Przyszłe mamy z Olsztyna
-
WIADOMOŚĆ
-
Wesołek mój lekarz robi co wizytę, z pierwszym synkiem miałam tak samo i nic mu nie jest Z resztą, szczególnie na początku latałam na usg co kilka dni bo kontrolowaliśmy czy nie mam czasem pozamacicznej znowu. A tak teraz to co wizytę mam. Tylko że on mi robi wszystkie te połówkowe itp, tylko w razie wątpliwości odsyła mnie do Hoppe
A do kogo chodzisz? -
Oj znow nie wiadomo co tam siedzi nooo ja nie moge Ja bym poszla do tegp Hoppe, ale ja jestem strasznie ciekawa i niecierpliwa (Odliczysz jej/jemu to od kieszonkowego hehe) USG chyba nie jest szkodliwe bo moj gin robi co wizyte a w miedzyczasie mam jeszcze inne wizyty np u Hoppe wlasnie Trzymam kciuki za wyniki nifty daj znac jak odbierzesz i za wizyty u pani DIABetOLOg
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 stycznia 2016, 16:29
-
Dziewczyny dziś była inna pielęgniarka która choć buty odliczyla od wagi. Wielkie nieba domyslili się że buty zimowe coezkie są. I standard wizyta 7 min. Ale cóż ja przekroczen nie mam i nawet na czczo mam w normie. Pani dietetyk od porady to nawet nie ma pojęcia o czym mówi. A jak ja po pierwszej wizycie miałam kolejna za 5 tyg i nie dostałam glukometru to powiem ze na cholere mi taką porada. Być na diecie nie wiedząc czy dobrze więc sama sobie poszłam do apteki i dostałam za darmo glukometr.
Mój maluch nie jest już taki mały ma 2230 g a co do usg to mam wizytę a czasami miałam dwa dziennie bo normalna wizyta i prenatalne były w tym samym dniu. Więc spokojnie. A jak dla mnie pójście do Pana dr H to można iść ale żeby on jeszcze był przyjemniejszy idrobine za tą kasę to dziura w niebie by się nie stała. -
Wesołek wrote:Głęboko zastanawiam się nad Hoppe. Skoro on taki dobry..
Denerwuje mnie ta niepewność. Raz to, a raz tamto.
Ostatnia szansa, moje drogie, 12.01. na połówkowym.
Izualala, jak wizyta w naszej cudownej Poradni? -
byłam wczoraj w poradni. trafiłam na Pana lekarza, wizyta trwała około 4 min. wypisał kartę, spytal czy mam glukometr - ja ze tak - jako - wypisał receptę , wypisał skierowanie na morfologię i na te cukry srednie z 3 ostatnich miesięcy i za 2 tyg z powrtoem. tyle ... hahaah masakra jakas... zero rozmowy, porad, w ogole o co kaman! hahahaha tutaj szybko poszlo, w rejestracji z 30min zeby sie zapisac na te za 2 tyg masakra na prawde!!!
a i mowie do niego ze mam z ostatniego 1,5 mca pomiary cukru bo sama sobie robilam..... zero zainteresowani ahahah
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Bruśka, widzę, że masz podobne doświadczenia z Poradnią z piekła rodem;)
Mnie również ważyli w butach, z czego 1 kg odliczyła;)
Do tego mierzyli ciśnienie, które podskoczyło do 140/100 przy zadawaniu pytań, kiedy poród, itd..
To jest jakaś porażka. Bardzo mi się tam nie podoba, więc zrezygnowałam.
A jeszcze jedno.
Nie zdążyłam wyjść z pokoju nr 10, a Pani krzyknęła " następna" -
Izulala bo im nie chodzi o zdrowie ani o dziecko tylko o STANDARDY LECZENIA maja odpykac swoje i nastepna Wesolek to jak masz tak malo czekania do nastepnej wizyty to moze poczekaj Ostatnio stwierdzilam ze ciaza to jedno wielkie czekanie na wizyte na kolejny tydzien ciazy na porod i tak ciagle sie na cos czeka
Paula222 lubi tę wiadomość
-
Asia 30 masz rację ciągle się na coś czeka, ja dzisiaj z bólem brzucha ze stresu oczekuję na wyniki testu NIfty,... chyba zaraz padnę ze stresu... potem się czeka na wizytę u gin i tak wkoło ./... na cos sie czeka...
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Izulala stres pewnie ogromny az sobie moge to wyobrazic, bo ja nawet glupia krew i mocz odbieram ze strasznym stresem nie wiem dlaczego, ale napewno u twojego malenstwa wszystko jest ok nie ma innej mozliwosci Ja juz sie zbystrzalam i zapisalam sie na polowkowe jeszcze przed odebraniem wynikow z pierwszego prenatalnego juz wiem ze za chwile nie bedzie terminow i dostalam sie na 16 luty czyli dwudziesty tydzien i jeden dzien
-
izulala, o, to dostałaś skierowanie na badania.. No proszę
U mnie była cisza na 1 wizycie..
Oni raczej nie rozmawiają z pacjentkami.
I znając życie, nie sprawdził Twoich wyników.
U mnie nie sprawdzali i na tej podstawie też ocenili, że mam cukrzycę.. heh
Śmiać mi się chce. Dzwonili dzisiaj z zapytaniem, czy chcę zapisać się na kolejną wizytę, bo nie bylo mnie 28.12;) -
Oj tak kochane, człowiek na coś ciągle czeka. A to na wyniki, a to na kolejną wizytę, a to na prenatalne czy połówkowe.
Obecnie przechodzę batalię z okulistą, który wysyła mnie na dodatkowe badania oraz inną opinię lekarza, aby dać mi zaświadczenie na cesarskie cięcie. Po prostu nie mam słów.
Oczywiście dodatkowe badania i wizyta ( od 150zł), to suma sumaru koszt do 400zł. -
dziewczyny!!! dostalam wyniki nifty!! WYNIK PRAWIDŁOWY!!!!!!!!!!! JUPPPIIIIII !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
potwierdzony CHŁOP!!!
i teraz jak radzicie:
Gniewko, Mieszko, Wiktor ??
w srode mam wizyte u gin takze tez 3majta kciukasyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 stycznia 2016, 13:23
Paula222 lubi tę wiadomość
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;