Przyszłe mamy z Olsztyna
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyPenelope30 wrote:Ja nie rozumiem o co chodzi z tym że smoczki to zło. Ja mam zamiar dawać. Jestem technikiem ortodontą i uważam że łatwiej wyleczyć wadę zgryzu później niż się męczyć wcześniej.
Dalile możesz już czuć presję, a jak Ty urodzisz to już zostanę tu sama.Dalile lubi tę wiadomość
-
Anoolka wrote:Chodzi o to że smoczek i cyc to inne techniki ssania i smoczka powinno się dać dopiero wtedy gdy niemowlę będzie potrafiło bez problemu ssać cyca
izulala lubi tę wiadomość
-
Ja też o tym nie słyszałam, ale może faktycznie coś w tym jest.
Chociaż ja dałam smoczka i nie było żadnego problemu z karmieniem, ale to pewnie dużo zależy od dziecka.
Pamiętam na sali leżała ze mną kobietka która chciała dawać smoczek, ale dziecko w ogóle nie chciało tylko cały czas przy cycu i ta biedna kobieta prawie cały czas miała tą małą, aż płakała z bólu. -
nick nieaktualnyJa akurat znam dziewczynę której dziecko nie potrafiło dobrze złapać piersi a miało już ponad miesiąc i przez to za słabo przybierało na wadze.
Ogólnie zalecenia są takie żeby smoczka dać najwcześniej w 6 tyg życia, ja synkowi dałam jak skończył 2 tyg ale wtedy już nie było żadnego problemu z przyssaniem.
A powiedzcie mi dziewczyny w Wojewódzkim jest wsparcie laktacyjne? Jak rodziłam w miejskim to byle jaki problem i zaraz przybiegała położna i pomagała dobrze dostawić dziecko, ogólnie moim zdaniem opieka poporodowa jest tam bardzo dobra.izulala lubi tę wiadomość
-
Millka wrote:Ja też o tym nie słyszałam, ale może faktycznie coś w tym jest.
Chociaż ja dałam smoczka i nie było żadnego problemu z karmieniem, ale to pewnie dużo zależy od dziecka.
Pamiętam na sali leżała ze mną kobietka która chciała dawać smoczek, ale dziecko w ogóle nie chciało tylko cały czas przy cycu i ta biedna kobieta prawie cały czas miała tą małą, aż płakała z bólu.
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
Anoolka wrote:Ja akurat znam dziewczynę której dziecko nie potrafiło dobrze złapać piersi a miało już ponad miesiąc i przez to za słabo przybierało na wadze.
Ogólnie zalecenia są takie żeby smoczka dać najwcześniej w 6 tyg życia, ja synkowi dałam jak skończył 2 tyg ale wtedy już nie było żadnego problemu z przyssaniem.
A powiedzcie mi dziewczyny w Wojewódzkim jest wsparcie laktacyjne? Jak rodziłam w miejskim to byle jaki problem i zaraz przybiegała położna i pomagała dobrze dostawić dziecko, ogólnie moim zdaniem opieka poporodowa jest tam bardzo dobra.
Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g; -
nick nieaktualnyizulala wrote:szczerze- max5% poloznych, tych od karmienia, pielęgniarek jest wporzadku. reszta dramat. nic sie nie dowiesz, kazda ma inna wersje i zero przeplywu informacji. .....taka moja opinia. .... kolezanka z sali poprosiła o wsparcie laktacyjne to wybrechtala ja pielęgniarka i powiedziała ze nie ma czegos takiego i za jak mleko ma sie pojawic to sie pojawi....i koniec rozmowy
A opinie o kiepskiej opiece po porodzie słyszałam już kilka lat temu i dlatego nie chciałam tam rodzić. Widzę że dobrze zrobiłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2016, 14:47
-
Nie wiem jak jest teraz ale jak rodziłam pół roku temu to opiekę miałam bardzo dobrą nawet jeżeli chodzi o karmienie. Wiadomo na początku miałam z tym problem bo to pierwsze dziecko więc co chwila do mnie przychodziły i pokazywały jak mam przystawiać małego żeby wszystko było dobrze, ale to nie tylko do mnie do wszystkich kobiet tak chodziły, co chwilę przychodziły pytały się czy w czymś pomóc chociażby iść się umyć chwilę po porodzie, pytały się czy nie potrzebne są leki przeciwbólowe itd. I nie wiem czy jeszcze coś takiego jest ale chyba raz w tygodniu do Wojewódzkiego przyjeżdża kobieta od laktacji i jest na prawdę świetna jeżeli trzeba to siedzi z Tobą nawet i trzy godziny i wszystko na spokojnie tłumaczy pokazuje pomaga.
-
nick nieaktualnyMillka wrote:Nie wiem jak jest teraz ale jak rodziłam pół roku temu to opiekę miałam bardzo dobrą nawet jeżeli chodzi o karmienie. Wiadomo na początku miałam z tym problem bo to pierwsze dziecko więc co chwila do mnie przychodziły i pokazywały jak mam przystawiać małego żeby wszystko było dobrze, ale to nie tylko do mnie do wszystkich kobiet tak chodziły, co chwilę przychodziły pytały się czy w czymś pomóc chociażby iść się umyć chwilę po porodzie, pytały się czy nie potrzebne są leki przeciwbólowe itd. I nie wiem czy jeszcze coś takiego jest ale chyba raz w tygodniu do Wojewódzkiego przyjeżdża kobieta od laktacji i jest na prawdę świetna jeżeli trzeba to siedzi z Tobą nawet i trzy godziny i wszystko na spokojnie tłumaczy pokazuje pomaga.
-
To nasze pierwsze dzieci, ale dobra powiem - w skrócie to było tak:
Mój mąż: teraz jedno a za jakiś czas drugie?
Ja: no nie wiem Kotek, zobaczymy czy będę dobrą matką, czy będę miała cierpliwość...
Mm: Przestań tak mówić, jak tak ma być to ja się będę modlić o bliźniaki!
Ja: To się módl...
Po trzech miesiącach starań wizyta u ginekologa w celu potwierdzenia ciąży:
"Widzę dwa pęcherzyki. Tak z całą pewnością dwa"
Ja: Pan sobie chyba jaja ze mnie robi?
Lekarz: Coś mówił do mnie, ale w szoku byłam i nie pamiętam potem do mojego męża za parawanem: Słyszy Pan dwójka.
Na te słowa chodzi mój mąż z rogalem na twarzy od ucha do ucha.
Tak więc skubaniec jeden ma dobre chody na górze, bo wymodlił
Czyli jak sprawić? Wychodzi na to, że: MODLIĆ SIĘ
Teraz powiedziałam, żeby o wygraną w lotka się pomodlił, skoro mu tak dobrze idzie...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2016, 14:12
Anoolka lubi tę wiadomość
Natalia i Michał ur. 2 grudnia 2016 r. -
nick nieaktualny