. Ale później po tym pierwszym trudnym roku było już tylko lepiej . Mimo klutni zawsze potrafiłyśmy się razem zabawić i znaleźć sobie zajęcie. A na całe życie od zawsze byłyśmy dla siebie siostrami i najlepszymi przyjaciółkami. Do tej pory
Pocieszylas mnie troszeczkę . Mam nadzieję że tamta lekarka myliła się 10 dni temu widząc serduszko. W końcu wczoraj też na początku powiedziała że widzi.
Myślę, że to było za wcześnie, żeby widzieć serce, ale lekarzem nie jestem. 21go będzie dobrze, zobaczysz
A ja się tak pospieszyłam, że pojechałam krótko po teście do lekarza, to był 6 tydzień. Nie było widać nic!! A przyrosty bety prawidłowe. Baliśmy się, że to ciąża biochemiczna, ale widzisz - tydzień później już były pęcherzyki ciążowe i to dwa Wszystko wymaga czasu
A jesteś już Mamą czy to pierwsza ciąża?
OOO To Twoi rodzice jak bohaterzy Ogarnąć 4 w tym bliźnięta, to szacun Jeszcze ta złamana ręka!Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2019, 12:39
-
Właśnie odebrałam betę 39260
Chyba jednak będzie ciężko dwa tygodnie temu było 22900 bardzo zwolniła niestety beta .
To była moja pierwsza ciąża. Nigdy nie miałam nawet normalnej owulacji. Staraliśmy się 4 lata i nie mam pojęcia jak sobie teraz z tym poradzę7.02.2019 NASZE dwa Aniołki odeszły w 11 tygodniu
👰 36 LAT
AMH 17.11 (1.05-55)
AMH (2021 rok) 25.2
🧑37 LAT
Nasienie słabe 09.2021
Morfologia 2%
Lepkość za duża
Nasienie 03.2022 😰😰😰
Liczba 6,9
Morfologia 2%
09.2023
MOJE wrote:Właśnie odebrałam betę 39260
Chyba jednak będzie ciężko dwa tygodnie temu było 22900 bardzo zwolniła niestety beta .
To była moja pierwsza ciąża. Nigdy nie miałam nawet normalnej owulacji. Staraliśmy się 4 lata i nie mam pojęcia jak sobie teraz z tym poradzę
Beta się nie sugeruj..
Ja na początku miałam też niepewne obrazy usg, ale udało się. Mam 2 lobuzow kochanychMOJE lubi tę wiadomość
szczęście x2 : ) 2k2o
21.12.2017 ! Zośka i Jaś
(ur. 37+6) -
Moje - trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę!
Didi - a synek ma "tylko" suchą skórę czy też plamki?
U nas lekarz prywatny ( z NFZu by się nawet nie zainteresował) zmienił synkowi Pepti w 7mż. Syn zniósł zmianę bardzo dobrze. Ani wysypki, ani bólu brzuszka, a kolki przechodził straszne.
A pytałyście o zmianę mleka przy okazji szczepień?
Didi Twoje Maluszki przesypiają całe noce? Chodzą już?