X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyszłe mamy z Olsztyna
Odpowiedz

Przyszłe mamy z Olsztyna

Oceń ten wątek:
  • kasia_mała Koleżanka

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr Hoppe wcisnął mnie na poniedziałek, więc cieszę się, że szybko wszystko się wyjaśni :)

8599rjjg386bztd8.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wesołek wrote:
    Witam kolejną koleżankę i pacjentkę wspólnego doktorka;)

Kasiu_mała, jeśli doktor powiedział, że jest ok, to znaczy, ze jest dobrze;) On by od razu powiedział.
    On lubi "dmuchać na zimne" ;)
    Ale wiadomo, lepiej iść. To jest ważne, a pieniążek zawsze się znajdzie.. ;)

U mnie trochę inaczej było, bowiem i prenatalne, i połówkowe miałam darmowe. Więc, to całkiem inna bajka.

Asiu, to co, przeżyłaś, zostanie w Tobie na zawsze. Nie zapomnisz, ale urodzisz córkę i już nie będziesz liczyła, kiedy poprzednia córka miała się narodzić.
    Dla lekarza, to tylko kropka, dla nas, to aż kropka.
    Dzieci utracone po prostu zmieniają datę przyjścia na świat;)
    Jaka ja filozofka od 7 boleści..;) ehhh;)
    Niby tak tylko moja kropka miala 3850, robila smieszne miny i strasznie lubila jesc... Bardzo za nia tesknie ciagle i tez mam wlasnie takie mysli ze poprostu postanowila sobie do nas wrocic.

Kasia_mala super ze masz szybko termin bo najgorsze co moze byc to stres w ciazy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2016, 18:09

klz9df9hph2l42tn.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, ta kropeczka była duża;/
    Nie wiedziałam kochana;((

Nie to co u mnie, malutkie kropeczki. To jest nic..
    Myślę, że właśnie ta córcia ma duszę w obecnej Julci.

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Was ale brakuje mi czasu za bradzo. Do szpitala wojewódzkiego to
    - Pomadka do ust dziewczyny jest tak ciepło duszno po porodzie się tak pocicie że szok a usta pękają
    - Podkłady na łóżko dają i wkładki ale ja wolałam mieć swoje podkłady na łóżko te 90/60 bo tam dają te malutkie 60/60 ijak dla mnie najlepsze były podkłady poporodowe z canpola bo te Bella mama nawet paska z klejem nie mają
    - Woda i jakieś napoje
    - Laktaor bo nie zawsze od razu jest pokarm i trzrba oprócz przystawiania pomagać
    - Z 3 -4koszule jak pisałam wyżej pici się strasznie człowiek a okien się nie otwiera
    - kosmetyki dla dziecka to chustki mokre octanisept do pępkai gaziki maść do pupy u mnie bepanten się mega sprawdził a do kąpieli nic bo tam mają seoje do mycia po porodzie dziecka nie myja dopiero po 1 dobie i to jeszcze pytają czy chcecie
    -Dla siebie octanisept na ranę po cc lub do krocza i płyn np biały jeleń z kora dębu i ręcznik papierowy w pierwszych 3 dniach trzeba się myć po każdym skorzystaniu z toalety psikac octaniseptem i osuszac ręcznikiem no i po każdej zmianie wkładki aby się ładnie goilo i nic nie przyplatalo
    - Reszta jak szampon żel pasta szczotka to normalne
    Na porodowke dla dziecka jakiś kocyk lub ręcznik jak na brzuch Wam kładą.

Jakieś przrkaski spakujcie bo obiady są słabe zwłaszcza przy cukrzycy.
    No i co pampersy jeszcze i chyba tyle.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2016, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A majtki kupcie takie wielorazowe poporodowe gdzieś minimum 4 sztuki.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 05:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasia_mała wrote:
    Kazał zrobić echo serca płodu u Hoppe, ale mówi że to trzeba zrobić na cito, tzn. później będzie za późno na połówkowe, tak go zrozumiałam..
    Za echo serca prywatnie u hoppe zaplacisz 200zl. Normalne badanie. Hoppe ma najlepszy sprzęt. Dobrze ze idziesz do niego. Ja tez bylam na 2 prenatalnych u niego i w32tc tez ide.... chce miec pewnosc ze wszystko ok. Takze luz.a masz na cito bo polowkowe robi sie max do 24tc bo potem dzidziuś za duży

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bruśka, dziękuję Ci za szczegółowy opis.. ;)
    Octenisept muszę w takim razie kupić, bo bym nie wiedziała.

A powiedz proszę, czy pielęgniarki są pomocne?
    I faktycznie oddział jest po remoncie? Że dużo jest sal 2-osobowych?

Izulala, ze znamionami będzie dobrze. U mnie też dziwolągi wyrosły, w ostateczności powiększyły się..
    A nadmiar tego, pojawiły się gdzieniegdzie białe kropki na dekoldzie, rękach.
    Gdyby podświetlili ultrafioletem, fajnie bym wyglądała;)

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • kasia_mała Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :)

ja też planuje rodzić w wojewódzkim więc proszę o jak najwięcej informacji o tym jak to u nich wygląda.
    I pytanie do pacjentek dr Wańczyka. Czy wiecie coś nt. tego czy odsyłają pacjentki doktora tak jak innych i przyjmują tylko te problemowe? Może rozmawiałyście z doktorem o tym, u mnie jeszcze wcześnie więc nawet nie pytałam jak to wygląda.

8599rjjg386bztd8.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hhhh a więc z przyjęciem to nie jest tak ze jak macie lekarza to już jest załatwione. Jak jest duże oblozenie i miejsc brak to nic nie da pierwsza kolejność ciążę powiklane choroby tarczycr cukrzyca itp te fizjologiczne odsylaja do innych gdy brak miejsc.
    A co do pielęgniarek to powiem ze zależy od zmiany. Ja miałam problem z KP bo pokarm dopiero w piątej dobie przyszedł i łaske robiły żeby dać mieszankę. Jak zrobiłam awanturę i dostałam ciśnienia 160/130 to chodziły jak w zegarku potem. Nie bądźcie za grzeczne i miłe bo Was zjedzą. No i ten oddział na 5/6 piętrze jest odremontowany i byłam w sali 2 os są jedynki głównie dla bliźniaków i wczesniakow. Ale są i sale 3 osobowe. Ten wyżej oddział nie wiem jak wygląda ale tam też leżą po porodzie chyba gdy nie ma miejsc a tam remontu chyba nie było. Na miejscu jest kuchnia z lodowka mikrofala.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 08:56

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A pielęgniarki są tak pomocne że po scisnieciu mojej piersi w poszukiwaniu mleka miałam granatowego siniaka przez 2 tyg. Zależy od zmiany i od podejścia wiem że byłam za grzeczna i ukladna.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • kasia_mała Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Hashimoto, więc rozumiem, że chyba bym się kwalifikowała do przyjęcia?

No ciekawe jak na tym innym piętrze, czy jest po staremu czy wyremontowane. Znajoma jak rodziła tam, to była bardzo zadowolona, jedyne na co narzekała to właśnie pielęgniarki. Mówiła, że musiała dwie ustawić do pionu, bo tak jak mówisz Bruśka robiły problem odnośnie mieszanki.

8599rjjg386bztd8.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To Kasiu tak bo mam to samo. Tylko trzeba o tym od razu mówić bo dziecko badają od razu. No właśnie z tym samym się borykalam. Mimo przystawiania mleka nie było dopiero w 5 dobie a mały distal ziltaczki i leżał pod lampa i miał wypijac 50 ml a sciagalam na początku po 10-15 a one łaske robiły żeby cokolwiek dać.a pić nusial tylw żeby aie pizbyc jak najszybciej tego dziadostwa. Potem chodziły jak w zegarku. I same pytaly.

dqprqtkfus8kbbbd.png
  • izulala Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oo to mnie przyjmą ;) hashimoto i cukrzyca ciążowa. . Hahha bomba ;)

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam liczę na to, że po prostu przyjadę i mnie wezmą do wojewódzkiego. :) Z tego co wiem pytają o lekarza prowadzacego i bez więkkszych problemów przyjmują.
    Jak będzie pełno to wiadomo będzie trudniej, ale moją kumpelę położyli na sali z dziećmi i się dało. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 17:30

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Wesołek Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu, nie rozmawiałam o tym z lekarzem.

Dalile, mówisz, że pytają o lekarza prowadzącego? hmmm..

Bruśka, dziękuję Ci za informację;) Pomogłaś;)
    Ale jestem przerażona tymi pielęgniarkami. No kurczę..
    No to ciekawe jak się zachowują jak jest się pierworódką.

img-200520160775.png
    mkl0rmi.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi powiedziała kumpela rodząca w grudniu 2014

• kasia_mała Koleżanka

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja staram się nie nakręcać tymi pielęgniarkami, wiadomo że nie wszystkie są takie, ale czarna owca zawsze się jakaś trafi.
    Mi polecano wynająć na poród położną i zapłacić, bo poświęca Tobie 100% uwagi i czasu. Szwagierka moja miała taką i bardzo jej pomogła i załatwiła cesarke, kiedy nie chcieli robić a dziecko pępowiną się owinęło. A po porodzie długo jeszcze była przy niej i dziecku i pomagała we wszystkim. Czy też myślałyście nad taką opcją?

8599rjjg386bztd8.png
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedna z koleżanek sobie chwaliła, ale ja nie myślę, że to niezbędne.

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 9 kwietnia 2016, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nigdy nie daje sobie w kasze dmuchac wiec jestem spokojna :) Najwyzej zadzwonie do dr Przybylowicza i sie poskarże a co :P
    Bardzo dobra jest tantum rosa tez po porodzie do plukania łagodzi nieziemsko ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 kwietnia 2016, 22:26

klz9df9hph2l42tn.png
  • Bruśka Autorytet

Wysłany: 10 kwietnia 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny moze będziecie zainteresowane

http://olx.pl/oferta/drewniana-kolyska-dla-dziecka-CID88-IDf00dx.html

http://olx.pl/oferta/fotelik-nosidelko-roan-millo-nowy-CID88-IDew8d1.html

dqprqtkfus8kbbbd.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ