Podwójne i potrójne szczęścia 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Bizona tak jak piszesz jeśli jest 2k2o i dzieci są ułożone glowkowo to można próbować SN, ja miałam nadzieję na SN ale synek dupka się wypial. Do tego w Polsce jeśli kobieta nie jest pierworodka to może rodzic SN jeśli dziecko jest ułożone posladkowo. Wu mnie w szpitalu za każdym razem pytali jak pierwsze dziecko do wyjścia jest ułożone i gdyby to Zuzia była pierwsza i ja bym urodziła to Tomka też mogłabym próbować urodzić SN mimo że był posladkowo ułożony. Mój gin nie chciał ze mną omawiać szczegółów porodu powiedział mi tylko że jeśli będą dobrze ulozeni i nie będzie innych przeciwwskazań to będziemy próbować SN ale muszę pamiętać że ok 20% taki h porodów przy drugim blizniaku kończy się cc więc jeśli cokolwiek mu się nie spodoba to będę mieć cc i nie będziemy próbować SN
Weruś9110 lubi tę wiadomość
-
u mnie o cc od razu powiedział dr w 7 tygodniu jak zobaczył dwa serduszka, co potwierdził już docelowy prowadzący ciąże
dziewczyny a czy zastanawiałyście się nad pobraniem krwi pępowinowej? może Mamy już po porodzie mają jakieś doświadczenie?
Wczoraj rozmawialiśmy o tym na szkole rodzenia i mam troszkę mętlik w głowie bo opinie są różne nawet wśród lekarzy, chętnie zapoznam się z waszym zdaniemj. -
Hej dziewczyny!
Gratuluje wszystkim podwojnym i potrojnym mamom;)
U mnie roznica miedzy maluszkami byla od poczatku powyzej 1 cm (1 i 20 chyba) i ani w szpitalu nic nie mowili, ze jest cos nie tak ani lekarz...
Gratuluje dziewczynom ktore jeszcze pracuja;) Ja od poczatku 4 miesiaca jestem na l4 ze wzgledu na duuuuze wymioty i prace fizyczna;) Nie wyobrazam sobie isc do pracy teraz;)
Czasami strasznie mnie bola krzyze, chyba za duzo ostatnio chodze, sprzatam
Czy wy tez tak macie, ze np lezycie sobie a serce wam wali jak oszalale, dziwne uczucie. Mam z tym isc do lekarze czy to normalne?
-
ach i zaczynam 25 tc strasznie się cieszę
Alishia pewnie przy pracy fizycznej i złym znoszeniu ciąży (wymioty i inne dolegliwości) też bym zrezygnowała z pracy dla dobra swojego i maluchów ale póki czuję się na siłach to bardzo się cieszę, że mogę jednak pracować tym bardziej, że jestem na własnej działalności, a świadczenia w takim wypadku są jakie są...
Niestety praca 'za biurkiem' i przy komputerze też daje czasem w kość, a raczej dosłownie 'w plecy' ale staram się jak tylko mam wyjście służbowe nie jechać samochodem tylko spacerować i jak najwięcej się ruszać. Ale lipiec już jest dla mnie żeby trochę się zregenerować przed narodzinami chłopakówWiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 11:01
j. -
AllishiiA wrote:Hej dziewczyny!
Gratuluje wszystkim podwojnym i potrojnym mamom;)
U mnie roznica miedzy maluszkami byla od poczatku powyzej 1 cm (1 i 20 chyba) i ani w szpitalu nic nie mowili, ze jest cos nie tak ani lekarz...
Gratuluje dziewczynom ktore jeszcze pracuja;) Ja od poczatku 4 miesiaca jestem na l4 ze wzgledu na duuuuze wymioty i prace fizyczna;) Nie wyobrazam sobie isc do pracy teraz;)
Czasami strasznie mnie bola krzyze, chyba za duzo ostatnio chodze, sprzatam
Czy wy tez tak macie, ze np lezycie sobie a serce wam wali jak oszalale, dziwne uczucie. Mam z tym isc do lekarze czy to normalne?27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
3 aniołki w niebie [ 13tc, 10tc, 10tc] Cb
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
No tak przy dwoch oddzielnych pewnie proponują sn, ale u mnie jedna kosmówka i do tego ja jeszcze bardzo niewielka jestem to od razu mówili o cc. Jak to powiedziała jedna gin do ktorej chodziłam na początku "a gdzie zmuszać taką kobietę jak pani do rodzenia i to jeszcze dwójki".
O krwi pępowinowej nawet nie myślałam za bardzo i nie zagłębiałam sie w temat. Może jeszcze coś poczytam. A że jestem biologiem z wykształcnia to pewnie mogę mieć dość krytyczne zdanie na ten temat. Gdyby mnie naszły jakieś przemyślenia to dam znaćbizona lubi tę wiadomość
-
Alishia a jak przyspiesza ci tętno to twardnieje ci wtedy brzuch? Ja tak miałam jak brzuch mi się stawiał bo macica uciskala wtedy żyłkę główna
-
jolka15 wrote:dziewczyny a czy zastanawiałyście się nad pobraniem krwi pępowinowej? może Mamy już po porodzie mają jakieś doświadczenie?
Wczoraj rozmawialiśmy o tym na szkole rodzenia i mam troszkę mętlik w głowie bo opinie są różne nawet wśród lekarzy, chętnie zapoznam się z waszym zdaniem
Też się podpinam pod ten temat. Nasz lekarz również polecał pobranie kwi pępowinowej. Cieszę się, że tak wcześnie nam o tym mówi, przynajmniej mamy czas, żeby to przemyśleć. Jest to dość kosztowna sprawa, ale może warto? -
Witam dziewczyny
Ja dziś znów po badaniu kontrolnym,moje dziewczyny ważą 767 gram i 723 gram. Mają około 32 cm. Wszystko w jak najlepszym porządku i z wodami i przeplywami.
Jeśli rozchodzi się o poród to też będę mieć cesarke przy ciąży jednojajowej i jednokosmowkowej.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 maja 2017, 17:30
Pat85 lubi tę wiadomość
Moje dwa szczescia Nina i Nela
-
joaska1985 wrote:Witam dziewczyny
Ja dziś znów po badaniu kontrolnym,moje dziewczyny ważą 667 gram i 623 gram. Mają około 32 cm. Wszystko w jak najlepszym porządku i z wodami i przeplywami.
Jeśli rozchodzi się o poród to też będę mieć cesarke przy ciąży jednojajowej i jednokosmowkowej.27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
BARDZO SKUTECZNA MODLITWA W SPRAWACH TRUDNYCH I BEZNADZIEJNYCH - Modlitwa do Św. Rity -
Joaśka super ładne dziewuchy już
Dziewczyny ja też po wizycie
Kluski rosną - mniejszy 1233 g, a większy już 1516g! Doktor powiedział, że różnica około 10% i to normalne. A też jednojajowi, więc spokojnie Czarnulka dzieci różnie rosną i tyle.
Nadal obaj poprzecznie, ale żeby było śmiesznie to ten większy na dole obrócił się główką na drugą stronę i teraz leżą sobie buzia obok buzi a on dużo miejsca już nie ma od jakiegoś czasu... nic dziwnego, że mój pęcherz i krocze ostatnio cierpiało.
No i niestety powoli skraca mi się szyjka, chociaż nadal jeszcze ma 3cm, więc nie ma co narzekać.
Cel to jescze 4 tygodnie, ale też mam byc w gotowości.joaska1985, gabi 7 lubią tę wiadomość
-
Ja nie pobieralam krwi pepowinowej.
Roletka nie wydaje mi sie, zeby w ogole mi sie brzuch stawiaj czuje taki bol jak na miesiaczke, ale nie jest to nie wiem jak bolesne i nie niepokoi mnie;) Nie wiem moze powinno;) Ale dziwnie to napisalam, mam nadzieje, ze zrozumiecie o co mi chodzilo;)
Joaska i Pat gratuluje udanej wizyty;)
A mi lekarz powiedzial, ze mam sie nastawic na cesarke, chociaz 2o 2k.
-
joaska1985 wrote:Różnica była minimalna27.08.17 22.00 i 22.01 - moje 2 największe skarby
07.06.2019 synek
Stawianie to twardnienia brzucha, jak poczujesz że ci skacze ciśnienie to i dotknij brzucha żeby sprawdzić czy jest twardy, albo po prostu akurat któryś łobuz ci uciska na zyle główna
AllishiiA lubi tę wiadomość