POMYŁKI LEKARZY-płeć dziecka wg. USG
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi w 13 tyg powiedział moj gin chłopiec nawet fotkę dal ,a 4 dni temu usłyszałam na prenatalnym w klinice na Polnej że będzie dziewczynka. Bardzo bym chciała synusia ale najważniejsze aby bylo zdrowe bo czekam za wynikami testu podwójnego z krwi
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymi ginekolog na nfz powiedział, że to najprawdopodobniej dziewczynka, ale ze względu na to, że zrobił złe pomiary dzidzi nie będę nastawiała się na płeć bo do końca mu nie ufam...
Monalisa jeżeli mogę zapytać a w którym tygodniu miałaś robione prenatalne badania? Robiłaś test z krwi bo zalecił tak lekarz czy sama tak postanowiłaś?monalisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
monalisa wrote:http://pl.tinypic.com/view.php?pic=5l0uti&s=5#.UsnuAFCtbqA
O kurcze, rzeczywiście trzeba mieć mega sprzęt, żeby tak wcześnie zobaczyć różnice. Ja sama, mając już fotkę przed nosem, widzę tylko to, że chłopiec między jajkami a odbytem jest cały, a dziewczynka jest "przecięta". Pod warunkiem oczywiście, że ta dziurka na dole to pupa.monalisa lubi tę wiadomość
http://szogunowmatka.blogspot.com/ -
nick nieaktualnyevas wrote:A u nas wczoraj lekarz powiedział, że chyba chłopiec będzie. Ale bym się nie obraziła żeby to była pomyłka, bo już 2 synów mam.
Ginekolog u którego byłam na usg 4d ma trzech synów i mówi "jak jedna fabryka to jedna płeć"evas, FeliceGatto, Lanusia93, BiB lubią tę wiadomość
-
Mnie też lekarka prowadząca mówiła, że raczej chłopak, a na USG genetycznym inny lekarz chciał się założyć o flaszkę, że dziewczynka. No ale może to było za wcześnie. W każdym razie nie wyobrażam sobie sytuacji, że mam ciuchy kupione dla chłopaka a rodzi się dziewczynka i na odwrót. Masssakrrra!
monalisa lubi tę wiadomość
ejsza -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMyślę, że o pomyłce będziesz mogła powiedzieć jak urodzi Ci się chłopiec.
Może jest na tyle doświadczony i wgl, ze wystarczyło mu te "byle jakie" spojrzenie:) A nawet jeśli się pomyli, to przecież nie tragedia. Lepiej żeby nie pomylił się z innymi rzeczamimonalisa lubi tę wiadomość
-
Ja sie dziwie, ze w 13-15 tyg dziewczyny nastawiaja się na plec. Przeciez to wszystko jeszcze jest tak wtedy niepewne, ze nie rozumiem pretensji, ze niby ktos sie w tym czasie pomylil.
U mnie od poczatku mowili, ze dziewczynka i usg polowkowe potwierdzilo, jednak ja sie na nic nie nastawialam...Zreszta lekarze mowili, ze dzidzia jest tak mala wszystko sie zmienia, inaczej sie uklada, ze naprawde ciezko stwierdzic na poczatku.
Akuart moi lekarze sprzety maja dobre, wiec widzieli co mowia, ale ... to naprawde tylko sprzet i ludzie.
Zazwyczaj po 21 tyg jestesmy w stanie stwierdzic juz z duza dokladnoscia, co sie szukuje Wolalabym, zeby dobrze sprawdzili czy dzidzia jest zdrowa itd, a co do plci to ok 6 miesiaca zazwyczaj juz wiemy kogo powitamy...
Takze wszystko na spokojnie -
Czesc dziewczyny, mieszkam w Uk i tutaj nie ma szans zeby lekarz powiedzial jak plec wczesniej niz na USG w 20 tygodniu. Mamy tu tylko 2 podstawowe USG. Pierwsze jest w 12-13 tygodniu zeby sprawdzic czy wszystko jest ok i pomierzyc. Drugie USG w 20 tygodniu jest polowkowym i dopiero wtedy mozna poznac plec. Wszystkie dziewczyny maja na tym samym etapie ciazy.
Ja mam moje polowkowe ma za 7 dni i poznam plec lokatora -
w 16t3d dowiedzialam ze na 80% dziewczynka mimo że pepowina byla miedzy nogami, lekarz wlaczyl 3d potem 2d i. przeswietlil z kazdej strony,powiedzial ze nie widzi męskich narządów, czy mogę mu wierzyć? bo jednak pepowina miedzy nogami dużo zaslania...
-
Ja w 13 tygodniu, na badaniach I trymestru dowiedziałam się, ze będzie chłopczyk (bardzo chciałam mieć synka), na kolejnych badaniach II i III trymestru również zostało to potwierdzone, mam zdjęcia, opisy i zapewnienie lekarza, zostało kilka tygodni do porodu, jestem pewna, że lekarz się nie pomylił