X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne POMYŁKI LEKARZY-płeć dziecka wg. USG
Odpowiedz

POMYŁKI LEKARZY-płeć dziecka wg. USG

Oceń ten wątek:
  • Auro Ekspertka

Wysłany: 16 października 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi w 15t1d lekarz stanowczo powiedział, że będzie dziewczyna, bo jakby miał być chłopak to już by "coś" miał między nogami :)

cb7w9jcgbhi8rlpi.png
    zpbnvcqggsk02ljs.png
  • kasss Autorytet

Wysłany: 17 października 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi tydz temu gin powiedział że widzi dziewuszke ucieszyłam sie bardzo ale czekam na połówkowe i licze że się potwierdzi 100% mi nie dawał dla tego licze się z tym że moze byc chłopiec;)

3i49io4pte9np2kc.png[/url]
    gann3e3k1ojenyv4.png
  • Marta159753 Przyjaciółka

Wysłany: 19 października 2014, 23:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nam do 16 tygodnia lekarze mówili że będzie dziewczynka :) po czym poszliśmy na wizytę na usg połówkowe a tam siusiak :D w 24 tyg ponownie i znowu siusiak :) tak więc Auro nie byłabym taka pewna 100% pewności lekarza :D

Sarah88, kark lubią tę wiadomość

ex2bp07wqbuoq473.png
  • Sarah88 Autorytet

Wysłany: 24 października 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam to samo, lekarz w 16 tygodniu powiedział ze na 80% dziewczynka bo nie widzi narzadów męskich, wczoraj miałam połówkowe i już coś wyrosło, z chłopaka chyba już dziewczynki nie bedzie :P

kark lubi tę wiadomość

qb3c2n0aibsaj33t.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to moj lekarz mowi, trzeba miec dobra wyobraźnię :P mi powiedzial ze chlopak, choc ja juz i tak wiedziałam od poczatku ze to men bedzie, czulam od poczęcia, zwlaszcza ze maz powiedzial, daj mi syna, chcesz to masz ;)

Na polowkowym widac bylo tylko siusiorka, a ostatnio w 36 widziałam dwa piękne duze jajeczka, wiec 200 % synal.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • caśka Autorytet

Wysłany: 1 listopada 2014, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecej pomylek ponoc jest z chłopcami, a sie okazuje ze dziewczynka. Pepowina moze sie gdzies zaplątać miedzy nogami, znam ten przypadek kolega tsk mial, do konca byla mowa o chlopaku, pepowina byla brana za siusiaka, wszystko mieli przygotowane na niebiesko i granatowo :D ciuszki, pokoj, wozek.. A przy porodzie suproce piposzka.

57nu2yv.png
    sx4gq9q.png
  • narlen Nowa

Wysłany: 23 marca 2015, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam. U mnie w 14t2d to lekarz stwierdził "chłopiec bo mu coś sterczy", a w 18t2d że "raczej dziewczynka bo nie widać jajeczek i siusiaczka. " Było widać tylko tak od tyłu dzidziusia pośladki i uda. Trochę jestem zawiedziona takim zgadywaniem, bo za pierwszym razem nawet nie pytałam o płeć a lekarz sam powiedział. Teraz wiem że nic nie wiem. Za tydzień ide na usg 3d do innego lekarza może będzie lepiej.

:)
  • jenny88 Autorytet

Wysłany: 23 marca 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W pierwszej ciąży płeć poznaliśmy w 16t2d; lekarz stwierdził, że będzie chłopczyk i na każdej kolejnej wizycie potwierdzał - urodził się synek :)

W drugiej - obecnej - ciąży płeć poznaliśmy w 12t4d i 13t0d dwóch lekarzy podczas badań prenatalnych powiedziało coś w stylu: "siu.siaków nigdzie nie widać, więc będą dziewczynki ale proszę się jeszcze nie nastawiać, potwierdzę na kolejnej wizycie". Na kolejnych wizytach mój lekarz prowadzący cały czas potwierdza płeć; a podczas dodatkowych badań połówkowych (ten sam lekarz co na prenatalnych) powiedział, że będą 2 dziewczynki :) W czerwcu / lipcu okaże się czy nie pomylili się ;)

km5sdf9hw9lfjofs.png
    f2wlanliuanju9mz.png
    km5svcqgwvlx6b9m.png
    f2wlanlibk6qka1b.png

--

Mateusz <3 23.08.2018 [*] 9t+4d :(
  • Martika87 Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 01:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz w 15tc powiedział,że raczej chłopak. Na następnej wizycie już nie mieliśmy wątpliwości :)
    Będzie synek :)

zrz69vvj69ave0jf.png

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 01:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas do 20tc az 3 razy uslyszalam zapewnienia o dziewczynce ;-) polowkowe i co slysze? "A tu mamy piekne jajeczka" :-D od tamtej pory na kazdym badaniu potwierdzaja chlopca, ale 100% pewnosci bede miala jak tego siusiaka zobacze na wlasne oczy :-D

kark lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • polkosia Autorytet

Wysłany: 25 marca 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja matka chrzestna rodziła 4 lata temu i od 12 tygodnia już potwierdzali, że chłopak :) I jest chłopak ;)

Klementysia 2015 psn
    Matylda 2016 cc
    Jaśmina 2018 psn
    Aurora 2021 psn
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie dziś na prenatalnym ginekolog powiedziała, że na 90% chłopak :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2015, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    j

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 sierpnia 2015, 13:41

• serce220 Nowa

Wysłany: 4 listopada 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was robiła test na płeć dziecka z moczu w 10 tyg ciąży ???

• martusia141227 Debiutantka

Wysłany: 30 września 2016, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi lekarka powiedziała ,w 15 tc że chyba chłopak ale potwierdzi jeszcze później , w 21 tc na połówkowym widać siusiaka ponoć chłopak, ale ja w ogóle mam inne przeczucie , nie czuje kompletnie żeby to był chłopak.... no nic niedługo się przekonamy ;)

• Arwi Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2017, 13:24

17u9anlislh8btc4.png

Aniołek 9.09.2015r.
  • MłodaDama Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na połówkowych w 22 tyg lekarz powiedzial ,ze widzi dziewczynke z reszta ja tez jak przygladalam sie nie widzialam siusiaka . Na drugi dzien bylam u swojego ginekologa to tez potwierdzil dziewczynke. Ja w to do dzisiaj nie wierze I czekam na porod ,bo marzy mi sie coreczka strasznie ale tak sie boje pomylki. Juz nakupowalam rozowych rzeczy haha dobrze ,ze w razie w po synku mam tez wszystko :) zobaczymy po porodzie :P niby wiem a jednak wielka nie pewna dla mnie ehh

3i49tv73dij0ph5n.png

f2wl2n0aq925hkns.png

om/tickers/bdhz0tsdh6vmhr9d.png[/img][
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2016, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak miałam a było to w mojej trzeciej ciąży , że Pani lekarz się pomyliła , przy każdym USG mi mówiła ze szczegółami , co i gdzie jest ja też widziałam , że był siusiak i tak przez całą ciążę miał być Adaś , w końcu przyszedł czas na poród , i kierunek na porodówkę ja tu rodzę , a tu niespodzianka urodziłam córeczkę , nawet nie wiecie jak się zdziwiłam , wszystko pod chłopca kupiliśmy a tu córeczka była teraz , co do potwierdzenia płci nie podchodzę na poważnie , uwierzę jak urodzę i zobaczę na własne oczy , samo USG nie daje mi takiej gwarancji , że teraz znów nie będzie niespodzianki .

• kataloza Autorytet

Wysłany: 30 września 2016, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W 13 tyg lekarz powiedział że chłopczyk na połówkowym się potwierdziło zobaczymy co powie w środę:-)

qtchpss6a5eugu3t.png
    qtchpss686b1ug9f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 października 2016, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas płeć poznaliśmy w 22 tc, dopiero po zmianie lekarza prowadzącego. Teraz co wizyta płeć się tylko potwierdza :-)

1 2 3 4 5
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ