Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
cześć dziewczyny
gratuluję udanych wizyt
Monako trzymam kciuki za dzisiejsze połówkowe i oby ten pessar się już ułożył i żebyś mogła trochę poszaleć na zakupach
Pat dobre masz wyniki z glukozy nie martw się i powodzenia na dzisiejszej wizycie
Ja wczoraj miałam wizytę i wszystko ok dzieciaczki rosną ważą już po 415g szyjka utrzymana zamknięta i ma ok 4cm. Łożysko na przedniej ścianie się już podniosło i nie ma śladu po krwiaku przy ujściu.
Następna wizyta 24.04.
czarnulka24, Pat85, elmo88, Kredowa lubią tę wiadomość
-
agula1983 wrote:cześć dziewczyny
gratuluję udanych wizyt
Monako trzymam kciuki za dzisiejsze połówkowe i oby ten pessar się już ułożył i żebyś mogła trochę poszaleć na zakupach
Pat dobre masz wyniki z glukozy nie martw się i powodzenia na dzisiejszej wizycie
Ja wczoraj miałam wizytę i wszystko ok dzieciaczki rosną ważą już po 415g szyjka utrzymana zamknięta i ma ok 4cm. Łożysko na przedniej ścianie się już podniosło i nie ma śladu po krwiaku przy ujściu.
Następna wizyta 24.04.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
agula1983 wrote:dzięki czarnulka a Ty kiedy masz następną wizytę?
Masz już kartę ciąży, może lekarz tam zapisał jaka to ciąża?Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 10:25
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Pat u mnie połówkowe 28.04 nie mogę się doczekać kiedy już będę w tym bezpieczniejszym etapie jak Ty
gabi mój dr twierdzi, że o ttts nie rozmawiamy dopóki nie zajdzie taka potrzeba i mam się cieszyć i korzystać z tego, że tak a nie inaczej przebiega ciąża więc staram się tak robić
agula świetnie, że wizyta udana
ach dziewczyny gdyby, któraś wpadła na ten sam genialny pomysł co ja - jazdy na rowerze w ciąży to dostałam wczoraj niezłą burę za to i bezwzględny zakaz nawet myślenia o tym, co prawda zakaz nie wynika z samego faktu, że się jezdzi tylko własnie z ryzyka upadku lub najechania przez inną osobę tak jak wcześniej pisała Bizona, że miałaby co do tego obawy
czy macie już ustalone mniej więcej terminy cc? jak u was lekarze prognozują konieczność wydostania maluchów na świat? ja mam plan na połówkowych porozmawiać z dr o tym jak się chociaż psychicznie na to nastawićgabi 7 lubi tę wiadomość
j. -
Agula świetnie, że wizyta udana i maluchy mają się dobrze. Duże już
Jola ja niby już bezpieczniej, ale zaczynam się martwić możliwością przedwczesnego porodu. Mam koleżankę co urodziła w 26 tc i ma teraz super synka, ale co sie strachu najedli i czasu w szpitalach spędzili to nie zazdroszczę.
Czarnulka nie przejmuj się, że jeszcze nie wiesz jakie maluchy masz, bo to jeszcze bardzo wcześnie. Ja się o bliźniakach dowiedziałam dopiero w 12tc, a co do owodni to chyba kilka dziewczyn też długo nie miało pewności.
Monako powodzenia na obu wizytach
Jeśli chodzi o leczenie ttts to mój lekarz na początku powiedział tylko, że są dwa (a może trzy ) doskonałe ośrodki w Polsce, które zajmują się leczeniem i gdyby tylko coś było nie tak to mnie od razu odsyła, a tam przyjmą z otwartymi ramionami. Ale żeby póki co o tym nie mysleć, bo to wcale nie musi się wydarzyc.
A co do porodu to jakoś o tym zupełnie nie rozmawiałam jeszcze. Trochę unikam może tego tematu, bo do tej pory wydawało mi się, że to bardzo odległa przyszłość, a czas leci...
czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Cześć
Bardzo się cieszę z Waszych udanych wizyt ja póki co wizyty mam co 3 tyg i najbliższą mam 26 kwietnia - już przebieram nóżkami
Czarnulko niepotrzebnie się nakręcasz, bo tak naprawdę szczegółów dowiesz się najpewniej na badaniach genetycznych. Na tym etapie bądź spokojna i nie martw się niczym, jaka by nie była to ciąża, najważniejsze żeby dzieciaki były zdrowe
Co do jazdy na rowerze, to ja bym się nie odważyła...ale mnie nawet nie będąc w ciązy zdarzyły się upadki, więc nie będę kusic losu
Ja nastawiam się tylko na cc. Wierzę, że będzie na spokojnie zaplanowana, a nie nagła i że wszystko bedzie ok.
Wczoraj zakupilam masło shea, a dziś kurier dostarczył mi zamówiony wcześniej olejek z weledy
Na noc bedzie shea, na dziej olejek i zobaczymy czy dadzą radę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 11:40
-
Gabi tak,moja to 2k2o.
Mam już starszą,prawie 17-letnią córkę,blizniaki to była niespodzianka
Pamiętam te czasy z każdego tygodnia,człowiek przeżywa każdą wizytę,wszystkim się martwi..Ale prawdziwy hardcore zaczyna się dopiero potem..Chociaż zależy od temperamentu dzieci i czy się ma jakąkolwiek pomoc,więc obserwujcie harce dzieci już w brzuszku.Moja córa dała mi popalić strasznie jeszcze w brzuchu,no i teraz to diabełek wcielony
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 20:57
Pat85 lubi tę wiadomość
-
Pat85 wrote:Ja zawsze panicznie bałam się porodu i zawsze myślałam, że cc to lepsze wyjscie. Jka wiem, że będzie cc to teraz tego też się boję. Ale też uważam, że lekarze wiedzą co robią i wybiorą najlepsze wyjście. Najbardziej martwi mnie dłuższe dochodzenie do pełnej sprawności, bo to jednak spora blizna i nie tylko na skórze.
A i trzymajcie jutro kciuki dziewczyny, bo idę rano na krzywą cukrową. Nie wiem jak wytrzymam 2 godziny w poczekalni na krzesełku i jeszcze bez jedzenia i picia. No i obym nie zwymiotowała publicznie tej glukozy... Wydaje mi się, że to jedno z mniej przyjemnych badań w ciązy.
Kredowa jak targi? Zaszalałaś z zakupami?
Więcej w sumie podpatrzyłam
wkurzyłam się bo jak zwykle na całe targi 1 wózek dla bliźniaków
Niby mamy wybrany ale rozważam jeszcze inne opcje
kupiłam jakieś pierdoły, przewijak, chusteczki i takie tam
Ale podjeliśmy decyzje
Dwa łóżeczka które mamy( 1 dostałam 1 używane z olx 140 cm ) bellamy hubi - pójdą do nowego domu, który będzie od stycznia 2018 a do tego czasu musimy sobie poradzić w mieszkaniu 48 m2 i tam kupujemy kosze mojżesza kołyski- znalazłam dwa piękne na olx )) dzieciaki bedą w nich spały do 3-4 mc
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
czarnulka24 wrote:Dzieczyny pamiętacie może czy jak robiłyście bhcg to hormon przy ciąży mnogiej był dużo wyższy czy normalny jak przy pojedynczej.
Aha ja już mam w środę 8tc a objawów zero. Jedynie jak dotknę piersi to bolą ale poza tym to zero nic a u was jak to było?
Czarnulka ja jestem przykładem meeeega niskiego przyrostu bety
myślałam że poronię - niskie wartości słaby przyrost a tu nagle bliźniakiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2017, 16:02
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
agula1983 wrote:Pat kciuki zaciśnięte, dasz radę z glukozą
Podobno jak się wypije tyle słodyczy to wcale nie chce się jeść
jolka witaj w klubie, mnie w sobotę wieczorem te bóle jakby kolkowe w prawym boku męczyły i właśnie po kolacji, ale wzięłam nospę i położyłam się spać a rano już tego nie czułam
Monako też byłam ciekawa jakiej długości będzie szyjka u twojego lekarza, szkoda że nie zmierzył przed założeniem pessara, ale teraz najważniejsze że jesteście z dziewczynami bezpieczniejsze
Kredowa daj znać koniecznie jak tam po targach
co do cc to uważam że przy bliźniakach to w grę powinna wchodzić tylko i wyłącznie cesarka, bo może być tak że jeden maluszek urodzi się naturalnie a drugi jak tylko poczuje trochę miejsca zmieni pozycję i nie będzie szansy na naturalne urodzenie i szybko cc
i dzień dobry
dziś mam wizytę u nowego lekarza i mnóstwo pytań na liście
Akurat rozmawiałam na ten temat z doktorem na wizycie wczoraj
on teraz ma prv praktyke ale długo był położnikiem
mówił że porody mnogie SN to był dla niego ogrooomny stres
i tak jak piszesz właśnie, często było tak że jedno dziecko super ułożone główkowo urodziło się a drugie nagle się okręciło i panika - i na stół i tysiąc decyzji - mówi że parę razy zawału prawie nie dostał także ja też jestem za CC w naszym przypadku
ja po wizycie
wczoraj prawie 2,5 h - ten mój doktor mega dokładny
dzieciaki super rosną
szyjka przestała się skracać i ma 32 mm więc jest poprawa )) luteina nospa i duphaston oraz leżenie zadziałalo
dzieciaki zdrowie, wielgaśne, dalej idą łeb w łeb - mają ok 18 cm i ważą prawie 300 g - Basia podczas badania odbijała się nóżkami od mamy brzuszka )))
28 kwietnia połówkowe wyznaczone a tydzień później echo serca Basi
kocham te dzieciaki już tak strasznie
pozdrowienia od Basieńki mamusie
joaska1985, elmo88, Pat85, agula1983, BeBeBe, Kimmy lubią tę wiadomość
-
Pat85 wrote:Przebrniesz Czarnulaka przez prawie 40 nie tylko pierwsze 10 tyodni.
Melduję, że przeżyłam glukozę - w pierwszej godzinie było ciężko, ale później już ok. Obok mnie jeszcze dwie kobietki siedziały i one bez żadnym przebojów, więc spokojnie da się wytrzymać. A glukoza smakuje jak lukier, w dużej ilości. Zaraz po zjadłam naleśniki ze szpinakiem w sosie czosnkowym i od razu lepiej
Odważna mamusia ))
-
agula1983 wrote:cześć dziewczyny
gratuluję udanych wizyt
Następna wizyta 24.04.
Agula to miałyśmy razem wizytę
ale już kawał dzieciaków super
a powiedz ile przytyłaś od początku ciąży już ??
Ja jem nie dużo - malutko ale często a przytyłam już / 18tc/ 5 kg
aaaa i jak masz jakieś fotki to proszę o wstawienie15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
-
czarnulka24 wrote:Tak mam kartę ciąży i zapisane że są 2 serduszka, ale nic poza tym . I martwi mnie to bo już 8tc . Następna wizyta 20. 04 będę mieć 9t1d więc może wtedy coś się dowiem ..
Jeszcze wcześnie kochana jest nic się nie martw. Doktor pewnie dokładny i woli nie strzelać. Na następnej wizycie się dowiesz to już niedługo
trzymam kciuki by szybko zleciałoczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
jolka15 wrote:Pat u mnie połówkowe 28.04 nie mogę się doczekać kiedy już będę w tym bezpieczniejszym etapie jak Ty
gabi mój dr twierdzi, że o ttts nie rozmawiamy dopóki nie zajdzie taka potrzeba i mam się cieszyć i korzystać z tego, że tak a nie inaczej przebiega ciąża więc staram się tak robić
agula świetnie, że wizyta udana
ach dziewczyny gdyby, któraś wpadła na ten sam genialny pomysł co ja - jazdy na rowerze w ciąży to dostałam wczoraj niezłą burę za to i bezwzględny zakaz nawet myślenia o tym, co prawda zakaz nie wynika z samego faktu, że się jezdzi tylko własnie z ryzyka upadku lub najechania przez inną osobę tak jak wcześniej pisała Bizona, że miałaby co do tego obawy
czy macie już ustalone mniej więcej terminy cc? jak u was lekarze prognozują konieczność wydostania maluchów na świat? ja mam plan na połówkowych porozmawiać z dr o tym jak się chociaż psychicznie na to nastawić
Jolka )) mamy połówkowe na ten sam dzień ))
Mój dr mówi żebym była gotowa już na miesiąc wcześniej ... ale nie powiem Ci czemu tak mówi ...termin mam na 05.09 to mam być już od 10.08 gotowa jakby co ....15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
-
Kredowa 18 cm każdy bejbik wow !!! pięknie rosną, to ja myślałam, że moi chłopcy przy 13 cm są duzi a to tylko (albo aż) 6 dni różnicy
Super, że wizyta udana i dzieciaczki mają się dobrze a 2,5h to rzeczywiście bardzo długo ale fajnie, że możesz tak długo popatrzeć na maluchy
zatem 28.04. trzymamy kciuki
czarnulka ja o bliźniakach dowiedziałam się w 7tc a o tym że są 1k2o ok 11tc bo wcześniej nie było jeszcze tego widać więc spokojnie poczekaj na kolejny termin wizyty na pewno wszystko będzie ok
tika jak się czujesz Ty i dziewczynki?? czy już wiesz ile będziecie w szpitalu??czarnulka24 lubi tę wiadomość
j.