X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Przyszłe mamy z Olsztyna
Odpowiedz

Przyszłe mamy z Olsztyna

Oceń ten wątek:
  • Millka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile rodzisz ? Bo tak cały dzień się nie odzywasz :)

74dii09ktueh0zjb.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę rodze :) wczoraj miałam skurcze po 100 ale przeszły. Za to w końcu straciłam czop. Dziś rano szyjka dwa cm i otwór na opuszek ale po obiedzie już krótsza i otwór na palec. Szkoda że zemściło się wymiotami i strasznym bólem krzyżowym.

izulala lubi tę wiadomość

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Millka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile to coś zaczyna się dziać. Wydaje mi się, że urodzisz przed wywoływaniem :)
    Szybkiego i łatwego porodu :)

74dii09ktueh0zjb.png

• izulala Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Trochę rodze :) wczoraj miałam skurcze po 100 ale przeszły. Za to w końcu straciłam czop. Dziś rano szyjka dwa cm i otwór na opuszek ale po obiedzie już krótsza i otwór na palec. Szkoda że zemściło się wymiotami i strasznym bólem krzyżowym.
    jutro urodzisz! !! trzymamy kciuki:) !!

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    podoba mi się stwierdzenie "trochę rodzę" <3 ;)

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile a każą Ci chodzić ? Bo ja pamiętam, że położna kazała mi dużo chodzić bo mówiła, że to przyśpieszy poród i sprawi, że szyjka się skróci i rozwarcie będzie szybciej postępowało :)

74dii09ktueh0zjb.png

• Dalile Autorytet

Wysłany: 26 lipca 2016, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kazali ale mam to na jutro w planach :) boję się tych krzyżowych bóli.. Straszne to było.

hchytqywgtgkzdry.png3i49uay3p9zkz893.png
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a będziesz rodzić ze znieczuleniem?

• izulala Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 08:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile wrote:
    Nie kazali ale mam to na jutro w planach :) boję się tych krzyżowych bóli.. Straszne to było.
    powiem ci tak ..nie chce cie straszyc absolutnie bo u ciebie moze byc zupełnie inaczej. ..u mnie zanim zrobili cc chcialam naturalnie co od 13-19rodzilam.... dla mnie dramat. ryczalam krzyczałam ze umre.... potem cc bo zle sie antos wpasowal...zreszta wiecie ze na szczęście cc bo byl 2x owiniety pepowina. ...
    ja jesli kiedyś bede w ciazy to odrazu cc... bez mrugnięcia okiem..

dalaile ... wez znieczulenie... radze ci. dla mnie bylo za pozno... bol kosmos. ..no ale tak jak mowie...moze akurat u ciebie będzie ok ;) życzę ci tego z całego serca ♥♥♥♥♥♡♡♡♡♡

f2w3rjjgetjavtgc.png
    Antoś juz nami:) waga 3980g; 58cm
    172g; 20tc - 411g; 24tc - 816g; 28tc - 1410g; 30tc - 1680g; 31tc - 2035g; 31tc 4dni - 2083g; 34tc 2dni - 2496g; 34tc 6dni - 2793g; 36tc - 2900g; 36tc 6dni - 3107g; 37tc 5dni - 3420g; 38tc 4dni - 3497g;
  • Penelope30 Autorytet

Wysłany: 27 lipca 2016, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko jak to cc załatwić? szkoda że Asia się nie odezwała czemu u niej nie przeszło wskazanie od psychiatry. Po tym co napisała zwątpiłam i nie załatwiam tylko nastawiam się jednak na sn, ale boję się strasznie i chcę koniecznie ze znieczuleniem. Potem do szycia od razu będzie.
    Dalile jak tam sytuacja?? Duże obłożenie w ogóle teraz w Wojewódzkim?? Spacerujesz trochę po oddziałach??

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dostałam znieczulenie i polecam. Po znieczuleniu nastąpiła taka ulga :)

izulala, Penelope30 lubią tę wiadomość

74dii09ktueh0zjb.png

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 27 lipca 2016, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalile i jak sytuacja bo mam jakieś takie wrażenie, że już urodziłaś :)

izulala lubi tę wiadomość

74dii09ktueh0zjb.png

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny . Znacie może jakieś fajne miejsca gdzie można pospacerować z dzieckiem bo w mojej okolicy to tak średnio mam gdzie chodzić, a przy ulicy nie chcę.

74dii09ktueh0zjb.png

• Penelope30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Millka a na jakim osiedlu mieszkasz??

• Millka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaroty

74dii09ktueh0zjb.png

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :) stęskniłam sie za wami! Gratulacje Izulala <3
    Przyszłam wam streścić troche moj poród :)
    Jak wiecie te nieszczęsne bóle przepowiadające to miałam i miałam... Od połowy ciąży ;) w dzień porodu zrobiły sie regularne ale postanowiłam sie pomęczyć zanim pojadę na oddział żeby mnie nie odesłali. Zajrzałam na cmentarz i bratki przekwitły wiec pojechałam do ogrodniczego nakupowalam innych pojechałam zasadzić bolało juz mnie fest. Pomalowałam paznokcie :P wzięłam kąpiel i pojechałam do szpitala to juz miałam skurcze co 3 minuty a w tle mecz Polska Niemcy :) Przyjęli mnie na oddział wiózł mnie na wózku pan bez jednej ręki troche sie bałam :D na miejscu zbadał mnie lekarz rozwarcie na 4 a ja wyciągam swój magiczny kwit od psycholog no i sie zaczęło :O nawet chyba salowa mnie namawiała na poród naturalny. Jeden starszy lekarz mi powiedział ze cesarka bardziej boli od naturalnego a ja go do niego- a co pan może wiedzieć o rodzeniu??!! On ze widział 15000 porodów a ja ze widziałam jak sie skacze ze spadochronu ;) wkurzył sie i wyszedł trzaskając drzwiami. Sama tej cesarki mie byłam pewna wiec zapytałam czy jest moja pani Ela i czy jest anastezjolog. Przyszła pani Ela pogadaliśmy ze urodziny raz dwa ze znieczuleniem i będzie git no i poszłam rodzic :) Dalszy ciąg napisze jak juz mała zaśnie ;) Buziaki

Millka, Penelope30, Anoolka lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • Millka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia po przeczytaniu pierwszej połowy już nie mogę się doczekać drugiej części :) Zaczęło się fajnie :)

Asia_30 lubi tę wiadomość

74dii09ktueh0zjb.png

• Asia_30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec na sali porodowej leciał mecz... Bałam sie ze nikt nie przyjdzie do porodu póki sie nie skończy. No ale pojawił sie anastezjolog miał taka głowę ze aż współczułam porodu jego matce... Usadził mnie na obrotowym krześle kazał sie wygiąć no a ja mu mowię ze nie dotykam nogami do podłogi!!! A on mnie dziub ta igła i pojechałam z tym krzesłem :O wydarł sie na mnie ze miałam sie nie ruszać a ja na niego ze mówiłam ze nie dotykam do podłogi nogami! Zmienili mi krzesełko... No i dziubie i dziubie w ten moj biedny kręgosłup ze juz zaczęłam żałować tego znieczulenia :/ ale w końcu sie udało i kazali mi sie położyć poczułam jakbym przrdawkowala relanium ze odpływam zaczęłam sie trząść żeby mi latały i jeszcze bardziej zaczęłam żałować znieczulenia zbladlam jak trup moj b patrzył na mnie dziwnie Polozna zawołała anastezloga a on spojrzał na mnie i powiedział - może tak być i sobie dalej pisał papiery :O pózniej tak mnie zaczęła swędzieć skóra na brzuchu i nos!!! Wszystkie skutki uboczne znieczulenia miałam!! Cały poród drapalam sie po nosie :D moj B do dzis ma ze mnie polewę. Doszłam jakos do siebie s ze nie bolało to siedziałam sobie na FB i nagle przestałam widzieć z bliska litery zaczęły mi sie zamazywać wtedy przeraziłam sie fest poleciałam do położnych a te ze to skutek uboczny zastrzyku zmiękczającego szyjkę :O ech ta farmakologia hehe. W końcu przebiły mi pęcherz troche polazilam i zaczęło sie najgorsze- parcie wyszło mi chyba pół głowy i kazały mi przestać przeć no jasne... Ciekawe jak przestać z arbuzem w pipie :O w ten sposób cała popekalam. Zacerowali mnie i to chyba by było na tyle.

izulala, Penelope30, Anoolka lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • Asia_30 Autorytet

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moja księżniczka :) postaram sie znaleść chwilkę i jeszcze opisać moje przeboje z sali na noworodkach ;)
    http://static.pokazywarka.pl/i/6787292/363847/image.jpg

Millka, izulala, Penelope30, Anoolka lubią tę wiadomość

klz9df9hph2l42tn.png
  • Millka Przyjaciółka

Wysłany: 28 lipca 2016, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Asia a rodziłaś w Wojewódzkim ? I to chyba Ty pisałaś, że masz wózek Quinny moodd tak ?

74dii09ktueh0zjb.png

‹‹ 83 84 85 86 87 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ