X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • bizona Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez biore non stop. To nawet nie dretwienie tylko bol kosci..ze nie odkrecosz butelki i nie podeprzesz sue na dloni. Czytakam ze to od kregoslupa moze byc..a ja mam problemy id zawsze. No ale i tak zapytam dr moze slyszala o takim przypadku;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane u mnie dzis od rana silny ból brzucha, kłucie pochwy jakby mi ktoś igły wbijał ( nie wiem kto ją tak zawał?) i ból pleców.
    Najpierw stwierdziłam że wezmę ciepłą kąpiel ale ledwo weszłam do wanny, później w łóżku tak mnie bolało że nie mogłam znależć sobie miejsca.
    Myślałąm juz o njagroszym.
    Zadzwoniłam po męża i pojechaliśmy do szpitala.
    Przyjeli mnie po 20 minutach więc szybko bo spodziewałam sie dłuższego wyczekiwania.
    Macica jest "nieco napieta" ale reszta była ok... Ona po prostu szaleje i rośnie szybciej niż w pojedyńczej ciąży.
    Z dziećmi wszystko dobrze i już nie ma wątpliwości że dziewczynki.
    Dr zmienił mi trochę leki i dorzucił czopki i relanium plus coś na zaparcia. Skonsultowałam to jeszcze z moim prowadzącym i mam brac tak jak zalecili w szpitalu. Wizyta kontrolna za tydzień do 10 dni.
    Dziewczyny jeśli macie też problem z zaparciami- bo u mnie bardzo twardy stolec to nie lekceważcie tego!!!
    Oczywiście bardzo oszczędzający tryb życia muszę prowadzić więc ja chyba juz do końca ciąży będę leżeć- albo w łóżku albo w ogrodzie na leżaku ale nie chcę ryzykować. To przecież ciąża zagrożona...Czasem jak samopoczucie będzie dobre to wyskocze na konkretne akupy że ciuszki kupię za jednym zamachem, póżniej smoczki, butelki i inne pierdoły a reszte niestety przez internet.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 marca 2017, 14:44

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Kesjaa Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako dobrze, że pojechalas to sprawdzić.
    Niestety my naprawdę musimy się wszystkie oszczędzać. Nawet z jedną ciąża nie ma żartów a co dopiero z mnoga.
    Zazdroszczę strasznie takim kobietom, które tak bezproblemowo przechodzą. Mogą ćwiczyć i prowadzić aktywny tryb życia.
    Ja też biorę magnez cały czas a macica i tak czasami robi się twarda.
    I gdzie tu poznać czy to jeszcze normalne twardnienia czy już nie?

Udało się w 10cs!
    15.02 - <3 <3 serduszka. Zostańcie z nami :* :*
    hrqo3e3kq9emfgid.png
    Prawdopodobnie 2 dziewczynki - Kornelia i Alicja
    Ciąża jednokosmówkowa jednoowodniowa
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kesjaa no własnie tez się nad tym zastanawiam. Ja po prostu nie wiem jak odróznić niepokojące objawych od tych które w ciąży mogą występować :/
    Nigdy nie chciałam byc "upierdliwą" pacjentką która zajmuje czas lekarzom pierdołami ale po tej akcji stwierdziliśmy z mężem że jeśli coś nas zaniepokoi to nie będziemy się długo zastanawiać- jechać czy nie jechać.
    Mamy prawo z tego korzystać a spokój matki to spokój maluszków- czyli jest najważniejszy.
    Zawsze wiedziałam że mam wspaniałego męża ale w takich trudnych sytuacjach on jest po prostu cudowny. A do szpitala chciał mnie zanieść na rękach. Mój bohater!! Dobrze że wszystko jest dobrze. Brzuch jeszcze troszkę boli ale jest duzo lepiej i mam nadzieję że zaraz całkowiecie przejdzie.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wózka- bo miałam zdać relację- to wygląda jak nowy, prowadzi sie go wspaniale i najchętniej juz bym chodziła na spacery.
    Jestem nim zachwycona!!! W dodatku kombinezony i śpiworki są nowe bo z metakmi.
    Miałam dużo wątpliwości co do fotelików bo naczytałam się że lepiej kupic nowe niż wozić w używanych ale te foteliki naprawde wyglądają jak ze sklepu.
    Mają dwie ryski na plstiku i to tyle.
    Kupione były w 2014 r tak samo jak wózek więc nie będziemy juz sie rozglądać za nówkami.
    To był dobry zakup i wiem, że wózek tez dobrze sprzedam. Nie wiem tylko jak długo uda mi się go użytkować ale po cichu liczę że wystarczy mi na dwie zimy- jedna zima w gondoli a druga w spacerówce.

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bizona czas strasznie szybko leci. Gratuluję 5 miesiąca :)

Saori jak będziesz mieć wyniki to i płeć poznasz na 100% :)

Monako współczuję, znowu jakieś atrakcje. Widać musisz się oszczędzać i nie szaleć, ale czas szybko zleci. NIe dziwię się, że pojechałaś do szpitala. Też miałam takie dziwne kłucia, ale to zakłuło mnie raz czy dwa i nic więcej a się niepokoiłam. Mój lekarz tez popwiedział, że to się może zdarzać. Ale jak boli mocno i się utrzymuje to zawsze lepiej sprawdzić co się dzzieje. No właśnie jak tu poznać czy to jeszcze norma czy juz coś złego?!
    Życzę Ci zdrówka i w końcu spokoju :) i jeszcze raz gratuluję dziewczynek :) no i super wózka. Fotelik też mam jeden używany, bo była okazja, a jeszcze na gwarancji. Mam nadzieję, że ludzie są na tyle uczciwi, że nie sprzedają fotelików po wypadku.

a5707df13e.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako dobrze ze pojechalas, w takiej ciąży nigdy nic nie wiadomo!

Bizona ja miałam w piereszej ciąży zespół ciesni nadgarstka i nic mi na to nie pomagało :( przeszło po porodzie.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • triss Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako to musieliście się strachu najeść . Współczuję . Najważniejsze że wszystko ok. A sprawdzali Ci długość szyjki w szpitalu ?

• MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dziewczyny zapomniałam napisać ale dr w szpitalu zmierzył mi szyjkę i ma 2,5 cm!!! Powiedziałam ze to chyba znacznie za mało a on ze nie jest zle. Ale nie powiedział ze jest dobrze. Mojego prowadzącego już zapomniałam zapytać i ogólnie to chyba szyjka jest za krótka...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako a wcześniej jaką miałaś szyjkę?
    Mi jak mierzyli w szpitalu to była ponad 4 cm, czasami 3,5 cm, wczoraj lekarz na wizycie też mi mierzył dopochwowo(bo tak najlepiej ocenić długość, przez brzuch zawsze wychodzi krótsza) i miała 4,5 cm.

syy28iik833b36lq.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej nie wiem ile miałam bo nigdy dr nie mówił i w karcie tez nic nie mam wpisane. Będę leżeć do wizyty i zobaczymy. Dziwie się ze lekarz który mnie badał nie widział w tym zagrożenia bo dla mnie szyjka na tym etapie powinna mieć w okolicy 3,5 , 4 cm

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcie na szczęście mam 0. Teraz doczytałam ze nie dobrze jak jest poniżej 2,5. Chyba muszę sobie spakować torbę do szpitala bo nigdy nie wiadomo kiedy w nim wyląduje a jak widać moja ciąża od początku nie jest łatwa

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • agula1983 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz na każdej wizycie bada długość szyjki i mówi jaki jest jej rozmiar.
    Odpoczywaj, bierz leki rozkurczowe i na pewno będzie poprawa.
    Może to też zależy od lekarza badającego i jego pomiarów, sprzętu itp.
    A usg miałaś dopochwowe?

syy28iik833b36lq.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usg miała dwa- dopochwowe żeby zbadać szyjkę i przez brzuch żeby zobaczyć dzieciaczki.
    No i nie pozostaje mi nic innego jak tylko leżeć i mieć nadzieje ze wszystko będzie dobrze

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonił włąśnie mój dr prowadzący zapytać jak się czuję i zapytałam go o szyjkę- powiedział że na wypisie który mu dzis wysłałam to nie dopatrzył ale 2,5 cm to szyjka za krótka :(
    Za dwa tygodnie wizyta i bedzie mi zakładał pessar. A teraz mam leżeć, leżeć i jeszcze raz leżeć.
    To chyba będzie cud jak donoszę...

ijpbej28ig9k1ha0.png
  • _tika Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako doniesisz, nie martw się! Wszystko będzie dobrze, tylko odpoczywaj. Ja rozwarcie na 2cm od stycznia i nie zmienia się, więc to różnie bywa! Będzie dobrze.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako oszczędzaj się a wszystko będzie dobrze,
    zobaczysz☺

Tika,Ty już w szpitalu?

Dziewczyny napiszcie jak sobie radzicie ze zgaga,bo u mnie dzisiaj tragedia:-(już nie daje rady.do tego jeszcze bol głowy.dzisiaj w zasadzie nie funkcjonuje tylko wegetuje:-(

3i498u69fq9q84na.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 24 marca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dasz radę Monako! Założą Ci ten pessar i będzie ładnie trzymał tyle ile trzeba.

Gabi, nie pomoge, akurat zgagi nie mam.

a5707df13e.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monako będzie dobrze :)
    Trzymam kciuki.

Dziewczyny ja też walczę ostatnio z bólem głowy i do tego mam zaschnieta krew w nosie.
    Niewiem jak u was ale ja zaczęłam się strasznie pocic i zauwazylam że im dzieciaczki większe tym bardziej ciągnie i boli brzuch w dole.tez tak macie może?

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • _tika Autorytet

Wysłany: 25 marca 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w szpitalu i nie umiem spac...
    Wszystko na razie u mnie jest ok.

Ja na zgage jem migdały i musztarde. Unikam sokow, cytrusów i nabiału, bo nie mogę po tem wytrzymać.

mjvyanliyoyciuje.png
    bhywroeqc6cb0gak.png
‹‹ 45 46 47 48 49 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ