Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Magnez biore non stop. To nawet nie dretwienie tylko bol kosci..ze nie odkrecosz butelki i nie podeprzesz sue na dloni. Czytakam ze to od kregoslupa moze byc..a ja mam problemy id zawsze. No ale i tak zapytam dr moze slyszala o takim przypadku;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Hej kochane u mnie dzis od rana silny ból brzucha, kłucie pochwy jakby mi ktoś igły wbijał ( nie wiem kto ją tak zawał?) i ból pleców.
Najpierw stwierdziłam że wezmę ciepłą kąpiel ale ledwo weszłam do wanny, później w łóżku tak mnie bolało że nie mogłam znależć sobie miejsca.
Myślałąm juz o njagroszym.
Zadzwoniłam po męża i pojechaliśmy do szpitala.
Przyjeli mnie po 20 minutach więc szybko bo spodziewałam sie dłuższego wyczekiwania.
Macica jest "nieco napieta" ale reszta była ok... Ona po prostu szaleje i rośnie szybciej niż w pojedyńczej ciąży.
Z dziećmi wszystko dobrze i już nie ma wątpliwości że dziewczynki.
Dr zmienił mi trochę leki i dorzucił czopki i relanium plus coś na zaparcia. Skonsultowałam to jeszcze z moim prowadzącym i mam brac tak jak zalecili w szpitalu. Wizyta kontrolna za tydzień do 10 dni.
Dziewczyny jeśli macie też problem z zaparciami- bo u mnie bardzo twardy stolec to nie lekceważcie tego!!!
Oczywiście bardzo oszczędzający tryb życia muszę prowadzić więc ja chyba juz do końca ciąży będę leżeć- albo w łóżku albo w ogrodzie na leżaku ale nie chcę ryzykować. To przecież ciąża zagrożona...Czasem jak samopoczucie będzie dobre to wyskocze na konkretne akupy że ciuszki kupię za jednym zamachem, póżniej smoczki, butelki i inne pierdoły a reszte niestety przez internet.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 14:44
-
Monako dobrze, że pojechalas to sprawdzić.
Niestety my naprawdę musimy się wszystkie oszczędzać. Nawet z jedną ciąża nie ma żartów a co dopiero z mnoga.
Zazdroszczę strasznie takim kobietom, które tak bezproblemowo przechodzą. Mogą ćwiczyć i prowadzić aktywny tryb życia.
Ja też biorę magnez cały czas a macica i tak czasami robi się twarda.
I gdzie tu poznać czy to jeszcze normalne twardnienia czy już nie?Udało się w 10cs!
15.02 - serduszka. Zostańcie z nami :* :*
Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa -
Kesjaa no własnie tez się nad tym zastanawiam. Ja po prostu nie wiem jak odróznić niepokojące objawych od tych które w ciąży mogą występować
Nigdy nie chciałam byc "upierdliwą" pacjentką która zajmuje czas lekarzom pierdołami ale po tej akcji stwierdziliśmy z mężem że jeśli coś nas zaniepokoi to nie będziemy się długo zastanawiać- jechać czy nie jechać.
Mamy prawo z tego korzystać a spokój matki to spokój maluszków- czyli jest najważniejszy.
Zawsze wiedziałam że mam wspaniałego męża ale w takich trudnych sytuacjach on jest po prostu cudowny. A do szpitala chciał mnie zanieść na rękach. Mój bohater!! Dobrze że wszystko jest dobrze. Brzuch jeszcze troszkę boli ale jest duzo lepiej i mam nadzieję że zaraz całkowiecie przejdzie. -
A co do wózka- bo miałam zdać relację- to wygląda jak nowy, prowadzi sie go wspaniale i najchętniej juz bym chodziła na spacery.
Jestem nim zachwycona!!! W dodatku kombinezony i śpiworki są nowe bo z metakmi.
Miałam dużo wątpliwości co do fotelików bo naczytałam się że lepiej kupic nowe niż wozić w używanych ale te foteliki naprawde wyglądają jak ze sklepu.
Mają dwie ryski na plstiku i to tyle.
Kupione były w 2014 r tak samo jak wózek więc nie będziemy juz sie rozglądać za nówkami.
To był dobry zakup i wiem, że wózek tez dobrze sprzedam. Nie wiem tylko jak długo uda mi się go użytkować ale po cichu liczę że wystarczy mi na dwie zimy- jedna zima w gondoli a druga w spacerówce. -
Bizona czas strasznie szybko leci. Gratuluję 5 miesiąca
Saori jak będziesz mieć wyniki to i płeć poznasz na 100%
Monako współczuję, znowu jakieś atrakcje. Widać musisz się oszczędzać i nie szaleć, ale czas szybko zleci. NIe dziwię się, że pojechałaś do szpitala. Też miałam takie dziwne kłucia, ale to zakłuło mnie raz czy dwa i nic więcej a się niepokoiłam. Mój lekarz tez popwiedział, że to się może zdarzać. Ale jak boli mocno i się utrzymuje to zawsze lepiej sprawdzić co się dzzieje. No właśnie jak tu poznać czy to jeszcze norma czy juz coś złego?!
Życzę Ci zdrówka i w końcu spokoju i jeszcze raz gratuluję dziewczynek no i super wózka. Fotelik też mam jeden używany, bo była okazja, a jeszcze na gwarancji. Mam nadzieję, że ludzie są na tyle uczciwi, że nie sprzedają fotelików po wypadku.
-
No właśnie dziewczyny zapomniałam napisać ale dr w szpitalu zmierzył mi szyjkę i ma 2,5 cm!!! Powiedziałam ze to chyba znacznie za mało a on ze nie jest zle. Ale nie powiedział ze jest dobrze. Mojego prowadzącego już zapomniałam zapytać i ogólnie to chyba szyjka jest za krótka...
-
Wcześniej nie wiem ile miałam bo nigdy dr nie mówił i w karcie tez nic nie mam wpisane. Będę leżeć do wizyty i zobaczymy. Dziwie się ze lekarz który mnie badał nie widział w tym zagrożenia bo dla mnie szyjka na tym etapie powinna mieć w okolicy 3,5 , 4 cm
-
Dzwonił włąśnie mój dr prowadzący zapytać jak się czuję i zapytałam go o szyjkę- powiedział że na wypisie który mu dzis wysłałam to nie dopatrzył ale 2,5 cm to szyjka za krótka
Za dwa tygodnie wizyta i bedzie mi zakładał pessar. A teraz mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć.
To chyba będzie cud jak donoszę... -
Monako oszczędzaj się a wszystko będzie dobrze,
zobaczysz☺
Tika,Ty już w szpitalu?
Dziewczyny napiszcie jak sobie radzicie ze zgaga,bo u mnie dzisiaj tragedia:-(już nie daje rady.do tego jeszcze bol głowy.dzisiaj w zasadzie nie funkcjonuje tylko wegetuje:-( -
Monako będzie dobrze
Trzymam kciuki.
Dziewczyny ja też walczę ostatnio z bólem głowy i do tego mam zaschnieta krew w nosie.
Niewiem jak u was ale ja zaczęłam się strasznie pocic i zauwazylam że im dzieciaczki większe tym bardziej ciągnie i boli brzuch w dole.tez tak macie może?Moje dwa szczescia Nina i Nela