X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyszłe mamy z Olsztyna
Odpowiedz

Przyszłe mamy z Olsztyna

Oceń ten wątek:
  • Dalile Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na jutro tylko 3 okna, kuchenka i lodówka do umycia :)
    Ale i męża tknęło i robi rzeczy, o które się i nie mogłam od pół roku doprosić :) jak to dobrze bliski poród wpływa na wygląd mieszkania :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 12 lipca 2016, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś w tym jest. My zamówiliśmy szafki do kuchni i zaczęliśmy remont łazienki, wymiana prysznica na wannę. Mam nadzieję że przed porodem skończmy. Jeszcze ubranka mam nie poprasowane.

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope a mogę wiedzieć dlaczego zmieniacie wannę na prysznic ?
    Pytam bo my mamy wannę i właśnie planujemy wymienić na prysznic .

74dii09ktueh0zjb.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od wczoraj mam wannę z funkcję prysznica :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lipca 2016, 10:36

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo O tym nie myślałam. Będę musiała się rozejrzeć.
    Dziewczyny słuchajcie byłam wczoraj w miejskim bo robiłam badania kontrolne i była tam dziewczynka no góra 14 lat w zaawansowanej ciąży i jedna babka taka starsza do niej podeszła zapytała się czy nie jest jej głupio ona odpowiedziała, że nie i zaczęła się z nią kłócić. No normalnie byłam i jestem w szoku O.O

74dii09ktueh0zjb.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze... tu już nie ma co być głupio, nie da się rozmyślić, czy wycofać. Może i dziewczyna nie do końca odpowiedziala (ale nie wiemy jak wyglądała sytuacja), ale wstydzić to się powinna starsza pani, że się wtrąca w czyjeś życie.

Moja koleżanka z klasy urodziła w sierpniu zaraz po skończeniu 3 klasy gimnazjum. I co? Jest super matką, do teraz ma jeszcze 2 dzieci więcej i świetnie sobie radzi. Można? Można.

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No chodzi mi o tą starszą babkę bo jeżeli chodzi o dziewczynkę to nie wiadomo jak to tam wygląda

74dii09ktueh0zjb.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odpukać, żadna starsza pani mi się we znaki przez całą ciążę nie dała. :) Ale tez ja nie jeżdżę mpk na przykład, a słyszałam, że tam bywa ciężko.

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie miałam, żadnej sytuacje, ale tak jak Ty nie jeżdżę mpk. Szkoda mi się zrobiło tej dziewczynki wczoraj i zastanawiam się co tej babce siedzi w głowie .

74dii09ktueh0zjb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się teraz tak łatwo ciśnienie podnosi że dałabym tej starej babie popalić. Sama pewnie dawała na prawo i lewo jak miała 15 lat a teraz świętą udaje, takie są najgorsze. Zresztą znam taką małolatę w ciąży i mama jej ostatnio zmarła. Niestety nikt nie chciał się nią zająć pomimo że ma dorosłe rodzeństwo i trafiła do domu dziecka :(
    Ja jeżdżę mpk tylko do lekarza i z powrotem i gorsze od tego że ludzie udają ślepych jest ten smród i duchota której nie da się wytrzymać.

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zmieniam bo z prysznicem jest tragedia w czyszczeniu. Pełno zakamarków i ciągłe zacieki na szybie. Do tego duża wilgoć i grzyb się robi na płytkach wewnątrz. Drzwi mam taki że się na mnie zasuwają i nie da się np umyć wiadra pod prysznicem czy czegoś uprać. Natomiast wanna ma dla mnie same plusy, można sobie poleżeć, zrobić dziecku kąpiel z zabawkami, a czyszczenie zajmuje 5min.

Dziś miałam wizytę i pobranie tych wymazów, bolało mnie przy tym. Wynik pt wieczór. Poza tym wszystko ok, dzidziuś jeszcze nie ma główki w kanale rodnym więc na razie na spokojnie. Kolejna wizyta za tydz u innego gina.

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże mam wrażenie, że w naszym społeczeństwie panuje znieczulica . To jest straszne i przerażające, a najbardziej to widać w miejskim bo oprócz tej sytuacji którą widziałam wczoraj to pamiętam jeszcze jak sama jeździłam tam co miesiąc a czasami nawet częściej i robiłam badania ( zawsze z samego rana więc wiadomo ludzi pełno ) to na krzesłach siedziały starsze babki a kobiety w ciąży stały, aż przychodziła pielęgniarka i prosiła o ustąpienie miejsca i robiła się awantura oczywiście leciały teksty ciąża to nie choroba, bo jak ja byłam w ciąży ... itd .

74dii09ktueh0zjb.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam na taką sytuację przygotowaną odpowiedź z neta, ale nie dane było użyć

- Ciąża to nie choroba
    - Starość też nie.

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre. Szkoda, że wcześniej tego nie znałam :)

Ale może kiedyś się jeszcze przyda :)

74dii09ktueh0zjb.png

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie, tylko darmowe badania mnie przyciągnęły do Miejskiego, na glukozę już wolałam do diagnostyki iść i w swoim samochodzie siedzieć na parkingu pod niż w tych przemiłych kolejkach.

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 13 lipca 2016, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też właśnie poszłam do miejskiego ze względu na ten projekt i wszystkie badania miałam darmowe, a z resztą nawet nie wiem gdzie w Olsztynie jest diagnostyka .

74dii09ktueh0zjb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny "najmilej" jest w kolejce w wojewódzkim, miejski nie jest jeszcze taki zły ;)

izulala lubi tę wiadomość

• Dalile Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aj tam, nie ma tego złego ;)

• izulala Autorytet

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ile kosztuje krzywa cukrowa w diagnostyce?? któraś robiła ostatnio? bo mam za 6tyg robić. msm skierowanie do wojewódzkiego właśnie. ..alevw życiu tam pojde.... tak jak pisalyscie...tam to dopiero jest dramat.

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 lipca 2016, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    izulala wrote:
    Dziewczyny ile kosztuje krzywa cukrowa w diagnostyce?? któraś robiła ostatnio? bo mam za 6tyg robić. msm skierowanie do wojewódzkiego właśnie. ..alevw życiu tam pojde.... tak jak pisalyscie...tam to dopiero jest dramat.
    Ja robiłam ale ze skierowaniem, najlepiej zadzwoń i się zapytaj.

‹‹ 75 76 77 78 79 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: