Nieudane IVF? Czas na nowy plan.

Zatrzymaj się zanim spróbujesz kolejny raz. Zyskaj ekspercką analizę dotychczasowego leczenia i konkretne zalecenia. Wróć silniejsza.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
Odpowiedz

Rodzę w grudniu 2026🩷🩵

Oceń ten wątek:
  • Pucz Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info z wizyty - maluch rozwija się prawidłowo, widziałam bijące serduszko 🥰 to się dzieje! 😁
    Kolejna wizyta 29.04, a 26.05 prenatalne.

Rosalinda, Cerva, boys' mum, Nataleńka, Fermina, Angela1108, Myszkaaa20 lubią tę wiadomość

07.22 - stymulacja lametta
    11.22 - badanie drożności ✅
    11.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    12.22 - stymulacja do IUI - lametta + gonal ❌
    06.01.23 - ⏸ 🙏😍
    07.01.23 - ⏸ beta - 71.58 prog - 27.78 🥰 🙏
    09.01.23 beta - 333.02 prog 51.02 😍
    11.01.23 beta - 770.34
    14.01.23 beta - 2112.51
    18.01.23 - pęcherzyk ciążowy 🥰 + torbiel na jajniku - 6 cm 😱
    27.01.23 - zarodek z serduszkiem 😍
    15.02.23 - 26 mm maleńkiego człowieczka 🥰
    07.03.23 - 61 mm Maluszka ☺ Sanco - zdrowy chłopczyk 💙
    27.03.23 - 9.77 cm Bobasa 😍
    12.04.23 - 210 g Leosia 🥰
    08.05.23 - 411 g 🤩
    12.05.23 - połówkowe - 536 g zdrowego Akrobaty 😄
    29.05.23 - 731 g 😍 szyjka 2.6 cm 🥺
    14.06.23 - kilogram Bobasa 🥰 szyjka 2.1 cm 😞

26.08.23 - Leopold 🧡🐻 3045 g 51 cm
  • Rosalinda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz wrote:
    Info z wizyty - maluch rozwija się prawidłowo, widziałam bijące serduszko 🥰 to się dzieje! 😁
    Wspaniałe wieści! 🥰 A jak samopoczucie 😀 ?

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Czekamy na trzecie dziecko 🥰
    Termin porodu na grudzień 🎄

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • Lunaaa12 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pucz wrote:

Gratulacje, super wieści 💪

A ja ostatnio kiepsko sypiam, a to dopiero początek 😆 najbardziej zmęczenie daje sie we znaki,tak to brak jakichkolwiek objawów

• Rosalinda Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pisałyście o starszakach - mój starszy syn chciałby mieć więcej rodzeństwa, młodszy jest jeszcze za mały, żeby się wypowiedzieć 😄 Starszy mówił, że wolałby siostrę skoro brata już ma, ale w razie czego drugi brat też będzie spoko 😄

A w ogóle kiedy mówicie starszakom o ciąży? Ja się zastanawiam czy po wizycie serduszkowej czy może poczekać do I prenatalnych 🤔

Mama dwóch chłopców 🥰
    🩵 2019 (3cs)
    🩵 2024 (9cs)

Czekamy na trzecie dziecko 🥰
    Termin porodu na grudzień 🎄

Nasz mały Aniołek 👼
    💔 05.2023 (ciąża biochemiczna)
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:
    Pisałyście o starszakach - mój starszy syn chciałby mieć więcej rodzeństwa, młodszy jest jeszcze za mały, żeby się wypowiedzieć 😄 Starszy mówił, że wolałby siostrę skoro brata już ma, ale w razie czego drugi brat też będzie spoko 😄

A w ogóle kiedy mówicie starszakom o ciąży? Ja się zastanawiam czy po wizycie serduszkowej czy może poczekać do I prenatalnych 🤔
    Ja się nie wyrywam, syn ma w tym roku 3 lata dopiero, więc jak będzie bardziej widać to się go oswoi z sytuacja 😊

Rosalinda lubi tę wiadomość

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    02.2026 - powrót do starań 🧡
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, z tych badań do wykonania do 10 tc to grupe krwi też trzeba powtarzać, jeśli się robiło z potwierdzeniem w pierwszej ciąży? Bo alloprzeciwciała mogą się zmienić, więc ok, ale grupa krwi 🙄

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • boys' mum Przyjaciółka

Wysłany: Dzisiaj, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fermina wrote:
    Moje Starszaki odkąd mają młodszego brata to chcą jeszcze więcej dzidziusiów, co jest mega słodkie i jestem ciekawa co powiedzą na kolejnego. :D
    To słodkie ❤️ haha ale to jest prawda, że miłość się mnoży ❤️ moje chłopaki już się doczekać nie mogą 😂 starszy zaraz jak się urodził najmłodszy mówił, że chce jeszcze rodzeństwo.... Do Mikołaja list pisał aby pod choinkę dostać siostrę 😂 haha śmiałam się, że spóźniony prezent dostanie pod choinkę 😂

Rosalinda, Fermina, ZielonyPomidor lubią tę wiadomość

• wera1211 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    Dziewczyny, z tych badań do wykonania do 10 tc to grupe krwi też trzeba powtarzać, jeśli się robiło z potwierdzeniem w pierwszej ciąży? Bo alloprzeciwciała mogą się zmienić, więc ok, ale grupa krwi 🙄
    W poprzedniej ciąży grupy nie musiałam powtarzać, jedynie co trzeba wykonać powtórne przeciwciała, zwłaszcza przy Rh-.

• Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wera1211 wrote:
    W poprzedniej ciąży grupy nie musiałam powtarzać, jedynie co trzeba wykonać powtórne przeciwciała, zwłaszcza przy Rh-.
    No ja właśnie dostałam standardową listę, części nie muszę robić, bo mam świeże z iui, ale to miałam je pominać poprostu, a zapytać o grupę jakoś mi nie przyszło do głowy 🤡

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Słoneczko🌼 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny 🙂

Można jeszcze do Was dołączyć ? Również mam termin na grudzień nie chciałam pisać wcześniej za nami procedura ivf wolałam chwile poczekać Również jesteśmy po wizycie mamy zarodek z bijącym serduszkiem według usg ciąża starsza o kilka dni .

Fermina, Nataleńka, Myszkaaa20, Rosalinda lubią tę wiadomość

• Słoneczko🌼 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    No ja właśnie dostałam standardową listę, części nie muszę robić, bo mam świeże z iui, ale to miałam je pominać poprostu, a zapytać o grupę jakoś mi nie przyszło do głowy 🤡

Masz wynik potwierdzony? Jeśli tak to według mnie nie trzeba grupa krwi sie nie zmienia i pewnie każdy lekarz inaczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: Dzisiaj, 09:21

• Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    Witajcie dziewczyny 🙂

Można jeszcze do Was dołączyć ? Również mam termin na grudzień nie chciałam pisać wcześniej za nami procedura ivf wolałam chwile poczekać Również jesteśmy po wizycie mamy zarodek z bijącym serduszkiem według usg ciąża starsza o kilka dni .
    hej, gratulacje 🧡 na kiedy masz termin?

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    Masz wynik potwierdzony? Jeśli tak to według mnie nie trzeba grupa krwi sie nie zmienia i pewnie każdy lekarz inaczej
    tak, najpierw miałam niepotwierdzony, ale przed porodem w szpitalu robili ponownie na potwierdzenie 😊

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Słoneczko🌼 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    hej, gratulacje 🧡 na kiedy masz termin?

9 grudzień 🥰 również mam prenatalne 26 maja

• Słoneczko🌼 Znajoma

Wysłany: Dzisiaj, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    tak, najpierw miałam niepotwierdzony, ale przed porodem w szpitalu robili ponownie na potwierdzenie 😊

Osobiście bym dopytała na następnej wizycie grupę zawsze można dorobić mówię co lekarz to inaczej jeden akceptuje z 7 lat wstecz jeśli jest potwierdzona inny każde powtarzać

Akacjowa_ lubi tę wiadomość

• Akacjowa_ Ekspertka

Wysłany: Dzisiaj, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    9 grudzień 🥰 również mam prenatalne 26 maja
    O to mamy podobnie, ja mam na 6 grudnia 😁

🧑 34 🧔36

2023 🐻
    14.03.2026 - IUI
    24.03.2026 - ⏸️🩷 🥹

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:

Ja mówię wszystkim zainteresowanym (poza mężem 🤣) dopiero po prenatalnych. Dzieciom też ale one się dowiedzą jako pierwsze. :)

Ciekawe z tą grupą. Ja musiałam w każdej ciąży robić od nowa.

Witaj @Słoneczko! :)

Rosalinda lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - wizyta.

preg.png
  • Fermina Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Akacjowa_ wrote:
    O to mamy podobnie, ja mam na 6 grudnia 😁

Miałam taki termin z córką ❤️

Akacjowa_ lubi tę wiadomość

2018 - 👱🏻‍♂️
    2019 - 👱🏻‍♀️
    2025 - 👶🏼

1cs o 4 bobasa.
    09.04 ⏸️ beta: 11.28
    11.04 beta: 39.47 prog: 23.9
    15.04 beta: 418,41 prog: 27,5 😍
    05.05 - wizyta.

preg.png
  • Lunaaa12 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Słoneczko🌼 wrote:
    Witajcie dziewczyny 🙂

Hej i gratulacje ✊

• Lunaaa12 Debiutantka

Wysłany: Dzisiaj, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rosalinda wrote:

Nasi jeszcze nie wiedzą. Ciekawe jak zareaguje 6 latek, bo on juz bardziej świadomy, kiedyś pytałam dlaczego nie chcesz brata albo siostry, a on odpowiedział: bo pójdziesz do szpitala, czyli najbardziej tej rozłąki ze mną się obawia😢

‹‹ 15 16 17 18 19
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ