Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Emcia na pewno wszystko jest dobrze,gdyby było inaczej lekarz mysialby Ci to w jakiś sposób zasygnalizować,ze coś to niepokoi a skoro nic takiego nie uslyszalas to nie martw się. A dodatkowe wizytę nigdy nie zaszkodzi☺
Pat brzuszek rewelacyjny☺
Dziewczyny i te Wasze wszystkie imiona super.ja jeszcze nie mam nic nawet karnej skarpetki a o imionach nie wspomnę,bo czekam aż będę wiedzieć co bedzie☺i mam nadzieję,ze w piątek na wizycie już sprawą się wyjaśni☺oby tylko wszystko było dobrze. -
Dziewczyny tak mnie dzisiaj naszlo do ktorego tyg uda sie dotrwac i kiedy urodzic, to jest taka wielka niewiadoma...
Na kiedy planujecie miec wszystko gotowe na przyjscie maluszkow na swiat? Bo ja mam termin na 13 wrzesnia, ale chciałam byc gotowa juz w polowie sierpnia.
-
Napewno chce wszystko miec na miesiac wczesniej. A na bank lozeczka, foteliki itp. Kosmetyki jak i ubranka mozna kupic w kazdej chwili ( jak bym np byla w szpitalu). Ogolnie to planuje zrobic pozniej liste i zaznaczyc czego brakuje zeby jak by co moj wiedzial co kupic;)
9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka! Dziewczynka i chlopiec -
nick nieaktualnygabi 7 wrote:Emcia na pewno wszystko jest dobrze,gdyby było inaczej lekarz mysialby Ci to w jakiś sposób zasygnalizować,ze coś to niepokoi a skoro nic takiego nie uslyszalas to nie martw się. A dodatkowe wizytę nigdy nie zaszkodzi☺
Pat brzuszek rewelacyjny☺
Dziewczyny i te Wasze wszystkie imiona super.ja jeszcze nie mam nic nawet karnej skarpetki a o imionach nie wspomnę,bo czekam aż będę wiedzieć co bedzie☺i mam nadzieję,ze w piątek na wizycie już sprawą się wyjaśni☺oby tylko wszystko było dobrze. -
AllishiiA wrote:Dziewczyny tak mnie dzisiaj naszlo do ktorego tyg uda sie dotrwac i kiedy urodzic, to jest taka wielka niewiadoma...
Na kiedy planujecie miec wszystko gotowe na przyjscie maluszkow na swiat? Bo ja mam termin na 13 wrzesnia, ale chciałam byc gotowa juz w polowie sierpnia.
No właśnie do kiedy się dotrwa... Ja po wizycie, wszystko dobrze, ale doktor się obawia, że z moją posturą i wielkim brzuchalem to do planowanego 37 tygodnia raczej nie dotrwam, powiedział, że chociaż 34 byłoby dobrze. Dziewczyny to właściwie za miesiąć z małym hakiem!! -
Pat super że wszystko ok, no właśnie mój gin tak samo mówi że aby do 34tc a 36 to już rewelacja, ale ciężko z ciążą bliźniaczą dotrwać do tego momentu. Z tego względu chcę mieć wszystko gotowe do 32tc, mam koleżankę co urodziła bliźniaki właśnie na początku 34tc i jeszcze nie miała skompletowanej wyprawki to później na wariata wszystko kupowali bo wyszła po 10 dniach.
Bizona taką listę już mam i zaznaczam co już mam i co jeszcze potrzeba
Emcia wszystko pewnie jest ok, tego się trzymajmy Ja trzymam kciuki
gabi oby maluszki ładnie pozowały i się ujawniłyWiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2017, 21:51
gabi 7, Pat85 lubią tę wiadomość
-
Pat bardzo się cieszę,ze wszystko ok☺zawsze czekam z niecierpliwością na wiadomisci od Ciebie,bo tu już zaczęłaś 29 tydz.No i w takiej samej ciąży jesteś jak ja☺
Dziewczyny jeśli chodzi o ciążę bliźniacze to mam 2 znajome które urodziły w 40 tyg. czyli w terminie. Jedna 2 chłopaków po 3 kg a druga też płeć męska ale uwaga obydwaj prawie pod 4 kg.to dopiero mega wyzwanie taki ciężar nosić.teraz dziewczyna,które mieszka niedaleko jest w ciąży bliźniaczej i termin ma na 4 lipca i nadal w ruchu bo często ja widuje☺Pat85 lubi tę wiadomość
-
Pat rewelacyjne wieści bardzo się cieszę, że po wizycie OK. Rzeczywiście Twój brzuszek już spory, a Ty drobniutka więc to pewnie spore obciążenie. I rzeczywiście to już tak niedługo )))
Aliishiia ja mam termin na 12.09., a cc wstępnie zapowiedziane na miesiąc wcześniej więc myślę, że wyprawkę trzeba jednak troszkę wcześniej kompletować. Nawet moja mamcia wierząca w zabobony, że nie można nic kupować dziecku za wcześnie pośpiesza mnie z najważniejszymi rzeczami bo przy bliźniakach nigdy nie wiadomo jak to będzie.
Dziewczyny wrzućcie proszę swoje listy wyprawkowe bo ja nie mam pojęcia co powinno się na nich znaleźć więc chętnie się zapoznam
Przemyślenia na dziś po zjedzeniu pysznego spaghetti na obiad w porcji sporej a jednak rozsądnej na 3 osoby ;p że jednak będę musiała w ciąży dietę stosować mniej a częściej bo od 18 do chwili obecnej ledwie oddycham taka jestem pełna, okropne uczucie ten napompowany brzuch
A propos brzucha to i ja się pochwalę jak rośniemy i witamy się w 23 tc!
https://zapodaj.net/59f90083c23b6.jpg.html
Pat85 lubi tę wiadomość
j. -
Witam dziewczyny
Monako, Kredowa i Bizona życzę wam dużo wytrwałości a reszcie gratuluję wizyt
Ja też wczoraj miałam znowu termin u mojej gin, z dziewczynami wszystko ok jedna 557gramm druga 647gramm .
Z wodami jak narazie wszystko ok,miałam też badana szyjke długość 5cm.
No i 7kg już na plusie.
Co do wyprawki to sama dalej nie wiem ile ciuszkow na początek kupićPat85 lubi tę wiadomość
Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
Ewela gratulacje
A i moje dziewczyny są bardzo ale to bardzo aktywne haha :)najbardziej w nocy .
Ułożone są teraz miednicowo i jak harcuja na dole stopkami to takie dziwne uczucie i non stop bieganie do toalety. Ruchy u mnie można też w końcu przez brzuszek czuć mina mojej 11letniej córki bezcenna.bizona, Pat85, gabi 7 lubią tę wiadomość
Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
Jolka super brzusio;)
Gratuluje wszystkim udanych wizyt;) Ja dopiero nastepna w czerwcu i to bez usg. ;(
u mnie dzieciaczki od kilku dni bardzo daja o sobie znac... Ale narazie jest to bardzo przyjemne uczucie;) przynajmniej synio i maz moga korzystac z ich fikolkow, nie tylko ja^^Pat85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKochane jeszcze znalazlam u jednej dziewczyny na blogu, że slabo slychac akcje serca jak lozysko wyksztalca sie na przedniej scianie macicy a u mnie tak jest, dodatkowo ulozenie dziecka i tluszczyk zaklucaja. Jestem troche spokojniejsza.Jutro pojde do tego lekarza i twardo zapytam dlaczego chcial zebym przyszla do niego prywatnie czy cos go niepokoji. Bedzie mi musial odpowiedziec na wszystkie pytania!
-
A co do wyprawki to ja sobie zrobilam taka liste:
I UBRANKA (nie pisalam nic poniewaz mam tego duzo i nic nie kupuje, tylko wyprac i wyprasowa)
II AKCESORIA/RÓŻNE
-wózek z amortyzatorami
-torba na akcesoria
-2x fotelik samochodowy
-2x łóżeczka
-2x płozy do łóżeczka (przy pierwszym dziecku brakowalo mi kolyski, a ze kolyska jest na krotko to stwierdzialm ze plozy beda idealne, a jezeli nie beda potrzebne to z latwoscia mozna je sciagnac)
-2x materace
-2x wklady do poscieli (kolderka i poduszeczka)
-2x komplet poscieli
*poszewka na kolderke i poduszke
*ochraniacz na szczebelki
*baldachim
*stelaz do baldachimu
-4x rożek/becik
-komoda ze stelazem na przewijak
-przewijak
-3xprzescieradlo na przewijak
-wanienka ze stojakiem
-gabkowy wklad do wanienki (tu sie zastanawiam czy jeden czy dwa, bo i tak sie na to kladzie pieluche)
-termometr do wody
-4x ręczniki z kapturkiem
-termometr bezdotykowy (bedzie wygodniej mierzyc temp 3 dzieci)
-2 grube kocyki
-2 cienki kocyki
-butelki do karmienia
*2 szt. male
*2 szt. duze
-szczotka do mycia butelek
-termoopakowanie na butelki podwojnne
-podgrzewacz do butelek
-2x smoczek
-2x przywieszka do smoczka
-niania elektroniczna
-lampka scienna nocna
-kosz na brudne ciuszki
-kosz na brudne pieluchy
-lezaczek/bujaczek
III KOSMETYKI I ARTYKULY HIGIENICZNE/APTECZKA
-plyn do kapieli
-oliwka
-sudocrem
-krem
-chusteczki nawilzane huggis
-pampersy
-pieluchy tetrowe
-pielkuchy flanelowe
-2x myjka
-waciki/platki koszmetyczne
-patyczki cienkiei grube
-miekka szczotka do wlosow
-nozyczki do paznokci
-aspirator do noska
-proszek i plyn do plukania antyalergiczny
-sol fizjologiczna
-gaziki jalowe
-rumianek
-octanisept
-witamina k i d
-czopki przeciwgoraczkowe
-woda morska do noska
Tak wyglada moja lista wyprawkowa;)
Wózek juz mam Adbor duo (uzywany) pozniej sie kupi spacerowke, oraz komoda rowniez uzywana.
Pat85 lubi tę wiadomość
-
gabi 7 wrote:Pat bardzo się cieszę,ze wszystko ok☺zawsze czekam z niecierpliwością na wiadomisci od Ciebie,bo tu już zaczęłaś 29 tydz.No i w takiej samej ciąży jesteś jak ja☺
Dziewczyny jeśli chodzi o ciążę bliźniacze to mam 2 znajome które urodziły w 40 tyg. czyli w terminie. Jedna 2 chłopaków po 3 kg a druga też płeć męska ale uwaga obydwaj prawie pod 4 kg.to dopiero mega wyzwanie taki ciężar nosić.teraz dziewczyna,które mieszka niedaleko jest w ciąży bliźniaczej i termin ma na 4 lipca i nadal w ruchu bo często ja widuje☺
A wiecie, że po wizycie najbardziej zestresował mi się mąż chyba nie zdawał sobie sprawy jednak do tej pory, że to faktycznie może wyjść sporo przed terminem i miał na wszystko czas. A wczoraj załatwił przeniesienie mebli i kolegę do remontu pokoiku na następny tydzień i jeszcze jest gotowy łóżeczka skręcać
Jolka ładny okrągły brzusio, ale wierz mi to jeszcze nie jest balon - sama zobaczysz niedługo teraz to jeszcze pod czymś luźnym moglabyś zrzucić winę na to pyszne spagetti
Joaśka to gratulacje piękne wyniki - duże dziewczyny i elegancka szyjka
Allishiia korzystajcie z miłych fikołków to miłe uczucie dopóki nie dostaniez za mocno w pęcherz albo wątrobę
Emcia widzisz to na pewno nic strasznego, tylko lekarz liczył na kolejną prywatną pacjentkę powodzenia jutro na tej wizycie.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny