Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ewela a ja już myślałam że tulisz swojego słodziaka.
Biedna jesteś z tymi bólami Pociesz się że to juz końcóweczka, że w każdej chwili poród może się rozkręcić. Ja bym już do chaty nie chciała bo co jak w drodze do domu zacznie się akcja porodowa?
Jesteś pod opieką lekarzy, mężuś ciągle Cię odwiedza więc czekaj grzecznie bo to naprawdę moze byc lada chwila.
Podobno seks może przyspieszyć poród ale ja mam kolezanki u których to sie nie sprawdziło, ani mycie okien ani podłóg na kolanach.
Bądź dzielna i uwierz, że pewnie każda z nas tutaj chciałaby juz być na Twoim miejscu
elmo wrzuć nam tu fotkę sukni ślubnej -
Hej hej
Ale macie piekne brzuszki:) zupelnie inaczej to wyglada niz u mnie
.u mnue dochodzi jeszcze duzo tluszczu;) miejsca w komunikacji miejskuej i kolejkach w sklepie juz mi ustepuja od dawna...w szoku jestem ze spotykam sie z tym za kazdym razem jak wyjde z domu. Kolezanki wspominaly ze u nich tak nue bylo...stymze one byly szczuple..moze to mn8ej widac bylo.
Ja mam juz 8kg na plusie. Jem jak jadlam..nie podjadam czy nie mam jakis zachcianek nocnych a kg leca. Leze prawie non stop przez kregoslup wiec to pewnie tez jest przyczyna..no i straaaaasznie puchne..nie moge butow wlozyc. Tyle z narzekanek
Ewela kurcze myslalam ze to juz;) w takim razie trzymam kciuki dalej! I tak jak Monako pisala z tymi bolami..ze pocieszajace jest to ze zaraz koncoweczka! Wiem wiem latwo sie mowi;) jesteś dzielna i mocno tu trzymamy kciuki za ciebie!
Ja mam polowkowe jutro. Troche sie stresuje..ale tez nie moge sie doczekac spitkania z dziecmi. Choc od kiedy czuje ruchy jestem spokojniejsza i czuje taka więź z nimi..to i tak chce zobaczyc te szkrabki na usg. Moj to juz wogole przebiera nogami z podniecenia;) Ruchow jeszcze nie czuje jak przystawia dlon...i pewnie dlugo jeszcze nie bedzie czuc, bo sadlo na brzuchu daje nuezla ochrone.
Monako (bo my ten sam etap) Twoj czuje ruchy? Wogole jak Ty czujesz? Ja czuje baaaardzo czesto...ale jak siedze. Jak je "przygniatam" spodnuami czy pozycja siedzenua..jest im pewnie nuewygodnie i sie rozpychaja. Jak leze plackiem sa spokojne. Pytalam sie wczesniej ale nie zanotowalam czy dalas znac;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
Monako jeszcze jej nie mam
Nie bedzie to typowa suknia bo bierzemy slub cywilny, bardzo skromny dla najblizszych. Niebawem zaczne czegos szukac ale musi byc luzne bo nie wiem jak do 17 czerwca urosnie mi brzuch...a pewnie sporo dlatego sukienke odkladam na pozniej
Sama tez nie wiem czego chce bo z jednej strony uwielbiam letnie zwiewne kwieciste sukienki a z drugiej podobno powinna byc w jednym jasnym kolorze...? Hmmm
Moj juz ma garnitur w ciemnym glebokim granacie z brazowymi wstawkami (nie taki oficjalny) i mowi zebym kupila sobie to w czym bedzie mi dobrze a nie czy to jest w jednym czy w 10 kolorach
Zobacze co mi wpadnie w rece -
bizona u mnie z ruchami to było tak, że niby coś czułam ale nie byłam pewna czy to właśnie to. Ale jak przyjechała mama i przyłożyła rękę do brzuszka to powiedziała że to na 100% dzieciaczki. Mój też już wyczuwa jak rękę przyłoży. Co do aktywności to u mnie zazwyczaj rano albo wieczorem, w ciągu dnia jak zjem cos dobrego np słodkiego ananasa.
Wydaje mi się że jeszcze troszkę i ruchy będą widoczne gołym okiem tak więc bardzo mnie to cieszy.
U mnie może wczesniej czuć ruchy pod ręką bo nawet dr na usg zawsze mówi że moje dzieci tak pięknie widać bo jestem szczupła.
Bizona kciuki za połówkowe, oczywiście na pewno wszystko bedzie git ale tak czy siak poinformuj nas w wolnej chwili
AAA i od dzis zaczeliśmy czytać dzieciom. Mąż przeczytał im Piękną i Bestię- moją książkę z dziećiństwa i chyba musimy zaopatrzeć się w jakieś ciekawe książeczki.bizona lubi tę wiadomość
-
elmo, mąż ma racje- to Twój ślub i ubierz sie tak jak masz ochotę. Tym bardziej że na cywilnym mozna zaszaleć.
Ja gdybym teraz brała ślub chciałabym miec długą suknię z odcięciem pod biustem z jakiegoś lejącego materiału- w kolorze eqri i do tego piękny wianek z kolorowych kwiatów bo w końcu to czerwiec więc lato
W każdym bądź razie jak już znajdziesz inspiracje to wrzucaj fotęelmo88 lubi tę wiadomość
-
Ewela może lepiej zostań już w tym szpitalu.wiem że nie należy do przyjemności siedzieć tam i czekać,ja z córką czekałam tak przez 2 tyg.nic mi nie było, żadnych leków mi nie podawali a wypuścić mnie nie chcieli bo do terminu porodu było blisko i tak czekałam ale nie miałam wtedy dzieci a Ty masz w domu córkę i pewnie chciałabyś jak najszybciej być już przy niej.
Trzymam kciuki,żeby szybko się wszystko rozpoczęło ☺
Monako polowkowe jeszcze przede mną ☺ale jak byłam z córką w ciąży a ona w czerwcu kończy 8 lat to miałam nagrany filmik.ogólnie to mam kilka płyt z nagranym usg.muszę je kiedyś pokazać swojej córce.niech zobaczy jak jej się mieszkało w moim brzuszku☺powiem Ci,ze to fajna jest pamiątka.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2017, 20:56
-
Pat, Monako bardzo ładnie wyglądacie.
Ewela ja też myślałam,że Ty już synka tulisz. Kochana trzymaj się.Pat85 lubi tę wiadomość
I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11. /
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
Cześć dziewczyny
Ewela a ja też już myslałam, że zaraz będziesz się zbierać do domu, ale z Kubusiem na rękach i chyba jako jedna z niewielu też bym uciekała ze szpitala, szczególnie, że masz całkiem przyjemne plany
Monako żadnej nadwagi ja u Ciebie ine widzę! Wyglądasz super i 53 kg na starcie to malutko, a na pewno jesteś wyższa niż ja.
Z połowkowych mam bardzo krótkie filmiki 3d każdego z chłopaków jak się wiercą
A w tym tygodniu będę u lekarza dwa razy nawet. Jutro idę skonsultować mój pęcherz, a w czwartek echo serduszek chłopaków u innego lekarza. Za czwartek szczególnie trzymajcie kciuki
Elmo wkładaj sukienkę na jaką masz ochotę ja brałam ślub kościelny w zeszłym roku i miałam kieckę 7/8 w kolorze kawy z mlekiem, kucyk i wianek z kolorowych kwiatów, no i wściekle różowe buty, a mój błękitny garnitur i brązowe dodatki. I byliśmy zadowoleni, bo czuliśmy się swobodnie.
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0ad8e99292fd.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26e34fb7d4f0.jpgbizona, elmo88, gabi 7, ewela873 lubią tę wiadomość
-
Pat85 piękna suknia!! Ja miałam też krótką ale jednak klasyczna biel. To było 4,5 roku temu, słub też kościelny. Teraz bardziej bym zaszalała
Kciuki bedziemy trzymać na pewno. Mój nic nie mówił aby zrobić echo serduszek więc zastanawiam się czy powinnam zapytac czy skoro na połówkowych wszystko było dobrze to czy jest taka konieczność?
Ewela każdego dnia wydaje mi się że to właśnie ten dzień u Ciebie Dzis też mam takie wrażenie
tika, kochana a co u Waszej gromadki?? Odezwij się w wolnej chwili i napisz parę słów co u Was słychać -
U moich chłopaków były ogniska hyperechogenne w serduszkach i to głównie przez nie dostałam skierowanie. Ale też dr powiedział, że w każdej ciąży jednokosmówkowej to badanie się należy na NFZ, więc i tak by je wypisał. W sumie to tylko kolejne dokładne usg. Zawsze można zrobić, ale jak nie ma powodów, to raczej nie ma co się martwić,że nie dostałaś skierowania.
A właśnie zobaczyłam, że wg belly własnie zaczęłam 7 miesiąć! Szok jak ten czas leci.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2017, 09:47
-
Pat85 ale mistrzowska kiecka:)fajny klimat
No my juz po. Wszystko jest ok. Nadal parka;) waza dzueci 400 i 430 maja cos ok 18cm. Ogolnie wszystko git;) tylko bylismy w szpitalu i nie mam nagranego filmiku..ale to pikus. Najważniejsze ze zdrowe!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86518d3db3df.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab76dae82e02.jpg
Pat85, elmo88, gabi 7, joaska1985, Kesjaa lubią tę wiadomość
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
MoNaKo wrote:Nefe a Ty jak sie czujesz?
A dziękuję, jakoś leci W piątek byłam na wizycie i szyjka ma 28 mm, czyli trochę się skróciła, ale nadal jest ok. To pewnie wina tego, że przez święta i w ostatnim tygodniu byłam trochę bardziej aktywna.
I ICSI - 06.10.2016 - transfer; beta HCG - 12dpt 40,61; 14 dpt - 51,10; 18 dpt - 222,80; 9.11. /
2 mrozaczki
04.06.2017 r. Zuzia
-
Hej ale sobie pospalam! Zawsze wstaje z moim przed 6 ale dzis przed 7 polozylam sie znow i tak do teraz moze teraz z nudnosci zamieni mi sie w sennosc
Dziekuje kochane za rady, na pewno bede szukac czegos co mnie sie podoba i kropka
Pat bardzo fajnie wygladlas, naturalnie i na luzie. Super!
Bizona bardzo sie ciesze ze Twoja wizyta jak najbardziej pozytywna
Tez znacznie bardziej wole te tradycyjne zdjecia. Jakos te 3 czy 4d do mnie nie przemawiaja.bizona lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnybizona wrote:Pat85 ale mistrzowska kiecka:)fajny klimat
No my juz po. Wszystko jest ok. Nadal parka;) waza dzueci 400 i 430 maja cos ok 18cm. Ogolnie wszystko git;) tylko bylismy w szpitalu i nie mam nagranego filmiku..ale to pikus. Najważniejsze ze zdrowe!
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/86518d3db3df.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ab76dae82e02.jpgbizona lubi tę wiadomość