Przyszłe mamy z Olsztyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Paula222 wrote:Dziewczyny, do jakiej poradni się zgłaszałyście do diabetologa? Bo niby w Wojewódzkim przyjść trzeba w poniedziałek lub wtorek od 9 do 14, ale ta Pani co przez telefon mówiła nie bardzo wiedziała, więc sama nie wiem.
Do miejskiego się zapisałam, ale dop na 14 stycznia. Jak myślicie ?
Bruśka, dopiero zauważyłam, że też synka Jasia będziesz miała
Swoją drogą, odkąd synka Franka tak nazwaliśmy to poznałam już dwie mamy z Frankami haha
Asia_30 to może Hoppe Ci powie Ma na prawdę super sprzęt, do tej pory pamiętam jak w ciąży z 1 synkiem widziałam jego piękne piąstki i paluszki wyraźnie, nie mogłam się nadziwić...
Hoppe mi powiedzial, ze raczej dziewczynka czyli bedzie mala Julia W ostatniej ciazy mialam cukrzyce zapisalam sie do Wojewodzkiego a raczej dostalam skierowanie. Pani pielegniarka jest taka wredna zolza ze bylam w szoku :o Nie polecam i jeszcze na moich oczach wyciagnela darmowa paczke paskow z glukometru. -
eforts wrote:Izula dlatego ja w ogole nie robilam papa,uwazam ze stres jest na maksa zbedny. A masz moze jakos czynnik ryzyka? Wiek? Choroby w rodzinie? Nic sie nie martw ja tez sporo czytalam jak zastanawiam sie czy go robic i zrezygnowalam,bez sensu, wynik nic Ci nie mowi, kazdy jest w statystyce urodzenia dziecka z wada.
Ciunczyk to dobry lekarz. Chodzisz prywatnie czy na fundusz czy do polmedu?
Chodzę i tu i tu W sumie jest moim lekarzem od ok 5 lat, cały czas jestem zadowolona.
No i znów kopara opadła, eforts Ty też masz Franka haha dobre
Aaa Aisa ty już po Super No co Ty mówisz? Chyba jednak pójdę do miejskiego skoro tak, ja źle znoszę takich wrednych ludzi a niestety w wojewódzkim już kilka nieprzyjemnych sytuacji miałam. Jak do miejskiego zadzwoniłam to Pani przez tel mi wszystko super wyjaśniła, co kiedy i na którą. Więc poczekam
Ale dziś ładna pogoda, a ja mam ostatnio takiego lenia , że wstaję o 10, o 14 jestem ogarnięta i dopiero mogę gdzieś iść / coś robić. Taki leń mnie dopadłWiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2015, 12:41
-
Ja chodze do Przybylowicza a na prenatalnych bylam u Hoppe. Na pierwszej wizycie u koszmarnej pielegniarki cukrzycowej zadzwonil mi telefon, grzecznie przeprosilam i wylaczylam tel a ona jak na mnie siadla ze mnie zaraz z gabinetu wyprosi ze tak to ona nie bedzie rozmawiac, po czym zadzwonil do niej telefon gadala o dupie maryny i o obiedzie :o jak sie rozlaczyla zapytalam ją kto tu jest w pracy ja czy ona noooo i od tej pory nie mialam z nia kolorowo hehe
-
Ja jestem za Dziś miałam wizytę, płeć potwierdzona Synek waży 187 g i wszystko książkowo Bardzo się cieszę Więc już Jaś na 100 %
A tu mój mały :
http://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd84a3971066.jpg
Asia to ładnie u Ciebie ja marzę o 3 dzieci Jak wyjdzie , zobaczymy
Wesołek ja mam cukier na czczo 100 / 97 i też mam iść do poradni,ale zapisałam się do miejskiegoWiadomość wyedytowana przez autora: 6 stycznia 2016, 22:32
-
Super! Gratuluje synka! WIdze ze przez te nowe normy to juz wszystkie laski w ciazy maja cukrzyce, insulina sie slabo sprzedaje czy co Jeszcze rok temu norma na czczo byla do 100 a norma po jedzeniu 140 a nie 120 jak teraz
Paula222 lubi tę wiadomość
-
Bruśka dzisiaj masz wizytę w diabetologa w wojewódzkim?? ja też na 12h ... ide pierwszy raz
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
dzisiaj dziewczyny mam tez wyniki testu nifty - zrobilam bo bym chyba nie wyrobiła. mialam z papp 1:204.. wiec zdecydowalam na nifty.. prosze 3majta kciukasy zeby chloptas zdrowiutki byl!!
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Izulala, trzymamy kciukasy! Napisz jak będziesz miała wyniki.
Paula222, gratuluję pewności na 100% synusia;)
Bruśka, masz dzisiaj wizytę w tej śmiesznej Poradni Diabetologicznej?
Masakra, co tam się dzieje. Zrezygnowałam z wielką przyjemnością korzystania z ich usług.
Masówka na potęgę.
Kochane, dzisiaj idę na wizytę ginekologiczną. Mam nadzieję, że w końcu się dowiem jaki mieszkaniec zamieszkuje mój brzuszek. A może nadal pozostanie PiotroEliza..izulala lubi tę wiadomość
-
Wesołek a jak idę pierwszy raz do tej super poradni diabetologicznej to od razu pod drzwi czy znow w tej rejestracji mam stac?? mam juz od nich kwitek ze na 12 i skserowane skierowanie. chodzi mi o to czy bezposrednio pod gabinet czy jeszcze znow rejestracja??? a w ogole oni beda mi pobierac cukier wazyc itp?? czy co??
Asia_30 wrote:A nie skierowali cie na krzywa cukrowa? To dopiero w 24 tygodniu no chyba ze na czczo zle wtedy podobno szybciej
Skierowali, ale wyniki po godzinie i dwóch są dobre
O takie :
Glukoza na czczo 98 mg/dl
po 1 h 106
po 2 h 86
izulala pewnie mocne kciuki !! Jest zdrowy na pewno
Bruśka tylko jej tam nie roznieś Daj znać jak tam po, czy była tak samo wredna
Wesołek o której masz wizytę? Kciuki za płeć
Izulala daj znać jak po wizycie w poradni Ja nadal czekam na 14 stycznia, idę do miejskiego... -
izulala, jeśli masz kwitek z godziną i datą, a do tego skierowanie, to możesz iść pod pokój.
Jeśli to pierwsza wizyta, to nic nie będą badać.
Jeśli masz glukometr,to przynieś do nich i koniecznie wyniki poprzednich badań.
Póki co, będą kazały Ci trzymać dietę bez badania cukru.
izulala lubi tę wiadomość
-
Bruśka i izulala, może Wam się uda spotkać w tym samym miejscu o tej samej porze w Wojewodzkim?)
Prawdopodobnie najpierw izualala pójdziesz do pokoju nr 10 ( Tam sprawdzają glukometr, wyniki), a potem kierują do dietetyczki, która moim zdaniem, ma dziwny wzrok;) -
Paula222, ładne wyniki;) chodzi o te po 1h i 2 h.
Tylko na czczo mimo wszystko za wysoko.
Wizytę mam o 14.00
A powiedzcie, czy wasi lekarze też marudzą co do usg? Bo mój uważa, ze za dużo usg, to niezdrowo i nie zawsze chce mi wykonać usg, wiedząc, że będę miała ,np badanie połówkowe.
A jak już patrzymy na dzidzi, to nawet nie zawsze je mierzy.