Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Cześć Piękne
nie odzywałam się, ale czytam na bieżąco. Męczą mnie cały czas nudności i nie mam na nic ochoty. Dziś trochę lepiej i zaraz lece do rossmana po kosmetyki -49%
na 14 mam umówionego od miesiąca fryzjera, trzymajcie kciuki żebym nadal dobrze się czuła i mogła do niego iść bo jestem już tak zarośnięta...
Czarnulko różnica jest normalna, nie martw się u mnie też tak było na początku, ale już na genetycznych są prawie identyczne, prawie bo ciut mniejsza może być ta dziewczynka
Pat85 ja dopiero dziś rano zrobiłam posiew, więc zaraz idę to zanieść. Podobno max czeka się 5 dni, zależy czy coś tam wyrośnie Miałam wczoraj zrobić, ale wisiałam cały dzień nad wc
Ale po urospecie nie czuje już takiego napięcia w pęcherzu, więc mam nadzieję że jest lepiej
Nie martw się, na pewno u Ciebie się z czasem wyrówna poziom. Pewnie im bardziej zaawansowana ciąża tym wolniej to idzie i mnie też to bedzie czekać. Taki nasz urok widać
Całuje Was wszystkieczarnulka24 lubi tę wiadomość
-
jolka15 wrote:Wczoraj oglądaliśmy wózki jeden obok drugiego bugaboo taki jak ma Monako i bebetto jeden za drugim - jeden i drugi ma swoje wady i zalety, czuje, że to będzie ciężki wybór . W sb kolejne podejście do baby jogger i abc design. Możecie mi jeszcze wrzucić wasze wybory ciężko mi odnaleźć wasze posty a pamiętam, że i. Pat i Bizona macie już wybrane i zakupione.
Kochana my nie mamy w czym wybierać bo jak się okazuje nasza cudowna winda ma wejście na 74cm, długość ciut ponad metr (nie wiem co za debil to wymyślił...).
Tak więc znalazłam tylko jeden który jest najmniejszy ze wszystkich, więc mam nadzieje że wtedy i ja się do tej windy zmieszczę...
http://www.bobowozki.com.pl/wozki-blizniacze/1obok2/p/mountain-buggy-duet-gleboko-spacerowy-wozek-blizniaczy-2-foteliki-samochodowe-maxi-cosi-cabrio-fix-3906.php
-
jolka15 wrote:
bizona jeśli lubisz chwytać takie okazje to polecam Ci również mój sposób, na fb - przynajmniej we Wrocławiu - są grupy sprzedażowe wrocławskich mam, które się ogłaszają z ciuszkami i innymi rzeczami dla maluchów, ja do tej pory wydałam niecałe 300 zł a już mam pół szafy ciuszków dla chłopaków zawsze trafi się coś troszkę podniszczonego ale jednak większość to praktycznie nowe albo i nowe rzeczy z nexta z mothercare crocodillo albo coolclub więc całkiem niezłe. Akcja zakupy już zakończyłam teraz kolejne dopiero przed samymi narodzinami zakupię troszkę nowych rzeczy np właśnie kombinezony.
Wczoraj oglądaliśmy wózki jeden obok drugiego bugaboo taki jak ma Monako i bebetto jeden za drugim - jeden i drugi ma swoje wady i zalety, czuje, że to będzie ciężki wybór . W sb kolejne podejście do baby jogger i abc design. Możecie mi jeszcze wrzucić wasze wybory ciężko mi odnaleźć wasze posty a pamiętam, że i. Pat i Bizona macie już wybrane i zakupione.;p
Jestem na takiej samej grupie tylko na Warszawie;) tam patrze bardziej na lozeczka itp ewentualnie jakies rzeczy dla większych dzieci. My dostaniemy ciuchy od znajomych a lumpek to poprostu dla mnie przyjemnosc;) na fb np w bdb stanie pajacyk nexta czy mothercare kosztuje ok 30 zl..a na bank min 10 zl...ja w lumpie identyczne mam na wege i za 20 zl kupuje 3 rzeczy;) jednal jesli ktos nie lubi lumpkow rowniez polecam grupy na fb.
Nasz wozek to Tf2 twinner twist duo po majowce doplacam do calosci i odbieram wozek;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Bizona ja niestety nie mam takiego zmysłu do wyszukiwania takich rzeczy a akurat na fb licznie przesiadują moje koleżanki - doświadczone matki polki i mi podsyłaj linki ale póki co kupuję tylko w dużych zestawach bo wychodzi dużo taniej i biorę takie paczki pomiędzy 20 a 40 sztuk za 100-110 zł, wtedy wychodzi ok 3 zł za sztukę, a po takich dzidziusiach większość rzeczy nie jest zniszczona bo szybciutko wyrastają. U nas wśród znajomych większość dziewczynek a mój mąż jakoś do różu nie może się przekonać więc fajnie, że masz bezpośrednie dojścia
dziękuję za nazwy wózków
podobał mi się bebetto jeden za drugim, cenowo wychodzi przyzwoicie tylko martwi mnie że gondola ma zaledwie 68 cm długości i czy to oby nie za mało ... ?
ale mam dziś lenia
j. -
Jolka mój wózek to tako duo, fajne są też junama duo, jeden za drugim. Właściwie to mam stelaż tako duo z budkami junama carbon (zamawiająć w Częstochowie u producenta można wybrać kolory z dowolnego pojedynczego tako i junama, można telefonicznie, bo przez internet tylko gotowe zestawy). Ja trafiłam na używany za 2000 zł. Najpierw chciałam właśnie abc design, ale ten jest bardziej zwrotny i cena jednak sporo mniejsza, a sporo jest dodatków (zimowe osłonki do gondolek i spacerówek, moskitiery, folie od deszczu i dwie torby z przewijakami). Opisy są słabe w sklepach, fajne jest też, że budki są odpinane częsciowo i pod spodem jest siateczka na upalne dni. Tylko cięższy jest jednak o kilka kg.
Elmo to pewnie już wszystko z pęcherzem ok jak nie dokucza oby, bo i tak masz sporo atrakcji. A Ty już w drugim trymestrze to niby powinno być lepiej. Długo Cię męczą te mdłości. Ja nie miałam to teraz muszę odrobić czym innym
Bizona aż nabrałam ochoty na szperanie w lumpku i chyba się wybiorę jakoś też dostanę mnóstwo rzeczy, ale dokupić muszę te najmniejsze, bo chłopcy moich dwóch szwagierek byli duzi od początku. Mamy już umowę, że rzeczy krążą, co się zniszczy to do kosza, a reszta do nastepnej potrzebującej jedna ma synka 7, a druga 4 miesiące, więc jest spory przepływ. A i mają plany na kolejne
A szkołę rodzenia mam przez tydzień od 8 maja. Dam znać jak było jeśli się tam dotoczę
elmo88 lubi tę wiadomość
-
Jola jeśli martwią Cię rozmiary gondolek to ten mój ma ogromne! Aż byłam w szoku jakie to duże. Gondolki i spacerówki są te same co w zwykłych pojedynczych. A i w gondolce jest możliwość lekkiego uniesienia oparcia o kilka cm.
W razie czego link do sklepu producenta. Chyba ceny tez najlepsze mają.
https://tako.net.pl/pl/15-blizniacze
A ten bebetto to taki jeden za drugim ,ale mocno ściśnięty chyba? dobrze kojarzę? akurat tego nie widzialam na żywo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 11:47
-
Dziewczyny dziękuję za miłe słowa.
A mam pytanie kiedy wy przy bliźniakach dowiedziałyscie się płeć w ktorym tygodniu ciąży27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Dziewczyny ja nawet jeszcze nie myślę a w zasadzie boję się pomyśleć o jakimś zakupie dla maluchów,bo cały czas się stresuję czy wszystko będzie dobrze.może to głupie ale boję się cokolwiek zaplanować.może jak będę już na Waszym etapie ciazy to sie to trochę zmieni i tez zacznę szukać i szperac i w pełni cieszyc sie☺chociaż obawy pozostaną do samego końca.Chyba to wszystko spowodowane jest przykrymi doświadczeniami
Czarnulka ja jeszcze nie znam płci ale myślę,że na następnej wizycie już się dowiem☺a Ty masz jakieś przeczucia☺?ja z córką od samego początku obstawialam dziewczynkę a teraz jakoś jest inaczej☺czarnulka24 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny
Mało się udzielam ale jestem bieżąco
Jeśli chodzi o wózek to też mam problem ,bo już sama nie wiem jaki
Ale mam dalej dwa faworyty Bugaboo Donkey twin i Mountain Buggy Duet.
Mogę się za to pochwalić że kupiliśmy już przewijak i lozeczka+materace.
Mam pytanie odnośnie spania, czy też tak się meczycie jak ja ? Trwa to już dłuższy okres i jest uciążliwe nie umiem sobie miejsce znaleźć i zasnąć.
Z oddechem już też coraz gorzej żeby złapać ,a o goleniu na dole to już totalna porażka .
Aha i okropna huśtawka nastrojowaMoje dwa szczescia Nina i Nela
-
gabi 7 wrote:Dziewczyny ja nawet jeszcze nie myślę a w zasadzie boję się pomyśleć o jakimś zakupie dla maluchów,bo cały czas się stresuję czy wszystko będzie dobrze.może to głupie ale boję się cokolwiek zaplanować.może jak będę już na Waszym etapie ciazy to sie to trochę zmieni i tez zacznę szukać i szperac i w pełni cieszyc sie☺chociaż obawy pozostaną do samego końca.Chyba to wszystko spowodowane jest przykrymi doświadczeniami
Czarnulka ja jeszcze nie znam płci ale myślę,że na następnej wizycie już się dowiem☺a Ty masz jakieś przeczucia☺?ja z córką od samego początku obstawialam dziewczynkę a teraz jakoś jest inaczej☺
Gabi rozumiem twój strach i całkowicie to normalne. A też cały czas myślę czy z maluszkami wszystko ok.
Nie jakoś nie mam przepuszczenia co mogło by się kryć w brzuszku:)27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Gabi, Czarnulka Wy to jeszcze macie całą, długą ciąże przed sobą, to jeszcze dużo czasu na zakupy na Waszym etapie miałam tylko legginsy dla siebie, bo spodnie zaczęły cisnąć, a żadnych rzeczy dla maluchów.
U mnie płeć około 15 tygodnia było widać. Ale dużo zależy od lekarza, bo 2 tygodnie wcześniej jak zapytałam u innego kiedy można się spodziewać to tylko się zaśmiał, że to jeszcze maluchy po 4 cm i nie wcześniej niż za miesiąc. No i od samych malych czy zechcą pokazać co tam mają
Joaśka golenie to już cyrkowe ewolucje dla mnie. Ze spaniem też nie jest wesoło, mam poduchę w kształcie litery c i jak już się ułożę to nie jest źle. Ale przewrócić się na drugi bok to już wyższa szkoła jazdy. No i ogólnie ciężko się zasypia i oddech mam jak stary dziad w nocy na dodatekgabi 7, joaska1985, czarnulka24 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Emcia przykro mi z powodu Twoich dolegliwości ale ja niestety nie będę mogła Ci pomóc,bo mnie ta dolegliwość całe szczęście ominęła zarówno teraz jak i w poprzedniej ciąży.może dziewczyny coś poradzą.życzę Ci aby wymioty szybko przeszly☺
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2017, 19:07
-
Emcia ja też akurat tego nie miałam. Ale słyszałam, że imbir pomaga. Ja akurat zalewałam kawałki imbiru i cytrynę wrzątkiem i piłam z miodem na przeziębienia, które mnie w pierwszym trymestrze gnębiły. To może dzięki temu nie czułam mdłości. Są też tabletki z imbirem, takie jak na chorobę lokomocyjną. To akurat testowałam w podróży, bo mnie okropnie dopadło
Życzę zdrówka -
nick nieaktualny
-
Kochane ja nie pisze bo niestety witam się poświątecznie z głowa pełna zmartwień (
Hemoglobina spadła mi już do 9, badania wyszły złe wszystko spada albo rośnie
w środę idę do szpitala wracam na hematologię ( jutro się potwierdzi czy mam wirus zwany parwowirus b19
Który zabija moje czerwone krwinki ( dla dzieci może być niebezpieczny powodować obrzęk płodu i wiele innych łącznie z obumarciem ( doktor trzyma kciuki by to jednak nie to Wy tez proszę trzymajcie za mnie ( jestem dziś w kompletnej załamce Jak wyjdzie ze to nie ten wirus to i tak dupa bo nie wiedza co mi jest ... hemo spada cały czas niedługo będą musieli przetaczać mi krew ... do dupy to wszystko
15.12 transfer 2 3 dniowe 8B
11.01.2017 DWA PĘCHERZYKI CIĄŻOWE, DWA ZARODKI DWA PIĘKNIE BIJĄCE SERDUSZKA !!!!
-
Emcia123 wrote:Dziekuje za rady najgorsze ze to dopiero 9 tydzien ciekawe jak dlugo beda mnie jeszcze meczyc. Mam nadzieje ze to sie niedlugo skonczy.
Nie mam tak ze caly czas wymiotuje, codziennie mam uczucie zoladka pod gardlem, a wymioty zdarzaja mi sie co jakis czas i moze pare dni mialam takich ze caly dzien nad wc. Jak jestem glodna i poczuje nieodpowiedni zapach to juz mam z glowy
Probowalam wszystkiego i nie znam cudownego srodka ale na pewno wiem ze nie moge byc glodna wiec zawsze cos lekkiego podgryzam. Migdaly mi fajnie robia, jogurt naturalny. Po wymiotach kefir. Podobno imbir tez ale u mnie akurat nie dzialal zreszta u mnie nic w sumie nie dziala na 100% tylko troche poprawia sytuacje na pare godzin
Przed wstaniem z lozka jem 3 herbatniki lub biszkopty albo krakersy.
I oczywiscie duzo pije wody niegazowanej. Najwazniejsze zebys sie nie odwodnila.
Trzymam kciuki zeby Ciebie tak dlugo nie meczylyWiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2017, 06:41