Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja dziś jestem taka senna że położyłam się z synkiem na drzemkę i mogłabym tak spać do jutra aż nie chciało mi się wstawać. Dzisiaj byłam u lekarki rodzinnej i tak mnie zdenerwowało że teraz jak np. twój lekarz przyjmuje prywatnie i wypisze jakieś badania które trzeba zrobić to w przychodni nie dostaniesz ich na NFZ, bo mają zakaz. Więc najlepiej mieć ginekologa NFZ który ma tam kontrakt. Czasami nie wiem za co ja płacę tą składkę chorobową. Co miesiąc trzeba teraz bulic i za wizytę i za badania krwi i moczu 😫 Droga inwestycja. A tak pozatym to dalej walczę z chorobą już tydzień i dostałam steryd do inhalacji i wiele innych leków a jutro na badanie krwi i CRP i w najgorszym przypadku antybiotyk. Uważajcie na siebie dziewczyny ❣️boys' mum wrote:Fajnie byłoby coś takiego mieć, no ale wiadomo że to pochłania czasu 😉 w razie jakby któraś mamuśka się podjęła wyzwania to możemy założyć nowy wątek 😁
Ja dziś 5t6d i nie mam na nic siły. Siedzę teraz w pracy, głowa mi sama ze zmęczenia leci 😅 mega mdłości mam jak jestem głodna i później jak już zjem to też aż mną rzuca 😅 cieszę się, że nie mam wymiotów chociaż i bez nich czuje się tragicznie. Żadnej ciąży nie przechodziłam tak kiepsko.....
boys' mum lubi tę wiadomość
-
No lipa z tymi badaniami, w sumie też chciałam podejść spróbować załatwić, ale skoro mówisz, że ciężko to chyba dam sobie spokój i tym razem też całą ciąże będę płacić 🫣 nazbiera się tego, sama wizyta bez niczego dodatkowego 400 zł, a gdzie reszta 😅Mama Antosia wrote:Ja dziś jestem taka senna że położyłam się z synkiem na drzemkę i mogłabym tak spać do jutra aż nie chciało mi się wstawać. Dzisiaj byłam u lekarki rodzinnej i tak mnie zdenerwowało że teraz jak np. twój lekarz przyjmuje prywatnie i wypisze jakieś badania które trzeba zrobić to w przychodni nie dostaniesz ich na NFZ, bo mają zakaz. Więc najlepiej mieć ginekologa NFZ który ma tam kontrakt. Czasami nie wiem za co ja płacę tą składkę chorobową. Co miesiąc trzeba teraz bulic i za wizytę i za badania krwi i moczu 😫 Droga inwestycja. A tak pozatym to dalej walczę z chorobą już tydzień i dostałam steryd do inhalacji i wiele innych leków a jutro na badanie krwi i CRP i w najgorszym przypadku antybiotyk. Uważajcie na siebie dziewczyny ❣️
-
Są moje wyniki (12 dpo) - Beta 98,60, a progesteron 33,400 😀
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia, 19:20
Angela1108, Fermina, Myszkaaa20, Nataleńka, Nadzieja 🧚🏼♀️, Cerva, Ritaaa lubią tę wiadomość
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Ja dziś w pracy przyciełam komara 😂🫣 jak przyszła pacjentka to taka dzika byłam zaraz 😂 hahahaMama Antosia wrote:Ja dziś jestem taka senna że położyłam się z synkiem na drzemkę i mogłabym tak spać do jutra aż nie chciało mi się wstawać. Dzisiaj byłam u lekarki rodzinnej i tak mnie zdenerwowało że teraz jak np. twój lekarz przyjmuje prywatnie i wypisze jakieś badania które trzeba zrobić to w przychodni nie dostaniesz ich na NFZ, bo mają zakaz. Więc najlepiej mieć ginekologa NFZ który ma tam kontrakt. Czasami nie wiem za co ja płacę tą składkę chorobową. Co miesiąc trzeba teraz bulic i za wizytę i za badania krwi i moczu 😫 Droga inwestycja. A tak pozatym to dalej walczę z chorobą już tydzień i dostałam steryd do inhalacji i wiele innych leków a jutro na badanie krwi i CRP i w najgorszym przypadku antybiotyk. Uważajcie na siebie dziewczyny ❣️
Uważaj na siebie, bo Ciebie ta infekcja nie chce odpuścić.... Ja mam wizytę 23 kwietnia prywatnie ale 7 maja u tego samego lekarza mam na NFZ więc mam nadzieję na badania za free😀
Gratulacje nowym mamusiom ❤️
Mama Antosia lubi tę wiadomość
-
Ja również mama dwóch chłopców 😀 tylko u mnie 12 latek i 8 latek😀 termin mam na 14-15 grudnia 😀Rosalinda wrote:Hej! Ja podobnie - też dwóch chłopców na pokładzie i termin na koniec grudnia 😄
Rosalinda, Mama Antosia lubią tę wiadomość
-
Super macie te bety, Dziewczyny. Nic tylko się cieszyć!

Ja tez mam termin na później. Z owulacji 23 grudnia, z OM 25 grudnia.
@Mama Antosia, wspólczuję infekcji. Mnie moja w końcu opuściła ale trzymała też długo, nawet razem z betą badałam crp właśnie. Życzę Ci, zeby i Twoje wyszło niskie!
Witaj @Lunaaa12
Nataleńka, Mama Antosia lubią tę wiadomość
-
Angela1108 wrote:To u mnie z om 13.12 a z usg 18.12 zobaczymy 23.04 czy na usg tez tak wyjdzie bo to inny gabinet
To i tak masz mniejszą różnice niż ja 🙈 a lekarz coś mówił ?2023- Synek 💙
12.2024- ciąża pozamaciczna 💔
7.01.2025- beta 8,6 🤞
10.01.2025 - beta 49,3 🤞progesteron 13 (2xluteina)
13.01.2025 - 382,4
16.01.2025-1994,1
21.01.25 - ciąża pozamaciczna prawostronna 💔
Oba jajowody usunięte.
02.2025- kwalifikacja do IVF
Torbiel krwotoczna - odroczenie stymulacji 😥
11.03.2025 - wizyta w klinice
14.04.25- punkcja (7 dojrzałych -3 blastki)
19.04.25- transfer ♥️🍀
Nieudany 😔
20.05.25- transfer 2 🍀🤞
😔
17.06.25- transfer 3 , ostatni zarodek 🍀🤞
💔💔😭
01.09.25- zmiana kliniki/stymulacja
12.09.25 - punkcja (16 pobranych- 14 komórek )
17.09.25 - 6❄️ -
Rybka94 wrote:To i tak masz mniejszą różnice niż ja 🙈 a lekarz coś mówił ?
Dla zasady, jezeli róznica jest mniejsza niż 7 dni to zostaje się przy terminie z OM. Miałam tak z córką. -
Nie mówiła ze jest wczesnie bo byłam w tamten poniedziałek byl 4t3d według usg i mówiła zeby przyjść za 2 tygRybka94 wrote:To i tak masz mniejszą różnice niż ja 🙈 a lekarz coś mówił ?
-
Och tak, pewnie tak będzie 😀 ale mój 8 latek już mówi , że nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka, ważne aby było zdrowe , piękne jak on i pełnosprawne ❤️ starszy mówił, że mu to obojętne ❤️ ma imię dla brata i siostry wybrane 😂 hahaLunaaa12 wrote:Już słyszę te głosy w rodzinie,to co teraz dziewczynka?🤣
Fermina lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny widzę już terminy macie wyznaczone 😁
Ja lekarza mam dopiero za tydzień .. długo a jestem niecierpliwa ale uwaga to specjalnie ! Chcę mieć pewność i słyszeć też serduszko ❤️
Z objawów oprócz piersi miałam mocne pobolewanie jajnika naszczescie minęło , jestem non stop głodna i troszkę senna a przez to że odstawiłam kawę to łatwo nie jest 🤣
Jeszcze dodam że kocham grudzień i możecie nie wierzyć ale zawsze chciałam mieć dziecko z grudnia , kochałam ten czas i klimat
A co do wątku myślałyście nad tym żeby stworzyć ten nowy ładny wątek żeby wszystko było rozplanowane
?
Mama Antosia lubi tę wiadomość
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024 .
15.04- rośnie nowe życie ! -
Pewnie to najważniejsze 🥰boys' mum wrote:Och tak, pewnie tak będzie 😀 ale mój 8 latek już mówi , że nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka, ważne aby było zdrowe , piękne jak on i pełnosprawne ❤️ starszy mówił, że mu to obojętne ❤️ ma imię dla brata i siostry wybrane 😂 haha
Mój młodszy z kolei chce siostrzyczkę, a starszy nie chce słyszeć o żadnych dzidziusiach 😆 także ciekawie😅2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Debris wrote:Gratuluję nowym dziewczynom. Mam nadzieję, że dzieciątka będą się dobrze rozwijać.
Mama Antosia - może skontaktuj się ze swoim lekarzem. Raczej nie powinno być skrzepów. Byłaś chora, jesteś osłabiona. Masz małe dziecko ale może spróbuj wypocząć teraz i się pooszczędzać
Wszystkie dziewczyny dbajcie o siebie, starajcie się nie dźwigać, wysypiać i dobrze odżywiać. Witaminy są pomocne ale zdrowe jedzonko przede wszystkim.
Praca nocna w ciąży to prawnie jest zabroniona. Może nawet jak nie jest ciężko to rytm dobowy jest rozregulowany. Są wahania hormonów. Ogólnie nie polecam, są priorytety.
A propo pracy nocnej, ja właśnie myślałam, ze jak tylko potwierdzę ciążę to przejdę na tryb dzienny 8h zamiast 12h, nawet powiedziałam już szefowej działu. Ale długo nad tym myślałam i jednak wole pozostać przy normalnym trybie. Raz ze przyjeżdżanie na 8h tak często byłoby niesprzyjające pod katem planowania drugiej pracy sezonowej (w maju ruszają mi komunie i śluby) to tez wszyscy by od razu wiedzieli. U nas jak ktoś pracuje 8h tylko w dzień to z jednego powodu, poza tym stanowisko recepcyjne (moje) byłoby 4h nie obsadzone i jedynie obsługa techniczna i główni kierownicy mogliby w tym czasie tu przebywać. Zrobiłaby się z tego wrzawa czym to jest powodowane, nie potrzebuje teraz rozsławienia, ze po tylu latach ciąża wyszła, na bank co chwile ktoś by podpytywał z ciekawości. Teraz spokój i cierpliwość
Jak wejdę w 2-gi trymestr oficjalnie udam się do biura poinformować, a póki co, w kwietniu jeszcze tylko dwie zmiany, a na maj dziesięć, w tym 5 nocek. Ja akurat mam taki organizm, ze od 8lat funkcjonuje w porze nocnej, świetnie się przy tym wysypiam, bo śpię jak zabita 8h w dzień. A jak mam mieć dniówki to noc bez snu, potem męka w pracy. Dzisiaj mnie to czeka. Od 2dni doskwiera mi bezsenność. Dopiero co miałam etap spania nawet 12h, a teraz w druga stronę. Wczoraj chodziłam w dzień senna, bo spalam tylko 4h i myślałam, ze jak padnę to na amen. Usnęłam przed 21 i obudziłam się przed 1. Właśnie siedzę na forum dla zabicia czasu, bo nic nie chce mnie uspic. No trudno, pojadę na 6 do pracy i jakoś przeboleje te 12h.
👩'83👨'83
📌Ona: PCOS, niedoczynność tarczycy, kiry AA
2018 - 2021 starania naturalne
2022 inseminacja ❌
06/2022 I IVF
czerwiec punkcja, 3 zarodki
I transfer świeżaka beta 8.10 i 3.90
sierpień II transfer ❄️ ❌
listopad III transfer ❄️ ❌
07/2023 II IVF
lipiec punkcja, 3 zarodki
IV transfer ❌
wrzesień V transfer ❄️ 5dpt beta 10.92 7dpt 42.16 9dpt 101.03 12dpt 151.17 13dpt 167.70 15dpt 105
listopad VI transfer ❄️5dpt 15 7dpt 30.46 10dpt 18
01/2024 III IVF
styczeń punkcja pobrano 12🥚, 2 zarodki, oba chore
05/2024 IV IVF
maj punkcja pobrano 13🥚, 5 zarodków, 1z5 zdrowy
lipiec VII transfer ❌
07/2025 V IVF
lipiec pobrano 15 🥚 , 3 zarodki bez badań
sierpień VIII transfer ❄️ ❌
wrzesień IX transfer ❄️❄️ ❌
10/2025 VI IVF
październik punkcja pobrano 15 🥚 7 zapłodnionych, 4 zarodki bez badań
03/2026
X transfer ❄️❄️
8dpt beta 92.7 11dpt 332.01 13dpt 584.55 15dpt 1515.17 26dpt jest ❤️! -
boys' mum wrote:Och tak, pewnie tak będzie 😀 ale mój 8 latek już mówi , że nie ważne czy chłopiec czy dziewczynka, ważne aby było zdrowe , piękne jak on i pełnosprawne ❤️ starszy mówił, że mu to obojętne ❤️ ma imię dla brata i siostry wybrane 😂 haha
Moje Starszaki odkąd mają młodszego brata to chcą jeszcze więcej dzidziusiów, co jest mega słodkie i jestem ciekawa co powiedzą na kolejnego.