POMYŁKI LEKARZY-płeć dziecka wg. USG
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak to moj lekarz mowi, trzeba miec dobra wyobraźnię mi powiedzial ze chlopak, choc ja juz i tak wiedziałam od poczatku ze to men bedzie, czulam od poczęcia, zwlaszcza ze maz powiedzial, daj mi syna, chcesz to masz
Na polowkowym widac bylo tylko siusiorka, a ostatnio w 36 widziałam dwa piękne duze jajeczka, wiec 200 % synal. -
Wiecej pomylek ponoc jest z chłopcami, a sie okazuje ze dziewczynka. Pepowina moze sie gdzies zaplątać miedzy nogami, znam ten przypadek kolega tsk mial, do konca byla mowa o chlopaku, pepowina byla brana za siusiaka, wszystko mieli przygotowane na niebiesko i granatowo ciuszki, pokoj, wozek.. A przy porodzie suproce piposzka.
-
Witam. U mnie w 14t2d to lekarz stwierdził "chłopiec bo mu coś sterczy", a w 18t2d że "raczej dziewczynka bo nie widać jajeczek i siusiaczka. " Było widać tylko tak od tyłu dzidziusia pośladki i uda. Trochę jestem zawiedziona takim zgadywaniem, bo za pierwszym razem nawet nie pytałam o płeć a lekarz sam powiedział. Teraz wiem że nic nie wiem. Za tydzień ide na usg 3d do innego lekarza może będzie lepiej.
-
W pierwszej ciąży płeć poznaliśmy w 16t2d; lekarz stwierdził, że będzie chłopczyk i na każdej kolejnej wizycie potwierdzał - urodził się synek
W drugiej - obecnej - ciąży płeć poznaliśmy w 12t4d i 13t0d dwóch lekarzy podczas badań prenatalnych powiedziało coś w stylu: "siu.siaków nigdzie nie widać, więc będą dziewczynki ale proszę się jeszcze nie nastawiać, potwierdzę na kolejnej wizycie". Na kolejnych wizytach mój lekarz prowadzący cały czas potwierdza płeć; a podczas dodatkowych badań połówkowych (ten sam lekarz co na prenatalnych) powiedział, że będą 2 dziewczynki W czerwcu / lipcu okaże się czy nie pomylili się
--
Mateusz 23.08.2018 [*] 9t+4d -
U nas do 20tc az 3 razy uslyszalam zapewnienia o dziewczynce polowkowe i co slysze? "A tu mamy piekne jajeczka" od tamtej pory na kazdym badaniu potwierdzaja chlopca, ale 100% pewnosci bede miala jak tego siusiaka zobacze na wlasne oczy
kark lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mi lekarka powiedziała ,w 15 tc że chyba chłopak ale potwierdzi jeszcze później , w 21 tc na połówkowym widać siusiaka ponoć chłopak, ale ja w ogóle mam inne przeczucie , nie czuje kompletnie żeby to był chłopak.... no nic niedługo się przekonamy
-
Mi na połówkowych w 22 tyg lekarz powiedzial ,ze widzi dziewczynke z reszta ja tez jak przygladalam sie nie widzialam siusiaka . Na drugi dzien bylam u swojego ginekologa to tez potwierdzil dziewczynke. Ja w to do dzisiaj nie wierze I czekam na porod ,bo marzy mi sie coreczka strasznie ale tak sie boje pomylki. Juz nakupowalam rozowych rzeczy haha dobrze ,ze w razie w po synku mam tez wszystko zobaczymy po porodzie niby wiem a jednak wielka nie pewna dla mnie ehh
-
nick nieaktualnyJa też tak miałam a było to w mojej trzeciej ciąży , że Pani lekarz się pomyliła , przy każdym USG mi mówiła ze szczegółami , co i gdzie jest ja też widziałam , że był siusiak i tak przez całą ciążę miał być Adaś , w końcu przyszedł czas na poród , i kierunek na porodówkę ja tu rodzę , a tu niespodzianka urodziłam córeczkę , nawet nie wiecie jak się zdziwiłam , wszystko pod chłopca kupiliśmy a tu córeczka była teraz , co do potwierdzenia płci nie podchodzę na poważnie , uwierzę jak urodzę i zobaczę na własne oczy , samo USG nie daje mi takiej gwarancji , że teraz znów nie będzie niespodzianki .
-
nick nieaktualny