X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • bizona Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez biore non stop. To nawet nie dretwienie tylko bol kosci..ze nie odkrecosz butelki i nie podeprzesz sue na dloni. Czytakam ze to od kregoslupa moze byc..a ja mam problemy id zawsze. No ale i tak zapytam dr moze slyszala o takim przypadku;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane u mnie dzis od rana silny ból brzucha, kłucie pochwy jakby mi ktoś igły wbijał ( nie wiem kto ją tak zawał?) i ból pleców.
    Najpierw stwierdziłam że wezmę ciepłą kąpiel ale ledwo weszłam do wanny, później w łóżku tak mnie bolało że nie mogłam znależć sobie miejsca.
    Myślałąm juz o njagroszym.
    Zadzwoniłam po męża i pojechaliśmy do szpitala.
    Przyjeli mnie po 20 minutach więc szybko bo spodziewałam sie dłuższego wyczekiwania.
    Macica jest "nieco napieta" ale reszta była ok... Ona po prostu szaleje i rośnie szybciej niż w pojedyńczej ciąży.
    Z dziećmi wszystko dobrze i już nie ma wątpliwości że dziewczynki.
    Dr zmienił mi trochę leki i dorzucił czopki i relanium plus coś na zaparcia. Skonsultowałam to jeszcze z moim prowadzącym i mam brac tak jak zalecili w szpitalu. Wizyta kontrolna za tydzień do 10 dni.
    Dziewczyny jeśli macie też problem z zaparciami- bo u mnie bardzo twardy stolec to nie lekceważcie tego!!!
    Oczywiście bardzo oszczędzający tryb życia muszę prowadzić więc ja chyba juz do końca ciąży będę leżeć- albo w łóżku albo w ogrodzie na leżaku ale nie chcę ryzykować. To przecież ciąża zagrożona...Czasem jak samopoczucie będzie dobre to wyskocze na konkretne akupy że ciuszki kupię za jednym zamachem, póżniej smoczki, butelki i inne pierdoły a reszte niestety przez internet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 14:44

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako dobrze, że pojechalas to sprawdzić.
    Niestety my naprawdę musimy się wszystkie oszczędzać. Nawet z jedną ciąża nie ma żartów a co dopiero z mnoga.
    Zazdroszczę strasznie takim kobietom, które tak bezproblemowo przechodzą. Mogą ćwiczyć i prowadzić aktywny tryb życia.
    Ja też biorę magnez cały czas a macica i tak czasami robi się twarda.
    I gdzie tu poznać czy to jeszcze normalne twardnienia czy już nie?

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa no własnie tez się nad tym zastanawiam. Ja po prostu nie wiem jak odróznić niepokojące objawych od tych które w ciąży mogą występować :/
    Nigdy nie chciałam byc "upierdliwą" pacjentką która zajmuje czas lekarzom pierdołami ale po tej akcji stwierdziliśmy z mężem że jeśli coś nas zaniepokoi to nie będziemy się długo zastanawiać- jechać czy nie jechać.
    Mamy prawo z tego korzystać a spokój matki to spokój maluszków- czyli jest najważniejszy.
    Zawsze wiedziałam że mam wspaniałego męża ale w takich trudnych sytuacjach on jest po prostu cudowny. A do szpitala chciał mnie zanieść na rękach. Mój bohater!! Dobrze że wszystko jest dobrze. Brzuch jeszcze troszkę boli ale jest duzo lepiej i mam nadzieję że zaraz całkowiecie przejdzie.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózka- bo miałam zdać relację- to wygląda jak nowy, prowadzi sie go wspaniale i najchętniej juz bym chodziła na spacery.
    Jestem nim zachwycona!!! W dodatku kombinezony i śpiworki są nowe bo z metakmi.
    Miałam dużo wątpliwości co do fotelików bo naczytałam się że lepiej kupic nowe niż wozić w używanych ale te foteliki naprawde wyglądają jak ze sklepu.
    Mają dwie ryski na plstiku i to tyle.
    Kupione były w 2014 r tak samo jak wózek więc nie będziemy juz sie rozglądać za nówkami.
    To był dobry zakup i wiem, że wózek tez dobrze sprzedam. Nie wiem tylko jak długo uda mi się go użytkować ale po cichu liczę że wystarczy mi na dwie zimy- jedna zima w gondoli a druga w spacerówce.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona czas strasznie szybko leci. Gratuluję 5 miesiąca :)

Saori jak będziesz mieć wyniki to i płeć poznasz na 100% :)

Monako współczuję, znowu jakieś atrakcje. Widać musisz się oszczędzać i nie szaleć, ale czas szybko zleci. NIe dziwię się, że pojechałaś do szpitala. Też miałam takie dziwne kłucia, ale to zakłuło mnie raz czy dwa i nic więcej a się niepokoiłam. Mój lekarz tez popwiedział, że to się może zdarzać. Ale jak boli mocno i się utrzymuje to zawsze lepiej sprawdzić co się dzzieje. No właśnie jak tu poznać czy to jeszcze norma czy juz coś złego?!
    Życzę Ci zdrówka i w końcu spokoju :) i jeszcze raz gratuluję dziewczynek :) no i super wózka. Fotelik też mam jeden używany, bo była okazja, a jeszcze na gwarancji. Mam nadzieję, że ludzie są na tyle uczciwi, że nie sprzedają fotelików po wypadku.

a5707df13e.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako dobrze ze pojechalas, w takiej ciąży nigdy nic nie wiadomo!

Bizona ja miałam w piereszej ciąży zespół ciesni nadgarstka i nic mi na to nie pomagało :( przeszło po porodzie.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako to musieliście się strachu najeść . Współczuję . Najważniejsze że wszystko ok. A sprawdzali Ci długość szyjki w szpitalu ?

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny zapomniałam napisać ale dr w szpitalu zmierzył mi szyjkę i ma 2,5 cm!!! Powiedziałam ze to chyba znacznie za mało a on ze nie jest zle. Ale nie powiedział ze jest dobrze. Mojego prowadzącego już zapomniałam zapytać i ogólnie to chyba szyjka jest za krótka...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako a wcześniej jaką miałaś szyjkę?
    Mi jak mierzyli w szpitalu to była ponad 4 cm, czasami 3,5 cm, wczoraj lekarz na wizycie też mi mierzył dopochwowo(bo tak najlepiej ocenić długość, przez brzuch zawsze wychodzi krótsza) i miała 4,5 cm.

syy28iik833b36lq.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej nie wiem ile miałam bo nigdy dr nie mówił i w karcie tez nic nie mam wpisane. Będę leżeć do wizyty i zobaczymy. Dziwie się ze lekarz który mnie badał nie widział w tym zagrożenia bo dla mnie szyjka na tym etapie powinna mieć w okolicy 3,5 , 4 cm

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcie na szczęście mam 0. Teraz doczytałam ze nie dobrze jak jest poniżej 2,5. Chyba muszę sobie spakować torbę do szpitala bo nigdy nie wiadomo kiedy w nim wyląduje a jak widać moja ciąża od początku nie jest łatwa

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz na każdej wizycie bada długość szyjki i mówi jaki jest jej rozmiar.
    Odpoczywaj, bierz leki rozkurczowe i na pewno będzie poprawa.
    Może to też zależy od lekarza badającego i jego pomiarów, sprzętu itp.
    A usg miałaś dopochwowe?

syy28iik833b36lq.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg miała dwa- dopochwowe żeby zbadać szyjkę i przez brzuch żeby zobaczyć dzieciaczki.
    No i nie pozostaje mi nic innego jak tylko leżeć i mieć nadzieje ze wszystko będzie dobrze

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił włąśnie mój dr prowadzący zapytać jak się czuję i zapytałam go o szyjkę- powiedział że na wypisie który mu dzis wysłałam to nie dopatrzył ale 2,5 cm to szyjka za krótka :(
    Za dwa tygodnie wizyta i bedzie mi zakładał pessar. A teraz mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć.
    To chyba będzie cud jak donoszę...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako doniesisz, nie martw się! Wszystko będzie dobrze, tylko odpoczywaj. Ja rozwarcie na 2cm od stycznia i nie zmienia się, więc to różnie bywa! Będzie dobrze.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako oszczędzaj się a wszystko będzie dobrze,
    zobaczysz☺

Tika,Ty już w szpitalu?

Dziewczyny napiszcie jak sobie radzicie ze zgaga,bo u mnie dzisiaj tragedia:-(już nie daje rady.do tego jeszcze bol głowy.dzisiaj w zasadzie nie funkcjonuje tylko wegetuje:-(

3i498u69fq9q84na.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę Monako! Założą Ci ten pessar i będzie ładnie trzymał tyle ile trzeba.

Gabi, nie pomoge, akurat zgagi nie mam.

a5707df13e.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako będzie dobrze :)
    Trzymam kciuki.

Dziewczyny ja też walczę ostatnio z bólem głowy i do tego mam zaschnieta krew w nosie.
    Niewiem jak u was ale ja zaczęłam się strasznie pocic i zauwazylam że im dzieciaczki większe tym bardziej ciągnie i boli brzuch w dole.tez tak macie może?

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • _tika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szpitalu i nie umiem spac...
    Wszystko na razie u mnie jest ok.

Ja na zgage jem migdały i musztarde. Unikam sokow, cytrusów i nabiału, bo nie mogę po tem wytrzymać.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ