X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyszłe mamy z Olsztyna
Odpowiedz

Przyszłe mamy z Olsztyna

Oceń ten wątek:
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w Wojewódzkim i tak mam moodd sprawdza sie super <3

klz9df9hph2l42tn.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asiu dziękuję za ten opis, właśnie się ciągle zastanawiałam jak to u Ciebie było.
    Milka jest trochę miejsc na Jarotach do spacerów, np taki duży plac zabaw za szkołą Pavlovic.

Asia_30 lubi tę wiadomość

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tylko wiesz ode mnie do pavlovic kawałek jest bo jednak jaroty są duże. Wiadomo, że wychodzę codziennie z małym na spacer, ale chodzi mi konkretnie o jakieś takie miejsca gdzie nie ma samochodów, jest cicho i spokojnie.

Asiu ja też mam moodd tylko kupiłam samą spacerówkę i też jestem bardzo z niej zadowolona. A gdzie kupiłaś ? Bo ja na olx więc nie wiem gdzie jest w Olsztynie jakiś serwis ?

74dii09ktueh0zjb.png

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Serwis jest przez net. Firma dorel serwisuje quinny. Kupiłam go tez przez net w dziecięcym expercie

klz9df9hph2l42tn.png
  • Millka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki na pewno to sprawdzę :)

74dii09ktueh0zjb.png

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile czekamy niecierpliwie na zdjęcie Zosi.

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już teraz jestem pewna, że dalile urodziła. Czekamy na wiadomości :)

Mam nadzieję, że miała łatwy poród i wszystko jest dobrze :)

74dii09ktueh0zjb.png

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Penelope ale z tego co widzę to Ty też niedługo rodzisz :)
    Na kiedy dokładnie masz termin ?

74dii09ktueh0zjb.png

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    17 sierpnia i już jestem w strachu, 3go wizyta

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz każdy poród jest inny ale jeżeli będziesz miała taki jak ja to mogę Ci powiedzieć, że nie ma się czego bać . I to jest prawda, że jak przytulisz swoje dziecko o całym bólu zapomnisz :)

Penelope30 lubi tę wiadomość

74dii09ktueh0zjb.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia_30 wrote:
    A to moja księżniczka :) postaram sie znaleść chwilkę i jeszcze opisać moje przeboje z sali na noworodkach ;)
    http://static.pokazywarka.pl/i/6787292/363847/image.jpg
    Śliczna :) Jeśli chodzi o sale noworodków to myślałam że już je polikwidowali, z chęcią poczytam co tam się działo :D

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 29 lipca 2016, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie Asiu o co chodzi z salą na noworodkach ? Masz na myśli salę poporodową ? Bo ja w Wojewódzkim synka miałam cały czas przy sobie i wszystkie kobiety tak miały nawet po cc.

74dii09ktueh0zjb.png

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 29 lipca 2016, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak chodzi mi o ta sale poporodowa :) Tez mialam dziecko ciagle przy sobie ale poczytalam wasze przygody o niedrapkach i smoczkach i mialam dokladnie te same teksty :D
    Jeszcze sie zastanowcie z tymi cesarkami bo do mnie na sale pozniej wwiezli dziewczyne po cesarce i naprade nie zazdroszcze juz wole rodzic ze znieczuleniem i pozniej normalnie sie poruszac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 lipca 2016, 20:08

izulala, Anoolka, Millka lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia ja niedrapek przy pierwszym dziecku i tak nie używałam bo cały czas mu spadały ;) a ze smoczkiem mają niestety rację bo się laktacja dobrze nie rozkręci no i te inne techniki ssania...no chyba że ktoś nie chce karmić piersią to w nosie z tym

Aaa i ta nieszczęsna cesarka, dla mnie 3 dni po to był koszmar i mam nadzieję że uda się teraz urodzić sn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 lipca 2016, 08:31

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 30 lipca 2016, 23:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wszystkim dzieciom wsadzam smoka :P najstarsza karmiłam ponad rok młodsza 10 miesięcy teraz tez smok od początku i dajemy radę ;) wiec ja te położne goniłam strasznie sie tam szarogęszą ;) ja tez nie mam niedrapek ale te moje śpioszki z next maja wywijanie rękawki i robia sie z nich takie niedrapki właśnie :)

klz9df9hph2l42tn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 lipca 2016, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po cesarce zaczęłam mieć pokarm dopiero w 4 dobie. Mały wisiał na cycu przez pół doby i gdybym wtedy mu wsadziła smoka to by mi tylko butla została.

• Dalile Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam!
    Od wczoraj jesteśmy w domu i uczymy się obsługi niezwykle wymagającego klienta – Zosi ;)
    Ale od początku.
    Jak większość z Was wie od poniedziałku byłam w szpitalu i powiem szczerze, że Zosia tylko na to czekała – już w poniedziałek pojawiły się pierwsze skurcze. Jednak był to tylko fałszywy alarm, za to we wtorek podczas ktg złapały mnie wymioty – okazało się, że szyjka się w końcu zaczęła rozwierać.
    W nocy odszedł mi czop z krwią, w sumie odchodził i rano, więc zgłosiłam to na obchodzie, a lekarz wziął mnie na fotel i mówi – no, to Pani zaczyna poród. Była 8 rano. Wzięli mnie na usg i zmierzyli Zosię jeszcze raz – 3610g, że niby dorodna.
    Skurcze bolały mnie nieziemsko, ciągle wymiotowałam, więc poprosiłam o ZZO. Poród na zzo to bajka – jak na wczasach, nie czułam żadnego bólu, a macica dalej pracowała. Poczułam dopiero parte, 10 min i Zosia na świecie.
    A obstawiali na trakcie, że urodzę na następny dzień. :) Cały poród zamknął się w 4h 35 min.
    Niestety są i minusy. Szybko, dziewczyna duża więc mimo cięcia popękałam i auć, jak te szwy ciągną. Jednak czego się nie robi, prawda?

Zofia przyszła na świat o 12:35, z wagą 4070g i mierząca 59cm. Jest straszną pijawką, ciągle wisiałaby na cycu, a ja nie nadążam z pokarmem, bo z miejsca miała duży żołądek. W szpitalu dokarmiłam ją trzy razy, teraz tego nie robię.

Witamy ciocie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 sierpnia 2016, 17:29

Bruśka, Penelope30, izulala, Asia_30, Anoolka, Millka, Siwa1001 lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile cudownie, czekałam na wiadomość co u Was. Twój poród napawa optymizmem, mam nadzieję że mi też w porę podadzą zzo.
    A Zosia mieści CI się w ubranka 56 czy 62 już jej zakładasz??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 lipca 2016, 19:55

• Dalile Autorytet

Wysłany: 31 lipca 2016, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na razie 56 pasują, ale czuję, że długo to ich nie ponosi :)

Penelope30, izulala lubią tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 sierpnia 2016, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję :)

‹‹ 84 85 86 87 88 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ