X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Podwójne i potrójne szczęścia 2017
Odpowiedz

Podwójne i potrójne szczęścia 2017

Oceń ten wątek:
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę ja chyba też powinnam poszukać takiego specjalisty od ciąż mnogich... Bo mój to jednak dobry ale zwykły położnik...

No właśnie, dzięki za podpowiedź. Poszukam w okolicy jakie stopnie referencyjności mają poszczególne szpitale i w taki sposób wybiorę.

Dziewczyny a nie wiecie jak to jest z porodem w danym szpitalu, gdy się nie prowadzi ciąży u żadnego z ichniejszych ginów?

Pat widzę że u Ciebie glukoza też nie przeszła obojętnie... Masakryczna jest taka ilość cukru na raz :/ Bleeee :/

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka ciąże mnogie prowadzi się w poradni patologii ciąży ;) sprawdź kto przyjmuje w takiej poradni w wybranym szpitalu. Ja chodzę prywatnie, ale właśnie do lekarza tak wybranego i obiecał, że w szpitalu też będę pod jego opieką :) poprzednia gin sama powiedziała, że teraz sa ostre zalecenia co do ciąż mnogich i ona nie powinna jej prowadzić.
    Teoretycznie możesz sobie wybrać szpital i jeśli tylko mają wolne łózko to muszą Cię przyjąć, ale podobno lepiej iść i od razu mówić, że jest się pacjentką tego czy tamtego dr ze szpitala.

Anuśka lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • Żabcia Real one Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny chciałam skonsultować wyniki bhcg 12dpt 323 ,21dpt 10 000 czy to mogą być bliźniaki ? Jak było u was z wynikami ? :) dwudniowy przyrost 112% według bellybest mega wysoki normy są jakieś 66% na dwa dni czyli ja mam dwa razy większy ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 10:01

• agula1983 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie dobrze mieć lekarza, który pracuje w szpitalu.
    U mnie wystarczyło że byłam na 1 wizycie u ordynatora szpitala i mam jego pieczątkę w karcie ciąży to ostatnio przy przyjęciu do szpitala całkiem inne traktowanie było - w 5 minut byłam na patologii ciąży i po wypisie zalecenie żeby wstawić się po 3 tygodniach...no i jutro się wybieram na tą kontrolę, mam nadzieję że długo mnie nie będą trzymać.

Żabcia jeśli chodzi o betę to u mnie przyrost dwudniowy był ok 160% i myślę że u każdego będzie inaczej, musisz uzbroić się w cierpliwość i poczekać do pierwszego usg :-)

Anuśka lubi tę wiadomość

syy28iik833b36lq.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dawno nie pisalam..witam nowe dziewczyny :)

Ja z rodzenstwem na zmiane opiekujemy sie mama. Ten piekny czas ciazy przeplatany jest z wielkim cierpieniem jakie nosze w sercu..choc wszyscy dookola mowia ze bardzo dzielnie sie trzymam..no nic. Juz nie smece.

U nas ok..chyba ok bo usg za tydzien;) dzieci daja niezle popalic non stop sie ruszaja. Jak mi smutno przykladam reke do brzucha i juz dziewczynka kopie;) jestem ciekawa jak chlopczyk teraz lezy ze tak malo go czuje..ma tez lozysko na przedniej scianie stad roznixa w odczuwaniu.
    Pomalowalismy juz pokoj, wykladzina wymieniona..w tym tyg zaczniemy wnosic lozeczka itp. Dostalam mnóstwo uvran dla chlopca do rozmiaru 74cm. Takze zostaje tylko uzbierac dla dziewczynki i bedzie git;)

Czytam Was na bierzaco. Kciuki za spokojne ciaze!:)

p19uflw1tlpg1ms1.png
    9.12 pierwsze ICSI. Mamy dwa serduszka!:) Dziewczynka i chlopiec <3
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po badaniu : na czczo 79, 1h 127, 2h 89 no i wszystko ok. Teraz wkoncu śniadanie.
    Najgorsze było tylko to czekanie ;)
    Anuska też polecam specjalistę do ciąży mnogiej. Ja od 12 tygodnia też jestem pod kontrolą .

Anuśka lubi tę wiadomość

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • triss Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :-)

Anuśka to starsza córcia już pewnie będzie chciała pomagać przy maluchach :-) moi chłopcy mają 8 i 9 lat. Bardzo się cieszą że będą mieli rodzeństwo, ostatnio podzielili się już który będzie z którym maluchem spał w pokoju . Póki co jest etap "już się nie mogę doczekac" , zobaczymy jak to będzie po porodzie ;-)

Link do strony z wózkiem https://bugaboo.pl/p/68-bugaboo-donkey-twin

Początkowo miał być używany ale dziadkowie zasponsorowali zakup więc trochę mi lżej było zostawić tyle kasy w sklepie (choć nadal ciężko ). Zakładam jednak że będzie zadbany i uda się go jeszcze dobrze odsprzedać

Zabcia Real One chyba nikt Ci nie odpowie na to pytanie . Przy bliźnietach wartosci i przyrosty beta hcg są na ogół większe niż w pojedynczej ciąży. Choć nie jest to regułą. Ja miałam podobne przyrosty w ciąży pojedynczej jak teraz w mnogiej . Kiedy masz usg? Przy wartości bety 10 000 spokojnie już WsYtsko będzie wiadomo podczas badania usg

Bizona bardzo Ci współczuję kochana :-* :-( domyślam się jak musi być Ci ciężko. Przytulam z całych sił.
    U mnie też chłopiec ma łożysko na przednieh ścianie i też jego ruchy czuje słabiej. Za to moja dziewczynka tańczy całe dnie wraz z moim brzuchem :D
    Fajnie ze juz remont za Wami. U nas do tego etapu jeszcze mnóstwo czasu , mam obawy czy w ogóle zdążymy. ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2017, 11:14

bizona, Anuśka lubią tę wiadomość

• Żabcia Real one Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej tris usg mam w środę ;) jak patrzę na wykresy bhcg od dnia miesiączki to się zgadza ale jak wpisuje owulacyjnych to mam dużo za duży wynik ... sama juz nie wiem :)

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia z betą nie pomogę, bo nawet nie robiłam. Tylko jeden test sikany i od razu na wizytę się umawiałam.

Bizona dzielna dziewczyno trzymaj się i bądź dzielna dla maluchów i dla mamy też!
    Jak szaleją to na pewno wszystko u małych łobuziaków w porządku :)
    Jak bęziesz już mieć pokokik gotowy to się pochwal :)
    U nas jutro malowanie, a w weekend mąż chce skręcać mebelki - już nie mogę się doczekać!

Joaska smacznego :)

bizona lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia nic z tej bety nie wywróżysz :) U mnie przyrost po 2 dniach był 6400% i to jest podobno w normie :) Ale badanie robiłam w 8dpo - wyszło 1,23 i w 10dpo - wyszło 65 :)
    A później już nie sprawdzałam :)

Pat jejku jak ja mało jeszcze wiem o ciąży mnogiej o.O Kurczę... Znalazłam jeden szpital w Łodzi (jestem z łódzkiego) z III stopniem referencyjności i spróbuję się tam jakoś umówić do kogoś...

Bizona współczuję ciężkiego czasu z mamą... Chyba wiem co czujesz... Moja miała raka gdy byłam na samym początku ciąży. Niestety nie zobaczyła już swojej wnuczki... Było mi cholernie ciężko... Tak więc tulę Cię mocno i trzymam kciuki byś miała duuużo siły <3

• bizona Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za dobre mysli i slowa!

Ten nasz "pokoik" jest zrobiony ze starej ciemnej kuchni..wiec to taka ciemna kanciapa. Ale miejsce na lozeczka jest i zaraz przy naszym pokoju. Lezac w lozku bede miec idealny widok na lozeczka. Najważniejsze ze odswiezone i czyste;)

Tez polecam prowadzic ciaze w szpitalu z III stopniem referencyjnosci / u lekarza ktory pracuje w takim szpitalu. Prowadzenie ciazy jest na patologii. U mnie kazdy dr jest od czego innego..jeden od nadcisnienia, itp a ja chodze do lekarza ktory prowadzi ciaze mnogie. Takze u dr przed gabinetem same mnogie;)

Anuśka lubi tę wiadomość

p19uflw1tlpg1ms1.png
  • bulkaasia Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję!!!
    Ja po tych sterydach średnio się czuje, tzn jakieś mdłości mnie dopadaja, zgaga, Mega zmęczenie i przede wszystkim brzuch mi wywalilo. Dziewczyny aktywne i to najważniejsze. W szpitalu mam być w środę o godz.11 i najprawdopodobniej z rana będę pierwszą do cięcia. Także za 3 dni moje księżniczki będą już na świecie <3 <3

bizona lubi tę wiadomość

J5KMp1.png
    wlknlir.png

neh5snh.png
  • Anuśka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bulkaasia wrote:
    Witam wszystkie nowe mamusie i gratuluję!!!
    Ja po tych sterydach średnio się czuje, tzn jakieś mdłości mnie dopadaja, zgaga, Mega zmęczenie i przede wszystkim brzuch mi wywalilo. Dziewczyny aktywne i to najważniejsze. W szpitalu mam być w środę o godz.11 i najprawdopodobniej z rana będę pierwszą do cięcia. Także za 3 dni moje księżniczki będą już na świecie <3 <3

Łomatuchnujedyna o.O Już tak szybko? Kurczę ja się spodziewałam że taki poród jest wcześniej ale żeby w 32/33tc?! o.O
    Trzymam kciuki za Was wszystkie dziewczynki :)

• Pat85 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia to już na prawdę chwileczka! Wytrzymasz jeszcze 3 dni i dostaiesz wielki prezent :) ile ważą Twoje dziewczyny teraz?
    Kciuki oczywiście trzymam za całą Waszą trojkę :)

a5707df13e.png
  • joaska1985 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bulkaasia o matulo to naprawdę chwilę i dziewczyny będą z wami .
    Trzymam kciuki za was :)

Moje dwa szczescia <3 <3 Nina i Nela
  • jolka15 Ekspertka

Wysłany: 22 maja 2017, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam nowe mamuśki i gratulacje dla Was dziewczyny :)

Bizona życzę Ci wytrwałości w tak trudnym czasie i dużo zdrowia dla Twojej mamy. Dobrze, że masz małych pocieszycieli w brzuszku i na pewno dodadzą ci siły!
    A z kącika dla dzieci najważniejsza radocha dla was z urządzania i że jest :)

Dziewczyny u mnie chłopcy też ułożeni poprzecznie od samego początku i nigdy nie widziałam ich na usg w innym ułożeniu i przez to też kopniaki i rączki czuję w każdej części :) ale może się zmieniają od czasu do czasu pozycją a ja tego nie ogarniam ;-)

bulkasia to mocne kciuki za Was dziewczyny :):):) tylko 3 dni ... ja 3 dni przed cc będę pewnie chodzić po ścianach :P

bizona lubi tę wiadomość

j.34bwdqk3op08o95j.png
  • czarnulka24 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kto decyduje czy ma byc cc i w ktorym tygodniu dowiedziałyscie się kiedy będziecie miały cc?

27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
    07.06.2019 synek
    3 aniołki w niebie [ <3 13tc,<3 10tc,<3 10tc] Cb

BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity
  • gabi 7 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnulka decyduje lekarz,myślę że przy blizniakach zazwyczaj jest cc.ja jeszcze o tym nie myślę,bo jest zbyt wcześnie ale wychodzę z założenia,ze najważniejsze jest dobro dzieci,mimo że córkę rodzilam siłami natury i teraz też bym tak chciała ale przy blizniakach nie wiem czy to jest bezpieczne,także zdaję się na moją gin.

Bulkaasia rany już za chwilę będziesz widzieć swoje skarby☺

Bizona trzymaj się i bądź dzielna

bizona, czarnulka24 lubią tę wiadomość

3i498u69fq9q84na.png
  • Pat85 Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś

Czarnulka mi lekarz na prenatalnym powiedzial żeby nastawiać się na cc i późnej mój prowadzący potwierdził. Więc w zasadzie od razu wiedziałam co będzie jak tylko dowiedziałam sie o bliźniakach.

czarnulka24 lubi tę wiadomość

a5707df13e.png
  • bizona Autorytet

Wysłany: 23 maja 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi powiedzieli ze w ciazy 2 kosmowkowej 2 owodniowej jesli dzieci sa ulozone glowko i inne nie znane mi kryteria sa ok to planuje sie sn. Dr powiedziala ze bardzo dokladnie to sprawdzaja czy mozna sn...ja wolalabym jednak cc. Zobaczymy jak to bedzie..do 32 tc dzieci moga sie przekrecic.

p19uflw1tlpg1ms1.png
‹‹ 95 96 97 98 99 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ