Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś jestem taka senna że położyłam się z synkiem na drzemkę i mogłabym tak spać do jutra aż nie chciało mi się wstawać. Dzisiaj byłam u lekarki rodzinnej i tak mnie zdenerwowało że teraz jak np. twój lekarz przyjmuje prywatnie i wypisze jakieś badania które trzeba zrobić to w przychodni nie dostaniesz ich na NFZ, bo mają zakaz. Więc najlepiej mieć ginekologa NFZ który ma tam kontrakt. Czasami nie wiem za co ja płacę tą składkę chorobową. Co miesiąc trzeba teraz bulic i za wizytę i za badania krwi i moczu 😫 Droga inwestycja. A tak pozatym to dalej walczę z chorobą już tydzień i dostałam steryd do inhalacji i wiele innych leków a jutro na badanie krwi i CRP i w najgorszym przypadku antybiotyk. Uważajcie na siebie dziewczyny ❣️boys' mum wrote:Fajnie byłoby coś takiego mieć, no ale wiadomo że to pochłania czasu 😉 w razie jakby któraś mamuśka się podjęła wyzwania to możemy założyć nowy wątek 😁
Ja dziś 5t6d i nie mam na nic siły. Siedzę teraz w pracy, głowa mi sama ze zmęczenia leci 😅 mega mdłości mam jak jestem głodna i później jak już zjem to też aż mną rzuca 😅 cieszę się, że nie mam wymiotów chociaż i bez nich czuje się tragicznie. Żadnej ciąży nie przechodziłam tak kiepsko.....👶🏽 𝓐𝓷𝓽𝓸𝓼 21.07.2025
⏸️ 07.04.2026

-
No lipa z tymi badaniami, w sumie też chciałam podejść spróbować załatwić, ale skoro mówisz, że ciężko to chyba dam sobie spokój i tym razem też całą ciąże będę płacić 🫣 nazbiera się tego, sama wizyta bez niczego dodatkowego 400 zł, a gdzie reszta 😅Mama Antosia wrote:Ja dziś jestem taka senna że położyłam się z synkiem na drzemkę i mogłabym tak spać do jutra aż nie chciało mi się wstawać. Dzisiaj byłam u lekarki rodzinnej i tak mnie zdenerwowało że teraz jak np. twój lekarz przyjmuje prywatnie i wypisze jakieś badania które trzeba zrobić to w przychodni nie dostaniesz ich na NFZ, bo mają zakaz. Więc najlepiej mieć ginekologa NFZ który ma tam kontrakt. Czasami nie wiem za co ja płacę tą składkę chorobową. Co miesiąc trzeba teraz bulic i za wizytę i za badania krwi i moczu 😫 Droga inwestycja. A tak pozatym to dalej walczę z chorobą już tydzień i dostałam steryd do inhalacji i wiele innych leków a jutro na badanie krwi i CRP i w najgorszym przypadku antybiotyk. Uważajcie na siebie dziewczyny ❣️
-
Są moje wyniki (12 dpo) - Beta 98,60, a progesteron 33,400 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 19:20
Angela1108, Fermina, Myszkaaa20, Nataleńka, Nadzieja 🧚🏼♀️ lubią tę wiadomość
Mama dwóch chłopców 🥰
🩵 2019 (3cs)
🩵 2024 (9cs)
Czekamy na trzecie dziecko 🥰
Termin porodu na grudzień 🎄
Nasz mały Aniołek 👼
💔 05.2023 (ciąża biochemiczna) -
Ja dziś w pracy przyciełam komara 😂🫣 jak przyszła pacjentka to taka dzika byłam zaraz 😂 hahahaMama Antosia wrote:Ja dziś jestem taka senna że położyłam się z synkiem na drzemkę i mogłabym tak spać do jutra aż nie chciało mi się wstawać. Dzisiaj byłam u lekarki rodzinnej i tak mnie zdenerwowało że teraz jak np. twój lekarz przyjmuje prywatnie i wypisze jakieś badania które trzeba zrobić to w przychodni nie dostaniesz ich na NFZ, bo mają zakaz. Więc najlepiej mieć ginekologa NFZ który ma tam kontrakt. Czasami nie wiem za co ja płacę tą składkę chorobową. Co miesiąc trzeba teraz bulic i za wizytę i za badania krwi i moczu 😫 Droga inwestycja. A tak pozatym to dalej walczę z chorobą już tydzień i dostałam steryd do inhalacji i wiele innych leków a jutro na badanie krwi i CRP i w najgorszym przypadku antybiotyk. Uważajcie na siebie dziewczyny ❣️
Uważaj na siebie, bo Ciebie ta infekcja nie chce odpuścić.... Ja mam wizytę 23 kwietnia prywatnie ale 7 maja u tego samego lekarza mam na NFZ więc mam nadzieję na badania za free😀
Gratulacje nowym mamusiom ❤️
Mama Antosia lubi tę wiadomość
-
U mnie córka prawie 21 lat syn skończył 3Lunaaa12 wrote:U mnie 6 latek i 3 latek i prawdopodobnie 26 grudnia
01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
05.2023 zabieg cholecystostomi
Dieta lekkostrawna do dziś
2022 tętniak przegrody miedzyprzedsionkowej
Acard 💊
10.04.2026 ⏸️ -
Super macie te bety, Dziewczyny. Nic tylko się cieszyć!

Ja tez mam termin na później. Z owulacji 23 grudnia, z OM 25 grudnia.
@Mama Antosia, wspólczuję infekcji. Mnie moja w końcu opuściła ale trzymała też długo, nawet razem z betą badałam crp właśnie. Życzę Ci, zeby i Twoje wyszło niskie!
Witaj @Lunaaa12
Nataleńka, Mama Antosia lubią tę wiadomość
-
To u mnie z om 13.12 a z usg 18.12 zobaczymy 23.04 czy na usg tez tak wyjdzie bo to inny gabinet01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
Acard 💊
10.04.2026 ⏸️ -
Angela1108 wrote:To u mnie z om 13.12 a z usg 18.12 zobaczymy 23.04 czy na usg tez tak wyjdzie bo to inny gabinet
To i tak masz mniejszą różnice niż ja 🙈 a lekarz coś mówił ?2023- Synek 💙
12.2024- ciąża pozamaciczna 💔
7.01.2025- beta 8,6 🤞
10.01.2025 - beta 49,3 🤞progesteron 13 (2xluteina)
13.01.2025 - 382,4
16.01.2025-1994,1
21.01.25 - ciąża pozamaciczna prawostronna 💔
Oba jajowody usunięte.
02.2025- kwalifikacja do IVF
Torbiel krwotoczna - odroczenie stymulacji 😥
11.03.2025 - wizyta w klinice
14.04.25- punkcja (7 dojrzałych -3 blastki)
19.04.25- transfer ♥️🍀
Nieudany 😔
20.05.25- transfer 2 🍀🤞
😔
17.06.25- transfer 3 , ostatni zarodek 🍀🤞
💔💔😭
01.09.25- zmiana kliniki/stymulacja
12.09.25 - punkcja (16 pobranych- 14 komórek )
17.09.25 - 6❄️ -
Rybka94 wrote:To i tak masz mniejszą różnice niż ja 🙈 a lekarz coś mówił ?
Dla zasady, jezeli róznica jest mniejsza niż 7 dni to zostaje się przy terminie z OM. Miałam tak z córką. -
Nie mówiła ze jest wczesnie bo byłam w tamten poniedziałek byl 4t3d według usg i mówiła zeby przyjść za 2 tygRybka94 wrote:To i tak masz mniejszą różnice niż ja 🙈 a lekarz coś mówił ?01.23 syn 🧑🌾 cud po 14 latach starań 🥰
12.2012 👼🏻💔 w 12 tyg.
02.2017 👼🏻💔 w 8 tyg.
05.2005 córka 🙎🏼♀️
Acard 💊
10.04.2026 ⏸️ -
Och tak, pewnie tak będzie 😀 ale mój 8 latek już mówi , że nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka, ważne aby było zdrowe , piękne jak on i pełnosprawne ❤️ starszy mówił, że mu to obojętne ❤️ ma imię dla brata i siostry wybrane 😂 hahaLunaaa12 wrote:Już słyszę te głosy w rodzinie,to co teraz dziewczynka?🤣
-
Hej dziewczyny widzę już terminy macie wyznaczone 😁
Ja lekarza mam dopiero za tydzień .. długo a jestem niecierpliwa ale uwaga to specjalnie ! Chcę mieć pewność i słyszeć też serduszko ❤️
Z objawów oprócz piersi miałam mocne pobolewanie jajnika naszczescie minęło , jestem non stop głodna i troszkę senna a przez to że odstawiłam kawę to łatwo nie jest 🤣
Jeszcze dodam że kocham grudzień i możecie nie wierzyć ale zawsze chciałam mieć dziecko z grudnia , kochałam ten czas i klimat
A co do wątku myślałyście nad tym żeby stworzyć ten nowy ładny wątek żeby wszystko było rozplanowane
?
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024
(
W końcu się uda
2026 będzie nasz...!!! -
Pewnie to najważniejsze 🥰boys' mum wrote:Och tak, pewnie tak będzie 😀 ale mój 8 latek już mówi , że nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka, ważne aby było zdrowe , piękne jak on i pełnosprawne ❤️ starszy mówił, że mu to obojętne ❤️ ma imię dla brata i siostry wybrane 😂 haha
Mój młodszy z kolei chce siostrzyczkę, a starszy nie chce słyszeć o żadnych dzidziusiach 😆 także ciekawie😅 -