Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzieczyny pamiętacie może czy jak robiłyście bhcg to hormon przy ciąży mnogiej był dużo wyższy czy normalny jak przy pojedynczej.
Aha ja już mam w środę 8tc a objawów zero. Jedynie jak dotknę piersi to bolą ale poza tym to zero nic a u was jak to było?Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 09:20
27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Czarnecka ja nie robiłam, tylko jeden test sikany to nie wiem. Ale objawów też nie miałam za bardzo. Żadnych mdłości itp. Więc to bardzo różnie bywa.
A za mną pierwszy kryzys - zrobiło mi się słabo i musiałam wejść do gabinetu polezec na kozetce. -
nick nieaktualny
-
Emcia123 wrote:Ja na poczatku 7 tygodnia ciazy blizniaczej mialam bhcg powyzej 52tys.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Pat85 wrote:Czarnecka ja nie robiłam, tylko jeden test sikany to nie wiem. Ale objawów też nie miałam za bardzo. Żadnych mdłości itp. Więc to bardzo różnie bywa.
A za mną pierwszy kryzys - zrobiło mi się słabo i musiałam wejść do gabinetu polezec na kozetce.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Przebrniesz Czarnulaka przez prawie 40 nie tylko pierwsze 10 tyodni.
Melduję, że przeżyłam glukozę - w pierwszej godzinie było ciężko, ale później już ok. Obok mnie jeszcze dwie kobietki siedziały i one bez żadnym przebojów, więc spokojnie da się wytrzymać. A glukoza smakuje jak lukier, w dużej ilości. Zaraz po zjadłam naleśniki ze szpinakiem w sosie czosnkowym i od razu lepiejczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Pat85 wrote:Przebrniesz Czarnulaka przez prawie 40 nie tylko pierwsze 10 tyodni.
Melduję, że przeżyłam glukozę - w pierwszej godzinie było ciężko, ale później już ok. Obok mnie jeszcze dwie kobietki siedziały i one bez żadnym przebojów, więc spokojnie da się wytrzymać. A glukoza smakuje jak lukier, w dużej ilości. Zaraz po zjadłam naleśniki ze szpinakiem w sosie czosnkowym i od razu lepiejWiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 12:01
Pat85 lubi tę wiadomość
07.06.2019 synek
Dziewczyny ja po wizycie jak na razie wszystko ok.kamień spadł mi z serca
Pat85, elmo88, ewela873, Kredowa lubią tę wiadomość
07.06.2019 synek
I chyba przyjdzie mi się pożegnać z ciasteczkami...
moje wyniki to:
na czzo 68
po 1h 137
po 2h 109
a norma jest do 110
A i jeszcze leukocyty, nabłonki i kilka za dużo erytrocytów w moczu do tego.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 17:01
-
No własnie patrzę, że chyba nie jest tak źle z tą glukozą. Bo dr google podpowiada, że po 1h do 180, a po 2h do 140 z lab pewnie norma podana tylko na czczo.
Chociaż raz by sie okazała, że internet ma działanie lecznicze
a jutro wizyta to sie upewnię. -
Dziewczyny co do glukozy to u mnie b.ładnie po godzinie i po 2 i hemoglobina glikowana tez b.ładna ale na czczo za wysoka któraś wie czy jak na czczo jest za wysoka a reszta ok to już się zalicza do cukrzycy ciążowej. Ja dziś znów się nie dowiedziałam jakie są maluszki czy jedna jajowe czy dwu itd27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
To ze strony medycyna praktyczna, więc powinno byc wiarygodne:
"Obecnie PTD zaleca wykonywanie 3-punktowego testu obciążenia glukozą (wcześniej wykonywano 2-punktowy). Na podstawie wyników tego testu cukrzycę ciążową rozpoznaje się, gdy spełnione jest co najmniej jedno z 3 niżej przedstawionych kryteriów:
stężenie glukozy w osoczu na czczo od 92 do 125 mg/dl (5,1-6,9 mmol/l)
stężenie glukozy po 60 minutach ≥180 mg/dl (10,0 mmol/l)
stężenie glukozy po 120 minutach od 153 do 199 mg/dl (8,5-11,0 mml/l)"
Ale w takim razie to ja mam nawet dość mało ehh lepiej chyba samemu nic nie sprawdzać tylko zdać się na lekarza, bo nic dobrego z tego nie wychodzi.
Ale i tak mi lżej, bo już widziałam siebie w święta wąchającą serniczek i mazurki i babki...Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 kwietnia 2017, 17:51
-
Pat super, że przetrwałaś a wyniki rzeczywiście skonsultuj z lekarzem. Ja już panikowałam że mam złe wyniki morfologii a mój dr stwierdził że perfekt i nawet jeszcze nie zalecił suplementacji żelazem - za 2 tygodnie powtórka z rozrywki i zobaczymy jak wtedy będzie
dziś wypytałam też o te nieznośne kłucia w prawym boku i dr powiedział, że to normalne i najczęściej związane z fizjologicznymi zmianami bo w usg wszystko jest ok, z szyjką ok więc nie ma powodów do zmartwień.
Chłopcy rosną i mają się dobrze mamy 12,44 cm i 12,38 cm, podobną ilość wód więc na chwilę obecną ryzyko ttts niewielkie więc dziś jestem mega szczęśliwa niestety zawsze przed samą wizytą jestem niespokojna jak to będzie tym razem. Jak utrzymamy tak do 28tc to będzie super bo wtedy podobno ryzyko wystąpienia ttts spada do minimum. Więc za 18 dni widzimy się z chłopakami znowu na usgPat85, joaska1985 lubią tę wiadomość
j. -
Jolka super, że chłopaki grzecznie rosną
Mój lekarz mówił nawet o 26 tygodniu, że po nim ryzyko spada, więc ja już coraz spokojniej na wizytach.
I super, że te kłucia to nic niepokojącego, chociaz mogłoby nic nie boleć to by było przyjemniej ale patrząc na tempo wzrostu brzucha to chyba musi być odczuwalne jakieś rozciąganie. A teraz zobaczysz Jolu jak chłopcy zaczną rosnąć to i brzuszek coraz większy będziesz miała i zaraz pewnie połówkowe