Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
MoNaKo wrote:U mnie chyba anemia Czekam na info od dr co na to brać bo receptę nawet zaraz mogę sobie załatwić a bez żelaza w tabletce chyba sie nie obejdzie...
erytrocyty 3,2 norma 3,5-5
hemoglobina 10,2 norma 11,2-15,2- ostatnio miałam 11.,0 i jadłam kapsułki BURAK które nic mi nie dały
Dziewczyny a ajkie wy macie wyniki hemoglonbiny??
Ja mialam 9,6 i biore Terdyferon na recepte. Szybko dziala;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Witaj bizona co tam u ciebie słychać?
co do wyników to u mnie erytrocyty 3,5 (czyli w dolnej granicy) i hemoglobina 11,9 niby jeszcze ok ale widzę że wszystko leci w dół z wyniku na wynik pomimo stosowania diety bogatej w żelazo + wit C w dużej ilości bo codziennie jem 2 kiwi i wyciskam 2 cytryny do wody.
Mój lekarz włącza żelazo jak hemoglobina jest poniżej 11 ale teraz zrobię też żelazo tak jak Pat i zobaczymy jak do tego podejdzie jak hemoglobina i erytrocyty będą poniżej normy a żelazo będzie ok. -
Hej u mnie ok.
Czekam niecierpliwie do polowkowego, ktore bedzie 24.04..potem bedzie z gorki.
Narzekam na bole kregoslupa..ortopeda mowi ze w ciazy nic sie nie da zrob8c, a na masaze, krio itp nie mam kasy..to tak w skrócie;)
Caly czas czekam na kopniaki:)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Hej dziewczyny! Moja przyjaciółka prowadzi sklep z oryginalnymi ubrankami dla niemowląt. Dajcie prosze lajka na fan page na facebooku, początki nie są łatwe
https://www.facebook.com/babelusklep/
Z góry dziękuje i wesyłych świąt! -
Cześć
Tak patrzę, że z tą morfologią to u prawie każdej z nas spada na pewnym etapie. I tak myślę, (ale to oczywiście tylko moje niefachowe domysły), że może czasami jest tak, że organizm nie nadąża z produkcją krwinek i hemoglobiny jak objętość krwi szybko sie zwiększa, a maluchy filtrują ją kilkanaście razy na dobę. One jednak jedzą pierwsze, a my co nam zostawią
Bizona 24 już zaraz
A z tymi bólami to faktycznie kiepsko - ja mam prywatnego ortopedę w postaci męża i jedyne co mógł poradzić jak mnie ból pleców złapał to paracetamol i termoforek ale mnie bolały mięśnie wzdłuż kręgosłupa, bo strasznie mi się spięły a nie sam kręgosłup. Za to przy bólach mięśni polecam bardzo żeby ktoś Ci lekko masująć wymacał czy nie masz takich spiętych miejsc - jakby twarda kuleczka w mięśniu. i jak znajdzie to trzeba dość mocno przycisnąć palcami i trzymać aż się rozluźni. Boli przez chwilę strasznie, aż pot człowieka oblewa, ale później ulga jest natychmiastowa jak już odpuści. To akurat wiem dzięki siostrze fizjoterapeutce
A jeśli Twój lekarz nie widzi przeciwskazań i nie musisz leżeć to zawsze też dobrze jest się troszkę porozciągać. Nie mówię o ćwiczeniu, bo wcześniej pisałaś, że nie byłaś aktywna to lepiej nie zaczynać teraz.
Ja często korzystam z tej serii filmików:
https://www.youtube.com/watch?v=h5czIMP3YM0 -
Dziewczyny ja zaraz Was nadrabiam
Nie było mnie bo u mnie od dwóch dni zmartwień czas
Mam bardzo zła morfologię, właściwie większość parametrów i dostałam skierowanie do hematologa
Po świętach idę do szpitala na badania i konsultacje ((
Jestem załamana ... zawsze coś ale teraz to już grubo
Hemoglobinę mam 9, mam jakis stan zapalny nikt nie wie co mi jest ... ech
Spokojnych świat kochane mamusie
Zaraz nadrabiam może trochę myśli złe odgonie15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Kochane moje ja już po wizycie i teraz odpoczywam,bo powoli opadają ze mnie emocje.wszystko jest DOBRZE☺usg genetyczne nie wykazało nic złego.ryzyko wad też bardzo znikome.maluszki według gin.bardzo ładne,jak to ona określiła ☺wyniki badań też według niej bardzo dobre.szyjka w normie,więc nie pozostaje nic innego jak tylko odetchnąć.oczywiście chwilowo☺siedziałam w gabinecie godzine☺usg trwalo sporo czasu no i wypytalam się dzisiaj o wiele rzeczy.np.o te moje dziwne pobolewania w podbrzuszu i teraz już wiem,że tak może być.będę trochę spokojniejsza.ogólnie to teraz zamierzam cieszyć sie swietami☺☺☺
Dzięki za Wasze zaciśnięte kciuki☺pomogły ☺
Kredowa,no to faktycznie masz czas zmartwień.Ale ja mocno trzymam za Was kciuki i na pewno specjaliści poradzą coś na Twoje złe wyniki i nastąpi poprawaWiadomość wyedytowana przez autora: 14 kwietnia 2017, 18:53
agula1983, elmo88, Pat85, bizona, joaska1985 lubią tę wiadomość
-
Kredowa mozliwe ze to przejsciowe oslabienie organizmu, tym bardziej o tej porze pelno jakis wirusow. Dzieciaczki tez niezle z nas wysysaja co lepsze
Poki co postaraj sie spokojnie przejsc przez Swieta a potem w szpitalu zaoopiekuja sie Toba jak nalezy i wszystko wroci do normy
Gabi super ze badania ok. Rosnijcie zdrowo
Ja dzis odebralam m.in. badania moczu i niepokoja mnie lekocyty bo bylo 3 a jest 10.9
Bakterie 160 ale to niestety mam czesto i juz leczylam uroseptem. Gin przez Swieta znow kazala urosept a po mam zrobic posiew.
Mialyscie tez tak z tymi leukocytami?gabi 7 lubi tę wiadomość
-
Kredowa biedulko! Trzymaj się i postaraj odpocząć przez święta. Może to faktycznie przejściowe osłabienie po uchu i przez pogodę. NIe zazdroszczę szpitala, ale przynajmniej kompleksowo Cię przebadają i na pewno coś poradzą. Ja przez całą ciążę mam leukocyty powyżej normy, ale podobno są ok, więc może i u Ciebie przez kilka dni się jeszcze uspokoi. Będę tzrymać kciuki
Gabi ekstra idealny termin miałaś wizyty, bo teraz spokojne święta przed Tobą
Elmo u mnie w ostatnim moczu 10-15 leukocytów wyszło, ale bakterie pojedyncze tylko. No i tak jak u Ciebie mam brać przez tydzień urosept i powtórzyć badanie. A gdyby wyszło drugi raz nie tak to od razu też posiew. Podobno pęcherz to niestety częsta przypadłośćelmo88, gabi 7 lubią tę wiadomość
-
Ja biore Reni..o kant d..z nim na moja zgage, ale chyba psychicznie mi pomaga;) Ten gaviscon wyczytalam cos kiedys ze nie powinno sie w ciazy..z drugiej str czytalam tez, ze duzo osob bierze. Nie spytalam lekarza o ten lek..bo na moje pytanie odpowiedzial jak zwykle Reni;)
Pisalam Wam ze czekam ba kopniaki i tego samego dnia dzieci wariowaly wieczorem. Oczywiście delikatnie to czułam, ale czułam;) mialam juz zastój jakis i mi bylo "smutno" ze nic nie czuje;)
Lece zaraz ze swieconka. Kochane...Wesolych Swiat spedzonych w cudownej rodzinnej atmosferze! Normalnie bym napisaka ze oby poszlo w cycki....ale w naszym przypadku wole nie ryzykować oby szybko sie trawilo i zeby nas zgaga nie dopadla!Pat85 lubi tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec