Rodzę w grudniu 2026🩷🩵
-
WIADOMOŚĆ
-
Dokładnie u nas to samo bylo i powiem tak nie nacieszyłam sie wózkiem z gondola 😂Lunaaa12 wrote:My chcieliśmy trzecie z lata, no cóż nie wyszło 🙈 tak to styczeń i końcówka marca, to ten marzec idealnie, zaraz sie cieplo zrobiło i przyjemne spacerki. A styczeń🙈 pizgało tak przeraźliwie,ze nie dało się wyjść brrr czyli powtórka z rozrywki 😅
-
Angela1108 wrote:Dokładnie u nas to samo bylo i powiem tak nie nacieszyłam sie wózkiem z gondola 😂
Widzę w podpisie, że tez masz syna 01.23 to piona🙌
Ja na podjadanie zaopatrzyłam się w kefiry i dobrze mi to robi, przynajmniej fit😆
Angela1108 lubi tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Oj ja też mam wrażenie, że ciągle jem. Jak nie zjem to mdłości, więc cóż... Dla własnego samopoczucia ciągle coś podjadam 😂 ale na wadze mam tylko 0,5kg na plusie, więc tyle co nic.
Jestem już też po USG. Okruszek z 2mm urósł już do 1,5cm małego człowieka. Serduszko bije ponad 150. Wg USG termin porodu przesuwa się z 8 na 5.12. Ech, cieszę się, że już po wizycie i jest dobrze. Też dostałam trochę badań teraz do zrobienia i dołączony Acard od dzisiaj ze względu na trombofilie.
Angela1108, Rosalinda, Cerva, Iskierka2006, Słoneczko🌼 lubią tę wiadomość
-
Super wieści juz duży maly człowiek ❤️wera1211 wrote:Oj ja też mam wrażenie, że ciągle jem. Jak nie zjem to mdłości, więc cóż... Dla własnego samopoczucia ciągle coś podjadam 😂 ale na wadze mam tylko 0,5kg na plusie, więc tyle co nic.
Jestem już też po USG. Okruszek z 2mm urósł już do 1,5cm małego człowieka. Serduszko bije ponad 150. Wg USG termin porodu przesuwa się z 8 na 5.12. Ech, cieszę się, że już po wizycie i jest dobrze. Też dostałam trochę badań teraz do zrobienia i dołączony Acard od dzisiaj ze względu na trombofilie.
wera1211 lubi tę wiadomość
-
wera1211 wrote:Oj ja też mam wrażenie, że ciągle jem. Jak nie zjem to mdłości, więc cóż... Dla własnego samopoczucia ciągle coś podjadam 😂 ale na wadze mam tylko 0,5kg na plusie, więc tyle co nic.
Kawał człowieka 😊 super, że wszystko ok2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Mi raz zimno a chwilami tak gorąco ze sie rozbieram bo nie mogeLunaaa12 wrote:Zapomniałam o jednym objawie, czy Wam tez jest tak zimno?🥶🥶🥶
-
Lunaaa12 wrote:Zapomniałam o jednym objawie, czy Wam tez jest tak zimno?🥶🥶🥶
Tak raz zimno potem gorąco od dwóch dni leżę w łóżku brak sił jedynie spacery pomagają więc się zmuszam -
Cały dzień bym dzisiaj przespała jak się położyłam w drzemkę z małym o 14:00 to dopiero teraz wstaliśmy i poszłabym spać dalej i najlepiej do jutra ale on już oczywiście wstał i właśnie się rozbudzam czytaniem zaległości 😅
-
Cześć dziewczyny! Jestem Natalia, mam córeczkę 19msc Laurkę i wczoraj z bety dowiedziałam się o kolejnej ciąży 😊 Beta 54, progesteron 18,70. Dostałam już Utrogestan od mojej prowadzącej. Jutro powtarzam betę i proga. Mam nadzieję, że będzie wszystko pięknie rosło i zdrowo😊
Mam nadzieję, że mogę dołączyć do grupy 😀
Niedługo sobie edytuje pasek, zrobię tam porządek, bo pozostał po poprzedniej ciąży 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia, 17:15
Ritaaa, Nataleńka, Rosalinda, Myszkaaa20, Izia lubią tę wiadomość
Ja 1998, On 1990
PCOS, lekka IO,
MTHFR A1298C - A/C hetero
PAI - 4G/4G homo
2024:
26.01 - Beta 9,9😍
07.02 - USG (2,5tyg leżeć, bo pęcherzyk nisko ułożony)
24.02 - CRL 8,3mm bobasa + mikroserduszko❤️
11.03 - CRL 2,75cm i serce 175😍
Wyniki Nifty, niskie ryzyka, córcia Laura👶🏻🩷
04.04 - CRL 7,27cm
Łożysko przednia ściana
19.04 - CRL 9,5cm, ⚖️160g
02.05 - wyczułam pierwsze ruchy👣❤️
16.05 - 340g⚖️
Połówkowe ok, 32cm 😊
02.07 - 1kg⚖️
echo serca dobre
17.09 - szpital, 3800g⚖️
20.09 - cesarka, 3530g Szczęścia❤️
2026:
23.04 - Beta 54 😍

-
Tak! W ciążę ze starszym synem zaszłam zimą, także mnie to nie dziwiło, ale z młodszym zaszłam w maju i było mi zimno przez całe lato 😂 Teraz dzieciaki chodzą w bluzkach, a ja w bluzie i się trzęsę z zimna 😅Lunaaa12 wrote:Zapomniałam o jednym objawie, czy Wam tez jest tak zimno?🥶🥶🥶🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
dziewczyny troche przykro się czyta o tych stereotypach że dziecko w grudnia jest gorsze... ja zawsze chciałam urodzić zimą lubię ten klimat tak samo każda koleżanka rodząca w wakacje narzekała że spuchnięte nogi że gorąco i tylko narzekanie że dziecko się przegrzewa itd.. ja uwielbiam grudzień i ten klimat świąt, po za tym w klasie miałam dużo osób z grudnia czy listopada i byli wysocy w porównaniu do osób z np marca. Pamiętajmy o genetyce , mam też koleżankę urodziła córke 28.12 dziecko rozwijało się szybciej niż drugiej koleżanki która urodziła we wrześniu tego samego roku
tak że nie ma co się bać tylko cieszyć że na wakacje to już bedziemy mieli sporego bobaska w spacerówce
Iskierka2006, Hera098 lubią tę wiadomość
Przebadani - zdrowi
starania od 08.2024 .
15.04- rośnie nowe życie ! -
Nikt nie powiedział, że dziecko z grudnia jest gorsze, tylko że może mieć gorzej choćby w szkole z tego powodu. Aczkolwiek tak jak mówisz to niekoniecznie tak jest 😉Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:dziewczyny troche przykro się czyta o tych stereotypach że dziecko w grudnia jest gorsze... ja zawsze chciałam urodzić zimą lubię ten klimat tak samo każda koleżanka rodząca w wakacje narzekała że spuchnięte nogi że gorąco i tylko narzekanie że dziecko się przegrzewa itd.. ja uwielbiam grudzień i ten klimat świąt, po za tym w klasie miałam dużo osób z grudnia czy listopada i byli wysocy w porównaniu do osób z np marca. Pamiętajmy o genetyce , mam też koleżankę urodziła córke 28.12 dziecko rozwijało się szybciej niż drugiej koleżanki która urodziła we wrześniu tego samego roku
tak że nie ma co się bać tylko cieszyć że na wakacje to już bedziemy mieli sporego bobaska w spacerówce
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Witamy! Laura piękne imię 😍Hera098 wrote:Cześć dziewczyny! Jestem Natalia, mam córeczkę 19msc Laurkę i wczoraj z bety dowiedziałam się o kolejnej ciąży 😊 Beta 54, progesteron 18,70. Dostałam już Utrogestan od mojej prowadzącej. Jutro powtarzam betę i proga. Mam nadzieję, że będzie wszystko pięknie rosło i zdrowo😊
Niedługo sobie edytuje pasek, zrobię tam porządek, bo pozostał po poprzedniej ciąży 😁
Hera098 lubi tę wiadomość
🩵 10.2019
🩵 02.2024
🤰 12.2026
👼 05.2023 (5tc) -
Hera098 wrote:Cześć dziewczyny! Jestem Natalia, mam córeczkę 19msc Laurkę i wczoraj z bety dowiedziałam się o kolejnej ciąży 😊 Beta 54, progesteron 18,70. Dostałam już Utrogestan od mojej prowadzącej. Jutro powtarzam betę i proga. Mam nadzieję, że będzie wszystko pięknie rosło i zdrowo😊
Niedługo sobie edytuje pasek, zrobię tam porządek, bo pozostał po poprzedniej ciąży 😁
Hej🤗
Super beta i trzymam kciuki za ładny przyrost ✊
Hera098 lubi tę wiadomość
2020 💁♂️
2023 🙋
Grudzień 2026 🤰 -
Nadzieja 🧚🏼♀️ wrote:dziewczyny troche przykro się czyta o tych stereotypach że dziecko w grudnia jest gorsze... ja zawsze chciałam urodzić zimą lubię ten klimat tak samo każda koleżanka rodząca w wakacje narzekała że spuchnięte nogi że gorąco i tylko narzekanie że dziecko się przegrzewa itd.. ja uwielbiam grudzień i ten klimat świąt, po za tym w klasie miałam dużo osób z grudnia czy listopada i byli wysocy w porównaniu do osób z np marca. Pamiętajmy o genetyce , mam też koleżankę urodziła córke 28.12 dziecko rozwijało się szybciej niż drugiej koleżanki która urodziła we wrześniu tego samego roku
A to też prawda, w sumie takie rozmyślanie jest bez sensu.
Mi się marzy zimowo ominąć gondolę i zamiast tego spacerować w chuście, pod kurtką
Ciekawe jak to wyjdzie 
-
Witajcie,
Przywitam się,ponieważ podczytuję was od poniedziałku i miałoby było gdybyście wiedziały że jestem tak w ukryciu troszkę.
Moja droga jest dosyć ciężka ,co widać po pasku 😞
Dlatego nauczona już przez życie,chyba moja radosc bardzo głęboko chowam choć iskierka nadziei się tli 🙏
W niedzielę tydz temu test pokazał 2 kreski ,w pn beta 111,w środę kolejna 326 progesteron 57, z @ dziś wychodzi 5+0 , pierwszą wizytę mam 4.05
Bardzo się boje,niedowierzam,a jednocześnie bardzo pragnę by tym razem dotrwać do końca 🍀🤞
Termin om 26.12 może to jakiś znak bo w grudniu w 21tc straciliśmy synka.
Trzymam za wszystkie kciuki,mam nadzieję że będę mogła z Wami zostać do końca😘
Ritaaa lubi tę wiadomość