X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • elmo88 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati i konsultowalas z dr te wyniki moczu ?

7470flw1u8epvxva.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    elmo88 wrote:
    Pati i konsultowalas z dr te wyniki moczu ?
    jeszcze nie, na 16 ide. Dam znać co i jak. Na ogólne nie zaniosłam, najwyżej każe dr jeszcze raz. W nocy wstawałam sikać a rano nie chciało mi się wstawać ;)

a5707df13e.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje się po wizycie :)

Wszystko z dziećmi jest w porządku serduszka,przepływy i cała reszta :)
    Dziewczyny mają po 26 cm i jedna waży 416gram a druga 410gram. Jestem przeszczesliwa <3

Co do bólu kości łonowej powiedziała że to normalne .

elmo88, Pat85, gabi 7 lubią tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i chciałam się pochwalić że mamy już imiona wybrane ;)
    Będzie Nina i Nela :)
    SA to skróty imion po babci i tesciowej ;)

elmo88, Pat85 lubią tę wiadomość

• joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jak wasze dzidzie na tym etapie ważyly i mierzyły?

Aż sama jestem w szoku że różnica między nimi jest znikoma no i pani dr bardzo zadowolona.

• bizona Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moje 400 i 430 i mialy chyba 18cm od glowy do dupki..stymze to tak na oko bo podobno sie nie mierzy juz dlugosci tak..tylko obwody. Acha i ha mam ciaze dwujajowa..to zupelnie inaczej niz w jednojajowej. U mnie moze byc duza roznica w wadze i dlugosci i to jest normalne.

Ostatnio caly czas rozkminiam jak ozdobic sciane nad lozeczkami..kolor sciany to bezowy/kkreowy..odpadaja wszelkie tapety itp. Literki z imionami wydaje mi sie ze wyjdzie drogo. Zdecydowalam ze powiesze obrazki..wydrukuje z netu i wsadzd w styropianowe ramy. Zalezy mi, zeby nic ciezkiego dzieciom nie spadlo na glowe. Dziwne sciany mamy nie ufam nim;) ogolnie chcemy zrobic wszystko po taniosci..nie jest to nasze docelowe mieszkanie i szkoda wydawac duzo hajsu na urzadzanie, a nie chciakam poprostu miec lysych scian nad łóżeczkiem.

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też po wizycie.
    Jak posiew jałowy to niewielką ilościa leukocytów mam się nie przejmować. Ból w pachwinie i kości łonowej jak napisała Joaśka to raczej norma. Jeden z chłopaków ma coraz mniej miejsca i wód, ale jeszcze w normie, dopplery też więc ttts wykluczony póki co.
    Dowiedziałam się też kilku rzeczy, a mianowicie, że jeśli tylko się uda to po skończonym 37 tygodniu dr zaprasza do szpitala na cięcie, czyli okolo 10 lipca!! Aaaaa to już niedługo! Oczywiście trzeba sie liczyc z wczesniejszym rozwiązaniem.
    Co do ttts to najczęściej pojawia się do około 26-28 tygodnia, ale reguły nie ma. Może się zdażyć i później, tylko na tym etapie już się go laserowo nie leczy, a po prostu kończy ciążę.

Joaśka moi od 13 tygodnia mieli różnice w wielkości. W 19t 1d mieli 280 i 294 g, a później w 24t1d 640 i 654 g. Długości nie znam, tylko obwody. Kolejne mierzenie w piątek.
    Piękne imiona i oba bardzo dobrze mi się kojarzą :)

Bizona a może zrób sama pompony z bibuły lub z tiulu? ja robiłam jako dekoracje na mój ślub i drogo nie wychodzi, a roboty też dużo nie ma. Szczególnie jeśli masz pomoc. Ale tyle co nad łóżeczka to w jeden wieczór machniesz pewnie sama:) i ile satysfakcji, że własnoręcznie zrobone.

elmo88 lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb60e0171bbc.jpg

Niewiem czy się udało wstawic

Pat85, elmo88, gabi 7, Nefe lubią tę wiadomość

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wstawiłaś :) piękne portreciki :) Która to Nina a która Nela? Wiecie już?

a5707df13e.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkoncu się udalo ;)

Jeszcze nie wiemy, zdecydujemy raczej po porodzie :)myślę że jak je zobaczymy to od razu będziemy wiedzieć <3

• elmo88 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joaska ale masz pieknosci :-)

Pat ciesze sie bardzo ze to nic takiego :)
    Rowniez mnie uspokoilas, choc i tak juz nie moge sie doczekac jutrzejszej wizyty.
    Musze zapytac zwlaszcza o jedno, czesto jak leze na plecach to mam twardsze podbrzusze niz jak leze na boku. Tez tak macie?
    Myslalam ze to przejdzie wraz z tymi dolegliwosciami z pecherzem, ale jest tak caly czas. I do wc i tak czesto latam...

joaska1985 lubi tę wiadomość

7470flw1u8epvxva.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Elmo, ja na plecach w ogóle cierpię, bo cisną mi na przeponę i duszą. Na boku najlepiej i brzuch też miększy. Przynajmniej w tej części od góry, gdzie nikt go nie ciśnie.
    W ogóle to z tymi twardnieniami brzucha to mam tak, że ich w zasadzie nie czuję i czasem się zorientuję, że twardy jak akurat dotknę. A czasem wydaje mi się, że coś mnie łąpie, a brzuch miękki. Ale to chyba znaczy po prostu, że nie są mocne te skurcze. I dobrze. A z biegiem do wc to ja też co chwilę, szczególnie jak mi się dolny synek zaczyna przewracać to nie ma mocnych.

elmo88 lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dolny synek :) jak to fajnie brzmi;)

Pat85 pompony widzialam, ale u chlopca nie chce wieszac, wiec stanelo poki co na obrazkach;)

Joaska1985 mistrzowskie fotki!:)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No fakt pompony są raczej mało męskie, też nie będę robić. Widziałam cudną rzecz u szwagierki - obrazek z imieniem dziecka, wagą, wielkością i malutkim sweterkiem na drutach. Wszystko własnoręcznie zrobione przez kuzynkę. Też liczę na to, że takie dostanę ;)
    Obrazki to podstawa wybierz co Ci sie podoba, wydrukuj i najlepsza ozdoa gotowa :)
    A jeszcze fajne są takie jakby girlandy z trójkątów czy proporczyków. Nie wiem jak to opisać. I tez myślę, że do zrobienia własnymi siłami z materiału lub fajnego papieru i sznurka.

a5707df13e.png
  • elmo88 Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acha czyli też niepotrzebnie się tym przejmuje. Za dużo myślę i analizuję, muszę się wziąć za jakąś ''robotę'' :D

Co do ściany nad łóżeczkiem, to u koleżanki widziałam kolorowe, male styropianowe motyle - dodam że dla chłopca :D
    Są też takie zwykłe naklejki dla dzieci na ścianę, z bajek itp. może oklepane ale kolorowe i bezpieczne :)
    http://naklejkomania.eu/9-naklejki-dla-dzieci

7470flw1u8epvxva.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naklejek nie chce bo boje sie, ze odejda z tapeta (jest tapeta i z 3 warstwy farb;)).
    Girlandy tez bralam pod uwage, tylko ze to drogo wychodzi..chyba ze bym zrobila z papieru. I tak id kilku dni ogladajac wszystko pomyslalam o obrazkach bo zawsze mozna wymienic obrazek;) cos moze jeszcze dowiesze..wiecie to tylko pomysly;) jak stana lozeczka, to bardziej sobie wyovraze co pasuje;) nie miej jednak fajna mam zajawke z tym szukaniem;)

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak właśnie myślę, że chyba chcę girlandy. Ale sama zrobię, bo one zupełnie nie są warte swoich cen. Ogólnie jak coś dla dziecka albo ślubne to cena x5. Koszmar. Podobają mi sie jeszcze cotton balls, ale to może gdzieś w lidlu czy biedronce trafię to kupię. Też można zrobić, ale to już za dużo babrania się jak na mnie.

a5707df13e.png
  • roletka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się wam wtrace ;-) mi brzuch się stawiał jak leżałam na plecach zawsze do tego jak tylko zaczynal twardniec to poznawalam najczęściej po tym że zaczynało mi skakać ciśnienie bo macica uciskala zyle główna. Twardnienia miałam od 18tc i to bardzo częste
    Nad lozeczkami mam ramki u Zuzi mamy sowe, pszczole i szopa a u Tomka rakietę, garbusa i statek piracki wszystkie zrobione z filcu :-)
    Trzymam kochane kciuki żeby udało się wam jak najdłużej chodzić spakowane i żeby było jak najmniej problemów :-*
    Zaglądam do was z sentymentu bliźniaczej mamy, mam nadzieję że nie macie mi tego za złe ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2017, 22:10

elmo88, bizona, Pat85, joaska1985 lubią tę wiadomość

Styczeń2015 IMSI ET 2x 4A :( > lutyKET 1x blastAA :( > marzecKET 2x blastAB :( > Czerwiec2015 IMSI II ET 2x 8AA > 9dpt beta 92,23 11dpt beta 279,3 > 4xŚnieżki > 05.02.16 34t5d Pszczółki są z Nami <3 961l2n0aael72r9g.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 05:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny. Byłam wczoraj na usg. Lekarz powiedział że ciąża dwuowodniowa ale podejrzewa że z jednym łozyskiem. Czy któraś tu przechodzi taka ciążę?
    Jeden maluch pokrywa się z data miesiączki czyli 10tydz a drugi jest o tydzień do przodu co robi między nimi różnice tygodniowa. .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2017, 06:13

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • MoNaKo Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2017, 07:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    roletka, jedyne co możemy mieć Ci za złe to to, że rzadko się odzywasz jeśli już do nas zaglądasz :) :) :)

joaśka piękne zdjęcia :) :)

elmo, z tym twardnieniem to ja tak miałam gdzieś od 16 tc. Teraz czasem twardnieje mi jak leżę też na boku ale jak juz jestem w pozycji stojącej to mam bardzo twardy brzuch i biorę na to garść leków. Jeśli Tobie twardnieje sporadycznie i tylko w jednej pozycji to bym się nie dnerwowałą ale warrto na nastpnej wizycie wspomnieć lekarzowi.

czarnulka24 co do ciąży jednokosmówkowej ( z jednym łożyskiem) to jest tu nas kilka. Ja też mam taką ciążę. I jak na razie wszystko jest z dziećmi odobrze. Co do różnicy to i u mnie bywało kilka dni różnicy między maluchami ale nie były ona na tyle znaczące aby zaniepokoiły dr. Nigdy nie jest będzie tak, że będą rosły identycznie, więc trzeba to obserwować ale nie ma co się na zapas martwić.

Kochane ja wczoraj byłam na wizycie, ale zaraz po wziełam relanium i nie było jak pisać. Pssar nieco lepiej niż ostatno ale do tego aby leżał idealnie sporo mu brakuje. Więc leżenia cią dalszy.
    Pocieszam się tym, że nie muszę leżęć w szpitalu bo w domu mąż opiekuje się mną wspaniale.
    W dodatku przywykłąm już do leżęnie i nie traktuję tego jak tortury , nie nakręceam się jakie to straszne, że całą ciążę muszę leżęć. Po prostu to akceptuję i wiem, że inaczej nie pomogę moim dziewczynom zostać w brzuszku jak najdłużej.
    Nie można lamentować i płakać bo depresja w takiej sytuacji znacznie pogorszyłaby ten stan. Mam czasem okropny ból pleców, nie mgę sobie znależć miejsca ale tak naprawdę to są pierdoły. Odliczam każdy dzień, każdy tydzień i naprawdę wierzę że mi się uda :)

Co do pokoju to ja mam straszny dylemat- czy farba, czy tapeta a czasu na decyzję coraz mniej. 14 maja przyjeżdża mój tata robić remont i do tego czasu muszę podjąć decyzje. A najgorsze że nawet nie mam się jak wybrac do marketu budowlanego bo leżę. Jak na razie podoba mi sie taka opcja, tylko nie wiem czy ściana byłaby białą czy raczęj bardzo pastelowy delikatny róż albo delikatna mięta
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/525023699659.jpg

elmo88, Pat85, joaska1985 lubią tę wiadomość

ijpbej28ig9k1ha0.png
‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ