X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyszłe mamy z Olsztyna
Odpowiedz

Przyszłe mamy z Olsztyna

Oceń ten wątek:
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w Wojewódzkim i tak mam moodd sprawdza sie super <3

klz9df9hph2l42tn.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu dziękuję za ten opis, właśnie się ciągle zastanawiałam jak to u Ciebie było.
    Milka jest trochę miejsc na Jarotach do spacerów, np taki duży plac zabaw za szkołą Pavlovic.

Asia_30 lubi tę wiadomość

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko wiesz ode mnie do pavlovic kawałek jest bo jednak jaroty są duże. Wiadomo, że wychodzę codziennie z małym na spacer, ale chodzi mi konkretnie o jakieś takie miejsca gdzie nie ma samochodów, jest cicho i spokojnie.

Asiu ja też mam moodd tylko kupiłam samą spacerówkę i też jestem bardzo z niej zadowolona. A gdzie kupiłaś ? Bo ja na olx więc nie wiem gdzie jest w Olsztynie jakiś serwis ?

74dii09ktueh0zjb.png

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serwis jest przez net. Firma dorel serwisuje quinny. Kupiłam go tez przez net w dziecięcym expercie

klz9df9hph2l42tn.png
  • Millka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki na pewno to sprawdzę :)

74dii09ktueh0zjb.png

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile czekamy niecierpliwie na zdjęcie Zosi.

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już teraz jestem pewna, że dalile urodziła. Czekamy na wiadomości :)

Mam nadzieję, że miała łatwy poród i wszystko jest dobrze :)

74dii09ktueh0zjb.png

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ale z tego co widzę to Ty też niedługo rodzisz :)
    Na kiedy dokładnie masz termin ?

74dii09ktueh0zjb.png

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 sierpnia i już jestem w strachu, 3go wizyta

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz każdy poród jest inny ale jeżeli będziesz miała taki jak ja to mogę Ci powiedzieć, że nie ma się czego bać . I to jest prawda, że jak przytulisz swoje dziecko o całym bólu zapomnisz :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

74dii09ktueh0zjb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_30 wrote:
    A to moja księżniczka :) postaram sie znaleść chwilkę i jeszcze opisać moje przeboje z sali na noworodkach ;)
    http://static.pokazywarka.pl/i/6787292/363847/image.jpg
    Śliczna :) Jeśli chodzi o sale noworodków to myślałam że już je polikwidowali, z chęcią poczytam co tam się działo :D

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Asiu o co chodzi z salą na noworodkach ? Masz na myśli salę poporodową ? Bo ja w Wojewódzkim synka miałam cały czas przy sobie i wszystkie kobiety tak miały nawet po cc.

74dii09ktueh0zjb.png

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak chodzi mi o ta sale poporodowa :) Tez mialam dziecko ciagle przy sobie ale poczytalam wasze przygody o niedrapkach i smoczkach i mialam dokladnie te same teksty :D
    Jeszcze sie zastanowcie z tymi cesarkami bo do mnie na sale pozniej wwiezli dziewczyne po cesarce i naprade nie zazdroszcze juz wole rodzic ze znieczuleniem i pozniej normalnie sie poruszac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 20:08

izulala, Anoolka, Millka lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja niedrapek przy pierwszym dziecku i tak nie używałam bo cały czas mu spadały ;) a ze smoczkiem mają niestety rację bo się laktacja dobrze nie rozkręci no i te inne techniki ssania...no chyba że ktoś nie chce karmić piersią to w nosie z tym

Aaa i ta nieszczęsna cesarka, dla mnie 3 dni po to był koszmar i mam nadzieję że uda się teraz urodzić sn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 08:31

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wszystkim dzieciom wsadzam smoka :P najstarsza karmiłam ponad rok młodsza 10 miesięcy teraz tez smok od początku i dajemy radę ;) wiec ja te położne goniłam strasznie sie tam szarogęszą ;) ja tez nie mam niedrapek ale te moje śpioszki z next maja wywijanie rękawki i robia sie z nich takie niedrapki właśnie :)

klz9df9hph2l42tn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cesarce zaczęłam mieć pokarm dopiero w 4 dobie. Mały wisiał na cycu przez pół doby i gdybym wtedy mu wsadziła smoka to by mi tylko butla została.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Od wczoraj jesteśmy w domu i uczymy się obsługi niezwykle wymagającego klienta – Zosi ;)
    Ale od początku.
    Jak większość z Was wie od poniedziałku byłam w szpitalu i powiem szczerze, że Zosia tylko na to czekała – już w poniedziałek pojawiły się pierwsze skurcze. Jednak był to tylko fałszywy alarm, za to we wtorek podczas ktg złapały mnie wymioty – okazało się, że szyjka się w końcu zaczęła rozwierać.
    W nocy odszedł mi czop z krwią, w sumie odchodził i rano, więc zgłosiłam to na obchodzie, a lekarz wziął mnie na fotel i mówi – no, to Pani zaczyna poród. Była 8 rano. Wzięli mnie na usg i zmierzyli Zosię jeszcze raz – 3610g, że niby dorodna.
    Skurcze bolały mnie nieziemsko, ciągle wymiotowałam, więc poprosiłam o ZZO. Poród na zzo to bajka – jak na wczasach, nie czułam żadnego bólu, a macica dalej pracowała. Poczułam dopiero parte, 10 min i Zosia na świecie.
    A obstawiali na trakcie, że urodzę na następny dzień. :) Cały poród zamknął się w 4h 35 min.
    Niestety są i minusy. Szybko, dziewczyna duża więc mimo cięcia popękałam i auć, jak te szwy ciągną. Jednak czego się nie robi, prawda?

Zofia przyszła na świat o 12:35, z wagą 4070g i mierząca 59cm. Jest straszną pijawką, ciągle wisiałaby na cycu, a ja nie nadążam z pokarmem, bo z miejsca miała duży żołądek. W szpitalu dokarmiłam ją trzy razy, teraz tego nie robię.

Witamy ciocie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 17:29

Bruśka, Penelope30, izulala, Asia_30, Anoolka, Millka, Siwa1001 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile cudownie, czekałam na wiadomość co u Was. Twój poród napawa optymizmem, mam nadzieję że mi też w porę podadzą zzo.
    A Zosia mieści CI się w ubranka 56 czy 62 już jej zakładasz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 19:55

• Dalile Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie 56 pasują, ale czuję, że długo to ich nie ponosi :)

Penelope30, izulala lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :)

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ