X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?
Odpowiedz

Rocznik 1981. Jesteście szczęściary?

Oceń ten wątek:
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    Ktosiowa, z ładnym dzieckiem każdy ładny ;-)
    Też fakt! :D
    Ogólnie jestem zadowolona z MC Citi :D.
    Annie1981 wrote:

Ktosiowa. Nie wiem jak było wcześniej, ale raczkowanie może zepsuć sen nawet na 3 miesiące. U nas tak było, teraz wraca do normy.
    Fajne argumenty uzywalas do przekonywania męża :D

To jeszcze miesiąc!

czarna84 lubi tę wiadomość

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem zadowolona, z jednym "ale" strasznie mi się dziecko zagrzało w nim :-( będę koniecznie musiała kupić jakąś wkładkę chłodzącą czy coś... Ale komfort dużo większy na pewno.

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie sie właśnie nie grzeje

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 27 października 2018, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O! :O U nas była tragedia dziś, całe plecy mokre :-( tę kurteczkę szybko zdjęłam i była w body krótkim i cienkiej bluzeczce a i tak się spociła bardzo...

age.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co to za kurteczkach była? Pokaz jeszcze raz zdjęcie. Bo ogólnie w kurtkach nie zalecają jazdy (ewentualnie tył do przoduubrana po zapięciu pasów. My jeździmy w polarowym dresie, pikowanej, jesiennej czapce, rękawiczkach i na to kocyk. Tak jest bezpiecznie i nie poci sie. Aha, pod bluza body z krótkim i długim rękawem (ale tak już w domu tez jesteśmy ubrani)

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katta mój od początku sie poci w swoim foteliku i tak samo jest z wozkiem tzn spacerowka jest z takiego samego materialu jak pokrowiec na fotelik i musze kombinowac aby go mokrego nie wyjmowac po podrozy :/ wkladam albo pieluszke albo reczniczek latem pomagal. I tak caly czas, teraz chlodniej a on wiekszy lepsza termoregulacje ma niz wcześniej to juz sie tak nie poci ze mokry. A ja naprawde dzieci nie przegrzewam, tak samo ubieralam starszego jak teraz tego ubieram. W domu mamy 19 max 21 stopni a jeszcze lepiej jak 17 jest tylko wtedy podloga zimniejsza do pelzania. W domu ma body na dlugi rękaw, cienkie spodenki i skarpetki to wszystko a jak chlodniej to zakladam cienka kamizelke jak dlugo przebywa na podłodze bo wtedy mu cieplej w klatę ;) a w domu nie wszedzie jednakowa temperatura. Wczoraj juz zwiedzal sobie przedpokoj a tam od posadzki ciagnie i nie zdarzylam mu kamizelki założyć ale nic mu nie powinno być. Hartowac sie musi :P tak czy inaczej nie przegrzewam go i nawet podczas ostatniej dlugiej podróży w aucie mieliśmy 19 stopni a on mial na sobie to co pisalam body, cienkie wygodne spodenki i skarpetki. No i opaske na główce cienką oczywiście i jak mial przy buzi kocyk to wlosy mokre. Uwazam, ze zbyt gruby nie jest ze to nie tusza a lekarze mowia ze taka jego uroda, a po cichu pewnie twierdza ze go przegrzewam ale tak nie jest.
    Ktosiowa o tej kurtce to nie slyszalam ale u nas i tak ma tylko na przejscie do auta itd.... Ile to sie czlowiek dowiaduje i uczy sie jeszcze :)

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • ktosiowa Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, kurtki ikombinezony odpadają, chociaż ja robię wyjątek i używam np kombinezonu niesliskiego, a raczej używałam tamtej zimy. Teraz tez miał taka kurtkemakby 2 bluzy zszyte, alewlasnieNiej wyrósł, wiec na razie polar musi wystarczy, i baaaaardzo mocno ściągam pasy.

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też kiedyś słyszałam o tych kurtkach, ale zapomniałam. Emilka jeździ w samochodzie w kurtce, bo to chyba bardzo niewygodne tak co chwilę zakładać i ściągać, jak mamy kilka rzeczy do załatwienia.
    W łupinie też nie można podawać dziecku nic do picia ani do jedzenia. A nie wiecie czy to dotyczy też fotelików dla starszaków?

mnNAp0.png
    80wKp0.png

💔Aniołek 03.03.2020 - 7 tc💔
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie, dotyczy to nawet dorosłych :-) w czasie jazdy nie powinno się nic jeść ani pić, mieć luźnego bagażu, telefonów, torebek itp. Chodzi o to, że w razie czego taka butelka z wodą może zabić, spożywając można się zakrztusić itd.

Ktosiowa, to była cienka wiatrówka. O kurtkach wiem, zresztą w 8 gwiazdkach teraz profilaktycznie chyba nas pouczono. Termoregulację ma po ojcu... Jak ją karmię to bardzo często głowa i moja ręka mokre. Staram się ubierać sensownie, a jako, że ja zmarźluch jestem, to boję przegrzania, pilnuję się żeby nie przesadzić.

age.png
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 28 października 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie1981 wrote:
    W łupinie też nie można podawać dziecku nic do picia ani do jedzenia. A nie wiecie czy to dotyczy też fotelików dla starszaków?

Nie slyszalam nic na ten temat jednak wyglada na to ze tu powinna obowiazywac ta sama zasada.

O kurtkach i kombinezonach nie wiedzialam ale moj i tak goracy chlopak jest to musze go rozbierac ;)

<3 Synio 02.02.2006 31tc cc <3 Aniołek [*] ( 8/11tc ) XI.2015 <3 Synio 05.01.18 39tc sn :D <3
    82down152kmv2jv8.png
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kattalinna wrote:
    O! :O U nas była tragedia dziś, całe plecy mokre :-( tę kurteczkę szybko zdjęłam i była w body krótkim i cienkiej bluzeczce a i tak się spociła bardzo...

Hej Katta i jak nadal sie tak poci cora w tym fotelu? Byc moze to zalezy od kurtki z czego wykonana? Mój podszewki nie toleruje, jest zaraz mokry.

Pogoda dziś paskudna ale spacerkujemy. Zastanawiam sie nad zakupem spiworka do wózka, żeby na mrozy wystarczył. Ma któraś z Was lub coś polecacie?

82down152kmv2jv8.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 3 listopada 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Greetta, właśnie wracamy do domu. Dziecko w cienkich bawełnianych spodniach i krótkim body. W samochodzie chłodno, zobaczymy jak będzie, dopiero godzina drogi za nami, przed nami trzy. Druga połowa zawsze tragiczna.

Edit: dojechaliśmy bez tragedii! :-D Dziecko standardowa drzemka 40 minut, jak pisałam powyższe to była już obudzona. Resztę drogi aktywność, zaczęła marudzić pod sam koniec. Zabawki pomogły :-) po wyjęciu z fotelika plecki normalne czyli minimum ubrania się sprawdziło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 listopada 2018, 16:36

ktosiowa, Annie1981, Greetta lubią tę wiadomość

age.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 00:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katta. Cieszę się, że podróż tak fajnie Wam minęła :)

Gretta. Znajoma poleca ten spiworek:

https://allegro.pl/spiworek-do-wozka-sanek-gondola-spiwor-4w1-cieply-i6975734636.html?snapshot=MjAxOC0wOS0yN1QyMDo0NDoxOC41NzJaO2J1eWVyOzJiMjk2YjAzZjg1NjAzYjQxNGNkNThkYjJmNTkxMmQ2NzkxYjc0NDNjOTAxNTdhMDlmYzhlMWI5NWU4ZmVlYzk%3D

Greetta, kattalinna lubią tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• ktosiowa Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretta, ja ze śpiworkiem nie pomgę, bo mam w komplecie z wózkiem (husky).

Kurczę dziewczyny, niedługo trzeba bedzie do pracy wracać ;(((

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 listopada 2018, 10:00

2r7Ip1.png

jVVIp2.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie wracam do pracy, uważam że tak małe dziecko powinno mieć mamę w domu.

Greetta lubi tę wiadomość

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Greetta Autorytet

Wysłany: 4 listopada 2018, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny, znajoma mówi że ma coś dla mnie spiworek tylko zapomniala wczesniej dac. Firma Alwi polarek w srodku z teflonem. Grunt ze bedzie :) to i kaski wiecej na prezenty zostanie ;)

Annie zostajesz na wychowawczym?
    Ja również nigdzie się nie spiesze, wracać nie mam do czego. Zobaczymy jak małżonek z praca, maja go przeniesc na inny dzial i awansować tylko to już mu obiecuja od roku nie przenoszą bo ludzi za malo do pracy. Zatrudniaja sie, rezygnuja i tym sposobem nie moze zmienic dzialu. Po nowym roku jedna osoba ma odejsc na emeryture ze tego jego nowego działu o wtedy musza go przenieść bo pracownika na zmianie nie bedzie a na to nie moga sobie pozwolic. Zmieni dzial, ma byc wieksza kasa, zobaczymy czy bedzie tam ok jesli nie on na wychowawczy a ja do pracki. Zycie pokaze co bedzie :)
    Tak czy inaczej do wakacji jestem z maluszkiem :D

Ktosiowa współczuję powrotu do pracy, a z kim malch zostanie? Macie kogoś czy żłobek?

Katta, mala dzielna w podróży ;)

kattalinna lubi tę wiadomość

82down152kmv2jv8.png
  • Greetta Autorytet

Wysłany: 5 listopada 2018, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej mój Staszko dziś już 10 miesiączkow kończy :D :P a od wczoraj zasuwa na czterech he he :) śmiesznie to wyglada bo tempa szybko nabiera i nie wie co z tym zrobić, zszokowany co sie dzieje a wtedy ląduje na fejsie :D a pobudzony przy tym strasznie.
    Jeszcze 2msc i roczek i ja się pytam kiedy to zlecialo?! Zbyt szybko :/ zdecydowanie.

Annie1981, kattalinna lubią tę wiadomość

82down152kmv2jv8.png
  • Annie1981 Autorytet

Wysłany: 6 listopada 2018, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gretta. Najlepszego dla Stasia :) Gratuluję nowych umiejętności, teraz będzie już mega mobilny :)
    Ja nie idę na wychowawczy, bo w UK nie ma takiej możliwości. Gdyby była, to bym chętnie skorzystała, a tak to muszę kombinować ze zwolnieniami, żeby nie stracić pracy i załapać się na kolejny macierzyński.

mnNAp0.png
    80wKp0.png

• Greetta Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Annie dziękuję, tak teraz to się zaczyna ganianie za synkiem a było tak "spokojnie" ;) Małżonek mówi, że musi się wziąć za poprawę kondycji bo nie wyrobi za synkiem :D ale pokladamy nadzieje w starszym synu ze to on mlodszego dogoni jak staruszki nie dadza rady :D bo maly jest jak sprężyna ;)
    Rozumiem Cie z tymi zwolnieniami tez bym kombinowala. Ciężko takiego maluszka zostawic w domu ibpojsc do pracy, starszy mial 7msc jak wrocilam ale wtedy musialam. Teraz jest inna perspektywa i inne podejście wiec zostaje z malym w domu.
    Udalo Ci sie ograniczyc nocne kermienia, jak idzie?

Annie1981 lubi tę wiadomość

82down152kmv2jv8.png
  • kattalinna Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2018, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaraz będziecie pierwsze urodziny po kolei świętować :O my lada pół roku! Straszne to galopowanie czasu...

Greetta, dobrze, że macie tego starszego ;-) u nas to chyba kota nauczę biegać za młoda ;-)

age.png
‹‹ 67 68 69 70 71 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ