Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?
-
WIADOMOŚĆ
-
kattalinna wrote:Ktosiowa, z ładnym dzieckiem każdy ładny
Ogólnie jestem zadowolona z MC Citi .
Annie1981 wrote:
Ktosiowa. Nie wiem jak było wcześniej, ale raczkowanie może zepsuć sen nawet na 3 miesiące. U nas tak było, teraz wraca do normy.
Fajne argumenty uzywalas do przekonywania męża
To jeszcze miesiąc!czarna84 lubi tę wiadomość
-
A co to za kurteczkach była? Pokaz jeszcze raz zdjęcie. Bo ogólnie w kurtkach nie zalecają jazdy (ewentualnie tył do przoduubrana po zapięciu pasów. My jeździmy w polarowym dresie, pikowanej, jesiennej czapce, rękawiczkach i na to kocyk. Tak jest bezpiecznie i nie poci sie. Aha, pod bluza body z krótkim i długim rękawem (ale tak już w domu tez jesteśmy ubrani)
-
Katta mój od początku sie poci w swoim foteliku i tak samo jest z wozkiem tzn spacerowka jest z takiego samego materialu jak pokrowiec na fotelik i musze kombinowac aby go mokrego nie wyjmowac po podrozy wkladam albo pieluszke albo reczniczek latem pomagal. I tak caly czas, teraz chlodniej a on wiekszy lepsza termoregulacje ma niz wcześniej to juz sie tak nie poci ze mokry. A ja naprawde dzieci nie przegrzewam, tak samo ubieralam starszego jak teraz tego ubieram. W domu mamy 19 max 21 stopni a jeszcze lepiej jak 17 jest tylko wtedy podloga zimniejsza do pelzania. W domu ma body na dlugi rękaw, cienkie spodenki i skarpetki to wszystko a jak chlodniej to zakladam cienka kamizelke jak dlugo przebywa na podłodze bo wtedy mu cieplej w klatę a w domu nie wszedzie jednakowa temperatura. Wczoraj juz zwiedzal sobie przedpokoj a tam od posadzki ciagnie i nie zdarzylam mu kamizelki założyć ale nic mu nie powinno być. Hartowac sie musi tak czy inaczej nie przegrzewam go i nawet podczas ostatniej dlugiej podróży w aucie mieliśmy 19 stopni a on mial na sobie to co pisalam body, cienkie wygodne spodenki i skarpetki. No i opaske na główce cienką oczywiście i jak mial przy buzi kocyk to wlosy mokre. Uwazam, ze zbyt gruby nie jest ze to nie tusza a lekarze mowia ze taka jego uroda, a po cichu pewnie twierdza ze go przegrzewam ale tak nie jest.
Ktosiowa o tej kurtce to nie slyszalam ale u nas i tak ma tylko na przejscie do auta itd.... Ile to sie czlowiek dowiaduje i uczy sie jeszczeSynio 02.02.2006 31tc cc Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 Synio 05.01.18 39tc sn
-
Tak, kurtki ikombinezony odpadają, chociaż ja robię wyjątek i używam np kombinezonu niesliskiego, a raczej używałam tamtej zimy. Teraz tez miał taka kurtkemakby 2 bluzy zszyte, alewlasnieNiej wyrósł, wiec na razie polar musi wystarczy, i baaaaardzo mocno ściągam pasy.
-
Też kiedyś słyszałam o tych kurtkach, ale zapomniałam. Emilka jeździ w samochodzie w kurtce, bo to chyba bardzo niewygodne tak co chwilę zakładać i ściągać, jak mamy kilka rzeczy do załatwienia.
W łupinie też nie można podawać dziecku nic do picia ani do jedzenia. A nie wiecie czy to dotyczy też fotelików dla starszaków?
💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔 -
Annie, dotyczy to nawet dorosłych w czasie jazdy nie powinno się nic jeść ani pić, mieć luźnego bagażu, telefonów, torebek itp. Chodzi o to, że w razie czego taka butelka z wodą może zabić, spożywając można się zakrztusić itd.
Ktosiowa, to była cienka wiatrówka. O kurtkach wiem, zresztą w 8 gwiazdkach teraz profilaktycznie chyba nas pouczono. Termoregulację ma po ojcu... Jak ją karmię to bardzo często głowa i moja ręka mokre. Staram się ubierać sensownie, a jako, że ja zmarźluch jestem, to boję przegrzania, pilnuję się żeby nie przesadzić. -
Annie1981 wrote:W łupinie też nie można podawać dziecku nic do picia ani do jedzenia. A nie wiecie czy to dotyczy też fotelików dla starszaków?
Nie slyszalam nic na ten temat jednak wyglada na to ze tu powinna obowiazywac ta sama zasada.
O kurtkach i kombinezonach nie wiedzialam ale moj i tak goracy chlopak jest to musze go rozbierac
Synio 02.02.2006 31tc cc Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 Synio 05.01.18 39tc sn
-
kattalinna wrote:O! U nas była tragedia dziś, całe plecy mokre tę kurteczkę szybko zdjęłam i była w body krótkim i cienkiej bluzeczce a i tak się spociła bardzo...
Hej Katta i jak nadal sie tak poci cora w tym fotelu? Byc moze to zalezy od kurtki z czego wykonana? Mój podszewki nie toleruje, jest zaraz mokry.
Pogoda dziś paskudna ale spacerkujemy. Zastanawiam sie nad zakupem spiworka do wózka, żeby na mrozy wystarczył. Ma któraś z Was lub coś polecacie?
-
Greetta, właśnie wracamy do domu. Dziecko w cienkich bawełnianych spodniach i krótkim body. W samochodzie chłodno, zobaczymy jak będzie, dopiero godzina drogi za nami, przed nami trzy. Druga połowa zawsze tragiczna.
Edit: dojechaliśmy bez tragedii! Dziecko standardowa drzemka 40 minut, jak pisałam powyższe to była już obudzona. Resztę drogi aktywność, zaczęła marudzić pod sam koniec. Zabawki pomogły po wyjęciu z fotelika plecki normalne czyli minimum ubrania się sprawdziło.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 16:36
ktosiowa, Annie1981, Greetta lubią tę wiadomość
-
Katta. Cieszę się, że podróż tak fajnie Wam minęła
Gretta. Znajoma poleca ten spiworek:
https://allegro.pl/spiworek-do-wozka-sanek-gondola-spiwor-4w1-cieply-i6975734636.html?snapshot=MjAxOC0wOS0yN1QyMDo0NDoxOC41NzJaO2J1eWVyOzJiMjk2YjAzZjg1NjAzYjQxNGNkNThkYjJmNTkxMmQ2NzkxYjc0NDNjOTAxNTdhMDlmYzhlMWI5NWU4ZmVlYzk%3D
Greetta, kattalinna lubią tę wiadomość
Dzieki dziewczyny, znajoma mówi że ma coś dla mnie spiworek tylko zapomniala wczesniej dac. Firma Alwi polarek w srodku z teflonem. Grunt ze bedzie to i kaski wiecej na prezenty zostanie
Annie zostajesz na wychowawczym?
Ja również nigdzie się nie spiesze, wracać nie mam do czego. Zobaczymy jak małżonek z praca, maja go przeniesc na inny dzial i awansować tylko to już mu obiecuja od roku nie przenoszą bo ludzi za malo do pracy. Zatrudniaja sie, rezygnuja i tym sposobem nie moze zmienic dzialu. Po nowym roku jedna osoba ma odejsc na emeryture ze tego jego nowego działu o wtedy musza go przenieść bo pracownika na zmianie nie bedzie a na to nie moga sobie pozwolic. Zmieni dzial, ma byc wieksza kasa, zobaczymy czy bedzie tam ok jesli nie on na wychowawczy a ja do pracki. Zycie pokaze co bedzie
Tak czy inaczej do wakacji jestem z maluszkiem
Ktosiowa współczuję powrotu do pracy, a z kim malch zostanie? Macie kogoś czy żłobek?
Katta, mala dzielna w podróżykattalinna lubi tę wiadomość
-
Hej, hej mój Staszko dziś już 10 miesiączkow kończy a od wczoraj zasuwa na czterech he he śmiesznie to wyglada bo tempa szybko nabiera i nie wie co z tym zrobić, zszokowany co sie dzieje a wtedy ląduje na fejsie a pobudzony przy tym strasznie.
Jeszcze 2msc i roczek i ja się pytam kiedy to zlecialo?! Zbyt szybko zdecydowanie.Annie1981, kattalinna lubią tę wiadomość
-
Gretta. Najlepszego dla Stasia Gratuluję nowych umiejętności, teraz będzie już mega mobilny
Ja nie idę na wychowawczy, bo w UK nie ma takiej możliwości. Gdyby była, to bym chętnie skorzystała, a tak to muszę kombinować ze zwolnieniami, żeby nie stracić pracy i załapać się na kolejny macierzyński.Greetta lubi tę wiadomość
Annie dziękuję, tak teraz to się zaczyna ganianie za synkiem a było tak "spokojnie" Małżonek mówi, że musi się wziąć za poprawę kondycji bo nie wyrobi za synkiem ale pokladamy nadzieje w starszym synu ze to on mlodszego dogoni jak staruszki nie dadza rady bo maly jest jak sprężyna
Rozumiem Cie z tymi zwolnieniami tez bym kombinowala. Ciężko takiego maluszka zostawic w domu ibpojsc do pracy, starszy mial 7msc jak wrocilam ale wtedy musialam. Teraz jest inna perspektywa i inne podejście wiec zostaje z malym w domu.
Udalo Ci sie ograniczyc nocne kermienia, jak idzie?
Annie1981 lubi tę wiadomość